Şimdi Ara

boğaziçi inşaat vs odtü bilgisayar vs bilkent ee (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hepsi güzidedir ama ben olsam bilkent ee seçerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

hocam o değilde, sence odtü ee mi bilkent cs mi?

bu arada bilkent ee mezunları da çok sağlam yerlere gidiyor. inş sıralama kötü gelir de mecbur yarı burslu ee yazarım

hocam bölümünü seç sen EE mi CS mi en çok hangisinde mutlu olursun onu seç okulları boşver ikisi de çok iyi okullar zaten sıralamam inşallah kötü gelir bilkent yarı burslu ee diyorsan hiç düşünme o zaman bilkent yarı burslu EE yaz türkiye 500. 600. sü olup bilkent yarı burslu ee yazıyorlar zaten aynı şekilde odtü bilgisayar tutarken yarı burslu cs yazanlar da var eğer sevmediğin bölüme gidersen sürekli aklın orada kalacak hatta sen bence seçimini yapmışsın bilkent ee yaz git

• (Sektörde çalışan 6 yıl deneyimli bir Bilgisayar Mühendisiyim. Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğinden mezunum )
    Bilkent EE gerçekten belkide o kılavuzun en iyi bölümü. Eğer ailenin maddi durumu bunu karşılayabiliyorsa hiç düşünmenin anlamı yok. Ancak böyle bir durum yok ise ilk olarak Burslu Bilkent CSE'ye yerleşebiliyormusun önce ona bak eğer oda olmuyorsa. Atla istanbula İTÜ- Bilgisayar'a veya Sabanacı'ya gel. Ankara da eğer Bilkent'de okuyamıyorsan durmanın çokta bir anlamı yok. Özellikle bilgisayar mühendisliği için söylüyorum. İstanbul Bilgisayar Müh. için de facto sayabileceğimiz bir merkez. Burada sayısız iş-staj ve mesleki etkinlik fırsatı mevcut bunu elinin tersi ile itmek çok akıllıca olmaz. ODTÜ-İTÜ-Sabancı üçlüsünün eğitim anlamında bir farkı yok. Hatta Bilgisayar seçecek isen Sabancı bu 3 ü arasından en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: geniues

(Sektörde çalışan 6 yıl deneyimli bir Bilgisayar Mühendisiyim. Yıldız Teknik Bilgisayar Mühendisliğinden mezunum )
    Bilkent EE gerçekten belkide o kılavuzun en iyi bölümü. Eğer ailenin maddi durumu bunu karşılayabiliyorsa hiç düşünmenin anlamı yok. Ancak böyle bir durum yok ise ilk olarak Burslu Bilkent CSE'ye yerleşebiliyormusun önce ona bak eğer oda olmuyorsa. Atla istanbula İTÜ- Bilgisayar'a veya Sabanacı'ya gel. Ankara da eğer Bilkent'de okuyamıyorsan durmanın çokta bir anlamı yok. Özellikle bilgisayar mühendisliği için söylüyorum. İstanbul Bilgisayar Müh. için de facto sayabileceğimiz bir merkez. Burada sayısız iş-staj ve mesleki etkinlik fırsatı mevcut bunu elinin tersi ile itmek çok akıllıca olmaz. ODTÜ-İTÜ-Sabancı üçlüsünün eğitim anlamında bir farkı yok. Hatta Bilgisayar seçecek isen Sabancı bu 3 ü arasından en iyisi.

bilkentin kılavuzun en iyi bölümü olmasını açar mısınız neye göre ve neden ?

• Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Bu genellemeyi TIP fakültelerini bir kenara bırakarak yaptım. TIP başka bir yol, diğer taraf başka bir yol. Neden bana göre en iyisi olduğuna gelince.

1 - Bir bölümün başlıca kalitesini o bölümdeki öğretim elemanları belirler. Bu bölümün öğretim elemanlarına tek tek baktığımda gerçekten de bu kadar sağlam akademisyenlerin bir arada aynı bölümde toplanması benim için başlıca iyi işaretlerinden biri. Neredeyse öğretim elemanlarının çok büyük bir kısmı doktoralarını Stanford, MIT gibi dünyanın en iyi 3 üniversitesi arasında olan okullardan aldıklarını görüyoruz. Eğer vaktiniz varsa açıp bakarsanız göreceksiniz. Ben incelediğimde oldukça şaşırmıştım.

Bilkent EE Akademisyenleri

2- Diğer önemli etkenlerden biri de o bölüm mezunlarının hali hazırda nerelerde neler ile uğraştıklarıdır. Mezunları incelemek aynı zamanda bu bölümün kültürü hakkında çok güzel bilgilerde ortaya koyar.
    Bu alanda bilgi elde etmek için Linkedin de küçük bir arama yaptığımda karşıma çıkan profilleri aşağıda paylaşıyorum. Nerelerde çalıştıklarına neler yaptıklarını incelemenizi tavsiye ederim.

https://www.linkedin.com/in/ekacar
    http://faculty.chicagobooth.edu/ozan.candogan/www/documents/OzanCandogan_CV.pdf
    https://www.linkedin.com/in/karakasoglu
    https://www.linkedin.com/in/fatih-erden-9962b42
    https://www.linkedin.com/in/erdincirci

Yukarıda bulduğum örnekler sadece basit bir kaç google search ile bulduklarım ama eminim daha nice yurt dışında sağlam şirketlerde çalışan veya akademisyen mezunlar vardır.

3- Üniversitenin elinde bulundurduğu network ve imkanlar çok önemli. Devlet üniversitesinde okumuş biri olarak kalabalık öğrenci havuzu ve yetersiz labratuar olanakları sizi lisans yaparken oldukça zorlayabiliyor ve çoğu şeyi labratuarda tam kavrayamıyorsunuz. Ancak bazı özel üniversitelerde ellerindeki bütcenin çok iyi olmasından ve öğrenci sayısı, akademisyen oranının develete göre daha iyi olmasından okurken çok daha fazla imkan elde edilmiş olunuyor. Bu bağlamda mühendislik eğitimini bazı özel üniversitelerde almak devlette almakdan daha iyi sonuçlar doğurabilir.

Üniversitede geçirdiiğim yıllar bana bazı şeyler öğretti. Bunlardan en önemlilerinden biride okuldaki yerleşik kültürünün size bir yerlere taşımada çok önemli olduğudur. Bu bağlamda Bilkent EE'den veya CSE'den mezun olmak sizlere dünya çapında mühendisler olma vizyonu verecektir.

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Ancak bu öznel bir yargı "Bana göre". Yazdıklarımı bu bakış açısı ile değerlendirirseniz mutlu olurum.

• geniues G kullanıcısına yanıt
    Hocam itü bilgisayarı odtüden yukarı koymuşsun ama Itünün hocaları odtünün hocarının yanında sönük kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

yarym puan fark var

girdim tek tek 6 ayry mühendislik alanynda baktym, maden mühendisli?i hariç odtü itüden üstte yer almy?.

Endüstri de gözden kaçmış sanırım :)

• quote:

Bu genellemeyi TIP fakültelerini bir kenara bırakarak yaptım. TIP başka bir yol, diğer taraf başka bir yol. Neden bana göre en iyisi olduğuna gelince.

1 - Bir bölümün başlıca kalitesini o bölümdeki öğretim elemanları belirler. Bu bölümün öğretim elemanlarına tek tek baktığımda gerçekten de bu kadar sağlam akademisyenlerin bir arada aynı bölümde toplanması benim için başlıca iyi işaretlerinden biri. Neredeyse öğretim elemanlarının çok büyük bir kısmı doktoralarını Stanford, MIT gibi dünyanın en iyi 3 üniversitesi arasında olan okullardan aldıklarını görüyoruz. Eğer vaktiniz varsa açıp bakarsanız göreceksiniz. Ben incelediğimde oldukça şaşırmıştım.

Bilkent EE Akademisyenleri

2- Diğer önemli etkenlerden biri de o bölüm mezunlarının hali hazırda nerelerde neler ile uğraştıklarıdır. Mezunları incelemek aynı zamanda bu bölümün kültürü hakkında çok güzel bilgilerde ortaya koyar.
    Bu alanda bilgi elde etmek için Linkedin de küçük bir arama yaptığımda karşıma çıkan profilleri aşağıda paylaşıyorum. Nerelerde çalıştıklarına neler yaptıklarını incelemenizi tavsiye ederim.

https://www.linkedin.com/in/ekacar
    http://faculty.chicagobooth.edu/ozan.candogan/www/documents/OzanCandogan_CV.pdf
    https://www.linkedin.com/in/karakasoglu
    https://www.linkedin.com/in/fatih-erden-9962b42
    https://www.linkedin.com/in/erdincirci

Yukarıda bulduğum örnekler sadece basit bir kaç google search ile bulduklarım ama eminim daha nice yurt dışında sağlam şirketlerde çalışan veya akademisyen mezunlar vardır.

3- Üniversitenin elinde bulundurduğu network ve imkanlar çok önemli. Devlet üniversitesinde okumuş biri olarak kalabalık öğrenci havuzu ve yetersiz labratuar olanakları sizi lisans yaparken oldukça zorlayabiliyor ve çoğu şeyi labratuarda tam kavrayamıyorsunuz. Ancak bazı özel üniversitelerde ellerindeki bütcenin çok iyi olmasından ve öğrenci sayısı, akademisyen oranının develete göre daha iyi olmasından okurken çok daha fazla imkan elde edilmiş olunuyor. Bu bağlamda mühendislik eğitimini bazı özel üniversitelerde almak devlette almakdan daha iyi sonuçlar doğurabilir.

Üniversitede geçirdiiğim yıllar bana bazı şeyler öğretti. Bunlardan en önemlilerinden biride okuldaki yerleşik kültürünün size bir yerlere taşımada çok önemli olduğudur. Bu bağlamda Bilkent EE'den veya CSE'den mezun olmak sizlere dünya çapında mühendisler olma vizyonu verecektir.

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Ancak bu öznel bir yargı "Bana göre". Yazdıklarımı bu bakış açısı ile değerlendirirseniz mutlu olurum.

hocam dedikleriniz doğru zaten benim demek istediğim sizin yazdıklarınız Bilkent EE yi türkiyenini en iyi EE bölümü yapar en iyi bölümü değil.örneğin itü maden mühendisliğindeki bütün hocalar MİT mezunu olsa türkiyenin en iyi bölümü itü maden mühendisliği demeyiz ya da der misiniz bilmiyorum ama EE mühendisliğini sevmiyorsak ya da başka bir bölümü daha çok seviyorsak dersimize giren adam MİT stanford carnegie mellon farketmez diye düşünüyorum ayriyetten hem bilkent ee de hem de cs de ivy leagueten olmayan(case western gibi mesela) mezunu dediğiniz bir hocanın MİT ve Stanfordlu hocadan çok daha fazla makalesi ve atıf sayısı olduğunu görebilirsiniz bilkent ee bence de türkiyenin en iyi ee bölümüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Industrial Engineer

quote:

yarym puan fark var

girdim tek tek 6 ayry mühendislik alanynda baktym, maden mühendisli?i hariç odtü itüden üstte yer almy?.

Üzgünüm ama endustri listede yok. Yani endüstriyi mühendislikten saymamıs olabilirler

• Birçok kişiye göre ODTÜ baya eksepsiyonel bir okul. Üniversite tercih zamanında banada öyle geliyordu ama piyasaya atılınca fikrim çok değişti özellikle ODTÜ Bilgisayar'a karşı. Mezunlarının tamamını genellemek istemem ama ben karşılaştığım beraber çalıştığım birçok ODTÜ Bilgisayar mezununda çok bir numara göremedim. Ancak burada yanlış anlaşılmasın beraber çalışma fırsatı bulduğum Sabancı-Koç-Bilkent-Boğaziçi-İTÜ mezunlarına kıyasla çok numara bulamadım. İTÜ istanbulda olması nedeniyle bana göre zaten ODTÜ nün ilk etapta bir adım önünde. Bilgisayar Müh. açısından baktığımda da İTÜ Bilgisayar mezunlarını daha kalifiye olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Industrial Engineer

quote:

yarym puan fark var

Üzgünüm ama endustri listede yok. Yani endüstriyi mühendislikten saymamıs olabilirler

Konunun ortasına dalınca yanlış anlamalar olaniliyor. Kusura bakma

• Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Tekrarlıyorum mesajın sonunda "Bana Göre" yazmıştım. Söylediğin şeylere kısmen katılıyorum ancak tamamen katılabilmem için ÖSS'de ilk 500'e girip İTÜ Maden seçmiş birini göstermen lazım.
    Dolayısyla herkesin farklı görüşü olabilir. Benim hayat tecrübeme göre edindiğim bilgi beceri ve hayat görüşüme göre Bilkent EE o kılavuzun en iyi bölümüdür.
  • quote:

Tekrarlıyorum mesajın sonunda "Bana Göre" yazmıştım. Söylediğin şeylere kısmen katılıyorum ancak tamamen katılabilmem için ÖSS'de ilk 500'e girip İTÜ Maden seçmiş birini göstermen lazım.
    Dolayısyla herkesin farklı görüşü olabilir. Benim hayat tecrübeme göre edindiğim bilgi beceri ve hayat görüşüme göre Bilkent EE o kılavuzun en iyi bölümüdür.

bende başka bir çerçeveden baktım olaya sizin fikrinize saygı duyuyorum bende üni-bölüm karşılaştırırken EE,CS,ME,IE yi kendi içlerinde karşılaştırabiliriz kanısındayım.İTÜ maden örneğini uydurdum zaten varsayım yaptım hepsinin MİT mezunu olduğu filan yok saygılar

• geniues G kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam benim bu konuda sizin kadar bilgim olamaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.