Şimdi Ara

BMW i8 ÜRETİM VERSİYONU İLK RESMİ FOTOLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  BMW i8 ÜRETİM VERSİYONU İLK RESMİ FOTOLAR

BMW, i8 modelinin frankurttaki tanıtımından önce teknik özelliklerini yayınladı.

Araç plug-in hybrid teknolojisine sahip. Üzerinde 20 inç jantlar bulunuyor ve 0.26 cd sürtünme katsayısına sahip.

İçeride 2+2 oturma düzeneği bulunuyor.

Motorlar : 1.5 litre twinturbo 3 silindirli benzinli ünite 231 hp güç ve 320 Nm tork üretiyor. Elektrik motoru ise 131 hp güç ve 250 Nm tork değerine sahip. Araç bu gücü 4 tekerlekte kullanabiliyor. Elektrik motoru ön, benzinli motor ise arka tekerler üzerine konumlandırılmış.

Toplamda 362 hp güç ve 570 Nm tork bulunuyor.

Yaklaşık 4,5 saniyede 0-100 km hıza ulaşıyor ve maksimum hız 250 km/s ile sınırlı.

En can alıcı nokta yakıt tüketimi. Araç 2.5 litre/100km ortalama tüketim sunuyor. CO2 salınımı sadece 59 g/km.

Sadece elektrik motoruyla 35 km menzil sunuyor ve 120 km hıza çıkabiliyor.

Aracın şarj olması sadece 3 saat sürüyor.

Aracın ağırlığı 1490 kg olarak açıklandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 3 Eylül 2013; 14:48:04 >

• Hep Diyorum yine diyeceğim,ELEKTRİK ÜRETİMİNİ NE ZAMAN KARBONA DAYALI olmayan(FOSİL YAKIT OLMAKSZIN) yapılırsa o zaman elektrikli arabaya iyi gözle bakacağım...Saçmalıktan öte birşey değil...Heee memleketimiz de Nükleer santraller çoğalır,yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretilir o zaman elektrikli otomobil alırım...

Hele Hele menzillerinden,akü fiyatlarından bahsetmedim bile....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 7 Ağustos 2013; 18:19:14 >
  • 400.000'den aşağı fiyatı olmaz gibi geliyor
    400.000 veren insan 100 km'de kaç litre yakcağını mı düşünür bence hybrid üretilcekse orta halli ailelere göre sedan bir araç üretilmeliki iş yapsın
  • Teknik veriler hosuma gitmedi.Tasarim mükemmel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatı önemli yoksa isterse 1l yaksın 10tane fluans alıp kullansak bundan daha az maliyeti olacaksa sevinmenin ne gereği var
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    teknik verilerden beklentini merak ettim
  • Siz bu kafayla çok yaşamazsınız. İlk otomobillerden lüks olanlar saatte sadece 35 km gidebiliyordu ve fren mesafesi 100 metre idi. Geldiğimiz noktayı düşünün. BMW burada kar amacı gütmüyor, mükemmel bir otomobil yaptım demiyor; sadece geleceğe yatırım yapıyor. Bir yerden başlaması gerekiyordu, çok şahane giriş yaptı. BMW istese 150 km menzilli de yapabilirdi ama araçta performans önce geldiği için menzil 35 kilometre. Bu da bence gayet yeterli. Ayrıca aracın tasarımı da çok güzel olmuş, i7 gibi fütürist değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Hep Diyorum yine diyeceğim,ELEKTRİK ÜRETİMİNİ NE ZAMAN KARBONA DAYALI olmayan(FOSİL YAKIT OLMAKSZIN) yapılırsa o zaman elektrikli arabaya iyi gözle bakacağım...Saçmalıktan öte birşey değil...Heee memleketimiz de Nükleer santraller çoğalır,yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretilir o zaman elektrikli otomobil alırım...

çbirde şu olay var. ülkemizde petrol kaynağı yok ama iyi linyit kaynakları var. daha geçenlerde bilinen rezervin yarısı kadar yeni rezerv keşfettiler. bence elektrik yaygınlaşsın. bizde elektriği kendimiz üretelim. böylece petrol bağımlılığımız bitsin.

araç çok güzel. bu motor ikilisini neden i3 de koymadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaf -- 7 Ağustos 2013; 19:29:50 >
  • burock1997 B kullanıcısına yanıt
    yanlış anlaşılma var. sadece elektrik motoru çalışırsa 35 km menzili var. benzinli motorla 300 km yi görür i3 gibi.
  • quote:

Hep Diyorum yine diyeceğim,ELEKTRİK ÜRETİMİNİ NE ZAMAN KARBONA DAYALI olmayan(FOSİL YAKIT OLMAKSZIN) yapılırsa o zaman elektrikli arabaya iyi gözle bakacağım...Saçmalıktan öte birşey değil...Heee memleketimiz de Nükleer santraller çoğalır,yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretilir o zaman elektrikli otomobil alırım...

Bunu genelde ben söylüyordum aslında

Türkiye elektrik üretimide Base Load'da bile Doğalgaz kullanırken,elektirkli araçlar saçmalık.

Önce Doğalgaz- Fuel-Oil - Kömür yakıp elektrik elde ediyorsunuz, sonra o elektriği tekrar dönüştürüp başka bir enerji elde ediyorsunuz.

Bu mantığa göre benzinli ve mazotlu araçlar daha çevreci oluyor diyorum, bunu da her türlü ispatlarım....

Daha az C02 tüketmezlerse ben de hiçbirşey bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 7 Ağustos 2013; 18:43:09 >

• hasanmerto kullanıcısına yanıt
    Hocam birbirimizden habersiz diyor muşuz demek ki

Ama benim gibi düşünen birini görmek güzel oldu bu konuda.Bu dönüşümler sırasında enerji kayıplarımı yok,C02 salınımları mı yok neler neler....Otomotiv lobisi ne planlıyor bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa sizin dediklerinize harfiyen katılıyorum
  • Hızlanmayla elektrikli motor iyiymiş.
  • 0-100 4 sn altinda olmaliydi.Elektrikle 35 km gitmeside az

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    360 hp lik bir araçtan 4 saniyenin altında 0-100 beklemek biraz komik. V8 otomobiller ancak 4 saniyenin altında bu hıza çıkıyor. gücüne göre çok hızlı onu da eklemek lazım. hybrid araçların sadece elektrik motorla sunduğu menzil zaten bu kadar oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 7 Ağustos 2013; 20:57:29 >
  • Beklentilerimiz farklı o yuzden çok konusmanin bir anlamı yok.

• Mevcut imkanlar dahilinde herkesin beklentisi vardır. Bu imkanlarla sizin beklediğiniz şeyler çok zor.

• Yani benim demek istedigim bende 6 silindir bir aractan o performansi beklemiyorum.Ama goruntusune bakılırsa arac v8 v12 goruntusu veriyor.Benim beklentilerimi karsilayamadi.Alacak miyim? Hayir

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Bunu genelde ben söylüyordum aslında

Türkiye elektrik üretimide Base Load'da bile Doğalgaz kullanırken,elektirkli araçlar saçmalık.

Önce Doğalgaz- Fuel-Oil - Kömür yakıp elektrik elde ediyorsunuz, sonra o elektriği tekrar dönüştürüp başka bir enerji elde ediyorsunuz.

Bu mantığa göre benzinli ve mazotlu araçlar daha çevreci oluyor diyorum, bunu da her türlü ispatlarım....

Daha az C02 tüketmezlerse ben de hiçbirşey bilmiyorum.

Bunları yazmak için girmiştim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Araçta 3 silindir motor var. Yazıyı okumadin herhalde. Görüntüye göre beklenti mi olur ya

• tesla yı geçememiş ?

ama tasarım güzel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.