Şimdi Ara

Bmw 316i 1998 model mi bmw 520i 1996 model mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
12.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a arkadaşlar nasip olursa 2. el bir bmw almak istiyorum. Tercihim sadece bmw den yana. Sebebi ise arkadan itişli olması. Diğer arkadan itişli araçlarıda tercih etmiyorum. Bütçem maximum 15,000
    Bmw 520i nin tipi hoşuma gidiyor. Fakat bütçeme göre alacağım araç eski model oluyor. 1996 filan alabiliyorum en fazla. 316i ile 520i arasında kalmamın tek sebebi 316i nin 1998 modelini filan alabilirim. Aralarındaki donanım farkı büyükmü 316i 1998 ile 520i 1996 nın arasında. Yani donanım derken güvenlik donanımı olarak mesela abs 520i de var fakat esp filan varmı güvenlik açısından 316i 1998 mi 520i 1996 mi iyi yada arada büyük fark var mı? Hangisini tercih etmem doğru olur. Yakıt konusunda 40-45 kuruşa kadar problem olmaz. Bmw 520i 1996 model ne kadar yakıyor bütçemi sarsarmı. Temiz bir aracı nereden bulabilirim. Galeriyi mi yoksa şahıs kişiyi mi tercih etmeliyim. Yakıt olayı hakkında da bilgilendirirseniz sevinirim. 316i 1998 ne yakar 520i 1996 ne yakar.

Özet olarak anlatacak olursam 15,000 bütçem var ikinci el bmw alacağım. Hem güvenlik olsun istiyorum hemde motor gücü iyi olsun istiyorum. Güvenlik istememin sebebi normal bir kullanıcı değilim genç bir insanım kanım hızlı akıyor. Özellikle şu esp olayı olsun istiyorum. Aracın manuel vites olması şartım. bmw 520i 1996 mi yoksa 1998 316i mi?

Resimler sadece temsili amaçlıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzatli -- 14 Ekim 2012; 19:27:38 >

• 1998-316i
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragão

1998-316i

Biraz daha açarmısınız cevabınızı. Neden 1998 316i ben aslında 520i 1996 istiyorum. Ama 1998 320i ile arasında güvenlik farkını bilmiyorum. Mesela 520i de esp yokda 1998 316i de varmı yada ne bileyim ikisindede mi var yada ikisindede mi yok. Bu konuda arasında kalıyorum. 316i 1998 de de gözüm kalıyor.
  • 316i nin işletme maliyeti de daha az olacaktır.örneğin 316 ile 520nin arasında büyük vergi farkı var.Aynı zamanda 316 insanlar tarafından daha çok tercih edildiği için yan sanayisi daha fazladır,yani yedek parçası daha ucuzdur.

Aynı zamanda 316nın gençlere daha uygun olduğunu düşünüyorum

Ama güvenlik konusunda falan bir bilgim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 bin tl'ye 98 3.16i varmı ki? bulsan bile emin ol o araç cacıklaşmış bir 3.16i'dir...
  • Gençseniz ve sürat tutkunuz varsa 3.16i iyi bir seçim olur diye düşünüyorum.
  • bmw 316i gitmez çok yakar o kasa o arabaya ağır geliyor diyenler çıkacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiçbiri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki aracın da güvenliği berbat denilecek durumda ( bkz: ncap ).
    Şu saatten sonra onları yürütmek de masraflı olacaktır.
    Görünüş olarak 316, konfor olarak 520.
    Zamanında çok beğenmiş ama yere yakınlıkları nedeniyle vazgeçmiş biri olarak bence başka araç alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

15 bin tl'ye 98 3.16i varmı ki? bulsan bile emin ol o araç cacıklaşmış bir 3.16i'dir...

1998 değilde 1997 de olabilir. Yani beni tek tedirgin eden şey bmw 520i de esp varmı yok mu? yoksa 316i 1998-1997 modelde var mı? Arabayı değiştirmek istememin sebebi şuanda 1996 doğan s kullanıyorum araçta tempra motor var. Bu söylediğimi evde ve araç üzerinde denemeyin :) o doğanın hava filtresini söküyorum uçak gibi birşey oluyor eski haline nazaran. Ama ne bileyim 130 la filan caddede giderim bazen tabiki hiç iyi birşey değil bu sadece derdimi anlatmak için söylüyorum. Caddede 130 la filan giderken frene basmam gerektiğinde sanki böyle biraz daha frene bassam altımdan kayıp gidecek gibi bir his veriyor. Daha öncede abimin kullandığım arabaya karışması sonucu bir kere direksiyonu bıraktım ve bastım babildiğim kadar. Ne karışıyorsun benim kullandığım araca demek için. Araç mahalle arasında 120-130'u yokuş aşağı buldu. Abimin özür dilemesiyle direksiyonu tutmam bir oldu. 50 cm kalmıştı park halındeki araca çarpmama. Karşıdan otomobil gelmesi sonucu sert sağ sol yaptım frene asıldım araç iki tekeri 15-20 cm kadar yerden kesildi. Yani derdim tamamen güvenlik ve biraz daha spor bir otomobil almak. Yada hiç bunlarla uğraşmayıp psikoloji doktoruna mı gitmek gerekiyor bmw de mi kurtarmaz beni. :) Çünkü o direksiyonu bıraktığımda gülerek al şimdi karış bakayım tutmuyorum direksiyonu filan demiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

İki aracın da güvenliği berbat denilecek durumda ( bkz: ncap ).
    Şu saatten sonra onları yürütmek de masraflı olacaktır.
    Görünüş olarak 316, konfor olarak 520.
    Zamanında çok beğenmiş ama yere yakınlıkları nedeniyle vazgeçmiş biri olarak bence başka araç alın.

Yere yakın olması bence eksi değilde artı değil mi? Masraf olarakda km başına 520i lpg de 45 kuruşu geçmezse sorun yok. Parçanın masrafı konusundada bana pek dokunmaz. Zengin olmamdan değil bu dokunmaması başka giderim yok. Yani babamın evinde oturuyorum kendime ait geçindirmek zorunda olduğum kimsede yok. Güvenlik konusuna gelince 1996 doğandan daha güvenlidir diye düşünüyorum. Şuanda kullandığım doğanın sol şasi tamamen çürük parmakla dokununca dökülüyor. Hatta altına kiriko bile vuramıyor ustalar ya difransiyelden vuruyorlar yada karterin altında bulunan korumalara kiriko vuruyorlar aksi taktirde kirikonun kafası koltuğun altından çıkacak durumda. :D Doğana masrafta yapmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Hiçbiri

Arkadan itiş ve biraz daha yeni model ayrica 15,000- 18,000 e ne önerirsiniz o taktirde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forzatli
    Yere yakın olması bence eksi değilde artı değil mi? Masraf olarakda km başına 520i lpg de 45 kuruşu geçmezse sorun yok. Parçanın masrafı konusundada bana pek dokunmaz. Zengin olmamdan değil bu dokunmaması başka giderim yok. Yani babamın evinde oturuyorum kendime ait geçindirmek zorunda olduğum kimsede yok. Güvenlik konusuna gelince 1996 doğandan daha güvenlidir diye düşünüyorum. Şuanda kullandığım doğanın sol şasi tamamen çürük parmakla dokununca dökülüyor. Hatta altına kiriko bile vuramıyor ustalar ya difransiyelden vuruyorlar yada karterin altında bulunan korumalara kiriko vuruyorlar aksi taktirde kirikonun kafası koltuğun altından çıkacak durumda. :D Doğana masrafta yapmak istemiyorum.

Yere yakın olması eğer sürat yapıyorsanız iyi ancak ülke şartlarında kasisleri çukurları düşününce hiç de iyi değil.
    Ben o ismi olan bmwleri aynı yıllardaki araçlarla değil de aynı fiyattaki araçlarla kıyaslamanızı öneririm.

Yoksa dediğim gibi ikisi de beğendiğim araçlar...

• Bir ara BMW olmasından ve arkadan itişi çok cezbettiği için E36 bakmaya başlamıştım ama kendime uygun bulamadım açıkçası araçların %80 nin kullanıcısı Şahin vs gibi araçlardan terfi ettiği için ( lütfen yanlış anlaşılmasın , pembe sisli 10.000 k xenonlu full ses basslı müzik dinleyen apaçi tayfadan bahsediyorum ) araçların çoğunun orjinalliği gitmiş ve temzini bulmak çok zor çoğunun yürüyeninde ufak tefek sıkıntı var kazası kesinlikle vardır 18-19 yıllık araçlar nerdeyse.. eğer dededen veya orta yaşlı birinden bulsam aile aracı olarak kullanılmış olsa ciddi ciddi düşüneceğim ama yok..

Eğer çok temizini bulabilecekseniz alın ama bulamıyorsunuz çok sıkıntı çıkartabilir bekleyin biraz daha temiz E46 alın bence..

Şimdiden hayırlı olsun alacağınız araç..
  • quote:

quote:

Hiçbiri

Arkadan itiş ve biraz daha yeni model ayrica 15,000- 18,000 e ne önerirsiniz o taktirde.

Öneri için biraz araştırmam lazım,ama emin ol iki araba çok masraf çıkaracak.Gerçekten iyi performans verseler masrafına değer ama ikiside gitmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Bir ara BMW olmasından ve arkadan itişi çok cezbettiği için E36 bakmaya başlamıştım ama kendime uygun bulamadım açıkçası araçların %80 nin kullanıcısı Şahin vs gibi araçlardan terfi ettiği için ( lütfen yanlış anlaşılmasın , pembe sisli 10.000 k xenonlu full ses basslı müzik dinleyen apaçi tayfadan bahsediyorum ) araçların çoğunun orjinalliği gitmiş ve temzini bulmak çok zor çoğunun yürüyeninde ufak tefek sıkıntı var kazası kesinlikle vardır 18-19 yıllık araçlar nerdeyse.. eğer dededen veya orta yaşlı birinden bulsam aile aracı olarak kullanılmış olsa ciddi ciddi düşüneceğim ama yok..

Eğer çok temizini bulabilecekseniz alın ama bulamıyorsunuz çok sıkıntı çıkartabilir bekleyin biraz daha temiz E46 alın bence..

E46 yı hedef olarak belirlersem hayal olup gider. Acaba idareten bir araç alıp para biriktirmeye devam etsem paramı toplayınca hiç değer kaybetmeden satıp e46 alacağım bir araç var mı acaba? E46 tam olarak hangi seri oluyor. Eğer bahsettiğiniz 1999 model 3 serisi ise 318i hoşuma gitti açıkcası fiyatıda 1999 model bmw için iyi. Biraz sabredip alternatifi olmadığı taktirde 318i olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzatli -- 14 Ekim 2012; 22:33:04 >

• quote:

quote:

quote:

Hiçbiri

Öneri için biraz araştırmam lazım,ama emin ol iki araba çok masraf çıkaracak.Gerçekten iyi performans verseler masrafına değer ama ikiside gitmiyor

Bende araştıracağım sizde bakarsanız çok memnun olurum yardımınızdan dolayı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hiçbiri

Bende araştıracağım sizde bakarsanız çok memnun olurum yardımınızdan dolayı.

Elbette,bulursam pm atarım :)

• kardeşim senin derdinin ilacı bmw deyil mercedes
    MERCEDES 560 SEC
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-prestijden-300-motorlu-1986-model-sec-lpg-li-92042507/detay
    HIZ KALİTE KONFOR VE GÜVENLİK BİRDE ARKADAN İTİŞ
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Bir ara BMW olmasından ve arkadan itişi çok cezbettiği için E36 bakmaya başlamıştım ama kendime uygun bulamadım açıkçası araçların %80 nin kullanıcısı Şahin vs gibi araçlardan terfi ettiği için ( lütfen yanlış anlaşılmasın , pembe sisli 10.000 k xenonlu full ses basslı müzik dinleyen apaçi tayfadan bahsediyorum ) araçların çoğunun orjinalliği gitmiş ve temzini bulmak çok zor çoğunun yürüyeninde ufak tefek sıkıntı var kazası kesinlikle vardır 18-19 yıllık araçlar nerdeyse.. eğer dededen veya orta yaşlı birinden bulsam aile aracı olarak kullanılmış olsa ciddi ciddi düşüneceğim ama yok..

E46 yı hedef olarak belirlersem hayal olup gider. Acaba idareten bir araç alıp para biriktirmeye devam etsem paramı toplayınca hiç değer kaybetmeden satıp e46 alacağım bir araç var mı acaba? E46 tam olarak hangi seri oluyor. Eğer bahsettiğiniz 1999 model 3 serisi ise 318i hoşuma gitti açıkcası fiyatıda 1999 model bmw için iyi. Biraz sabredip alternatifi olmadığı taktirde 318i olabilir.

Hocam E36 1991-1998 arası üretildi fakat bazı ülkelerde 2000e kadar satıldı E46 ise 1998-2006 yılları arası üretildi bana göre F30 dan sonra en yakışıklı 3 serisi hala E46 dır temizi bulunursa tadından yenmez vallahi ayrıca E46 larda DSC de var , temiz E36 bulmak çok zor olduğu için bütçenize uygun orjinal temiz bir E46 iyi bir tercih olur derim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.