Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (1978. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.608
Cevap
311
Favori
2.867.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19761977197819791980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orjinal olarak nereden alabilirim? Çeşitli sitelerde var ama orjinalliği soru işareti. Daha önce tecrübe ettiğiniz biryer var mı?
  • zoom_grange kullanıcısına yanıt
    Ben aloparcadan almistim sorun cikmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar araç güneşliği ne kullanıyorsunuz? İnternette oto güneş gözlüğü diye bir güneşlik gördüm nasıldır acaba?
  • Selam, bir süredir yoktum beyler 1940tan sonrasını takip edemedim. Benim bi sorunum var. Arabanın ön takımlarından tık tık ses geliyor, henüz 35 bin km'de. Soğukken değil, 10-15 dk sonra araba ısınınca yapıyor. Dururken ve kalkarken özellikle yoğun trafikte ayağımın altında tık tık. Sol önden gibi geliyor bana. Sanayiden geçerken bi servise gösterdim lifte alıp üstünkörü baktılar ama anlayamadılar. Tıpatıp aynı durumun başına gelen birini daha buldum fb grupta. Forumda da var mı aynı sorunu yaşayan? Bizim araçlarda hastalık mı acaba? Yetkili serviste garantiye sokma durumu olabilir mi? Yoksa düzgün bi yer bulup yaptırayım. İstanbulda önerebileceğiniz yerler varsa alırım.

    Balataları da değiştiricem artık bitmişler. Dışarda yaptırıcam.
    BMW Orjinal Balatalar için
    Ön balata 850 + 75 balata fişi
    Arka balata 650 + 75 balata fişi fiyat aldım. 250 işçilik, torna olursa 400 diyorlar. Fiyat nasıl?

    Lastiklerim de bitti. 3 lastik arasında kaldım. 205/55/16 RFT.
    1) Üstündekiler: Pirelli Cinturato P7 - 475 tl
    2) EfficientGrip - 570 tl
    3) Conti SSR - 525 tl aldığım fiyatlar.

    Yönlendirin beni, kasko sigorta da geliyor, masrafım epey arttı. En iyi şekilde çözmek istiyorum.

    Saygılar




  • Balata fiyatını bilmem ama balata işçiliği biraz fazla değil mi;ayrıca 35 bin de diskler torna istemez herhalde.Lastik içinse memnunsanız aynısından alın geçin madem en ucuzuymuş.Diğer sorunu bi iki yere daha gösterin mümkünse BMW bakan bir yer olsun,olmadı yetkili servise gidersiniz.Allah kolaylık versin masraflar arka arkaya gelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 10 Temmuz 2019; 13:58:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tica T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Valla bilmiyorum ki fiyat çok mu? Tek bir yerden fiyat aldım - o da tanıdık. Diğerlerine de sorayım balata işçiliğini.

    Tık tık ses olayı başına gelen arkadaş göstermiş aracını, rot kollarından geldiğini tespit etmişler. Ben de ordan şüpheleniyordum. Onun için detaylıca tekrar bi baktırıcam.

    Pirelli biraz fazla sertmiş gibi geliyor. O yüzden başka markalara yöneldim. Bridgestone'u da ekledim listeye bi şoför abimizin tavsiyesi üzerine, onun da fiyatı 450 tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightShadow -- 10 Temmuz 2019; 14:10:5 >
  • Valla bridgestone da bayağı sert bir lastiktir ancak uzun ömürlüydü kullandığım turanzaydı.Rft leri nasıl bilmiyorum fakat hepsi üç aşağı beş yukarı aynılardır.Sadece ön Balat’a değişimine 50 vermiştim Ankara’da tabi araç BMW değildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  BMW 1 SERİSİ F20

    Arkadaşlar, takriben 1 karış uzunluğunda.Geçen kaldırıma sürttük maalesef, bu aracın ön kısmına sensör koymaktan imtina edenleri, sensör koymaktan imtina eder duruma getirenleri saygıyla selamlıyorum.
    Ne dersiniz, servise mi götürmeliyim, yoksa auto king de halledebilir mi bu işi? İstanbul için soruyorum..




  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Sensör konusunda haklısınız ama bence sensör olsa da surterdiniz orayı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tica

    Balata fiyatını bilmem ama balata işçiliği biraz fazla değil mi;ayrıca 35 bin de diskler torna istemez herhalde.Lastik içinse memnunsanız aynısından alın geçin madem en ucuzuymuş.Diğer sorunu bi iki yere daha gösterin mümkünse BMW bakan bir yer olsun,olmadı yetkili servise gidersiniz.Allah kolaylık versin masraflar arka arkaya gelmiş.
    30 binde balata değiştirdim.

    ve diskler tornalandı.

    araçlar birbirini neredeyse aynı değerleri veriyor.

    sakin kullandığım halde.

    40 bine yaklaşırkende lastikler bitti..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightShadow

    Selam, bir süredir yoktum beyler 1940tan sonrasını takip edemedim. Benim bi sorunum var. Arabanın ön takımlarından tık tık ses geliyor, henüz 35 bin km'de. Soğukken değil, 10-15 dk sonra araba ısınınca yapıyor. Dururken ve kalkarken özellikle yoğun trafikte ayağımın altında tık tık. Sol önden gibi geliyor bana. Sanayiden geçerken bi servise gösterdim lifte alıp üstünkörü baktılar ama anlayamadılar. Tıpatıp aynı durumun başına gelen birini daha buldum fb grupta. Forumda da var mı aynı sorunu yaşayan? Bizim araçlarda hastalık mı acaba? Yetkili serviste garantiye sokma durumu olabilir mi? Yoksa düzgün bi yer bulup yaptırayım. İstanbulda önerebileceğiniz yerler varsa alırım.

    Balataları da değiştiricem artık bitmişler. Dışarda yaptırıcam.
    BMW Orjinal Balatalar için
    Ön balata 850 + 75 balata fişi
    Arka balata 650 + 75 balata fişi fiyat aldım. 250 işçilik, torna olursa 400 diyorlar. Fiyat nasıl?

    Lastiklerim de bitti. 3 lastik arasında kaldım. 205/55/16 RFT.
    1) Üstündekiler: Pirelli Cinturato P7 - 475 tl
    2) EfficientGrip - 570 tl
    3) Conti SSR - 525 tl aldığım fiyatlar.

    Yönlendirin beni, kasko sigorta da geliyor, masrafım epey arttı. En iyi şekilde çözmek istiyorum.

    Saygılar
    sattığım 116d 40 bine yaklaşmıştı 30 binde balata değişimi yaptım diskler tornalandı.

    üzerinde bristone lar vardı,lastik değil sanki tahta idi..

    bu kadar sert konforsuz,birde rft eklenince at arabası gibi idi süspansiyonlar..

    yerinizde olsam rft sevdasına son verip yumuşak hamurlu mıchelin nokian gibi lastikler alıp,bmw konforunu yaşamak isterdim.

    şu an ki aracımda mıchelin var dünya varmış..

    balata işçiliğide çok fazla, bir usta bulup yaptırabilirsiniz çok aman aman bir işçilik yok,ben kendim yapıyorum o denli basit aslında.

    ses sorunu bende olmadı.

    ama dur kalklı yokuş yukarı yollarda biraz ilerleyince,baskı balata kokusu geliyordu motordan..

    tek şikayetimde o idi




  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    tamponda sis farının yanında kalan kısımda çok daha genişçe olanını kasko firmasının anlaşmalı servisi olması sebebiyle izmit'te RS serviste yaptırdım. daha derin ve daha büyüktü bendeki hasar. çok temiz bir işçilikle 1 gün sonra teslim aldım aracımı. bu tip kaportaya bulaşmayan, tampondaki küçük hasarlar için mini onarım kapsamında hallediyorlar. kendi servisine götürmeye gerek duymadım ben.
    geçmiş olsun.
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Ben de benzer problem nedeniyle aracı aldığım istinye borusan’a götürdüm; kasko mini onarım’dan temiz bir şekilde yaptılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese, daha öncesinden düşük hızda giderken araçtan hafif bir tiz ses geldiginden ve bu sebeple servise gittiğimde, sesin balata tozlarından oluştuğu bilgisi verildiğinden bahsetmiştim. Araç bahsettigim sesi her zaman yapmadığı icin serviste de bu sese tanıklık edemediler. Ben de geçtiğimiz gün bu sesi videoya çekebildim.

    Düşünceleriniz nelerdir ?

    https://youtu.be/Ipnya-jVpA4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 3 16 f30 aracımı satıp makyajlı f20 kasa almak istiiyorum.4 silindir ile yeni 3 silindirli motor kiyaslaması yaparak bilgi verebilece olan var mı?bunula birlikte benzin otomatik vites golf 7 ile f20 kullanan arkadaşlar var mı?yakıt per formans kıyaslama yapabilir misiniz?teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Hocam inanir misin benzer ses bende de var. 2 hafta icinde gidecem servise bakim icin bakalim ne diyecekler
  • copural C kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Ben Kosifler’e 2 defa uğradım. Her ikisinde de farklı servis danışmanı ile görüştüm. Araç oradayken ses gelmemişti. Benim anlattıklarım doğrultusunda, her iki servis danışmanı sesin balata tozlarından olduğu ve balataların durumunun da iyi olduğu bilgisi verilmişti ( o zaman elimde video yoktu ) . Onlar icin benim bahsettigim bu ses normaldi ve bir problem yoktu :) . Ancak özellikle dur - kalkın çok olduğu zamanlarda çıkan bu sesi her duyduğumda, cami kapatıp, müziğin sesini biraz daha açma hissi oluşuyor.

    Bakım icin servise uğradığınızda bu konuda, benim aldığım bilgiye benzer veya farklı bir bilgi edinirseniz paylaşmanızı rica edeceğim. Aracımın garantisinin bitmesine 3 ay var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esatesat E kullanıcısına yanıt
    Tsi dsg golf kullanmasam da, 1.2 tsi dsg leon kullandım. Leon, golfe göre aşagi yukarı 100 kg daha hafif. Leon’dan 1 serisine geçmem ile birlikte yakıt tüketimim ortalama olarak 100 kilometrede 2 litre arttığını söyleyebilirim. ( İstanbul - şehir içi )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun. Arkadaşım golfunde sürtmeden dolayı arka tamponda aynı şekilde hasar oluştu. Autoking’de 250TL’ye yaptırdı. Sonuç; orjinal görüntüsüne kavuştu. Az maliyet olduğu için mini onarıma sokmadı. Bazı sigorta şirketleri mini onarımı da hasar olarak giriyor ve tramerde görünüyormuş. Bunu istememişti. Bence autoking ile görüşüp karar verin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Bende de bu ses vardı, borusan avcılara götürdüm, biri servis danışnanı biri trim ustası 2 kişi epey dolaştık araçla, duyulmadığı için tam vazgeçmiştim ki sesi duydular.Balatadan kaynaklandığını, toz girmiş olabileceğini, balatalarımın son derece iyi durumda olduğunu, ben istersem eğer balataları tornaya sokabileceklerini ancak bu durumda balataların daha erken bitebileceğini, üstelik yine toz kaçabileceğinden sesin tekrarlanabileceğini söylediler.Sonuç; müziğin sesini biraz fazla açıyor, camları kapıyorum.😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19761977197819791980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.