Şimdi Ara

BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
211
Cevap
4
Favori
25.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
63 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Bi yerden sonra bu elektrikli muhabbetinin tersine döneceğini düşünüyorum. Hidrojenle (yani suyla) çalışan araba çıkarsa işte o zaman kimse elektrikliye dönüp bakmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Merhaba,


    Maalesef elektrikli araçlar konusunda dezenformasyon yapılıyor.


    1. Romanya'da üretilen Dacia'nın bile %100 elektrikli versiyonu üretiliyorsa biz bu işte çok geç kalmışız demektir. (Kaynak 1) Elektrikli Dacia Spring vergiler dahil €21.400'dan başlayan fiyatla satılıyor. Türkiye'deki en ucuz benzinli araçtan daha ucuz. İthal etmek isterseniz %10 ÖTV ve %18 KDV ödüyorsunuz.
    2. Elektrikli aracın şarj istasyonunu istediğin yere (Evine, işine, AVM'ye, okuluna ve hatta benzin aldığın istasyona bile) kurabilirsin. Bu esneklik benzinli/dizel araçlarda yok.
    3. Uzun yolda DC şarj istasyonlarında elektrikli araçlar ortalama 30-45'da %10'dan %80'e kadar şarj olabilmektedirler. Evinde AC şarj istasyonu kurduğunda ortalama 8 saat sürer. Bu sebeple ticari şarj istasyonları CCS2 (Avrupa Standardında) 150kW, 175kW ve yeni yeni 350kW'lık istasyonlar kuruluyor. Örnek: Long Range 2WDHyundai ioniq 6 ile (350 kW DC) istasyonda aracı şarj etmen sadece 17 dakika, CCS (175 kW DC) ile 22 dakika sürüyor.
    4. Elektrikli aracı şarj ettiğinde kasaya gidip sıra bekleyip pompa istasyonu numarasını söylemen gerekmiyor. Örneğin Tesla araç sahibiysen aracını Tesla Süper şarja takman yeterli. Bunun benzerini Togg kendi istasyonları için de yapmayı planladığını duydum.
    5. Türkiye'deki şarj istasyonu sayısı doğu Avrupa'dan ileri seviyededir. Sadece ZES'in 81 ilde 1913 istasyonu (Kaynak 2) vardır. Bunun dışında Esarj (EnerjiSA iştiraki), Voltrun, gibi bir çok istasyon vardır. Geçen ay verilen 1 Milyar TL'lik teşvik ile Kalyoncu Grubu, Togg gibi firmalar da şarj istasyonu işine girdiler. Sene sonunda şarj istasyonu sayısının 5000'i geçmesi bekleniyor.
    6. Her elektrikli araç petrol ithalatının düşmesini sağlamakta ve dolayısıyla dış ticaret açığını düşürmektedir. Türkiye'de üretilen elektriğin %40'ı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan, %65 civarı yerli kaynaklardan sağlanmaktadır. (Kaynak 3)
    7. Uzun menzilli araçlara size üç örnek: Ek.1 Ek.2 ve Ek.3


    Saygılarımla.


    Kaynak 1. https://www.dacia.ro/gama-dacia/spring.html

    Kaynak 2. https://zes.net

    Kaynak 3. https://seffaflik.epias.com.tr/transparency/



    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti


    Ek.1

    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti

    Ek.2

    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti

    Ek.3

    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti
    _____________________________
    XC40 T3 Inscription (MY22 21w22), Buz Beyazı, Parlak Bej Deri döşeme, Luxury Package




  • Planlama kısmında bir miktar tecrübesizliğimiz olabilir ancak 425 km menzili olan aracın şarjının 150 km sakin uzunyol kullanımı sonucu 275 kalması gerekirken,hadi 200 kalsın kabul edelim,110 kalması normal değil.

    Üslubunuzu gözardı ederek şu cevabı da vermek isterim,otomotiv sektöründe aktif olarak çalışmış,otomobil meraklısı bir mühendisim ve "şarjı fulledim hadi beni götür"demeyecek kadar bu konularla ilgiliyim.
    Premium segmentin önemli oyuncularından Bmw'nin,vaat ettiği menzilden normal şartlarda %40 sapmasını normal kabul edemeyeceğim.

    Daha doğrusu günümüzde bu menzil hesaplanma metodlarının daha rasyonel ve kötü ihtimalleri de kapsıyor olması gerekir.

    5 saat 15 dakikada planlı olarak gidilebilir diye yaptığınız plan,fizik dersinde "sürtünmesiz ortam" olarak varsayılan hesaplamalar gibi bir varsayım.Gerçekte bu bahsettiğim otomobille bence mümkün değil.

    Hiçbir markanın,modelin fanatiği de değilim,hayaller ve bu tip varsayımlar üzerinden yanlış bilgilenen kişilere , gerçek tecrübemi paylaşmak için yazdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________




  • flyingraper kullanıcısına yanıt

    Otomobil meraklısı da olsanız, standart sapmaları önemsemeyen bir mühendis de olsanız, bu iyi planlama yapmadığınız, Sürtünme, hava koşulları ve Elektrikli araçların tüketimleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmak yerine direk tecrübe etmeye çıkma macerasında bulunduğunuz gerçeğini değiştirmez.


    Bir evvel ki mesajdaki üslubu begenmemissiniz ama sizin açtığınız konudaki üslup çok farklı değil ve hala ben muhendisim benden iyi mi bileceksiniz araç kullanmayı kafasında devam ediyorsunuz.

    Hatta bu tekil mühendislik egosunda ile o kadar iddialisiniz ki, BMW mühendisliğine bile laf edebilmişsiniz.

    Halbuki test döngüsü nedir, katalog değerleri ve elektrikli araçlar test döngüsü ile uyumlu mudur? Diğer kullanıcıların bilgisi tecrübesi nedir, bu araç verimli nasıl kullanılır gibi bir çok konu vardi daha yola çıkmadan, yollarda perişan sefil kalmadan.

    https://ev-database.org/car/1472/BMW-iX-xDrive40


    Elektrikli araçları kullanırken katalog verisine değil, planlama ekipmanlarını kullanarak planlama yapmanız gerektirir.

    Gerek arkadaş gibi "toollar üzerinden" gerekse aracı, çok iyi kullanarak (!) Aracın hesaplaması üzerinden bu işi yapmanız ve yine çok mühendislik bilgisi olmadan normal bir kullanıcı kadar kullanip socket rezerve etmeniz gerekir.


    Arkadaş size ABRP sitesini önermiş, siteye girip bakarsanız, mühendislik egonuzdan ziyade bir kullanıcı gibi girip bakarsanız tüm ayarları ve hatta hava sıcaklığını ve yol koşullarını bile ayarlayabileceginizi görürsünüz. Bu da "sürtünmesiz ortam yeaa" tezinizi size geri verir.


    Kısacası Aynen arkadaşın belirttiği gibi , bir çok mühendisin bulunduğu ülkemizde, çoğu araba kullanıcısınin yaptığı gibi, ohh aç klimayi dibe basiyoh gidiyoh benzin badava , evrupa coh pahalı caanim kafası bu araçlarda işe yaramıyor. Bu tecrübenizi paylaştığıniz için teşekkür ederiz, zira sahibinden sitesi yolda kalan aşiret ağalarının, daha çekici uzerindeyken satmaya çalıştığı taycanlar ile kaynıyor.


    Bol şanslar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 19 Temmuz 2022; 4:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Özel mesaj atmayınız, cevap verilmemektedir




  • Elektrikli arabalar şehir için uygun şimdilik. Uzun yola çıkılacağı zaman ya ikinci benzinli bir araban olacak ya da babandan dostundan arabayı geçici değiştireceksin birbirinle.

    Elektrikli arabaların menzili hesaplanırken tek kişi saatte 80 km hızla düz bir yolda simüle edilerek hesaplanıyormuş. Bu da yarı yarıya fark ettirdiği durumlar yaratabilir.

    _____________________________
  • Herhangi bir egosantrik durum yok sakin ol, bir miktar mesleki tecrübem var dedim,sizler daha iyisini biliyorsunuzdur,hatta en iyisini biliyorsunuzdur sorun yok. Ben burada bilmediğim bir konuda başıma gelenden bahsediyorum.

    Otomobil dediğimiz şeyi kullanan kişiler her zaman bu kadar süper matematik bilmek,böyle kullanarak hesaplamalar yaparak kullanması gerekmiyor.A-B-C planları yapılmalı diyorsunuz,komik olmayın uçak kullanmıyoruz.

    Sonuçta bugün ilkokul mezunu kişiler de ehliyet alabiliyor mu?Evet alabiliyor. Bu kişilerden bu hesaplamaları,planlamaları sürekli her dakika mükemmel şekilde yapmasını mı bekleyeceksiniz,yoksa bunu yaratanlar daha genele inerek mi menzil bilgisi vermeli?

    Ne olursa olsun, 104 km ortalama hız(genellikle hız sabitleyiciyle kullanım),yaklaşık 210 kg yük(insan ağırlıkları dahil),araçta küçük çocuk olduğu için ani ivmelerden kaçınarak kullanılan bir uzun yol,hava sıcaklığı çok yüksek değilken,vaadedilen menzilden(275 km yerine 110 km) %40 sapmasının normal olmadığını düşünüyorum.Şarj istasyonu planlamasında tecrübesizlik etmiş olabiliriz, ancak %40 sapma bence kabul edilebilir sınırın çok üstünde.

    İçten yanmalı bir motorda katalog verisi 90 km düz yolda hesaplanarak yazdığı yerde,yukarıda yazdığım şartlarda 7 litre yakacağına ~10 litre yaksa kandırıldığınızı düşünmeyecek misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 19 Temmuz 2022; 8:36:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ben de bir makine mühendisi ve elektrikli otomobil sahibi olarak konuya biraz açıklık getirmek istedim aslında. Bundan önce Mercedes EQC kullandım, şimdi ise iX3 LCI modelini kullanıyorum. Hatta bu başlıkta bahsi geçen iX40 siparişim var, fiyatına göre karar vereceğim.


    Öncelikle kullanım stilinizi biraz değiştirmeniz gerektiği gerçek ancak bu şehir içi için geçerli değil. Şehir içinde (İstanbul için konuşuyorum) içten yanmalı motorlu bir modele göre daha performanslı da kullansanız hız düştüğü anda rejeneratif fren sayesinde tüketimler düşüyor. Kışın menziller %15 civarı düşüyor ancak Mayıs-Ekim arasında, yani ortalama hava sıcaklıkları 20C civarında iken güncel kullandığım araç ile şehir içi tüketimlerim 17.5-18 kWh civarında oluyor. Bu da 74 kWh net batarya ile 400-410 km menzil demek.


    Şehir dışında ise özellikle yüksek hızdan kaçınmak gerekiyor, kullanım stili değişikliği olarak bahsettiğim konu da bu zaten. İzmir otoyolunu kullanarak çeşitli şehir dışı seyahatlerim oldu, 130 km/h otonom sürüş ile iX3'ün tüketimi yaklaşık 22 kWh civarında. Bu da yaklaşık 330 km menzil demek ki özellikle İzmir-Bodrum yönündeki ZES DC sayısının artması nedeniyle büyük problem yaratmıyor. Bir de DC istasyonlarda rezervasyon sistemi de devreye alındığı için yine bu konuda bahsi geçen şarj sırası beklemeden yaklaşık 50 dakikalık şarjlar ile %10-%15'ten %90'lara gelebiliyorsunuz.


    Planlama gerekli evet, özellikle rejeneratif fren kullanımını daha dikkatli kullanarak tüketimler düşürülebilir ancak tek alternatif elektrikli arabalar değil zaten. Teknoloji açısından ilgi duymuyorsanız, 1 saatlik mola vermek (ki her defasında şarj bittiğinde bizim yemek/çocuk bakımı vs. işlerimiz henüz bitmemişti) size ızdırap geliyorsa ki bunu rahatlıkla anlayabilirim, zaten elektrikli araba almayabilirsiniz.

    _____________________________




  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Elektrikli arac dogayi korumaktir karbon adimini dusurmektir sehirler arasi aracdan araca degisir performans bazi araclar arizalidir serinin hepsi ayni degildir

    Elektrikli arac ithalati azaltir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • ozon3 kullanıcısına yanıt

    hadi ya! bak bunu bilmiyordum. o bataryalar gökten zembille iniyor değil mi? çevre dostu batarya, üretilirken doğaya yararlı atıklar salınıyor.

    _____________________________
    Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım.
  • Bilmiyorum artık , imkan olur ise içten yanmalılar zorla bitirilmesine yakın, ben son teknolojiye sahip 2-3 tane benzinli ve dizel alıp 30-40 yıl değişikli kullanıp idare edeceğim gibi.

    Şuraya bak ya , planlama , rezervasyon , sürüş stili vs . 😅

    Not: 1900 lu yılların başında New York taki taksilerin çoğunluğu elektrikliymiş . Sonra birden yok olmuşlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    MG HS luxury
    Bravo 1.6 Emotion
  • Kimse alınmasın ama elektrikli araç şuan için aptallık . Porshe olması lazım cumartesi gördüm daha 20-30 la gidiyordu dedim manyak galiba yada içkili sollayım diye motorla yanaştım ; İçinden 2 kişi seslendi beyfendi aracı şarj etmemiz lazım nereye gitmeliyiz dedim Bodrumda hızlı şarj istasyonu bir tane gördüm zes diye ama şuan bilmiyorum haritadan bakın. Ne dese beğenirsin oradan geliyoruz 4 saat gösterdi yavaş sarj ediyor.  Bulmuşlarda beğenmiyorlar ışıklarda bir daha durdular garibime gitti takıldım biraz. Ankaradan Bodruma 18 saatte gelmişler   dedim gezerek mi geldiniz hayır yolda kalarak dedi  

    _____________________________
    AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown




  • Alkımm kullanıcısına yanıt

    paranla rezil olmak nedir derlerse, işte budur derim. BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti 

    _____________________________
    Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım.
  • Kusura bakmasın ama bu olayda en büyük hata konuyu açan arkadaşta.

    Size 1 haftalık deneme amaçlı elektrikli araç verilmiş. Siz de ertesi gün 2 çocuğunuzu alıp o araçla uzun yola çıkmışsınız. Üstelik bu işlerden biraz anlarım demişsiniz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • kayadelenium kullanıcısına yanıt

    Doğru bilgilendirme için teşekkürler. Fakat Dacia'nın elektriklisi olsun diğer elektrikliler olsun bu forumda veya diğer platformlarda insanların dile getirdikleri kaygılar, korkular aslında bu araçların Türkiye'ye getirilip, getirilmemesi konusunda önemli bir etken değil mi? Kaldı ki bu forum ve diğer bir çok platformlarda takılmayıp araba dediğin yakıtlı olacak, mekanik olacak minvalinde çok daha geleneksel olan milyonlarca 40 yaş üstü araç sahiplerimiz ve araç sahibi adaylarımızı da düşünecek olursak bu araçların evlere girme imkanı varsa anca 25-35 yaş arası gençler ile Türkiye'de genel aile yapısında dışlanmadan satın alınabildiğini görebiliriz gibi geliyor ki bazı genç kitlelerde de egzoz, modifikasyon, içten yanmalı motora modifikasyon gibi farklı beklentileri ve fantazileri olduğu için oradan da bir miktar potansiyel müşteri kayıpları muhakkak olacaktır elektrikli araçlar için.

    _____________________________




  • kkvan kullanıcısına yanıt

    Birden yok olmadilar. Ford Model T'nin seri uretim basarisi, 1.Dunya Savasi ile icten yanmalilarin gelismesi, elektrikli araclarin teknolojisinin gelisme hizi bakimindan icten yanmaliyi yakalayamamasi vs cok neden var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

    PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    codeThoreau adlı arkadaş, Ankara - İstanbul arasında Mercedes EQS580 ile gidiş videosuna yaptığım yoruma "dezenformasyon" demiş. Ancak yorumumda videodan aldığım tüm veriler doğru.

    Yorumumda Ankara'dan Bolu'ya EQS ortalama 108km/h ile gidiyor dedim, bakın fotografını çektim:


    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti


    Bolu'ya girerken ekranda 108km/h yazılı. Bolu'da %91 şarjdan sonra ortalama hız artıyor ancak Beykoz'a girişte ortalama hız 115 km/h yazılı, ona da videodan bakabilirsiniz.

    Thoreau arkadaşımız bu EQS için "160-170 gidiyor" demiş. Esas kim dezenformasyon yapmaya çalışıyor belli sanırım.

    Arkadaş ayrıca 42 dakikada %91'e sarj aliyor demiş. Ancak 42 dakikada %89 şarj alıyor. EQS %42 şarj ile Bolu şarj istasyonuna saat 11:45'de giriyor, %91 şarj ile 12:34'te cıkıyor. Toplamda 49 dakika şarj için vakit harcanıyor, tali yollarda dolaştığına gözönüne alarak 1 saat şarj molası dedim. Dediğim şey yanıltıcı değil. Araç benzinli olsa, benzin için tali yollara sapmayacak, %42'den %91'e 45dk beklemeyecek, tali yollarda dolaşarak o 1 saat kaybolmayacak. Dediğim şeyler yanıltıcı değil, gerçege uygun.

    Bu arkadaş benim için " Elektrikli araclari karalıyor yonetim buna son vermeli" demiş bir de. Esas karalamayı bu kişi yapıyor, o da yetmiyormuş gibi bir de yönetimi kendisine ortak etmeye çalışıyor. Bu kişiye cevap vereyim dedim, beni bloklamış o yüzden kendi mesajıma alıntı yapmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    u/BerkanEngineer




  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    elektrikli Porsche ile Ankara-Bodrum 18 saat, ahah

    Bunun adı elektrikli işkence

    Hocam, e-araçları alanın elinde patlayacağını daha geçen yıl söyledim ben.

    BArkadaş 2019'da Audi E-Tron aldı, basit bir kazada arka tekerlek yamuldu servis düzeltemedi, parçası da yok, araç 6 ay serviste yattı, ikame araç da verilmedi. 2022 başında elektrige gelen %125 zamdan sonra km başı maliyeti benzinliye yaklaştı dedi. Sonradan benzine aşırı zam yapıldı ancak o zamlar sunni. E-Tron'u anlatıp dururdu şöyle sessiz böyle kaçıyor falan artık hiç anlatmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    u/BerkanEngineer
  • flyingraper kullanıcısına yanıt

    Tekrar yazıyorum, menzil tüm markalar tarafından tüm araçlar için ortak bir test döngüsü sonunda elde ediliyor.

    Bunlar seni tatmin etmek için yapılan testler değil.


    450km mesafeli bir gezide 104km/h ortalama hız az bir hız değil. 120km/h cruise control ile gittiğinizde bile bu hıza erişmeniz zor ama daha önemlisi rekuperasyon ve doğru kullanım.


    Mühendis olarak(!) Bunları hesaplayamiyorsan, verimlilik eğrisini saptamakta sorun yasiyorsan bilemem.


    Ayrıca araç ufak bir araç da değil. 5 metre 2.5ton bir araç için 110km/h 25kW ortalama tüketimi var. Batarya boyutu da devasa değil. ModelX 'e göre geride bir araç menzil olarak.

    76kW batarya kapasitesi var. Kısacası 200km görür. 110-120km/h sonrasında tüm araclar gibi menzil ve sapmalar olur.


    Burada senin bindiğin aracın birebir aynısının tek şarj ile 90km/h ile 415km 120km/h ile 291km mesafe aldığı video mevcut

    Ben öyle kullanırım ki 150km gider ancak diyorsan foruma anlamsız yazılar yazmadan evvel ben bilemedim dersin.


    Bir range Rover vouge da 25Lt tüketmek de mümkün, 12lt tüketmek de mümkün.


    Elektrikli araçlar icin henüz benzin kadar hızlı enerji transferi yapilmiyor, verimlilik kafasına erişmek zor, ilkokul mezunu da ehliyet alıyor ama ilkokuldan mezun olduğu gün uzun menzilli yola elektrikli araç ile çıkmasını şuanda beklemiyoruz. Belki otonom sürüş destekleri ve arttırılmış gerçeklik ile daha mümkün olur onların bu aracı kullanması.



    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol EziyetiBjørn Nylandyoutube
    Get 30 day free Premium trial on ABRP by using referral code "Teslabjorn": https://abetterrouteplanner.com/ref/teslabjorn Get 20 % discount (also works on discounted prices) when ordering from Stormberg online by using discount code "Teslabjorn": https://www.stormberg.com/no/kampanje/teslabjorn?utm_source=youtube&utm_medium=organic_social&utm_campaign=teslabjorn Kempower make awesome EV chargers: https://kempower.com/teslabjorn/ Want to sell your Tesla/EV? https://marcusbil.no/selge-bilen/?utm_source=youtube&utm_medium=tesla3&utm_campaign=bjorn Want to buy a Tesla/EV? https://marcusbil.no/biler-til-salgs/?utm_source=youtube&utm_medium=tesla3&utm_campaign=bjorn Leasing a Tesla/EV? https://marcusbil.no/leasing/?utm_source=youtube&utm_medium=tesla3&utm_campaign=bjorn MisterGreen EV leasing: https://mstr.gr/bjornnyland Results from my range tests, banana box tests and other goodies here: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V6ucyFGKWuSQzvI8lMzvvWJHrBS82echMVJH37kwgjE/edit?usp=sharing Main folder with everything: https://drive.google.com/open?id=1HOwktdiZmm40atGPwymzrxErMi1ZrKPP ScanMyTesla app for showing battery temperature, etc: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.emon.canbus.tesla https://www.facebook.com/scanmytesla/ https://www.e-mobility-driving-solutions.com/produkt/diagnostics-cable-tesla-m3-01-2019-bundle/?lang=en https://www.e-mobility-driving-solutions.com/produkt/diagnostic-adapter-cable-facelift-pre-facelift-bundle/?lang=en The OBD dongle I use in Tesla, Leaf, Ioniq, e-Niro, e-Soul, i3, ID3/ID4 (Android only): https://www.obdlink.com/products/obdlink-lx/ My Artlist playlist: https://artlist.io/mycollection/246288/42729/Teslabjorn Most of my music is from Artlist.io. If you sign up for one year and use my referral link, you will get two months free: https://artlist.io/artlist-70446/?artlist_aid=Bjorn_Nyland_214&utm_source=affiliate_p&utm_medium=Bjorn_Nyland_214&utm_campaign=Bjorn_Nyland_214 Donation links: http://streamlabs.com/bjrnnyland http://www.patreon.com/Teslabjorn My live channel: https://www.youtube.com/teslabjornlive24 Teslabjørn Discord server: https://discord.gg/b6PC9wx Reduce food waste and get great deals on food: https://toogoodtogo.no/
    https://www.youtube.com/watch?v=bCFeA5POv6E&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 19 Temmuz 2022; 14:20:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Özel mesaj atmayınız, cevap verilmemektedir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burakk0131

    Dünyanın son yıllardaki en overrated icadıdır bu elektrikli arabalar.

    overrated ne kine gurban?

    _____________________________
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

    BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti 


    işte çok sakıncalı. şimdi bu arkadaşların A, B, C hatta D senaryoları olsaydı öyle olmazdı. senaryo bitmez. baktın alfabede harf kalmadı asal sayılar var. ama ben 40 olanı aldım 3,5-4 milyon falan yok. 50 sini alacaktın 5-5,5 milyon verecektin belki yolda kalmazdın.


    senaryolar yine kalsın ama A ve B senaryosu ile C senaryosunu karıştıracaksın yolda Christopher Nolan filmleri gibi o senaryoları yolda kalma stilini göre kullanacaksın. bi anlamda momento akıl oyunları gibi. ordan inception şarj istasyonu içinde şarj istasyonu. yetmedi mi insterstellardaki uzay mekiği aldın 5 milyona yetmesi lazım bi yerde. sen mühendissin 4 saatlik yolu 8 saatte geldin niye o zamanı sen ne yaptın. yolda o boş vakitte düşünür insan.


    tesla bobini, akışkanların dinamiği, termometre, rüzgar direnci katsayısı bunlarla kendine uygun senaryolar çizebilirdin dostum camonnn. o yoldaki viraj var ya orda rüzgarın salınımı falan çok etkiliyor bildiğin gibi değil. ama sen bakma yine de çok dezenformasyon var.


    neyse elektrikli araçların özellikle tasarımları vs çok iyi bence. ix serileri, kia ev6, hyundai iqonic 5 vs. hepsi de süper olsa da binsek ama bu haliyle zırnık verilmez bu araçlara. ancak şehir içinde kendi kapalı garajın olacak, işe git gel 100 kmye kadar vs. belli kullanım senaryolarında diye bi senaryo yazayım.BMW iX xDrive40 Elektrikli Otomobil Uzun Yol Eziyeti 

    _____________________________
    en sevdiğim sayı 6




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.