Şimdi Ara

Bmw 3.20 i ed vs 3.20 d (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 320i ed 40.yil varken diğer seçenekleri düşünmeniz bile hata. (şayet yılda 15bin km'yi geçmiyorsanız.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten baya zenginseniz 320d alıp 2.0 motorun keyfini çıkarın. Dilediğiniz gibi basar yinede fazla yakmazsiniz. Uzun yolda kullanmıştım yakıtı beni çok şaşırtmıştı. Ama
    Orta gelirli normal bi vatandaşım dersen kesinlikle 320i al. Dizelin fiyat farkını verme üstüne de yıllık 1500 lira fazla vereceğin vergiyi benzinde kullan.

• Şöyle diyim benim dayım 1.6t benzinli insignia aldı 0 Emekli birde adam arabaya binemiyor fazla kilometre yapan biri değil ama araba resmen içiyor arkadaş adam benzin yetiştiremiyor ben 2.el dizel bak derim pişman olursun sen 300tl diyip bakma o artıyo insanın arabasına binesi gelmiyo ciddi söylüyorum

• Opel takıntısı var kendisinin.Vectrası vardı onuda benzinli almıştı da insignia kadar yakmıyordu o ayrıca kendisi istedi insigniayı.Biz bas bas bağırdık focus al dizel diye de adam ford alırsam mondeo alırım dedi ona da baktı beğenmedim dedi gitti insignayı aldı

Orijinalden alıntı: Amphioxus

BMW 3.20d Fabrika verisi 4 LT Mazot/100 KM (Karma)
    BMW 320i ED Fabrika Verisi 5.4 LT Benzin/100 KM (Karma)

100 KM de kaç para harcarlar

320d:3,66x4=14,64 TL
    320i ED:5.4x=23,44 TL

100 KM de 8.8 TL fark oluyor.1000 KM de ise 88 TL.

Hesap doğru ama eksik.Bu en iyi kullanım şartlarında bu şekilde.Eğer daha hızlı giderseniz, fren sık kullanırsanız aradaki fark daha da açılacaktır.Düz hesap 1000km de 150TL diyebiliriz.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • Dizel karmada 30 krş yakar... benzinde 60 krş yakar... 1000*30=300 tl... yılda 3600 tl ... 10 yılda 36 bin tl ve araç 120bin kmde... bu km de de dizel araçla kafa kafaya gelir yada 10bin fiyat farkı olsa...

10bin+36 bin -76 bin= 30bin lira kar edersin... ayda 2000 km yada senede 20bin km gibi yol yapıyorsan düşünmeden dizel al derim...

Fabrika verilerine bakarak anca uzun yol hesabı yaparsın şehir içinde abuk sabuk değerler ortaya çıkıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 11 Ağustos 2016; 11:08:11 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yargicc -- 11 Ağustos 2016; 11:44:08 >
    A4 ün fiyatları yıl sonunda düşer gibime geliyor çok saçma fiyatları var. 2.0 Tdı ı doldurunca bir A6 parası oluyor.Tamam a6 dan daha fazla opsiyonu oyuncağı donanımı vs. Olacaktır ama segment farkı kalite farkı için a6 alınır. A4 ün fiyatları şuan saçma. Boşuyla dolusu arasında uçurum var.
    Ama şuda var Audi liste fiyatı üzerinden baya indirim sağlıyor. 2015 sonunda 1.4 a4 tfsi ı 75 bine almıştı arkadaşım. Baz donanımdı ama iyi fiyata almıştı.

• Sizin 20i almaniz daha mantikli ama 20 bin km yapan icin 20d kesinlikle mantiksiz degil.Ilk alirken verdiginiz farki cope atiyormis gibi dusunmeyin.Satarken aldiğiniz kadar olmasada belli bir fark Ile satacaksiniz
    + 20d nin daha fazla gucu 400 nm torku ve 400 cc hacim avantaji daha zevkli olacak.Baskasini bilmemdeben senede 20 bin yaparim o sebeple Imkan el verirse 320 d alirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 senedir 3.20 kullanıyorum 40 bin km oldu ortalamam 9 un üstüne neredeyse hiç çıkmadı.İstanbulda kullanıyorum kullanım sırasında da öyle az yaksın diyede kasmıyorum ama çok gazlayan bir yapım da yok.10-12 yakanlar çok basanlar olabilir.
    5.20 i kullanan arkadaşım 11-12 ortalamayla geziyor yani 3.20 normal kullanımda 12 felan yakmaz .3.20 d de kullandım ara ara oda 7 felan yakıyordu 5-6 litreler ancak uzun yolda görülecek oranlar.

Ben her halükarda sizin yerinizde olsam ied olana bakardım dizelin vergi dezavantajıda cabası

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.