Şimdi Ara

Boğaz kelebeği temizliği sonrası rölanti dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Aracım Hyundai i20 1.2 benzin lpgli. Dün aracımın oksijen sensörü , map sensörü ve boğaz kelebeğini temizlettim. Sonrasında arabamda rölantide devir göstergesi bu halde, kendliğinden gaz verip duruyor. Hem benzinde hem de lpgde yapıyor. Daha önce hiç böyle bir durum olmamıştı. Birde şunu farkettim klimayı açınca oynama olmuyor. Usta birkaç gün sonra düzelecek diyor. Neden olabilir

müfit okuducuyoutube
    boğaz kelebeği temizliği sonrası böyle oldu. Hyundai i20 1.2
    https://www.youtube.com/watch?si=NFeb7OiLJAZ6yFSA&v=Jk9_B8XXKVQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiesmer -- 20 Nisan 2025; 10:54:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2011 modelini sıfır alıp 80 bin km LPG kullanmıştım. Sağlam arabadır Facebook grubu size yardımcı 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • biraz yol yaptıktan sonra düzelir

• Sanki hiç, kendiliğinden geçecekmiş gibi durmuyor   

• hocam konuyla alakalı değil ama kaça temizlettiniz? Benim arabam da aynı model benzinli. Soğuk motorda ilk çalıştırınca egzostan aşırı derecede çiğ benzin kokusu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerk88 -- 20 Nisan 2025; 22:57:0 >
  • Merhaba onların bilgisayara bağlanıp adaptasyonu yapılıyor yaptımı usta?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt

Bin tlye temizledi.

Bilgisayara bağlamadı. :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gaz Kelebeği Adaptasyonu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlattığın duruma göre yüksek ihtimalle rölanti adaptasyonu bozulmuş olabilir.

Oksijen sensörü, MAP sensörü ve boğaz kelebeği temizliği yapıldığında özellikle boğaz kelebeği soketini çıkartarak temizlik yapıldıysa, araç beynindeki adaptasyon değerleri sıfırlanır. Bu durumda motor kontrol ünitesi (ECU) rölanti ayarlarını tekrar öğrenene kadar dalgalanmalar yaşanabilir. Aracın kendi kendine gaz vermesi ya da rölantide düzensizlik bu yüzden olur.

Klimayı açınca düzelmesi de zaten bunu destekliyor. Klima açıldığında ECU rölantiyi biraz yukarı çeker ve rölantiyi sabit tutmak için farklı bir harita devreye girer, o yüzden dalgalanma geçici olarak ortadan kalkar.

Ne yapılabilir?
    Rölanti adaptasyonu yeniden yapılmalı. Bazı araçlarda bu otomatik olur, bazı araçlarda cihazla ayarlanması gerekebilir. Ustana bunu net olarak sorman iyi olur.
    Aracı bir süre şehir içinde ve dışında hem LPG'de hem benzinde kullan. ECU birkaç gün içinde yeni verileri öğrenip kendini ayarlayabilir ama bu süre zarfında düzgün çalışmazsa tekrar kontrol ettir.
    Eğer sorun devam ederse boğaz kelebeği bağlantıları, hava kaçağı (örneğin manifold contasından) gibi detaylar da gözden geçirilmeli.
    Ustanın "birkaç güne düzelir" demesi kısmen doğru ama hala dalgalanma çok fazlaysa ya da gazı kendi veriyorsa, bence işi şansa bırakmadan bir kez daha kontrol ettir.

• cem_b C kullanıcısına yanıt

Sağolasın hocam doğru diyorsun şansa bırakmadan yarın sabah ustanın yanına götüreceğim bir şekilde halleder inşallah

• cem_b C kullanıcısına yanıt

Hocam aynen dediğiniz bilgisayar ile adaptasyon yapıldı devir düzeldi. Allah razı olsun senden, teşekkür ederim.

Usta tekrar temizleyelim dedi elletmedim. Kendi kendine geçecek dedi yok ilk adaptasyon yapılacak dedim. Nokta atışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiesmer -- 21 Nisan 2025; 11:1:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.