Şimdi Ara

BMW MERCEDES AUDİ NEDEN HALKA HİTAP ETMEZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar hep bu konuyu merak ederim audi mersedes bmw hep üst sınıf halka hitap eden otomobiller üreitir mesele bir işçi bir memur ancak 10 yaşındaki mersedesi bmw yi yada audiyi alabilir şimdi diyeceksinizki bu araçlar prestij ve üst sınıf araçları eger gerçekten politikaları sadece zenginlere hitap etmek ise bu markalşar bence hata yapıyor dunya bill gates koç veya sabancı gibi zenginlerden ibaret değilki mesela rahmetli sabancının ir sözü vardı EGER BENİM İŞÇİMİN ÜRETTİĞİ TOYOTA'YI O İŞÇİM ALAMAZ İSE OZAMAN O TOYOTA'YI ÜRETİYORUM DİYE ÖVÜNMENİN ANLAMI YOKKTUR geçekten rahmetli sabancı çok dogru söylemiş bakın audi mercedes bmw nin dışında tüm avrupalı ve uzak dogulu otomobillerin en alt sınıfada hitap eden aracı var en üst sınıfada uygun araçları var mesela bmw yi ele alalım 1 serisi bile 70 milyar lira yada şuan halk tipi olarak gecen mercedes C180 k 47 bin ero yada audi en ucuzu 70 binlira bu nasıl iş anlamadım gitti

• Neden halka hitap etsinler ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Neden halka hitap etsinler ki ?

sonuçta müşteri halk değilmi yoksa bu firmalar kast sistemindeki gibimi hareket ediyor Elit olanlar ve diğerleri
  • söylediğin markalar belli kaitede araç üretir ucuza kalite de olmaz .kaldıki 30000 -600000 eorya bmw ler mevcut zengine hitap eden 600000 lik olanlar.

almanyada işçiler bmw e biner . gurbetçi işçilere sor zaten ya bmw ya mercedesle gelirler .

senin sorgulaman gereken bmw nin neden ucuz araç üretmediği değil senin neden bmw e binecek kadar para kazanamadığın.

ya bu ülke iyi idare edilmiyor yada bu ülkede yaşayanlar cahil ve yangelip yatan adamlar.sen düşün cevabı bul.

lütfen ben ne ara bmw binecem diyeceğinize bana binenler ne zaman inecek üstümden diyin.sırtımızdan geçinen asalak çok memlekette.

3.7 tl e benzin satlıyor ve kimse gak guk etmiyorsa o ülkede zaten bişeler yoktur ve olmaycaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 13 Temmuz 2010; 2:27:17 >

• O değil de Sabancının şu lafı insanı çok etkiliyor.

Sakıp Sabancı , en büyük üzüntüsü olan oğlunun hastalığı ile ilgili olarak: 'Bu kadar servetim, araba fabrikam var ama oğluma anahtarını verip kullan diyemiyorum. Bu da beni öyle etkiliyor ki...'

Audi, Bmw, Mercedes konusuna gelirsek ben bunun Türkiye için böyle olduğunu düşünüyorum, Anavatanı Almanya da bir mercedes C, bmw 3 falan öyle çok zengin kesime hitab eden şeyler değildir galiba Veya Amerikada
  • Herkes aynı mantıkta olma mecburiyetinde değil ki.
    Bazıları en iyisini yapar ve en iyisine hitap etmek ister. En iyisine hitap ederkende en iyi ücreti almaya çalışır. Firmaların geçmişten günümüzde gelen stratejileri ile ilgili belkide.
    Sadece otomobil üreticileri için değil tüm büyük marka olan ve pahalı olarak bilinen üreticilerin tercihi oluyor bu.
    Örneğin Fiat'ın reklamlarında "Fiat almak çok kolay", "herkes bir Fiat sahibi olabilirmiş" mottosu üzerinden gidiliyor. Bu da o firmanın tercihi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

söylediğin markalar belli kaitede araç üretir ucuza kalite de olmaz .

almanyada işçiler bmw e biner . gurbetçi işçilere sor zaten ya bmw ya mercedesle gelirler .

senin sorgulaman gereken bmw nin neden ucuz araç üretmediği değil senin neden bmw e binecek kadar para kazanamadığın.

ya bu ülke iyi idare edilmiyor yada bu ülkede yaşayanlar cahil ve yangelip yatan adamlar.sen düşün cevabı bul.

Bu kadar güzel özetlenebilirdi, teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW mi DAHA ÜSTÜN AUDI mi?
    18 yıl önce açıldı
    bmw mi vw passat mı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

O değil de Sabancının şu lafı insanı çok etkiliyor.

Sakıp Sabancı , en büyük üzüntüsü olan oğlunun hastalığı ile ilgili olarak: 'Bu kadar servetim, araba fabrikam var ama oğluma anahtarını verip kullan diyemiyorum. Bu da beni öyle etkiliyor ki...'

Audi, Bmw, Mercedes konusuna gelirsek ben bunun Türkiye için böyle olduğunu düşünüyorum, Anavatanı Almanya da bir mercedes C, bmw 3 falan öyle çok zengin kesime hitab eden şeyler değildir galiba Veya Amerikada

Almanyayi bilemiyorum ama Amerika`da BMW, Audi, Mercedes premium markalar. Ha tabiiki Turkiyedekinden cok cok ucuza satiliyor ama ayni sekilde diger markalarda ucuza satiliyor. Yani sonucta gene arada bariz bir fiyat farki var diger markalar ile.

Yani bence normalde her sektor premium vardir, ucuza sata vardir. Kimse cikip Prada ucuz ayakkabi uretsin demiyor ya da ne bilim Hilton ucuz otel acsin demiyor. Bir kac istisna harci her sektorde her urunde bu boyledir, premium da vardir, ucuzu da vardir.

• quote:

söylediğin markalar belli kaitede araç üretir ucuza kalite de olmaz .kaldıki 30000 -600000 eorya bmw ler mevcut zengine hitap eden 600000 lik olanlar.

lütfen ben ne ara bmw binecem diyeceğinize bana binenler ne zaman inecek üstümden diyin.sırtımızdan geçinen asalak çok memlekette.

3.7 tl e benzin satlıyor ve kimse gak guk etmiyorsa o ülkede zaten bişeler yoktur ve olmaycaktır.

öncelikle doru iiyi yönetilmiyoruz çünkü trilyonları kazanan futbolcular her tür vergiden muaf sponsor otomobilleri haytta sposor akaryakıt ürünleri ile gününü gün ederken malesef devlet bunlardan alamadıkları vergiyi asgari ücretli halka dağıtıp vergiyi her koşulda bizdenn tahsil ediyor biz 30 milyarlık arabaya 23 milyarda vergi veriyuoruz buda bize 53 milyar olarak yansıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filozof_32 -- 13 Temmuz 2010; 2:46:38 >

• quote:

söylediğin markalar belli kaitede araç üretir ucuza kalite de olmaz .kaldıki 30000 -600000 eorya bmw ler mevcut zengine hitap eden 600000 lik olanlar.

buda dogru mesla benim komşum 2004 model bmw 3.16 ile geldi sordugumda 5000 eroya aldığını söyledi inanamadım ve alman otomobil fiyatlarına baktım mobil.de iismli siteden hakikaten dogrumuş 2003 audi bile 6000 euro şaka gibi ama gerçek
  • Arkadaşın dediği gibi

kalite ucuz olmaz. Sen neden o kaliteyi alırken kdvsi ötvsi o vergisi bu vergisi bilmemnesi arabanın gerçek değerinin 3 katı fiyatını ödeyerek satın aldığını sorgulamalısın bence.

Ayrıca başlığa tam ters olarak ben özellikle mercedesin abuk subuk modellerle halka hitap edicem diye gereksiz saçmaladığını düşünüyorum.

Sabancı keşke araba üretiyorum işçi binsin derken gerçekten araba üretseydi bir yerli arabamız olsaydı.

Keşke sabancılar koçlar bu ülkeye ucuz araba girmesin diye kırk takla atmasalardı , kendilerinin işene gelmediği için yıllarca bu ülkeye ucuz araba girmesini engelleyecek herşeyi desteklemeselerdi, önünü kapatmaya çalışmasalardı.
  • halkka hitap edicek araçlar üretemezler cünkü yaparlarsa döküntü cıkar ortaya....
  • Halka hitap ediyorlar etmesinede, Türkiye'de halkımız onlara hitap edemiyor.
  • Aslında Almanya'da da Mercedes ve BMW gibi otomobil üreticilerinin ürettiği modeller diğer otomobil üreticilerinin ürettiklerinden daha pahalıdır. Ancak, oradaki insanların genelinin bu otomobillere ulaşabilmesinin bana göre birden fazla nedeni vardır.

Bu nedenler arasında;

-Almanya'da toplumun geneli vergisini adam gibi verdiğinden dolayı devlet tuttuğunu öpmeye ihtiyaç duymaz ve tüm gelir kaynağı tütün, alkol, otomobil, akaryakıt gibi kayıt altında tutulması görece daha kolay olan mallar olmaz. Bunun sonucu olarak da bir otomobile fiyatı kadar vergi yükü binmez.
    -Almanya'da insanların satın alma gücü bizdekinden çok daha yüksektir ve bu da zaten ülkemizdeki fiyatının neredeyse yarısına satılan otomobillerin toplum tarafından ulaşılabilirliğini kolaylaştırır.

Ayrıca, kapitalist sistem içerisinde hiçbir mal herkese hitap etmez. Her malın belirli bir ekonomik sınıfa hitap etmesi gerekir ki, en üstteki insanların da tercihi olabilsin. Örneğin, hiçkimse BİM marketlerinden herhangi bir ürünü piyasanın üstünde bir fiyata satmasını beklemezken, Migros'un müşterileri de Migros'taki fiyatların yüksek olmasından şikayetçi değildir. Markalaşma ile ilgili bir konudur aslında ve insanlar bir ürüne bedel öderken, belirli bir oranın üzerinde gelir seviyesine sahip insanlar, aidiyet hissine sahip oldukları gruba benzemek amacıyla fazladan maliyete katlanmayı göze alır.

Bana göre kısaca durum budur.

Saygılar...

• bence bu Türkiyede olan bir durum . almanyada vw polo comfort 15000 euroya Türkiyede 30000 TL

almanyada 1.16 22000 euroya satılıyor Türkiyede 60000 tl normalde üstüne az kar koyup satsalar 45000 lira filen olur birde zayıf paketli araçları getiriyorlar . paket iyi olduğu zamanda fiyatları ateş pahası oluyor.

1.16 bmw yi Türkiye ye getiren kişi en az 100000 tl ye de satsa donanımı zayıf ötesi olsada gene alan olur . çünkü mercedes ve bmw dışında isterse bir yığın paraya satılan süper lüks bir araç olsun anca bmw ve mercedesin boşu kadar sükse yapar. e tabi sonrada 1.6 motorlu mercedesler 80000 tlden aşağı satılmaz.
  • Türkiye'de vergilerden dolayı bu şekilde gözüküyor durum.. Yoksa onlarında orta sınıf olarak başlar araçları, orta üst, lüks, süper lüks şeklinde sınıfları vardır.. Türkiye'mizde vergilerden dolayı, adamların orta sınıf ürettiği araç kafadan lüks sınıfın fiyatlarına tekabül ediyor.. Sorun burdan başlıyor..

Ayrıca Audi'yi örnek almak gerekirse, aynı gruba ait VW ve Skoda gibi markalar var.. Audi'yi en üst sınıf olarak, VW'yi bir altı, Skoda'yı ise VW'nin altında bir alternatif olarak üretiyorlar.. Yani aynı gruba ait bu markaların, müşteri portfoyu farklıdır, buda bir gerçek..
  • quote:

güzel yazmışsınız.

• Arkadas bmw mercedes audi ucuz ama gumrukten girince fiyati katlaniyor. Bir cok motor seceneginin otvsi %84. Baska konumdada yazdim bmw x5 50.000 euro ama vergilerle 110.000 euro oluyor
  • Markalarda sıkıntı yok.Devletimiz halkına lüksü çok görüyor sadece.
  • quote:

mükemmel bir yazı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.