Şimdi Ara

Boğaziçi Ü. Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Sorularınızı Alabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
5
Favori
6.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Dread Wolf

Matematik seviyorum diye seçmiştim, bir de teknolojiye ilgi duyuyordum ama açıkçası bölüme uygun olup olmadığınızı ancak bölümü okuyarak anlarsınız gerçek anlamda bence. Bu konuda ben de çok düşünmüştüm acaba bölüme uygun muyum yapabilecek miyim diye, son olarak eğer beğenmezsem farklı bir mühendisliğe yatay geçis yaparım Boğaziçi'de diye karar vermiştim. Siz de böyle yaklaşabilirsiniz belki. Şu an bölüme uygun muyum diye düşünmeniz de oldukça normal bu arada, yalnız bölüm için kafanızda önyargı oluşturmamaya dikkat edin derim. Mesela ben kodlama bilmediğim için bana uygun olmayacağını ve zorlanacağımı düşünüyordum ama çok yersiz bir endişeymiş, bunun gibi önyargılar oluşabiliyor maalesef.
    Akademik olarak kastığım için ortalamanın oldukça üstündeyim ama pratik olarak ortalama ya da ortalamadan düşük olabilirim çok fazla framework bilgim falan yok. Bir de ben aldığım teklifleri AI alanında aldım, kendimi bu alanda geliştirmiştim. Yani bölümde öğrendiklerimizin dışında bir şey olduğu için bu konuda karşılaştıramıyorum kendimi.
    Hocam, AI'da yeterli iş imkanı olduğunu düşünüyor musunuz Türkiye'de? Buna ek olarak AI bana yüksek lisans talep eder gibi bir izlenim oluşturdu. Son olarak da nasıl bir yöntem izlediniz AI çalışırken?

• Veins kullanıcısına yanıt
    Bence Türkiye'de de yeterli iş imkanı var gibi duruyor ama mezun olmadığım için yanlış biliyor olabilirim. Evet, AI üstüne yüksek lisans yapmak istiyorum ki zaten AI alanında yüksek lisans yapmadan ciddi işlerde çalışmak çok zor, bazen doktora bile istenebiliyor. Baya bir kurs almıştım ve proje yapmıştım kendimi geliştirmek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Dread Wolf T kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağolun bir sorum daha olacak. Üniversiteden 3.5-4 ortalama ile mezun olmak için tamamen ineklemek mı gerekiyor yoksa kulüp faaliyetleri ile beraber düzenli çalışma ile de yapılabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HyperMelon H kullanıcısına yanıt
    Yapılabilir bence. Ilk 2 sene rahat yapılır düzenli çalışma ile, 3 ve 4te biraz zorlanabilirsiniz ama halledilir diye düşünüyorum.

• Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Cs50 aşırı yoğun görünüyor, her hafta yeni bir şeyler
    David malan da çok hızlı kpnuşup çok şey işliyor gibi bizim okulda böyle değil
    Ama 3-4 tane ödev falan vardı içindi o yüzden oldukça eğiticidir
    3-4 haftasını izlemiştim, başka izlemedim, ama adamın anlatışına hayran kaldım

Okulda birazcik daha detaylidir methodlae fonkaiyonlar falan, 250 de algoritmalar var, cs50 de bunlar yoktu galiba

Codewars kullanmadım bilmiyorum, ama benzerdir herhalde
    Google da competitive programming platforms vb yazip aratirsaniz tum alternatifleri cikar muhtemelen. ( codewars bu kategoride olmayabilir belki )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence Türkiye'de de yeterli iş imkanı var gibi duruyor ama mezun olmadığım için yanlış biliyor olabilirim. Evet, AI üstüne yüksek lisans yapmak istiyorum ki zaten AI alanında yüksek lisans yapmadan ciddi işlerde çalışmak çok zor, bazen doktora bile istenebiliyor. Baya bir kurs almıştım ve proje yapmıştım kendimi geliştirmek için.
    Bu kurs ve projeler nelerdir hocam, ben de kendime bu alanda bir kariyer çizmek istiyorum. 3. sınıfa geçtim sizce uygun zaman mı, fazla soru soruyorum çünkü AI benim için Pandora'nın kutusu gibi şuanda.
    https://www.coursera.org/learn/machine-learning

Başlangıç için bu kurslar iyi bence, sonrasında da ilerlemek istediğiniz alandaki kurslara bakabilirsiniz, ben Tıp alanında AI kullanımı gibi bir kurs alıyorum mesela yine Courseradan. Proje fikirleri için de Kaggle'a bakabilirsiniz bu kurslar bitince. 3.sınıf da uygun olur bence daha 2 yılınız var.

Kariyer kulüplerine kendini kaptırmazsan olur. Kaptırsan da olur ama zorlar, tanıdığım bir üst dönem gpa çok yüksekken sonradan kulüp yüzünden düşürmüştü.
    Benim zaten düşüktü o yüzden çok düşmedi. Ayarında dozunda yaparsan her şeyi yapabilirsin.
    Edit: mesajım yanlış anlaşılmasın kariyer kulüplerine gitmeyin demiyorum. Şahsen gittiğime memnunum, çok iyi hissettiriyor. Bi yerde birisi sizin okulda şu etkinliğe geldim çok güzeldi diyor, ve senin organize ettiğin bir etkinlik olması müthiş bir duygu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 10 Ağustos 2020; 10:49:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Dedikerinizi not ettim hocam, linkler için de ayrıca teşekkürler.

• quote:

https://www.coursera.org/learn/machine-learning
    https://www.coursera.org/specializations/deep-learning
    Başlangıç için bu kurslar iyi bence, sonrasında da ilerlemek istediğiniz alandaki kurslara bakabilirsiniz, ben Tıp alanında AI kullanımı gibi bir kurs alıyorum mesela yine Courseradan. Proje fikirleri için de Kaggle'a bakabilirsiniz bu kurslar bitince. 3.sınıf da uygun olur bence daha 2 yılınız var.
    Hocam ilk attığınız kursun %60ına yakınını bitirmiştim aslına bakarsanız. Ama burada bazı şeyleri derinlemesine ele almıyor gibi geldi bana ve bu da olaya dahil olmayı zorluyor.

Başlangıç için iyi bence. Matematiğini merak ediyorsanız Medium'daki makalelere bakabilirsiniz, ben bir kısmını ordan öğrenmiştim.

• Upps

• up

• up

Hangi bölümden? 3.6 üstü yapmak zor değil gerçekten çok çalışırsanız, yapan da birçok kişi var zaten. Yalnızca bu hedefle girip yapamayan da çok kişi olduğunu söylemek gerekiyor.

Endüstri Mühendisliği, çoktan kastınız nedir peki ?

Yani bir sayı veremem ama böyle kişilerle karşılaştım. Şöyle bir şey var ama bu kişilerin kaçı bölüme geçince yatay geçiş için gerçekten uğraşıyor bilmiyorum, uğraşıp geçemeyen azdır belki. 3.6 ilk sınıf için yapılamayacak bir ortalama asla değil. Endüstri'yi de sevebileceğimi düşünüyorum demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam, bu durumda yazmanızın kötü bir karar olacağını düşünmüyorum. Bu arada EE için 2.sınıflarda 3 kişi kontenjan açılmış.

Tamamdır, zaman ayırdığınız için teşekkürler hocam.

Rica ederim, umarım mutlu olacağınız bir tercih yaparsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.