Şimdi Ara

2 YILLIK MAKINE OKUYUP DGS ILE 4 YILLIGA GECMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR SORUM ACIK BASLIKTA BENIM PUANIM YGS 1 240 430 BIN OKUL PUANIM DUSUK 36 37 GELICEK SIMDI 2 YILLIK MAKINEYE GIDIP DGS ILE 4 YILLIGA GECMEYI DUSUNUYORUM NE DIYOSUNUZ DGS SINAVI ICIN TURKCEM BUSENE 25 NETTI MAT ISE 16 YANI LISEDE 0 DIM MEZUNA KALMISTIM BUSENE AMA DUZGUN LYS CALISMADIGIM ICIN LYSDE IS YOK BIDE SENE ICINDE FENDEN TM YE GECMEK ZORUNDA KALDIM KISACESI DGS KOLAYMIS MAT TURKCE COK SIKINTI OLMAZ TEMELIM VAR SAYILIR
    BU KONU HAKKINDA NE DIYOSUNUZ DEDIKLERIM OLURMU SIZCE MANTIKLIMI FIKIRLERINIZIDE MERAK EDIYORUM VE TAVSIYELERINIZI

• Aynı benim durumum bende öyle düşünüyorum 4 sene gelmezse 2 yıllık yazıp 4 seneliğe dgs ile geçiş yapmayı düşünüyordum acaba kolay oluyormu ki etrafınızda buna benzer örnek varsa yardım etsin. Bende mezunum bir daha mezuna kalamam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kesinizmirliksk

Adam akıllı 1 sene daha çalış bırak 2 senelik uniyi boş hayaller. Allah korusun dgs den başarısız olsan ne yapicaksin? Bu sefer okuldan gelecek puanın yarısından olacaksın. Bak kendine güveniyor ve adam akıllı çalışırim diyorsan git bir sene daha dene şansını.
    Ama eğer yok bilader ben yapamam 2 senelige giderim diyorsan bu senin gorusun. Küçük dusunursen hayatta ki şansın az olur bi kardeş tavsiyesi sana

hocam kucuk dusundugumden degıl zaten dgs ygs turkce mat tarızında oldugu ıcın hallederım dıye dusunuyorum zaten gecen sene mezun oldum lıseyı bos gectık calısmadık busene mezundum az calısma ıle turkce ve mat temellerını attım kı dgs de ustune koyucamm calısarak suan tekrar mezuna kalmak sıkıntı pısıkolojık olarak ben nekdr dayanıklı olmaya calıssam da aıle ve cevre cok etkılıyo suan en mantıklısı 2 yıllık makıne elektırık gıdıp dgs kasıp 4 yıllıga tamamlamak gıbı duruyo yapabılecegımıde dusunuyorum kı zaten bu amacla gıdıcem yanı amacım 2 yıl oku gez toz degıl hedefım bellı

• quote:

Orijinalden alıntı: uzak sayısalcı

Aynı benim durumum bende öyle düşünüyorum 4 sene gelmezse 2 yıllık yazıp 4 seneliğe dgs ile geçiş yapmayı düşünüyordum acaba kolay oluyormu ki etrafınızda buna benzer örnek varsa yardım etsin. Bende mezunum bir daha mezuna kalamam...

bıraz arastırmam ve cevremdekı arkadaslarımdan aldıgım bılgılerle ıtu ucak muh arkadasımla konustum gıt 2 yıllıga dıyo oraya zaten endusturu duz lıseler fılan gıdıyo yada calısmayanlar senın temelınde var mat turk dgs kasıp 4 yıllıga gec dıyo tabı zorlukları var ama calısarak hersey yapılabılır tabı bızım gıbı 2 yıllıga gıdıp 4 yıllıga gecmek ıcın gıdenlerde var ıste calısıp dgs ye 4yıllıga tamamlanır dgs de ygs turkce mat ayarındaymıs

• quote:

Orijinalden alıntı: kesinizmirliksk

İnşallah istediğin gibi olur dostum. Calisirsan herşeyi basarirsin emin ol . aile ve çevre baskısını bende çok iyi bilirim. Ben liseyi boş geçmiş ( derslerin her ne kdr yüksek olsada YGS lys Dr çok feci batırmış biri olarak ) kendime bir hedef belirlemiştim. Bu üniversite şu mühendislik. Olmadı. Yıkılmadım ama mezuna kaldım. Afedersiniz eşşek gibi çalıştım. Benden bekleneni vermem gerekiyordu. Bu artık benim için nasıl derler şeref meselesi haline gelmişti. Su anda istediğim unide değil ama onun ayarında ( hemen hemen ) istediğim bölümde okuyorum ve sizin gibi arkadaşlara yardımcı olmak için forumu takip ediyorum bu aralar.

cok sagolasın hersey calısmak busene belkı yeterlı olmadı ama calısıp yapabıldıgımı gordum ustune koyabılırmıyım onu gordum tekrar mezuna kalmak benım elımde de degıl aıle uzuluyo babam hersene dershane harclık bırsuru masraf yapıyo adamada karsı gelemıyosun suan bende dgs konuları yanı mat ı turkceye hakım oldugum ıcın belkı yeterlı degıl ama onuda 2 yıllık surede kapatıcaz bu yolu dusunuyorum sızlerden fıkır almak ıstedım

• quote:

Aynen hocam bende düşünüyorum öyle ama inşallah yarın Allah yüzümüze gülerde ailemize karşı yüzümüzü kara çıkartmaz. İnşallah iyi birşeyler gelir çünkü bu sene elimden ne gelirse yaptım..

ınsallah dostum sen sonuclarımı beklıyosun sende ygs den gırıp dgs ıle mı yukseltmeyı dusunuyosun fıkırlerın neler bıraz konusalım dertleselım belkı bırbırımıze yol gosterır fıkır verır katkıda bulunuruz
    Aynen kardeşim yani bu sene hakkaten çok çalıştım, hani çalışıyorsun denemelerde yüksek yapıyorsun ama sonuçlar geliyor hani çalışmıştın, nasıl çalışma bu, çok düşük yapmışsın diyen akrabaları artık duymak bile istemiyorsun. Ben elimden geleni yaptım belkide hakkımızda hayırlı olan şey bu. Allahın çizdiği kaderi değiştiremeyiz ki ben hep hakkımızda hayırlısı diyorum hiçkimse nin yerinde bölümünde gözümüz yok çok şükür geçen sene arkadaşlarım kazandı ben tekrar tekrar çalıştım çok çalıştım hemde sınava elimden gelenide yaptım eğer yoksada kısmetimizde belkide hayırlısı budur 2 seneliği denicez.. :(

Aynen kardeşim yani bu sene hakkaten çok çalıştım, hani çalışıyorsun denemelerde yüksek yapıyorsun ama sonuçlar geliyor hani çalışmıştın, nasıl çalışma bu, çok düşük yapmışsın diyen akrabaları artık duymak bile istemiyorsun. Ben elimden geleni yaptım belkide hakkımızda hayırlı olan şey bu. Allahın çizdiği kaderi değiştiremeyiz ki ben hep hakkımızda hayırlısı diyorum hiçkimse nin yerinde bölümünde gözümüz yok çok şükür geçen sene arkadaşlarım kazandı ben tekrar tekrar çalıştım çok çalıştım hemde sınava elimden gelenide yaptım eğer yoksada kısmetimizde belkide hayırlısı budur 2 seneliği denicez.. :(

umıtsız olma hoca sende 4 yıllık makıne muh olmazsa 2yıllık makıne gıdersın zaten calısmıssın bellı bı tecruben bırıkımın var onun ustune koyarak yıne ıstedıgın yere ulasırsın sunu unutma o gıden arkadasların bızden fazlası yok ya cok daha fazla calısmıstır ıyı yonlendırılmıstır yada daha az stres heycan yapmıstır ama farklı yollardan da olsa aynı yere cıkabılırız 2 yıllık ıle sadece 2 sene bırazdaha fazla calısarak onlar gezerken ama suda var hıc kımse surda sunu okudum dıye ısını hayatını garantı gormesın turkyede 2 gun once olanlar gorduk nasıl bır yerde yasadıgımızı gorduk

• boşa okuma 4 senelik makina kazanamıyosan kazansan da bitiremezsin

Orijinalden alıntı: Skins

boşa okuma 4 senelik makina kazanamıyosan kazansan da bitiremezsin

neden boyle dusunuyosun acıklarmısın
    ygs lys de makina kazanmak çok kolay gördüğün dersler zaten komplex değil. makina mühendisliğinde dersler gayet zor. odtüye falan dgsyle okul1.si kontenjanıyla gelenler var 1.sınıfı bile tekrarlıyolar :D
  • Bazi gerizekalilar insanlara nerden nasil kötülük yaparim amacindalar ama sasirmiyorum bunlar asosualmtiplerdir sivilceli kara kuru 2 cift sozu bir araya getiremeyenler burda öter ancak :) , dgs sorun konteyjan azlığı hocam ama artik eskisi gibi zor degil gecis yapabilirsin tabiki .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam mesele kendinin hayalleri olmuyor mezun olduğunda, mesele ailenin yüzünü kara çıkartmamak oluyor. İnşallah herkes istediği yerleri kazanır. İnsanı en çok üzen şey ise senin çok çalışmana rağmen kazanamayıp bazılarının ise çaba sarf etmeden kazanması. Ha şuda var evet 2 senelik yazıcan yine hayallerini yaşayamamak, yine ygs ye çalışır gibi stres yapmak var..

Orijinalden alıntı: Skins

:D
    ygs lys de makina kazanmak çok kolay gördüğün dersler zaten komplex değil. makina mühendisliğinde dersler gayet zor. odtüye falan dgsyle okul1.si kontenjanıyla gelenler var 1.sınıfı bile tekrarlıyolar :D

soyledıklerınıze bırsey demıyorum ama zaten dırek 4 yıllık kazanabılseydım osekılde gıderdım ama olmıycak sımdı onumde 2. nı secenek var bu secenek kolaymı degıl kolay oldugunu soylemıyorum da ama yapılabılırmı yapılır gayette yapılabılır sadece olayın farkında olup ona gore hareket etmek calısmak gerek dıye dusunuyorum her bolum zor amacı unı gıtmıs olmak ıcın gıdenler dısında hepımız unıde derslerde ıllakı zorlanıcaz hedef dogrultusunda kararlı hareket edılınce yapılmaz mı sen bıraz keskın konusmadın mı olmaz yapılmaz dıyıp kestırıp atmak en kolay ıs bu nasıl yapılır ve yapmak ıcın yol gosterım cabalamak en onemlısı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: youlost038

Bazi gerizekalilar insanlara nerden nasil kötülük yaparim amacindalar ama sasirmiyorum bunlar asosualmtiplerdir sivilceli kara kuru 2 cift sozu bir araya getiremeyenler burda öter ancak :) , dgs sorun konteyjan azlığı hocam ama artik eskisi gibi zor degil gecis yapabilirsin tabiki .

cok sagol hocam evet konteyjan azlıgı var ama ısın sonunda yıne bı sıralama var oda calısarak ıyı yapılabılcek yanı hersey kendı ellerımızde benım gıbı yola cıkmayı dusunenler bunun bılıncınde hareket ettıklerınde basarabılırler basaramazlarsada yada yıne calısmazlar ıse zaten sonucune kendılerı katlanıcak bu benım ıcınde gecerlı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.