< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 18 Temmuz 2020; 22:15:29 > |
Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS)
Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) bölümü, bilgi teknolojisi ve iş yönetiminin kesişim noktasında yer alan çok yönlü bir alandır. Bu program, öğrencilere işletmelerin sorunlarını çözmek için bilgi sistemlerini nasıl kullanacaklarını öğretir.
MIS Bölümünün Amaçları
- Öğrencileri işletme ortamlarında bilgi sistemlerinin rolünü anlamaları için donatmak
- Bilgi sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve yönetimi konusunda sağlam bir temel sağlamak
- Öğrencilere analitik ve problem çözme becerilerini kazandırmak
- Etik ve sorumluluk sahibi bilgi sistemi profesyonelleri yetiştirmek
Program Müfredatı
Boğaziçi Üniversitesi MIS programı, veri yönetimi, yazılım mühendisliği, sistem analizi ve tasarımı, yapay zeka ve iş analitiği gibi temel bilgi teknolojisi alanlarındaki dersleri içerir. Ayrıca, işletme, muhasebe ve ekonomi gibi iş yönetimi konularını da kapsar.
Kariyer Fırsatları
MIS mezunları, iş analisti, sistem analisti, veri bilimci, proje yöneticisi ve yazılım geliştiricisi gibi çeşitli sektörlerde ve rollerde çalışabilirler. Ayrıca yönetim danışmanlığı, finans ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda da kariyer fırsatları bulabilirler.
Başvuru Koşulları
Boğaziçi Üniversitesi MIS bölümüne başvurmak için adayların aşağıdaki koşulları karşılaması gerekir:
- Lise diploması veya dengi
- Matematik, fen ve bilgisayar bilimleri alanlarında güçlü bir akademik geçmiş
- İngilizce dil yeterliliği
Ek Bilgiler
- Boğaziçi Üniversitesi MIS programı, Avrupa ve Orta Doğu'nun en iyi işletme okullarından biri olan Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından akredite edilmiştir.
- Program, öğrencilerin gerçek dünya deneyimi kazanmaları için staj ve proje fırsatları sunmaktadır.
- Öğrenciler, bilgi sistemleri alanındaki en son trendleri ve uygulamaları öğrenmek için fakültenin araştırmalarına katılabilirler.