Şimdi Ara

bmw'nin-mercedesin motor ömrü ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tabiki kullanım şekline ve bazı etkenlere bağlı olarak motor ömürleri araçlara göre farklılık gösterebilir fakat ortalama bir bilgi vermenizi rica ediyorum.

BMW ve Mercedes Motorlarının Ömrü

Lüks otomobil markaları BMW ve Mercedes, yüksek performanslı ve dayanıklı motorlarıyla bilinir. Bu motorların ömrü, bakım, sürüş alışkanlıkları ve diğer faktörlere bağlı olarak değişse de genel olarak uzun ve güvenilir bir hizmet ömrü sunarlar.

BMW Motor Ömrü

BMW motorlarının ortalama ömrü, modele ve bakıma bağlı olarak 200.000 ila 300.000 kilometre arasında değişir. Benzinli motorların ömrünün genellikle 250.000 kilometre civarında olduğu tahmin edilirken, dizel motorlar 300.000 kilometreye kadar çıkabilir.

Mercedes Motor Ömrü

Mercedes motorlarının ömrü de modele ve bakıma bağlı olarak 250.000 ila 400.000 kilometre arasında değişir. Benzinli motorların ortalama ömrü 300.000 kilometre civarındayken, dizel motorlar 400.000 kilometreye kadar dayanabilir.

Motor Ömrünü Etkileyen Faktörler

Motor ömrünü etkileyen en önemli faktörlerden bazıları şunlardır:

• Bakım: Düzenli bakım ve uygun yağ değişimleri, motor ömrünü önemli ölçüde uzatabilir.
    • Sürüş Alışkanlıkları: Agresif sürüş, motor ömrünü kısaltabilirken, sakin sürüş ömrünü uzatır.
    • İklim Koşulları: Aşırı sıcak veya soğuk iklimler motor ömrünü etkileyebilir.
    • Yük ve Çekme: Ağır yükler ve römork çekmek motor ömrünü azaltabilir.

BMW ve Mercedes motorları, uygun bakım ve sürüş alışkanlıklarıyla uzun yıllar dayanacak şekilde üretilmiştir. Bu yönergelere uyarak, bu lüks araçların motorlarının sağlığını ve performansını koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İki aracıda zorlamadan bakımlı kullanırsan 1.000.000km yi rahat aşar herhangi teknik bir sorun oluşmazsa.Aracın motorunun en önemli elemaları krank mili,ekzantirik mili,pistonlar,piston kolları,yataklardır.Diger parcalar zamanla değişmesi gerekir.Fakat oncedende soyledigim gibi bu ana parcalar arac yagsız susuz kalmazsa,hararet yapmazsa,bakımları tam olursa,fabrikasyon hata olmazsa bozulmaları imkansızdır.
    ***erkam_arslan***
  • Mercedes in büyük motorları 650-700.000 km den sonra yağ yakmaya,basıncını kaybetmeye başlar.
    Bmw nin hiçbir modeli bu değerlere ulaşamaz.onların ömürleri de 250-350.000km arasındadır.
  • 2000 YILINDA YURT DISINDA 86 MODEL BI 325 ALMISTIM, ARACIN KM SAATININ FISI CEKILMIS, SONRADAN FARKETTIM, BEN ALDIGIMDA 170.000 MILDE IDI (YAKLASIK 260.000 KM) KI NE ZAMAN FISI CEKMISLER BILMIYORUM, ROKET GIBI GIDIYORDU ARABA, TABIKI ONCEKI KULLANICILARI ARABANIN YURUYEN AKSAMINI HIRPALAMISLARDI AMA MOTOR YONUNDEN INANILMAZDI. YAG YAKMA SORUNU FALAN YOKTU

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.