|
BMW iX3, tek şarjla 1.000 km yol gitmeyi başardı
-
-
Ortalama kaç km hızla gitmişler 20 mi? Bunlar önemli işler değil artık normal koşullarda bu değere ulaşsınlar şapka çıkartalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 21 Kasım 2025; 10:45:25 >_____________________________ -
140 150yle giderken 300 400 km yapıyor mu araç o önemli
Bana onu yapsın yeter
Aklı mantığı olan adam zaten o kadar uzun süre duraklamadan araba kullanmaz
Benim Passat B6 da uzun yolda 1000 km görür ama anlamı yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar -
Bende tiggo 8 pro max var 100 km de 4.1 yaktırdım.
Ama nasıl 90 km maxsimum hız ve 650 m rakımdan 0 m. İndim Merzifon -samsun arası bilen bilir en az 50 km araba yokuş aşağı gider ve yakıt tüketmez. Böyle olursa araba az yakıyor gibi görünüyor ama
Günlük kullanımda ise şehir içi 10-12 litre şehirler arası 6-7 litre. Bu şekilde haberler yaparak vatandaşın algısını bozmayın. Kabaca elektirikli araçlar verilen menzilin %70 ini yapabilirse öpünde başınıza koyun. Ha bu oran kötümü beklentinize kalmış. Hayatınız %90 100 km lik bir güzergahta ise kesinlikle 250-300 km giden ekektirikli arabaları alın derim. Ama ben bekleyemem şarjla uğraşamam derseniz benim gibi yüksek yakıt maliyetini kabul edip bakın keyfinize.
-
''Enerji tüketimini azaltmak için klima, ısıtma sistemi ve radyo gibi donanımlar da kapalı tutuldu.''
Ve daha ufak çaplı jantlar kullanılmış vs vs. Yani bu menzili ideal şartlar dışında en uç şekilde tasarruf yapılmış. Ne zamanki kullanıcının kısıtlanmadığı şartlarda bu veya buna yakın menzil sunulur o zaman mantıklı olur.
-
140-150 gibi hızlar şartları çok değiştiriyor. Artık batarya ve motor verimlilikleri sınırda olduğu için belirleyici unsur rüzgar direnci oluyor.
ChatGPT'ye iX3 için yaptırdığım rüzgar direncine karşı gereken motor gücü hesabı:
Hız Rüzgar direnci Gerekli güç Yaklaşık beygir
50 km/h ≈ 74 N ≈ 1,0 kW ≈ 1,4 hp
100 km/h ≈ 297 N ≈ 8,3 kW ≈ 11,1 hp
150 km/h ≈ 669 N ≈ 27,9 kW ≈ 37,4 hp
Çıkan rakamlara göre doğru hesap yaptığını sanmıyorum ama oransal olarak rüzgar direnci böyle artıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam basit tabirle ben elektrikli araç alsam 140- 150yle ,yani Türkiye'de ve dünyada otoyollarda genel geçer olan limitle 400km görür müyüm onu yaz yeter:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar -
Tek şarjla neden 1000km gitmek isteniyor anlamış değilim. Bu abiler reklam için yapıyor eyvallah da, tüketici için saçma bir kriter.
_____________________________ -
Kaç km görürsünüz bilmem ama örnek vereyim,
Mesela araba 50 km hızda 800km gidebiliyor olsun.
50 yerine 100 km hızda giderseniz arabanın harcadığı güç 8 kat artar ama gideceğiniz yere yarı zamanda varırsınız, yani toplam gereken enerji 4 kat artar, sonuçta menzil 800 km'den 200 km'ye düşer.
Düzeltme: ben sadece ideal şartlar için, yani rüzgardan başka kuvvet olmadığını varsayarak hesap yaptım, detaylı hesap aşağıda:
Daha gerçekçi senaryo (aerodinamik + yuvarlanma + %90 verim)
Sabit hız, düz yol, rüzgarsız, klima vs. kapalı, 20 °C gibi ideal koşullar için teorik sonuçlar:
50 km/s
Aerodinamik güç: ≈ 1,0 kW
Yuvarlanma için güç: ≈ 3,5 kW
Bataryadan çekilen güç: ≈ 5,1 kW
Tüketim: ≈ 10,2 kWh/100 km
Teorik menzil: ≈ 1.070 km
---
100 km/s
Aerodinamik güç: ≈ 8,3 kW
Yuvarlanma için güç: ≈ 7,1 kW
Bataryadan çekilen güç: ≈ 17,0 kW
Tüketim: ≈ 17,0 kWh/100 km
Teorik menzil: ≈ 640 km
BMW’nin resmi WLTP tüketimi 15,1–17,9 kWh/100 km ve menzil 679–805 km aralığında veriliyor; bu da hesapladığımız 100 km/s sabit hız senaryosuyla oldukça uyumlu.
---
150 km/s
Aerodinamik güç: ≈ 27,9 kW
Yuvarlanma için güç: ≈ 10,6 kW
Bataryadan çekilen güç: ≈ 42,7 kW
Tüketim: ≈ 28,5 kWh/100 km
Teorik menzil: ≈ 380 km
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 21 Kasım 2025; 11:25:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
İnternette izlediğim videolarda uzun menzilli elektrikli araçlar togg evx ev3 Tesla vs bu hızlarda 300km yi geçiyor
Ki düşün bunlar wltp olarak 500 üstü veriyor
800km konuşulan bir arabanın rahat rahat 400km yi devirmesi lazim
Ya çekicinin sırtında tamamlamıştır ya da 30km hız ile mi yaptınız denemeyi :) :) :)
-
Elektrikli arabalar 10 bin km menzil verene ve 10 saniyede sıfırdan %100'e dolana kadar almayın aldırmayın.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. -
120-140 hızlarla 800 km versin yeter. Fazlasında şimdilik gözümüz yok. Teslanin bu hızlarda 370-400 km verdiği söyleniliyordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Global pazarın hoşuna gitmez o özellikler. Hiç bir zaman olmayacaktır.
-
Ortalama 120-140 km/h hız aralığında İstanbul-Ankara arası yolculuk yaptığımda 2023 model y performance aracım ile yazın klima radyo vs açık araç 4 kişi ve dolu şekilde çok rahat 350 km görüyorum ki benim aracımda lastikler daha geniş ebatlı ve büyük janta sahip model y long range bence çok rahat 400km görür.
_____________________________ -
Dalga geçme amaçlı yazdığı anlaşılmıyor mu ?
350 km çok az. Zirt pırt molami verecegiz
Kaç günde varmışlar :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
108 kwh batarya ile o kadar gidiyorsa çok değilmiş. Benim arabada 55 kwh var benimki de 400 gidiyor.
-
Bu haberler bana çok boş geliyor. Ben ne 50kmh la arabayı süreceğim, ne klima kapalı gideceğim, ne de optimum koşullarda kullanacağım. Dolayısıyla gerçekle bağdaşmayan bir menzil testi bana çok boş geliyor.
%80'den 10'a gerçek karma kullanımda aşağı yukarı ne oluyor, bunu bilsek yeterli
En Beğenilen Yanıtlar
|
Ortalama kaç km hızla gitmişler 20 mi? Bunlar önemli işler değil artık normal koşullarda bu değere ulaşsınlar şapka çıkartalım. |
|
Bende tiggo 8 pro max var 100 km de 4.1 yaktırdım.
Ama nasıl 90 km maxsimum hız ve 650 m rakımdan 0 m. İndim Merzifon -samsun arası bilen bilir en az 50 km araba yokuş aşağı gider ve yakıt tüketmez. Böyle olursa araba az yakıyor gibi görünüyor ama Günlük kullanımda ise şehir içi 10-12 litre şehirler arası 6-7 litre. Bu şekilde haberler yaparak vatandaşın algısını bozmayın. Kabaca elektirikli araçlar verilen menzilin %70 ini yapabilirse öpünde başınıza koyun. Ha bu oran kötümü beklentinize kalmış. Hayatınız %90 100 km lik bir güzergahta ise kesinlikle 250-300 km giden ekektirikli arabaları alın derim. Ama ben bekleyemem şarjla uğraşamam derseniz benim gibi yüksek yakıt maliyetini kabul edip bakın keyfinize. |
|
Elektrikli arabalar 10 bin km menzil verene ve 10 saniyede sıfırdan %100'e dolana kadar almayın aldırmayın. |
Benzer içerikler
- youtube reklam engelleyici
- wp şifre koyma
- instagram video hızlandırma
- whatsapp hesap silme
- telegram numarasız hesap açma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı