BMW 5 serisinde 2.0 litrelik dizel motoruyla ekonomi sınırlarını daha da zorluyor. BMW'nin ekonomik ve çevreci modellerini temsil eden EfficientDynamics takısı artık 5 serisi içinde geçerli olacak. Bilindiği üzere 2.0 litrelik turbo dizel motor 184 HP güç 380Nm tork üretiyor. 0-100 hızlanmasını 8.1 sn'de gerçekleştirip 225km/h hıza ulaşabiliyor. BMW EfficientDynamics modelinde yine aynı motor üzerine bir takım eklentiler ve iyileştirmeler yapmış. EfficientDynamics modellerinin tümünde start-stop fonksiyonu standart olarak geliyor. Bunun dışında ise optimum vites göstergesi, fren enerjisi yenileme sistemi, aerodinamik değişiklikler, uzun yol sürüşleri için daha uzun son vites dişli oranı, özel tasarım jantlar ve düşük yuvarlanma dirençli lastikler ile motor haritalama, gaz duyarlılık, otomatik vites değiştirme noktaları ve güç miktarını ayarlayarak düşük hızlarda ekonomik ve konforlu sürüş teşvik eden bir yeni ECO-PRO modunu getiriyor. Sonuç olarak BMW tarafından açıklanan veriler CO2 emisyonu 137gr/km değerinden 119gr/km değerine düşmesi yakıt tüketiminde de %10 iyileşme kulağa hiç fena gelmiyor. Araç eylül ayından itibaren BMW tarafından piyasaya sürülecek.
Jantlar resimdeki jantlarsa hiç hoş durmamış.
şu son yıla kadar vw tsi motorlar olsun opel turbolu motorlar olsun renault turbolu motorlar olsun hemen hemen bir çok markanın araçları bmwnin 1.6 ve 2.0 benzinli motorları ile aşık atmaya ve geçmeye başlamışlardı. dizel motorlardada benzer durumlar vardı ki... bmw yine farkını ortaya koydu aha dizel aha kasa aha performans aha tüketim.
2.0 litre 240hp bmw 3 te gelsin diğer araçlar otobanlardan yine bmwnin yanına yaklaşamayacak.
Asıl bomba 2 litre 218 hp 525d diyorum başka bir şey demiyorum. Yakıt tüketimi, 184 hp'lik 520d'den daha düşük.
BMW 5.20d 184 beygirlik araçtan kullanan var mı aranızda, yakıt tüketimi hakkında birşeyler söylerseniz sevinirim. Sitedeki veriler bana çok düşük geldi.
5.35 M Xd The tri-turbo six-cylinder diesel will output 381 horsepower and over 700 Nm of torque (516 lb-ft). The top is as always limited to 155 mph (250 km/h). Acceleration figures are not yet known, but with the impressive torque and four-wheel drive system, a quick sprint is expected. The engine will debut in the BMW M550d, and will make its way into the X5 and X6 model as well. Production of the new 5 Series super-diesel model starts in March 2012 and it remains unknown if BMW will homologate the powerplant for the US market.
şuanki tek hayalim beyaz bir f10 520d almak...kısmet..
Dün ayaküstü, sıradan bir restaurant'ın önünde çektim. Cidden çok fazla sattı/satıyor beyaz F10lar.
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
5.35 M Xd The tri-turbo six-cylinder diesel will output 381 horsepower and over 700 Nm of torque (516 lb-ft). The top is as always limited to 155 mph (250 km/h). Acceleration figures are not yet known, but with the impressive torque and four-wheel drive system, a quick sprint is expected. The engine will debut in the BMW M550d, and will make its way into the X5 and X6 model as well. Production of the new 5 Series super-diesel model starts in March 2012 and it remains unknown if BMW will homologate the powerplant for the US market.
I hope, after I will buy it the dream.......
Vallahi benim de tek hayalim beyaz f10 5.20d. Er-geç alacağım arabadır inş. Tabii o zamana muhtemelen yeni kasası çıkmış olur f10 eski kasa olur ama olsun :) Bu arada konuyu okuyunca, BMW sitesinden fiyatlara baktım yine (ne kadar para kazanmam lazım diye!) zam gelmiş bugün. Döviz biraz yükseldi ya, hemen yapıştırmışlar. Hafta sonu bakmıştım fiyatlara, 6.000 TL zam gelmiş 520'lere. Ama süper araba, milyon dolarlarım da olsa alacağım araba budur. Bu arada gerçekten çok satıyor beyaz f10. Eski kasadan daha çok görüyorum yollarda.
quote:
Çok fena
quote:
Orijinalden alıntı: Glory Glory
bu vergilerden önce çok ütopik değildi.
şimdi ultra lüks oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: smg05
quote:
+1
Bitte sprechen Türkisch Si prega di parlare turco Пожалуйста, говорят на турецком S'il vous plaît parler le turc
quote:
Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom
quote:
Orijinalden alıntı: smg05
quote:
+1
Bitte sprechen Türkisch Si prega di parlare turco Пожалуйста, говорят на турецком S'il vous plaît parler le turc
Umarimki, rüyadan sonra satın alıcam.........
Sıktı artık 5.20d.
Fiyatta saçma boyutlara geldi.
Insignia'nın 3 katından pahalı.
Bu fiyatları haketmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
Sıktı artık 5.20d.
Bu fiyatları haketmiyor.
Aslında 535 mxd alıcaksın arkasına 520d yazıcaksın bütün gün ava çıkıcan uzun yolda........
quote:
Sıktı artık 5.20d.
Bu fiyatları haketmiyor.
insignia d , 5 serisi e sınıfı. fiyatı için birşey demiyorum ama zaten kıyaslanmaları mantıksız.
Sınıf farkını biliyorum.
Ama dediğim gibi fiyatlar çok uçuk seviyelerde.
Bana göre 5.20d'nin fiyatı en fazla 150.000 TL olmalı. Bu diğer A6, E serisi için de geçerli.
5.50 olcak o yanlis yazmisim :)
quote:
Sınıf farkını biliyorum.
Ama dediğim gibi fiyatlar çok uçuk seviyelerde.
Bana göre 5.20d'nin fiyatı en fazla 150.000 TL olmalı. Bu diğer A6, E serisi için de geçerli.
Avrupada bmw mercedes v.s. ile diğer araçların fiyatları arasında bu kadar uçurum yok bildiğim kadarıyla.... Bizde çok daha premium havasına sokuluyor gibi geliyor. Ego , hava atma objesi konumunda en basitinden. Az gelişmişliğin göstergeleridir bunlar kanımca.