her durumda değildir o, önde elektirikli motor yok, şaft yok. |
BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ (79. sayfa)

-
-
selamlar
arabanın ayarları 70 yaşından sonra bizim pedere çok karışık geldiği için satıp full elektrikliye geçme kararı aldık. Düşünürseniz sarı sitedeki en düşük fiyattan vereceğiz, ilgilenen yazabilir.
Araba bursada, 500km, beyaz, içi kahve ve ısıtmalı koltuklu olan 2025 model. Herhangi bir hata, sorun vs yaşamadık.
-
Aracın piyasası 2450-2500 arası şu an.
İkinci elde prim yapması , satın alırken değiştirmeyi düşünmeyen alıcıların bile kafasını karıştırıyor sanki.
Benim tek endişem “tahrik arızası” kronik bir sorun haline gelecek mi? Eğer öyle olursa ikinci eli bu durumdan etkilenir ve elinden erken çıkaranlar kârlı olmuş olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aracın kronik sorunu diye birşey yok. tahrik hatası "drivetrain error" un çevirisi, bmw lerde 15 senedir görülen, çok büyük oranla nedeni yazılımsal kaynaklı, küçük oranda da hatalı üretlien parçalardan kaynaklı milyon çeşit hatanın genel adı. Hatanın sebebi klima sistemindeki bir valfin açık kalmasından, anlık voltaj dalgalanmasına kadar birçok konu olabiliyor. Bugüne kadar sadece 1 tane ciddi sorun çıktı (büyük ihtimalle şanzıman kaynaklı), ona da anında değişim kararı verdi zaten BMW. Drivetrain error diye ararsanız bütün bmw lerde görülen bi hata olduğunu anlarsınız
-
Aletten akımı nasıl kıstınız? MyBMW de şarj doluluk oranını göremedim. Şarj olup olmadığını ne arabadan ne uygulamadan ne de aletten anlayamıyorum. Şarjı başlatınca kilitlemesi ve şarjı göstermesi gerekmiyor mu? Yüzde kaç şarj olduğunu göremiyorum. Amazon’a yazdım. Geri dönen de olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.youtube.com/results?search_query=VUIUYOIES
www.youtube.com
Youtube'da videoları var hocam, cihazın zaten tek tuşu var. Basılı tutarak seçim yapabiliyorsunuz Amper değerleri arasından. Prizde toprak yoksa kırmızı uyarı ışığı yanıyor hata kodu gösteriyor. Hata kodu göstermezse kullanıma hazır demektir.
-
Size yardımcı olayım:
MyBMW de depo doluluk kısmına basın
Sonra şarjı görün: Ayrıica burada şarj olurken de animasyon gibi gösteriyor
Sonra aşağıda inin ve şarj ve iklimlendirmeye basın:
Sonra da akım sınırlaması ayarına gidin:
Oldukça ince ayar akım sınırlaması yapmak mümkün:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi descartes46 -- 9 Mayıs 2025; 16:28:54 >
-
Hocam sakin.. Benim aracımda 230 e ve inşallah uzun yıllar binmek için aldım. Şu 1-2 ay içinde 230 e sahibi olan kime sorsanız araçla ilgili tek endişesi bmw servislerinin bu arıza çıktığında verdiği farklı cevaplardır.
230 e nin yeni alınacak elektrikli başka bir arabadan daha karmaşık bir durumu olduğunu düşünmüyorum.
Herşeyini öğrenmek isteyen bizlere belki adapte olana kadar karışık gelebilir.
Benzinli araç sonuçta. Start düğmesine bas, D ye al devam. Benzin bitince benzinliğe gidiş. Zamanı gelince bakım.
Arabamı nazar değmesin ama çok sevdim 1 haftalık tecrübelerimle.👍
Yurtdışında bir sürü ekstra özellik var, oyunlar var videolar youtube var, hatta yeni özellikler adaptif cruise falan satın alınabiliyor. Bizde neden yok bunlar ?
-
Hocam şu siteden parça listesi içinde şaft görünüyor. Tam ne işe yaradığını bilmiyorum ama
https://www.bmwautoparts.net/en/catalog/diagrams/15/0/298/0/0/0/0
-
Bugün servisten arayıp aracın ilk ücretsiz kontrolü için davet ettiler. Sizlere bu şekilde çağrı oldu mu ? Herhangi bir arıza vb yaşamadım ancak bir işkillendim 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün bursa teknik otodan aradılar aynı kontrol için. 3500 km oldu aldığımdan beri, bi baksınlar bakalım.
Sizin km kaç, şehir, izmir de arama var mı?
2100km yaklaşık şuanda. Bursa'dayım.
Selamlar herkese. Sahibinden com a bakiyorum ama 2.5 tan aşağı arac yok:D bizim insanımız neden böyle anlamak zor gerçekten. Bayise 2120 lira olan araci neden kullanilmis ikinci el 2.5 milyon versin:D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi bayide 2.120 hocam, alalım hemen etrafımda isteyenler var. 2 ay önceydi o iş, 500bin tl vergi dilimi hariç zam yedi araç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alt dilimden araçlar gelecek hocam az bekleyin:) bu fiyata kim alır bu araci:D 1.9 a tesla var karsisinda saf elektrik olsa bile kafana 600 bin fark var:D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://x.com/evclinic/status/1910723893834264940
Sadece BMW değil, herhangi bir PHEV alırken garanti uzatmakta büyük fayda var diye düşünüyorum.
Satmazlar hocam olur biter :) niye illa satılması lazım diye düşünüyorsunuz ki, bmw 15 senedir phev satıyor bizim ülkede kaç senedir var? Ötv teşviğini denk getirdiler geldi geçti işte
Bu arada sizin mantığınıza göre 230'dan tasarım dışında hiçbir fazlası olmayan x1'in 4 milyona hiç satmaması lazım ama satış rakamlarına bi bakın isterseniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X