Şimdi Ara

BMW 420d mi yoksa G20 320i mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1.5 yıldır Bmw 420d kullanıyorum. Aracımı severek kullanıyorum. 2015 model 190'lık motor dolu bi araç. 90 bin km'ye geldi. Ara ara yeni kasa 320i ilanlarına bakmaya başladım. 2019-2020 model arası bir 320i'ye geçiş yapıp model yenilemesi yapsam mı diye aklımdan geçiyor. 20d motoru severek kullanıyorum, grancoupe kasa modelini çerçevesiz kapıları çok seviyorum ancak hem yaş hem km ile daha yeni bi araca geçmekte cazip geliyor. 2 araç hakkındaki genel fikirleri alabilir miyim?

• Hocam bana kalırsa performans, yakıt tüketimi ve tasarım olarak kesinlikle 4 kasa. g20'nin bu denklemde tek avantajı yeni yüzü ve tasarımıyla insanı cezbetmesi. Çok da Güzel bir araç elbette o ayrı. Tamamen tercih meselesi ama g20 de kötü karar olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans olarak tatmin etmez sizi 420d Torku yüksek makine ama sonuçta yeni yenidir G20 teknoloji olarak daha öndedir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam performans açısından g 20 soft yazilim ile arabanizi aratmaz yalıtım anlaminda g20 4 den oldukça iyi. yakıtta arabanızı ararsınız diye düşünüyorum. 2 de yakışıklı arabalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G20'nin iç mekanıda güzel oldu. Evet teknolojik yeniliklerde malum. Yeni hevesi olmasa 4 kasa tasarım olarak şuan G20 karşısında kesinlikle ezilmez diye düşünüyorum. İki aracında artılarını yazıyorum sonuç eşit çıkıyor. Yorumlarda da ikilemde kalınacak gibi.  

Bu arada istediğim ayarda G20 için üzerine yaklaşık 100bin gibi bi mebla ödemek gerekecek tabiki.

Bu arada 420d'de soft yazılım var. Muhtemelen G20'ye de stage1 yazılım ile binerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 21 Mart 2021; 20:23:21 >
  • 4 serisi ile devam

• Sizin araba hangi paket hocam ekstra var mi. Istediginiz g20 ozellikleri neler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes C200D mi BMW 320D mi?
    9 yıl önce açıldı
    Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi?
    13 yıl önce açıldı
    audi mi? mercedes mi? bmw mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • supremum kullanıcısına yanıt
    G20 muhtelemen sıfır yada düşük kmlerde olur ama ben sahsen m paket g30 alırdım tabi alıcak olursam ama 420d araçtanda 1.6 benzinli araca geçmezdim 🙂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogunaydin

Sizin araba hangi paket hocam ekstra var mi. Istediginiz g20 ozellikleri neler

Arac sportline paket ama orjinali bozmadan küçük degisiklikler yapmayi hep sevmisimdir. Nbt, sifir M direksiyon, f1, cc, ses sistemi, elektrikli isitmali koltuk vs var.

G20 icin olmazsa olmaz executive paket, en azindan hifi ses sistemi ve mumkunse 19 opsiyon jantlar. Jant sonradan da eklenebilirde...

@Canbey96 G30 530i potaya girmisti bi ara. Kuzenimde var epey km yapmışlığımda var ama G30 bi tık büyük kaliyor. Sportif hava yerine daha agirbasli bi arac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 23 Mart 2021; 1:53:36 >
  • G20 son yıllardaki başarılı bir kaç bmw modelinden biridir gözümde, camların çift cam olması, yalıtıma ve sürüşe daha da önem verilmesi gerçekten benim gözümde segmentinin tepesine yerleştiriyor.

• Şahsen şu aşamada 420d ile devam ederdim. 320i gayet güzel araç yeni güncel bir araç. Aracı kullanmadım ama kullananlardan duyduğum ortak şey yakıt tüketiminin fazla olması. 420d ile performanslı kullanımda elde ettiğiniz tüketimi 320i ile standart sürüşlerde elde edebilirsiniz. Tüketimden geçtim, 420d hacminden ve torkundan dolayı daha yüksek performans sunan bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 23 Mart 2021; 2:30:54 >
  • 4.20d Cabriodan sonra G20 M Paket kullanıcısıyım.

Cabrio evet kaliteli performanslı bir araçtı ama ben G20'den daha çok zevk alıyorum, bi kere daha rafine ve sessiz.

şehir içinde 5-10 Km aralıklarla araba kullanıyorsanız benim gibi 2 Litre dizelin pek de anlamı kalmıyor,

soğuk motoru kısa mesafede aç kapa yaptığınızda ne performans olarak ne de ekonomi olarak pek bir anlamı kalmıyor.

Ben alırken özellikle Prof Sürüş Asistan pakedi ile aldım, CC bile olmayan cabrio aracımdan adaptif CC, sıkışık trafik dur kalk yapan

teknolojik bir araca geçiş yapmış oldum.

yani çok da, hatta hiç aramazsınız 4 serisini.

• Yeni iyidir g20

• F36 yalıtımından memnunum açıkçası. Direksiz kapı olmasına rağmen özellikle rüzgar sesi açısından F30'dan daha iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. 20d motor tüketim olarak çok iyi sonuçlar veriyor. 1.6 benzinli motorun rafineliğini seviyorum ama 2.0d gibi özgür kullanımda aradaki yakıt makasının çok açılacağını kestirmek hiç zor değil.

Bi G20 testi yapmam lazım. Bazı şeyler ne kadar anlatılsa yüzeysel kalıyor. Sürüş ve direksiyonda hissedilenler daha iyi fikir verebilir sanırım.

• 2015 f30 320d lci kullanıcısıyım ve aracımı satıp 1.6 motorlu, benzinli sıfır km 3 g20 almam. Neden mi

yakıt tüketiminde neredeyse iki katı zararım olur. Çünkü yılda 45 bin km yol yapıyorum. İkincisi ön far tasarımı tiguanlarla aynı, bmw nin karakteristik göz simgesi kaybolmuş. Üçüncüsü çok pahalı, onun yerine ikinci el 2017 model e serisi bakardım. Ayrıca sizinki 4 serisi, 4 den 3 e geçmek de pek mantıklı gelmiyor, sırf yeni araba diye... ama karar sizin. İkinci alternatifim eğer sıfır olcaksa s60 a bakardım, 250 bg yanılmıyorsam.

• Net olarak malzeme kalitesi,yalıtım,teknolojik özellikler,konfor bakımından 320i üstün olur. Son kasa başarılı. Performans farkı da sanıldığı kadar çok değil.

eski 320ied ile 320d denemeleri benzer sonuçlar gösteriyordu.

• Hocam bu konuda araştırın bakın. Yeni 3-4 serisi eski kasaya göre baya değişti. Tıpkı e90 ile F30 gibi. F30 daha da evcilleşti o taş gibi direksiyon gitti ve tabi milimlik direksiyon hissiyatı da. Ama her şeye rağmen F30, F32 hala sportif ve keyifli bir makine. 3 yıllık bir F30 kullanıcısı olarak yeni G20 kullandığımda çok şaşırmıştım. Araba çok fazla sessiz, çok fazla konforluydu. Dış dünyadan izole bir kabinin içinde seyahat ediyorsunuz kendi kornanızı bile çok az duyuyorsunuz çift cam standart vs. Tüm o sportif, oynak hissiyatını kaybetmiş gibi. İnsanı hiç heyecanlandırmıyor. Öyle sessiz bir araba alacak olsam gider C200 FL 4matic alırım ki makyajlı C spor modunda gerçekten çok keyifli ve atim eski C den eser kalmamış.

Size demem o ki 420d kullanmaya devam ederdim ben olsam. İlla değiştirecekseniz madem değişiklik olsun 428 cabriolet bakın bir de egzoz yaptık mı üstü açık çok keyifli olur diye düşünüyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: beneoushtatic

2015 f30 320d lci kullanıcısıyım ve aracımı satıp 1.6 motorlu, benzinli sıfır km 3 g20 almam. Neden mi

yakıt tüketiminde neredeyse iki katı zararım olur. Çünkü yılda 45 bin km yol yapıyorum. İkincisi ön far tasarımı tiguanlarla aynı, bmw nin karakteristik göz simgesi kaybolmuş. Üçüncüsü çok pahalı, onun yerine ikinci el 2017 model e serisi bakardım. Ayrıca sizinki 4 serisi, 4 den 3 e geçmek de pek mantıklı gelmiyor, sırf yeni araba diye... ama karar sizin. İkinci alternatifim eğer sıfır olcaksa s60 a bakardım, 250 bg yanılmıyorsam.

Açıkçası çok km yapmıyorum. Yakıt tüketimi çok önemli değil aslında ama günlük rutinde 10lt üstü değerler pompada mutsuzluk verecektir ondan şüphem yok.

Farlar konusunda çok haklısınız. Adaptif opsiyonu olmayan araçlar dikiz aynasındaki BMW karakterini kaybetti. Adaptif opsiyonlu seçeneklerde oldukça az.

E serisi fazla ağır kaçıyor bana. Volvo seviyorum ama kullanıcısı olacağımı pek sanmıyorum.

@M3 CSL aracım 190'lık stage1 yazılım var. 230hp 430nm performans ve tüketim dengesi olarak mutlu mesut gidiyoruz aslında. Garanti kapsamındaki bir 320i'yi yazılım yaptırmak konusunda tereddüt edebilirim. İç mekandaki değişikliğe lafım yok.

@kopser123

Önceleri E90 184'lük kullanıyordum zaten. Teknoloji, donanım, ince detaylar açısından yoksun olsa da kullanım olarak çok çok keyif alırdım. F kasada o sürüş biraz yumuşadı. G kasada ise iyice konfor odaklıya döndü onun bilincindeyim. F kasa şuan tam ara dengede aslında. C200 FL 4Matic kullandım. Hayalet ekran,yeni direksiyon tasarım detayları oldukça hoş ama bi BMW sever için 320i karşısında pek şansı yok.

• g20 iyi güzelde 12-13 ltlerde geziyormuş tüketim 4.20d den sonra üzer. illaki kasa değişsin diyorsanız yeni 4 kasanın grand coupe modelini bekleyin bence ona geçin ön taraf biraz kötü duruyor ama zamanla göz alışıyor. daha tanıtılmadı zannedersem olmuşken en yenisine binin.  

• 4 serisi iyidir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.