Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2859. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70.298
Cevap
511
Favori
4.415.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28572858285928602861
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gus Fring kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 1 kere tik sesi geliyor.
    Onceden yoktu bu ses.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdemirci80 B kullanıcısına yanıt
    aracınızın üretim tarihini soyler misiniz? size verilen sertifikada yazar.. ya da su siteye motor kodunu girin (VIN code) k ile başlayan 6 rakam oradan da cıkar..ona gore yorum yazalım..
    https://www.bmwvin.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. F30

    hocam bende adıyamandayım görüşelim

    güzel tesadüf görüşelim tabi ki
  • Herkese slmlar..aracın arkasından gelen esneme sesiyle alakalı epey uğraşmıştım zamanında.bagaj içinden,amortisörlere varana kadar heryere bakmıştık hatta yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi koltukları yerinden söküp bağlantı demirlerine sünger,koltuğun tabanınada ses yalıtım malzemesi koymama rağmen ses geçmemişti.en sonunda tesadüfen koltukları söktükten sonra sesi pandizottan geldiğini farketmiştim.pandizotun altında fabrika çıkışı grimsi siyahlı köpük destekli geliyor bunlar metale tam basmadığı için pandizot özellikle çapraz eğimli dönüşlerde arkadan lık şeklinde bir sefere mahsus ses çıkarıyordu.ben pandizotun altına extra köpük sünger döşeyerek sesi kesmeyi başarmıştım.benim aracımdaki sese örnek vermek gerekirse yüksek logar kapaklarından tek yanlı yavaş geçişlerde,yüksek hız kesicilerin üstünden yavaş geçerken,ara sokaklardan dönüşlerde aracın esneme durumunda kaldığı özellikle ön ve arka arasında eğim farkının oluştuğu basit hareketlerde düşük hızlarda seyrederken oluyordu.aynı durumdan şikayetçi arkadaşlar sese sorun bulamıyorsa yada sesi kesemiyorsa aynı yöntemi deneyebilirler. Herkese keyifli ve kazasız sürüşler..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gus Fring

    Çok çok teşekkür ederim. 10 ay oldu arabayı alalı. 10 aydır da var bu ses. İlk fırsatta servise gidip soracağım. Kronik sorunsa servise daha önce bu vaka ile gidilmiştir, muhtemelen ses kesilir dediğiniz gibi. Yalnız garantim Kasım sonunda bitti. Ücretsiz yaparlar mı?

    yaparlar hiç merak etmeyin. bu bilinen bi sorun. ücret de talep etmezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba, gecen hafta ön camımın tam göz hizasında bir çatlak olustu, muhtemelen taş carpti ama yolda giderken ne zaman nasil carpti hic farkermedim, normalde acayip bir ses yapar tas carptiginda bilirsiniz. Ben arabami sabah ilk calistirdigimda farkettim catlagi. Gercekten olabilecek en kotü yerde oldu çatlak. Geceleri rahatsiz etmiyor ama gunduz surekli gozumu aliyor. Camdaki en ufak bir kire bile takinti yapan sahsim icin oldukca zor bir durum.



    Kaskodan camı degistirmeyi dusunuyorum borusanda ama acaba orjinali gibi olur mu, su ana kadar hic trim sesi duymadigim aracimi elletmek istemiyorum :)



    ayrica aracimi satarken catlak cam mi daha iyidir yoksa serviste degistirilmis cam mi :)



    Fikir ve goruslerini bekliyorum arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katanova

    Merhaba,

    Meşhur kapı fitili sesi için fitil değişimi önerildi, ben de arabamı söktürmek, kurcalatmak istemedim. Sonuçta işçiliklerine, titizliklerine güvenmiyorum. Uzun zamandır bu sesin nasıl kesilebileceğini araştırıyordum. Silikon spreyden kapı fitil kremine kadar her şeyi denedim. Kendimce bulduğum en kalıcı çözümü sizinle de paylaşayım dedim.

    Öncelikle ses nereden geliyor bilmeyenler için açıklayayım? Arka kapı kelebek camının tavana yakın kısmına, ön kapı camının da üst kısmına kapı kapalıyken güçlü bir şekilde bastırdığınızda gıcırdamaları duyabiliyorsunuz. Kapı fitilinin üst dış kısmındaki siyah fırçalı kısım var ya, bu fırçalar pianoblack çıtaya sürtünce gıcırdıyor. Bu fırçalı kısma ve pianoblack çıtanın fırça ile temas eden kısımlarına bir kez kaliteli ve renksiz bir araba cilası uygulayın. 2 sefer yaparsanız ömürlük oluyor. Ses tamamen kaybolduğu gibi araba yıkansa da tekrar ortaya çıkmıyor. Forumda belki yazılmıştır bilemiyorum ama ben bu sorunu kalıcı olarak çözdüm, bu dertten muzdarip aradaşlara selam olsun ;)


    Ben de bu sesi çok sorun etmiştim.en son olarak serviste şeffaf bant çekildi.yaklaşık 5 ay oldu ses yok açıkçası öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dream of ice D kullanıcısına yanıt
    Nereye taktıracaksın body kit i ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yankımido kullanıcısına yanıt
    Degisime gerek yok UV ışık ve özel bir jelle catlagi doldurup tamir edebiliyorlar. Sorunsuz sekilde kullanabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 318i ile a4 1.4TFSI kıyslandığında performans ve tüketim açısından fark nedir? kağıt üzerinde a4 önde ancak gerçek hayatta rakamlar her zaman doğruyu göstermeyebiliyor. Tecrübesi olanlar bilgi verirse çok sevinirim.
  • irfanmuratsrr İ kullanıcısına yanıt
    Peki bunu camcilar mi yapiyor yoksa borusan mi İrfan bey? Bu sekilde kurtulabileceksem harika olur gercekten. Zaten catlak camin arka kismina tesir etmemis, yaklasik 2 cm uzunlugunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omer_k_izmir kullanıcısına yanıt
    Hocam gercek hayatta da a4 onde olsa ne olacak ki? Hatta istedigi kadar motoru guclu olsun, nihayetinde önden cekisli bir aractan bahsediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omer_k_izmir

    318i ile a4 1.4TFSI kıyslandığında performans ve tüketim açısından fark nedir? kağıt üzerinde a4 önde ancak gerçek hayatta rakamlar her zaman doğruyu göstermeyebiliyor. Tecrübesi olanlar bilgi verirse çok sevinirim.

    O motoru A3'de 40bin km kullandım gayet iyi gidiyor değerleri başarılı 318i'den daha fazla yakın tasarrufu yapmak mümkündür.Performans olarak dümdüz yolda A4 318i'den daha performanslıdır onun dışında A4'ün iç mekan kalitesi dışında BMW'ye bir üstünülüğü yok.A5 bile 3 serisinin yarısı kadar keyifli olamayacaktır zira ya Quattro almak lazım yada önden çeken araç o konuda kaybetmeye mahkum.318i'nin değerleri bir tık aşağıda olsada sürüş karakteri olan bir araç VW gurubunda R'ları S'leri RS'leri kullanmadıktan sonra sürüş karakterinden bahsetmek mümkün değil.Eğer 170/200hp lik bir araçtan geçiş yapmıyorsa ülkemiz şartlarında 318i kullancısını tatmin eder.

    Bu arada 40.Yıl 318i fiyatları pazarlıkla 2016 40.Yıl 320i fiyatına mı biter bilmiyorum ama gelinen durum içler acısı hal almaya başladı.2015 bahar ayında makyajlanan kasası ile 120i bakıyordum şimdi 1 serisi 150bin tl oldu.150bine satılan 320i 40.yıllar 200'e dayandı onların stoğu bitti şimdi 318i 200bin tl yazık gerçekten.40.yıl 318i 140bin tl ye alınabilen bir araç olurdu sadece 1 sene önce olsaydı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yankımido

    Peki bunu camcilar mi yapiyor yoksa borusan mi İrfan bey? Bu sekilde kurtulabileceksem harika olur gercekten. Zaten catlak camin arka kismina tesir etmemis, yaklasik 2 cm uzunlugunda

    Merhaba
    Yanlış hatırlamıyorsam siz Beykent tarafında oturuyordunuz. Toriuma gelmeden sağda Benzin istasyonu içinde Ziebart var. Onlar Çatlak Cam tamiri yapıyor. Bir gösterin isterseniz.Geçmişte birkaç defa yaptırdım. Yaptıkları işte iyilerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigerr

    Sonuç

    arabaya binip garrett turboya hava basıp basıp doldurup bıraktım, gezdim, tozdum, arabayı biraz daha tanımaya başladım.. eve geldiğimde bi baktım 100km yol yapmışım gitti 55 lira
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream of ice

    Aracima m bodykit akrapovic uc taktiricam sportline tamponlar satilir mi ederi nedir? Ucuza gidecekse 500e yaptirdigim yere birakicam

    akrapovic uçların maliyeti ne tuttu hocam? orijinal mi replika mı?
    bence eski tamponları elinizde tutun, ikinci el ilanlara ve oto sanayideki çıkmacılara fiyat sorun. 500 liraya hemen vermektense biraz bekleyip (madem ki satacaksınız) daha kâr edip vermek daha iyi..
  • firatciftci2008 kullanıcısına yanıt
    Orijinal Ciftini 400 liraya alip 150 lira iscilik ile taktiricam. Maslakta sordugum yerler 1300 fiyat veriyor nasil geciriyorlar dusunun artik. Tamponlari tasimak koyacak yer sikinti ondan elimden cikarmayi dusunuyorum bakalim olmadi dediginiz gibi sahibindene koyarim hatasiz tampon sonucta, sportline tamponlari da fena degil herhalde cikar bir alicisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yankımido kullanıcısına yanıt
    Aynı olay benim de başıma geldi. Tam da dediğiniz gibi göz hizama denk geliyordu. Mini onarım kapsamında kasko firmasının anlaşmalı olduğu Carglass servisine ücretsiz cama dolgu yaptırdım. Oradaki yetkililer senede 1 defaya mahsus kasko bozulmadan cam değişimi de yaptıklarını hatta başka bir servisin yan sanayi takabileceğini ama kendilerinin orjinal ürün kullandıklarını falan söylediler.

    Ben yinede dolgu neticesini görmeden cam değişimine girmek istemedim. Tamamen kaybolmuyor tabi ama daha az rahatsız edici hale geliyor. Eğer mevzuda çok titizseniz uygulama sizi tatmin etmeyecektir.

    İşlem sırasında beklerken, bir renault aracın ön camını değiştiriyorlardı şahsen bana çok da işçilik gerektiren bir şeymiş gibi gelmedi.
  • ömer_ Ö kullanıcısına yanıt
    Evet adrese teslim bir tavsiye oldu cok tesekkur ederim, ilk firsatta gidip fiyat soracagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdr R kullanıcısına yanıt
    O zaman once dolgu yaptirmayi dusunuyorum, cikacak sonuca gore eger tatmin etmezse degisim icin daha derin arastirmalara girmek gerekecek...



    Arkadaslar cam degistirip de herhangi bir konudan oturu memnun kalmayan var mi aranizda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 28572858285928602861
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.