Şimdi Ara

Bmw Motor Yağı (LL04)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
3
Favori
163.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Uzun zamandır peşinde olduğum bu konu bir sonuca ulaşamayınca buraya yazıyım dedim. e90 320d aracına hiç Castrol Edge 5W-30 koyan oldu mu acaba ? Aracın kullanım kılavuzunda bu yağın kullanılması öneriliyor ama LL04'ü karşılaması gerektiği de yazıyor. Gel gelelim Castrol'ün Avrupa üretimi olan Edge 5W-30'u karşılıyor fakat Türkiye üretimi karşılamıyor. Bu konuyu Almanyaya sordum bizde karşılıyor sizinkini ben bilmem Castrol Türkiye bilir dediler, Castrol Türkiye ise Gemlik'te üretilen bu yağın LL04'ü karşılamadığını söyledi. Halbuki iki yağın da teknik veri tablosunda da onaylar (LL04 vb..)hariç, tüm veriler aynı, yani sayılar aynı diyor, kelimeler farklı.. Bu konu da bilgi yada fikir sahibi olan arkadaşlar birşeyler söylerse sevinirim.


    Güncelleme:

    Bu hesabın şifresini unuttuğum için konuyu takip edemiyordum uzun zamandır, çok zaman geçmiş aradan evlenmişim hatta bu arada ama değişmeyen şey yine araba sevgisi yinde kendi yapabileceğim işi başkasına yaptırmam düşüncesi.

    Şimdi yağ bakımı konusunda öğrendiklerimi aktarayım, yağı son 3-4 bakımdır "Mobil 1 Esp Formula 5w-30" kullanıyorum çok memnunum, diğer markaları bilmem ama castrol kullanan 3 farklı araçta mobile geçtim, 3 araçta da ses ve titreşim farkedilir düzeyde azaldı.

    Castrolden vazgeçme sebeplerim
    1. Türkiyede üretilen yağ ile yurtdışı yağ bir değilmiş onu öğrendim
    2 . Gereksiz pahalı (mobile göre)
    3. Taklidi çok var piyasada
    4 Markalarla anlaşıp kutunun arkasına karşıladığı spesifikasyonları yazmayacak kadar ticari bir marka

    Yağ konusunda diyeceklerim bu kadar içinize ne siniyorsa onu kullanın ama bir tek taklit olmamasına dikkat edin.

    Bakım parçaları konusunda ise ben kendim alıyorum parçaları, gerek aloparça gibi sitelerden gerek sanayiden, bakımı da kendim yapıyorum. Tanıdık bi kaç ustam oldu para da istemiyor kendim lifte kaldırıp bakımı hallediyorum, üstünede çayımı içip çıkıyorum.

    Parçaları mann, mahle, hengst kullanıyorum hepsi bmw'bin orjinal ekipman üreticileri, hangisi ucuzda o an onu alıyorum. Yağ 5.2 litre alıyor araba, ben 6 litre alıyorum 0.8 lt yedek.
    Fiyatlar yağ: 150-170 arası tutuyor. Hava filtresi: 80, yağ filtresi: 45, polen (karbonlu): 75, yakıt(iki bakımda bir): 100TL. Bu arada bakım aralığını 2 yıl 30binden, 1 yıl 15bine çektim maliyetim de yıllık 350-400 arası, her parçam orjinal, yağ borusanın fıçı yağından iyi daha ne olsun.

    Son bir uyarı yapayım: dışardan orjinal bmw yağı alıp kullanan, kullanmayı düşünen var ise dikkat etsin, %99 ihtimalle size bmw'nin yarı sentetik yağını itelemeye çalışacaklar. O da orjinal doğru ama 2 tip yağı var bir tam sentetik var daha pahalı zaten Türkiyede görmedim hemüz satan, birde piyasada bolca dolaşan yarı sentetik bmw yağı. Arkasına bakarsanız ll04 ibaresi falan var ama açık açık yazıyor yarı sentetik diye.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Hocam mobil esp 5w30 kullanın keyfinize bakın
  • ARACIM : 320 d 2005 E90

    Kullandığım yağ : Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 (ll -04 ü karşılıyor)

    Ben çok memnunum.Fiyati 4 lt 100 tl civarıdır. BMW önerisi Castrol dür.(motorda yazıyor zaten.)
    özellikleri ekte

    Castrol EDGE Turbo Diesel 5w-40

    Kritik Motor Parçaları üzerinde yüksek koruma ve performans sağlayan tam sentetik Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, dizel araçların istemiş olduğu en üst seviyedeki korumayı ve performansı sağlar.

    KULLANIM ÖZELLİKLERİ ve FAYDALARI
    •Motorda oluşabilecek zararlı depozitlere karşı savaşır
    •Pompa Enjeksiyon (Pumpe Düse) beslemeli, turboşarjlı, ve intercooler`lı dizel motorlarında kullanıma uygundur.
    •Sentetik teknolojisiyle sıradan yağlara kıyasla üstün performans gösterir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasso331 -- 23 Mayıs 2013; 14:57:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n47d20c

    E90 320d için mobil 1 esp formula 5w-30 kullanan varsa memnuniyet yada menuniyetsizlik bildirirse sevinirim.

    Selam bende 2012 E90 320d xdrive var. Mobil1 ESP Formula 5w30 koydum bakalım. Siz yağ işini ne yaptınız? İnşallah doğru yapmışımdır. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 27 Nisan 2014; 22:48:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n47d20c

    Castrolden teyit aldım ve Edge 5W-30 koydum. Mobil de doğru tercih önemli olan LL04.

    Merhaba Castrol Edge nin profesyonel olan sürümü LL04 karşılıyor. Normal Edge kaşılamıyor. Hangisini koydunuz? Normal Edge koysak yani LL04 ü karşılmayanı ne olur? Siz bi sorun yaşadınız mı? Teşekkürler.
  • Edge Pro bulamadım normal edge 5W30 koydum ama LL04 karşılamıyor. Biraz endişeliyim bu konuda. Bende yağ değişim aralığımı 10K ya düşürdüm.
  • İlginç.

    Ben 520d lci 177hp'lik motorda;

    Son 30 bin km'dir (2x15bin) Castrol Edge 5-30 kullanıyorum, aşağı yukarı son 1,5 senedir.

    Castrol'ün Türk web sitesi bu yağı veriyordu hep ne zaman baktıysam.

    Şimdi bu başlığı görünce yine girdim baktım, değiştirmişler, şimdi 1. tercih olarak EDGE SPORT 0W-40 veriyor, 2. tercih olarak da EDGE Turbo Diesel 5W-40 veriyor.

    Ben kullanımda 30 bim km'dir bi olumsuzluğunu yaşamadım Castrol Edge 5-30

    İşkillendim.

    ++

    Öte yandan Castrol'ün İngiltere web sitesi, Castrol Edge 0-30 tavsiye ediyor. (5-30 yerine 0-30 olması, İngiltere'nin daha soğuk olmasından)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n47d20c

    Merhabalar Uzun zamandır peşinde olduğum bu konu bir sonuca ulaşamayınca buraya yazıyım dedim. e90 320d aracına hiç Castrol Edge 5W-30 koyan oldu mu acaba ? Aracın kullanım kılavuzunda bu yağın kullanılması öneriliyor ama LL04'ü karşılaması gerektiği de yazıyor. Gel gelelim Castrol'ün Avrupa üretimi olan Edge 5W-30'u karşılıyor fakat Türkiye üretimi karşılamıyor. Bu konuyu Almanyaya sordum bizde karşılıyor sizinkini ben bilmem Castrol Türkiye bilir dediler, Castrol Türkiye ise Gemlik'te üretilen bu yağın LL04'ü karşılamadığını söyledi. Halbuki iki yağın da teknik veri tablosunda da onaylar (LL04 vb..)hariç, tüm veriler aynı, yani sayılar aynı diyor, kelimeler farklı.. Bu konu da bilgi yada fikir sahibi olan arkadaşlar birşeyler söylerse sevinirim.

    Garajda duran, en son yağ değişiminden fazla artmış olan 1 litrelik yarım dolu Castrol Edge 0-30 kutusunu inceledim, ve gördüm ki Castrol Edge 0-30 BMW Longlife-04 uyumlu. Resmini de çektim buraya ekledim, resimler aşırı net değil ama gerekli notasyonlar vs vs okunuyor buyrun bakın.

    Castrol Edge 0-30 ya da Edge 5-30 yağı BMW dizellerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin bence. (0-30 ile 5-30 arasındaki tek fark, 0-30 daha soğuk iklime (kuzey Avrupa vs) uygun, 5-30 nispeten sıcağa uygun (Türkiye vs).

    +++

    Bu konuda Castrol Türkiye'nin yanlış bilgi vermesinin sebebi, bence bilgisizlik, neticede burada fason üretim yapılıyor. Yağın muhteviyatını çok iyi bilmeyebilir sana cevap vermiş olan kişi, neticede fabrikadaki mühendisin cevap verdiğini sanmıyorum, büyük ihtimal müşteri ilişkilerindeki sıradan biridir sana bu bilgiyi veren.

    Öte yandan, Castrol'ün Türk web sitesi de güncel değil sanırım, kafası karışık. Ben Castrol'ü İngiltere sitesinden takip ediyorum, neticede Castrol İngiliz markası, en güncel site odur kanımca.

    Ayrıca BMW Alman markası olmasına rağmen Castrol tavsiye ediyorsa, Castrol'den pek şaşmamak lazım diye düşünüyorum (tabi Longlife-04 karşılanması şartıyla).

    Benim özel BMW servisim Mobil yağ kullanmasına rağmen ben özellikle Castrol koyduruyorum son bi kaç yağ değişiminde.

    Resimleri ekledim.

    Kafasında soru işareti kalan olursa, güncel Castrol ürünlerini satan bir BP benzin istasyonunda Edge 0-30 ya da Edge 5-30'un arkasına bakıp da inceleyebilirsiniz. Castrol ürünleri tüm BP'lerde satılır, yalnız dikkat edin, bazı istasyonlar fazla sirkülasyon olmadığı için eski ürünleri raflarda tutabiliyor hala.

    Ben bu resmini koyduğum yağı 2014 şubat ayında Maslak BP'den almıştım.

    Bmw Motor Yağı (LL04)

    Bmw Motor Yağı (LL04)

    Bmw Motor Yağı (LL04)


    Bmw Motor Yağı (LL04)Bmw Motor Yağı (LL04)Bmw Motor Yağı (LL04)




  • Dizel motor için internetten alabileceğim ürün linki verebilirmisiniz?
  • Arkadaşlar yanlış bir anlaşılma var düzeltiyim.

    BMW'nin önerisi Castrol değil, BMW'nin sponsoru castrol. Yağ firmaları yağ kapağına sponsor olmak için dünyanın parasını veriyor otomobil üreticilerine.

    Markalar Liqui Moly, Mobil, Shell veya Castrol ne olursa olsun LLO4 şartlarını karşıladığı sürece içiniz rahat olsun. Tabi ben gidip yine servisten alıyorum yağı ve filtreyi o ayrı konu, dışarısıyla arasında 200 tl farkediyor.

    BMW castrol önerseydi serviste araçlara Shell koymazdı. Bir anlaşmaları vardı ve bitti, Shell daha iyi teklif sundu, olay budur, kendinizi şartlandırmayın.
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Yag, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresini malzeme olarak toplamda kaca mal ediyorsunuz hocam?



    Bir de iscilik icin en fazla kac vermeliyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Yag, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresini malzeme olarak toplamda kaca mal ediyorsunuz hocam?



    Bir de iscilik icin en fazla kac vermeliyim?

    Hocam yağ ve yağ filtresini Borusan'da değiştiriyorum. Yaklaşık 500 tl tutuyor.

    Karbon polen filtresi ve hava filtresini Bosch'dan alıp kendim değiştiriyorum. Bu ikisinin toplamı 100 TL'ye geliyor. Her 5-10 bin km'de bir hava filtresini, her 15 bin km'de birde poleni değiştiriyorum.

    Toplam işi en fazla 650 lira civarına hallediyorum.

    Hava filtresi için alete ihtiyacınız yoksa, klipslerden direk kendiniz halledebilirsiniz.
    Polen filtresi ise bir kademe daha zor olsa da sökmesi takması 15 dk alıyor.

    Bunlara ilaveten ne yapıyorum?

    Her 2 hava filtresi değişiminde CRC Maf Air Flow Sensor Cleaner ile MAF sensörünü temizliyorum. ( Sprey 25 TL)

    Her 2 polen filtresi değişiminde Liqui Moly klima dezenfekte spreyini uyguluyorum. ( + 45 TL )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali®


    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Yag, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresini malzeme olarak toplamda kaca mal ediyorsunuz hocam?



    Bir de iscilik icin en fazla kac vermeliyim?

    Hocam yağ ve yağ filtresini Borusan'da değiştiriyorum. Yaklaşık 500 tl tutuyor.

    Karbon polen filtresi ve hava filtresini Bosch'dan alıp kendim değiştiriyorum. Bu ikisinin toplamı 100 TL'ye geliyor. Her 5-10 bin km'de bir hava filtresini, her 15 bin km'de birde poleni değiştiriyorum.

    Toplam işi en fazla 650 lira civarına hallediyorum.

    Hava filtresi için alete ihtiyacınız yoksa, klipslerden direk kendiniz halledebilirsiniz.
    Polen filtresi ise bir kademe daha zor olsa da sökmesi takması 15 dk alıyor.

    Bunlara ilaveten ne yapıyorum?

    Her 2 hava filtresi değişiminde CRC Maf Air Flow Sensor Cleaner ile MAF sensörünü temizliyorum. ( Sprey 25 TL)

    Her 2 polen filtresi değişiminde Liqui Moly klima dezenfekte spreyini uyguluyorum. ( + 45 TL )

    Geç yazıyorum hocam kusura bakmayın.



    Yağ ve yağ filtresi borusanda biraz fazla tutmuş sanki? Mobil 1 ESP Formula 5w-30 150-160 lira. Filtre de en en fazla 100 lira olsa, 100 lira da işçilik olsa 350'ye halledebilirsiniz sanırım? Ki yağ filtresi Bosch Car Service'de 50 lira civarı olması lazım. 300'e bile mal olabilir yani. Gerçi siz araştırmışsınızdır. Bilmediğimiz şeyler olabilir



    Polen filtresi ve hava filtresi aynen 100 lira civarı bir şey.



    Benim hesabıma göre 350+100=450'ye falan mal oluyor.







    Herhangi bir Bosch Car Service'i aradım 450 tl fiyat çektiler. Üstelik iş bankasından mtv kampanyası dolayısıyla %30 indirim var. Yani 300'e falan geliyor her şey dahil. Ama ne marka yağ koyuyorlar, işçilik nasıl bilmiyorum.. Aklımı da çelmiyor değil. Yağın markasını sorayım, kaliteli bir şeyse gidip yaptırayım diyorum ne dersiniz?







    Sizin spreylere gelince klima dezenfekte olayını ben de yapıcam yazın. Kesinlikle gerekiyor ama diğerini bilmiyordum onu da araştırıyorum hemen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yağ 5-30 4 LT si 130 tl. Filtrelerde 120 tl tutar yağ hava filtresi 230-240 tl dir 50 tl değişimdir gerisini siz düşünün. Bende kendim değişiyorum araçlarımın yağ filtrelerini mesleğim satışıdır 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi dışarıda yağ değiştirmekle arasında 200 lira civarı bir fark oluşuyor.

    Zaten 2 yıl yada 20.000 km civarında bakıma giren bir aracımız var, yağıyla ustasıyla uğraşmaya değmez diyip yetkili serviste hallediyorum, aracın kaç litre yağ aldığını bilmeyen ustalarla dolu piyasa, kafalarına göre yağ koyuyorlar araca. Hadi bunu geçtim hangi yağı alsam diye piyasada dolaşıp uğraşıyorsun. Hadi bunu geçtim intertten aldığın yağın kullanım tarihi bile oynanmış olabilir, adam eski malı bile ucuza sana kakalıyor olabilir. Iki yılda bir ekstra verdiğin 200 tl için bu kadar uğraşa değmez. Üstelik yetkili serviste verilen yağ ile piyasada satılan yağ birebir aynı değil, Shell özel üretiyor, %90-%95 aynıdır ama bazı farklılıklar var.

    Biliyorsunuz N47 motorlarda zincir sorunu meşhur ve bunun en büyük sebebi kullanılan yağ. Daha önce Mobil koymuştum ve aracım 1-2 ay sonra zincir problemi çıkardı, o günden bugüne tövbe ettim, yağı servis dışında koymuyorum.

    Edit: Şimdi farkettim, yağ yağ filtresi değişimi 165 Euro, ben götürdüğümde eski kurdu, yeni kur ile 300-350 TL'ye yakın fark oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 31 Ocak 2017; 11:41:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakalt34

    Arkadaşlar yağ 5-30 4 LT si 130 tl. Filtrelerde 120 tl tutar yağ hava filtresi 230-240 tl dir 50 tl değişimdir gerisini siz düşünün. Bende kendim değişiyorum araçlarımın yağ filtrelerini mesleğim satışıdır 😉

    Araç 4 Lt yağ almıyor ki? 5.5 litre yağ alıyor.... Her bakımda 0.5 lt yağ artıyor.

    130 TL 4 LT yağ.
    40 Tl 1 Lt yağ x 2

    210 TL 6 LT yağ....

    50 TL filtre.

    50 TL işçilik.

    Yağ değişimi toplam 310 TL tutuyor... eh iyi ihtimalle.....
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Hocam malzemeleri yavaş yavaş toparlıyorum. Hava ve polen filtrelerini Bosch marka alıyorum demişsiniz. İnternetten alıyorsanız link verebilir misiniz?
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Hocam direk herhangi bir Bosch car service'den alıyorum. Etrafta çok fazla olduğu için herhangi birine uğrayıp temin edebiliyorum.

    Polen filtresini mutlaka karbonlu alın.
  • Türkiye'de LL04 bmw sertifikasına sahip tek yağ motul var piyasadan alabileceğimiz. Dpf li diyip acea c2c3 sertifikası yeterli diyip hemen almayın. Motulu tavsiye ederim. Otomotiv sektöründe pek ismi Yok ancak motosiklet dünyasında tek markadır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali®

    Hocam direk herhangi bir Bosch car service'den alıyorum. Etrafta çok fazla olduğu için herhangi birine uğrayıp temin edebiliyorum.

    Polen filtresini mutlaka karbonlu alın.

    Yağ olarak ne koyuyorlar hocam hiç dikkat edebildiniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.