Şimdi Ara

bmw 116i joy edition değer mi değmez mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
4.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar bmw 116i joy edition'ı ciddi şekilde düşünüyorum.. bu tip premium marka bir aracı düşünmemdeki sebep uzun yıllar boyunca (8-10 sene) bana başka araca baktırmayacak, tamamen sorunsuz şekilde kullanacağım bir araba sahibi olmak istemem.. elimdeki aracı satıp (2012 clio 0.9 turbo) üstüne bir hayli ekleyerek borca harca girmeden nakit almayı düşünüyorum.

Ancak üstüne eklerken de elimdeki birikmiş paranın yarısından çoğunu (yaklaşık %70'ini) vericem gibi gözüküyor.. bir kamu kuruluşunda çok yüksek maaşlara dğl elbette ama bana pek sıkıntı yaşatmıcak miktarda maaşla çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum.. yaşımız 34 ancak hali hazırda ufukta pek evlilik de gözükmüyor :) anlayacağınız tuzum şimdilik kuru..

sorum ise şu; bu söylediklerim çerçevesinde böyle bir harcama yapıp bu aracı almam sizce mantıklı mı, benim için böylesine büyük bi meblağı gözden çıkardıktan sonra karşılığını alır mıyım? focus astra vb c sınıfı full donanım otomatik araçlarla arasında nerden bakılsa 20-25 bin tl fark var.. aradaki bu farka değermi bmw 116i? yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 116i Joy Edition: Değer mi Değmez mi?

BMW 116i Joy Edition 2014 yılında piyasaya sürülen, kompakt bir lüks otomobildir. Uygun fiyatı ve zengin özellikleriyle dikkat çekmektedir. Ancak, bu aracın satın almaya değer olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu rehberde, BMW 116i Joy Edition'ın artılarını ve eksilerini inceleyeceğiz, böylece bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Artılar:

• Uygun Fiyat: 116i Joy Edition, BMW'nin en uygun fiyatlı modellerinden biridir. Bu, onu bütçesi sınırlı olan ancak lüks bir araba sahibi olmak isteyen alıcılar için çekici bir seçenek haline getirmektedir.
    • Zengin Özellikler: Joy Edition, standart olarak arka park sensörleri, yağmur sensörleri ve otomatik farlar gibi çeşitli özellikler sunar. Bu özellikler, sürüş deneyimini daha konforlu ve güvenli hale getirir.
    • Kompakt Tasarım: 116i Joy Edition'ın kompakt boyutu, şehir içi sürüş ve park etmeyi kolaylaştırır. Özellikle dar sokaklarda ve yoğun trafikte manevra yapmak için idealdir.

Eksiler:

• Sınırlı Performans: 116i Joy Edition'ın 1,6 litrelik motoru sadece 136 beygir gücü üretmektedir. Bu, heyecan verici bir sürüş deneyimi arayanlar için hayal kırıklığı yaratabilir.
    • Küçük Bagaj: 116i Joy Edition'ın bagajı, diğer kompakt sedanlara göre daha küçüktür. Bu, aileler veya sık sık seyahat edenler için bir sorun olabilir.
    • Yüksek Bakım Maliyetleri: Tüm BMW modelleri gibi, 116i Joy Edition da nispeten yüksek bakım maliyetlerine sahiptir. Bu, uzun vadeli sahip olma maliyetlerini göz önünde bulundurmanız gerektiği anlamına gelir.

Sonuç:

BMW 116i Joy Edition, uygun fiyatı ve zengin özellikleriyle cazip bir seçenektir. Ancak, sınırlı performansı, küçük bagajı ve yüksek bakım maliyetlerini de göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu faktörleri dikkatlice değerlendirerek, bu aracın ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Otomobil zevk işidir ve elbette kimseye karışamam,ama şahsi fikrimi sorarsanız; elinizdeki araç yeni ve tasarımı çok hoş,uzun süre sorun çıkarmaz,bekarsınız,gençsiniz ve önünüzde yapılacak çok şey var.Elinizdeki birikimi daha verimli yatırımlara kanalize edin derim.
  • Kesinlikle bana düşmez ama tavsiye olarak yazayım karar sizin. 4 tekere birikimin %70 ni bağlamak pek mantıklı gelmiyor üstelik 2012 model aracınız varken; ama is-hayat gereği sürekli seyahat etmeniz veya -anahtarlikla- prestij sahibi olmanız gerekirse ona birsey diyemem. Ileriye yönelik yatırım(ev,arsa,gayrimenkul vb.) yapmak daha avantajlı ve kârlı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Kesinlikle bana düşmez ama tavsiye olarak yazayım karar sizin. 4 tekere birikimin %70 ni bağlamak pek mantıklı gelmiyor üstelik 2012 model aracınız varken; ama is-hayat gereği sürekli seyahat etmeniz veya -anahtarlikla- prestij sahibi olmanız gerekirse ona birsey diyemem. Ileriye yönelik yatırım(ev,arsa,gayrimenkul vb.) yapmak daha avantajlı ve kârlı olacaktır.
    Arkadaşlar en güzel cevapları vermişler zaten.
  • nedir mesele ?
    mesele astra veya focusla BMW 116 arasındaki kalite farkı mı ?
    Yoksa gerçekten istediğin BMW 116 dan vazgeçmek için bi sebep mi ?

onay bekliyosun kardeş... ama bekleme
    Herkesin mantığını boşver, hatta mantığını boşver...

Mesele BMW 116 almak mı? mesele herkesin mantıklı bulduğunu mu yapmak mesele...

mesele, hayatta imkansızları gerçek yapmaya çalışan, yarını yokmuş gibi yaşayan bir sürü insan varken
    elinde istediği şeyi yapacak yada alacak imkanı varken vazgeçmemekmiş mesele

paranın kullanılmadığı bi dünya düşün herşeyin bedava olduğu, önüne bedava dizseler ve birini seç deseler hangisini seçeceksen onu seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

nedir mesele ?

mesele, hayatta imkansızları gerçek yapmaya çalışan, yarını yokmuş gibi yaşayan bir sürü insan varken

paranın kullanılmadığı bi dünya düşün herşeyin bedava olduğu, önüne bedava dizseler ve birini seç deseler hangisini seçeceksen onu seç

hocam tam tersi gönlümde yatan aslan bmw 116.. bmw116dan dğl diğerlerinden vazgeçmek için sebep varsa bunu biliyim, hemen bmw'ye yönelirim.. sadece aşama aşama gitmeyi yeğliyorum.. öncelikle bahsettiğim maddi olanaklarla böylesine bi alışveriş doğru mu dğl mi; bu durum 2. biz gözden nasıl görünüyor onu merak ettim.. anlık gazlara gelmek istemediğim için düşünerek tartarak hareket etmek ve fikir almak istiyorum.. doğru bir alışverişse de; bmw 116 böyle bi harcamanın hakkını verir mi, sürüş esnasında bu kadar para bayıldım ama sebebi demek buymuş dedirtirmi araç bana; fikri olanlardan bunu merak ettim.. mesele açıkça budur..

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

nedir mesele ?

Yeni clio iyidir satma bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sekizkozalak S kullanıcısına yanıt
    hocam tasarımını beğeniyorsanız alın, evlilikte yok madem ufukta, bir defa geliyoruz şu dünyaya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Kesinlikle bana düşmez ama tavsiye olarak yazayım karar sizin. 4 tekere birikimin %70 ni bağlamak pek mantıklı gelmiyor üstelik 2012 model aracınız varken; ama is-hayat gereği sürekli seyahat etmeniz veya -anahtarlikla- prestij sahibi olmanız gerekirse ona birsey diyemem. Ileriye yönelik yatırım(ev,arsa,gayrimenkul vb.) yapmak daha avantajlı ve kârlı olacaktır.

tşk ederim dediğiniz şeyler tamamen sağduyu odaklı ve haklısınız.. söylediklerinizi ben de düşündüm fakat açıkça konuşmak gerekirse hali hazırda kullandığım araç haricinde 70 bin tl'lik bir birikimim var.. cimri dğl ama tutumlu bir insanımdır ve extra bi durum olmadığı sürece maaşımdan az ya da çok her ay birikim yaparım.. dediğim gibi ailemle yaşıyorum ve böyle bir araç alışverişi yapsam bile, inşallah kalan paramın üzerine yine birikim yapmaya devam edicem.. elbette dünyanın bin bir türlü hali var ama parayı da sokağa atmıyorum neticede ikinci eli kuvvetli bir araç olduğunu düşünüyorum bmw'nin.. çok sıkıntı yaşarsam kolayca satıp biraz zararına da olsa para mı yine elime alabileceğim bir mal bu.. hayat 3 günlük imkan varken aracın keyfini çıkarmak da mantıksız gelmedi sadece bana.. ama kesinlikle alıcam diye bi kural yok böyle bi şartlanma içinde dğlm, dedikleriniz de doğru amacım sadece fikir alışverişinde bulunmak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

hocam tasarımını beğeniyorsanız alın, evlilikte yok madem ufukta, bir defa geliyoruz şu dünyaya...
    Şuanlık arabanız idare eder bence biraz daha biriktirip M paket 116i ya da 118i alın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

320d ile değiştirmicekseniz değmez
  • he_man kullanıcısına yanıt
    Al işte bir de böyle Ramiz dayıyı dinleyip gelenler var foruma,git yüzüne bi su çarp kendine gel Allah aşkına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

2.0 motor (yakıt ve vergi açısından büyük sıkıntı) ve 162.000 tl.. 116i bile benim için büyük bi atılım olacakken, sanırım 320d piyango çıkmadıkça hayalden öteye geçmez.. 116i o kadar kötü mü? premium sınıf bir aracın havasını vermez mi bana? bmw işçilik, konfor vs açısından üvey evlat muamelesi mi yaptı yoksa 116i'ye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

2.0 motor (yakıt ve vergi açısından büyük sıkıntı) ve 162.000 tl.. 116i bile benim için büyük bi atılım olacakken, sanırım 320d piyango çıkmadıkça hayalden öteye geçmez.. 116i o kadar kötü mü? premium sınıf bir aracın havasını vermez mi bana? bmw işçilik, konfor vs açısından üvey evlat muamelesi mi yaptı yoksa 116i'ye?

1.16 süper bir araç sürüş dinamikleri çok güzel gidip bir test edin kararınızı olumlu yönde etkileyecektir.benim tavsiyem 2.el 116d almanız 70 bin civarına çok temiz ve az kmde olanları var 1-2 sene zarar ettirmez.birikiminizde çöpe gitmicek satıp tekrar bankaya koyarsınız,80-90 bine temiz E90 320d de bulabilirsiniz veya f30 316i bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam bence alınır, bu fiyata uygun donanımlı başka premium araç yok. Golf 1.4 TSI 140 ACT Highline ile aynı para. Yakıt olarak ortalama 7-8 litre yakar. Şanzımanı sınıfının en iyisidir, arkadan itiş olması sebebiyle yine sınıfının en iyi sürüş dinamiğine sahip araç. Donanım eksiği olarak elektrikli katlanır ayna ve cruise control yok sadece. Geri kalan donanımları gayet yeterli.

Geçtiğimiz aylarda forumdan @icemy nickli üye almıştı aynı aracı. Çağıralım, sorunuz varsa sorun.

• quote:

quote:

quote:

1.16 süper bir araç sürüş dinamikleri çok güzel gidip bir test edin kararınızı olumlu yönde etkileyecektir.benim tavsiyem 2.el 116d almanız 70 bin civarına çok temiz ve az kmde olanları var 1-2 sene zarar ettirmez.birikiminizde çöpe gitmicek satıp tekrar bankaya koyarsınız,80-90 bine temiz E90 320d de bulabilirsiniz veya f30 316i bakabilirsiniz.

hocam açıkçası ikinci ele ben pek sıcak bakmıyorum dediklerinizle sıfır 116i arasında pek fark yoksa sıfır aracı tercih ederim.. kaldıki dizel araca çok ihtiyacım yok gibi, senede 8000-9000 km ancak yapıyorum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam açıkçası ikinci ele ben pek sıcak bakmıyorum dediklerinizle sıfır 116i arasında pek fark yoksa sıfır aracı tercih ederim.. kaldıki dizel araca çok ihtiyacım yok gibi, senede 8000-9000 km ancak yapıyorum..

bayiye gidip fiyat aldınız mı 0 116i kaça bırakıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Hocam bence alınır, bu fiyata uygun donanımlı başka premium araç yok. Golf 1.4 TSI 140 ACT Highline ile aynı para. Yakıt olarak ortalama 7-8 litre yakar. Şanzımanı sınıfının en iyisidir, arkadan itiş olması sebebiyle yine sınıfının en iyi sürüş dinamiğine sahip araç. Donanım eksiği olarak elektrikli katlanır ayna ve cruise control yok sadece. Geri kalan donanımları gayet yeterli.

Geçtiğimiz aylarda forumdan @icemy nickli üye almıştı aynı aracı. Çağıralım, sorunuz varsa sorun.

satış temsilcisine sorduğumda elektrikli katlanır yan aynalar olduğunu söyledi araçta ama yanlış anlama da olabilir tekrar sorarım.. onun dışında dediğiniz gibi araç full.. bir de navigasyon olsaymış tadından yenmezmiş.. @icemy arkadaşımızdan da fikir almak isterim gelebilirse memnun olurum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bayiye gidip fiyat aldınız mı 0 116i kaça bırakıyorlar.

fiyatın zaten çok uygun ve kampanyada olduğu söylendi, indirim yokmuş maalesef 84.400 son fiyat.. en azından bana söylenen bu yönde..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    116 dan premium hissi beklemeyin kokpitte ufak tefek bmw farkı olsa da sürüş keyfi performans kalite süspansiyon rahatlık düşündüğünüzün altında. D segmenti hariç hiçbir marka-model bu istekleri tam olarak karşılayamaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.