Şimdi Ara

Bobin tur voltajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende bir trafo var. Çıkışta 1 turda 1.4V alıyorum.

Bir sorum var.

Mıknatısı bobine yaklaştırdığımda, dönerken tek tur ile 10 mV gerilim okuyorum.Bayağı az.Bobin  tur  voltajı 

Manyetik alanın gücünü artırırsam, tur başına

2 - 3v almak mümkün mü?

Yani benim telde 1 turda 1v indüklemem için Tesla şiddeti yüksek mı olması lazım?

Tabi bir de devir sayısı var....

Normal değil de neodmium mıknatıs ile olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ifadelerin yetersiz kalmış. trafo normalde döndürülerek çalışan bir elektrik makinası değildir. bildiğimiz bir trafodan mı bahsediyorsun, yoksa başka bir şeyde mi. soruna basit bir cevap vermek gerekirsek, tüm elektrik makinalarında, verimi kötüleştiren etkenlerden birisi de dönen parça ile sabit parça arasındaki hava aralığıdır. senin anlayacağın dille bobinle mıknatıs arasındaki mesafe. elindeki mıknatıs ne kadar güçlü olursa olsun, hava aralığı, manyetik alanı zayıflatır. bu yüzden 2 parça arasındaki mesafe çok küçüktür. trafolarda harekeli parça olmaması ve hava aralığı yok denilecek kadar az olması, onu en verimli elektrik makinası yapıyor.

mıknatıs konusuna gelirsek, bu dolap mıknatısıyla olacak bir şey değil. yüzeyi geniş bir neodmium mıknatısa ihtiyacın var. buradaki anahtar nokta sadece mıknatısın gücü değil, aynı zamanda yüzeyinin de geniş olmasıdır. yüzey ne kadar geniş ise iletkenler o kadar fazla manyetik çizgi kesecekleri için, o kadar fazla gerilim elde edersin.

• Sarımdan elektrik üretmek için trafo şart değil, trafo kaplı nüve içerisindeki bobinler arasındaki çalışmaya uygun.

Nüve komple kapalı bçimde sarımı kapladığından mıknatısla dışarıdan uyarılmaya karşı bir yapıda. Ayrıca trafonun metal gövdesi bobin sarımlarına mıknatısın dik yaklaşmasını engellediğinden yani uzak tuttuğundan manyetik etki çok azalır. Mıknatıs yan taraftan yani bobine açık tarafından paralel yaklaşabildiği için, bunun elektrik üreten sonucu azdır.

Manyetik alanda sarımın dikine dönmesi gerek, yan yani paralel hareket elektriksel sonuç vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 4 Mayıs 2021; 18:59:54 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt

Yok benim demek istediğim flanş tipi alternatör.

Alt tarafta bobinler üst tarafta mıknatıs var ya

ondan.

Elimde hoparlör mıknatısları var 10 cm X 1cm

4 mıknatıs ile denedim. N S N S daire dizilimi.

Bunlarla 1000 devirde 28 tur sargı ile 1v bile alamadım.

Gerçekten düşünmesi kolay yapması zor.Bobin  tur  voltajı 

Zaten bide kaza oldu mıknatıslar fırladı bana

çarptı.Baya tehlikeli.

• döner parçalardaki en büyük sorun, merkezkaç kuvvetidir. bu yüzden endüvi sarmak, stator sarmaktan çok daha zordur. bir yerine zarar gelmediği için şanslısın ama, bin devirlik bir dönmeden doğacak merkezkaç kuvveti gerçekten büyük tehlike yaratır. mıknatısları sıkıca sabitleyemezsen, sana büyük sorun çıkartırlar. hoparlör mıknatıslarından büyük şeyler bekleme. geniş yüzey alana sahip mıknatıslar daha çok yarar sağlar.

• Niye yapamadın ya, bak adam hoparlörden 900v görmüş :)

Experiment speaker as generator , Testing - YouTube

Bu da bir başka deney

Speaker = Generator (version 2015) - YouTube

eğlenceli çalışmalar.

Bu mıknatıs 200 - 300 KG kaldırabiliyor.

Bununla iyi elektrik üretilir.Fiyatı 550 TLBobin  tur  voltajı 

Aslında bu mıknatısın evde olması bile tehlike....

Bobin  tur  voltajı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    1 amper diyot
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sabit duracaksa, işe yaraya bilir ama düz yapısı nedeniyle, her alanını tam verimle kullanamazsın. tek bir düz külçe yerine yay şeklinde yerleştirebileceğin daha küçük külçelerden, daha çok verim alabilirsin. fikir edinebilmen için, motorlarda kullanılan sabit mıknatısları, aşağıda görebilirsin.

Bobin  tur  voltajı
  • Elektriği ya bir başka bir güçten su rüzgar güneş gibi çevirerek üretiriz . Yada nükleer sanyrallerde maddenin içindeki nükleer güçleri kullanarak üretiriz .
    Halbuki nihayi amaç elektiriği enerjiyi başka kaymaklardan çevirerek üretmek değildir . Hedef hiç yoktan enerji ve elektrik üretmektir . aynı evrenin ilk yaratılışında big bang olayında olduğu gibi . Hiç birşey yokken enerjinin oluşturulması ve bu enerjinin maddeye dönüşmesini çözmek lazım .

Mıknatıslar dönerken bobinden voltaj alıyorum.

Bobinin içine demir nüve koyunca aldığım voltaj artıyor.

Şimdi burada hangisi verimli?

Nüveli alternatör mü

Nüvesiz alternatör mü

• nüve, manyetik alanı daha iyi iletir. nüvesiz sargı ile nüveli sargı arasındaki fark, bakır tel ve karbon direnç arasındaki fark kadardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.