Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (1488. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43.790
Cevap
304
Favori
2.924.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #29
Sayfa: önceki 14861487148814891490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkur ederim paylaşım için..
  • Rodaj konusunda ki paylaşımlar için tesekkür ederim arkadaşlar kafamdaki soru işaretleri dağıldı gerçekten ilk defa sıfır araç aldığım için tecrübem yok.. Aracımı aldığım günden beri paylaşılan videodakine yakın bir kullanım gerçekleştiriyordum artık daha dikkatli olmaya çalışacağım sanırım.. Stop etmeden önce de bi 20-30 saniyelik turbo için dinlenme zamanı ayırıyordum sanırım o da doğru bir kullanım olacak.. Zaten şanzıman "D" modunda ve eco pro modunda kullanıldığın da yüksek devir çevirmeden 1500-2000 rpm bandında vites değiştiriyor.. İlk depo için eco pro 2.ci için comfort 3.cü için spor mod. kullanım rodaj da yardımcı olacak gibi..
  • Merhaba,

2 ay önce borusan 2.elden 12binde 116 d aldım, 15 binde araç motor yağ ikazı verdi ve 1 lt motor yağı istedi, 2gün sonra (bugün) avcılar borusan da 1 lt motor yağı eklettim.

servise daha 7 bin km varken yağ istemesi ? temsilci kullanım koşullarına göre vs. normal karşılanabilir dedi..

Size göre normal midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coner -- 13 Aralık 2016; 18:17:33 >
  • selamlar arkadaşlar aracımı yeni aldım . Otomatik klimanın sağ ve sol bölgelerini sync yapma yani birini değiştirince ötekininde aynı olması gibi bir ayar var mı ? jeep de bu çok kolay ama bmw de sürekli ayar yapmam gerekiyor can sıkıcı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintaylan

1.16 D One edition + adaptive led far dahil 141.000TL civarı bir fiyat almıştım hafta sonu.

Mineral gri renk.

adaptive led far ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coner

Merhaba,

2 ay önce borusan 2.elden 12binde 116 d aldım, 15 binde araç motor yağ ikazı verdi ve 1 lt motor yağı istedi, 2gün sonra (bugün) avcılar borusan da 1 lt motor yağı eklettim.

servise daha 7 bin km varken yağ istemesi ? temsilci kullanım koşullarına göre vs. normal karşılanabilir dedi..

Size göre normal midir ?

Eksilmesi normal ama uyari vermesi normal degil

• Like a Sir kullanıcısına yanıt
    Sync özelliği malesef 5 serisi ve yukarısında mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Giovanni_

servise gidip frenleri kontrol ettirmeyi düşünüyodum açıkçası. demek ki benim aracıma özel bir durum değilmiş bu. Kardeşimin A3'ünü ve şirket aracı Passat'ını kullandığımda bu araçları özellikle deniyorum frenleri çok daha güzel dozluyor ve daha güven veriyor. benim aracımda kaç km/h ile gidersem gideyim o yere çakma etkisini yapmıyor nedense. yol tutuş ve ivmelenme anlamında ne kadar memnunsam, frenlerden de bir o kadar şikayetçiyim. kaliperleri mi diskleri mi büyütmeli, nasıl güçlendirilebilir stock fren sistemi?

M fren kitini almak en dogru hareket olur heralde. Tabi araca uzunca sure binmek isteniyorsa.

• Arkadaslar bugun brigestone lm32 rft kis lastigi taktirdim borusanda bunlardan takiyor. Aracta dusuk hizlarda 50 ye kadar falan ugultu yapiyor.ayni lastigi kullanan arkadaslarda benzer sorunlar var mi . Anormal bi durummudur acaba normali mi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ygt52

Rodaj konusunda ki paylaşımlar için tesekkür ederim arkadaşlar kafamdaki soru işaretleri dağıldı gerçekten ilk defa sıfır araç aldığım için tecrübem yok.. Aracımı aldığım günden beri paylaşılan videodakine yakın bir kullanım gerçekleştiriyordum artık daha dikkatli olmaya çalışacağım sanırım.. Stop etmeden önce de bi 20-30 saniyelik turbo için dinlenme zamanı ayırıyordum sanırım o da doğru bir kullanım olacak.. Zaten şanzıman "D" modunda ve eco pro modunda kullanıldığın da yüksek devir çevirmeden 1500-2000 rpm bandında vites değiştiriyor.. İlk depo için eco pro 2.ci için comfort 3.cü için spor mod. kullanım rodaj da yardımcı olacak gibi..

Ben de stop etmeden 15-20 saniye beklemek istiyorum ama start stop durunca devreye girince öyle bir sansimiz kalmıyor bu start stop olayı zaten bu turbo dinlendirme işini engelliyor trafikte dahil
    Herhalde artık öyle bir işlem gerekmiyor start stop işi çıktıktan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Gus Fring

Eksildiği zaman uyarı vermesi gayet doğal değil mi? Daha da azalmadan ekle diyor işte sahibine. Bana göre de eksilmesi normal değil ama uyarı vermesi normal. Arkadaşın arabası için de ilk sahibinin biraz hor kullandığını düşünüyorum. Hor kullanımdan kastım sürekli yanlamalar, sert kalkışlar belki sağlıksız geçen bir rodaj süresi olabilir. Yoksa normal şartlarda bir araba yağ eksiltmez (kullanım kılavuzunda yazmasına rağmen). Farklı motorlar diyeceksiniz belki okey ama benim F30da gram eksilme olmuyor. Eski E34'ümde de yağ eksilmezdi 20 yaşında motor yani.

Yag eksiltmeyen araba yoktur. Hepsi eksiltir. Kullanim sekline, aracin motoruna gore degisir bu miktar. Kiminde gozle farkedilmeyecek kadar az iken, kiminde aracin uyari verecek seviyeye kadar eksiltme durumu gorulebilir. Kisacasi isiya magruz kalan yag bi sekilde yanar ve eksilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbascan -- 13 Aralık 2016; 22:29:04 >

• aykırı58 kullanıcısına yanıt
    Start stop sistemindeki stop tam bir stop degil diye okumustum.turbo calismaya ve motor yaglanmaya devam ediyomus ki mantikli olanda bu umarim oyledir :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ypzgnn

Start stop sistemindeki stop tam bir stop degil diye okumustum.turbo calismaya ve motor yaglanmaya devam ediyomus ki mantikli olanda bu umarim oyledir :D

İnşallah öyledir ama pek sanmiyorum sessiz sakin motor yaglanir mi bilemedim. kontak kapatmadan bekleyin bir süre diyorlar turbolu araçlara ama trafikte durup durup calisiyor. Onu bilmem ama bir yakınımın 1.6 tdi golf aracının başına geldiği için söyleyim günlük guzergahi çok kısa olan arkadaşlar için önemli- kısa mesafelerde gaza da çok basma durumu olmaması durumlarında uzun süre turbo nun calismamasindan turbo kir vs tutup arıza veriyor. Onun için turbo ısındıktan sonra ara ara gaza yüklenip hafif de olsa turbo nun devreye girmesini sağlamak gerekiyor galiba

• Gus Fring kullanıcısına yanıt
    Ozet gecim
    Yag eksiltme ile yag yakma ayni sey degildir
    Bir araba yag uyarisi veriyorsa o araba yag eksiltmemis yag yakmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykırı58

quote:

İnşallah öyledir ama pek sanmiyorum sessiz sakin motor yaglanir mi bilemedim. kontak kapatmadan bekleyin bir süre diyorlar turbolu araçlara ama trafikte durup durup calisiyor. Onu bilmem ama bir yakınımın 1.6 tdi golf aracının başına geldiği için söyleyim günlük guzergahi çok kısa olan arkadaşlar için önemli- kısa mesafelerde gaza da çok basma durumu olmaması durumlarında uzun süre turbo nun calismamasindan turbo kir vs tutup arıza veriyor. Onun için turbo ısındıktan sonra ara ara gaza yüklenip hafif de olsa turbo nun devreye girmesini sağlamak gerekiyor galiba

Bizim araçlarda turbo zaten 1250 -1500 devir civarı devreye giriyor rölanti bile 1000 devir civarı olduğu için turbo sürüş sırasında hemen hemen sürekli devrede olur.eco pro da süzülme hariç.Start stop sırasında turbo zarar görmez bunu düşünmüştür alman mühendisleri herhalde ama 3 silindir benzinli motor her çalışmada arabayı öyle sarsıyorki gıcık ediyor dizel daha sarsıntısız çalışıyor benzinliden bmw 3 silindirlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Ozet gecim

Yağ seviyesi düşünce uyarı verir eksiltme yakma ayrımını nasıl yapacak yağ seviye sensörü

• quote:

Orijinalden alıntı: kyokushin

quote:

Ozet gecim

Yağ seviyesi düşünce uyarı verir eksiltme yakma ayrımını nasıl yapacak yağ seviye sensörü

Uyari veriyorsa problem var demektir

• quote:

quote:

quote:

Ozet gecim

Alakasi yok. Eksilince uyari verir ve eklersin bu kadar basit. Gecen ay 1 litre kendim ekledim. Onceden uyariyor iste. Yag cubuguna bakmana gerek kalmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

quote:

quote:

Ozet gecim

Alakasi yok. Eksilince uyari verir ve eklersin bu kadar basit. Gecen ay 1 litre kendim ekledim. Onceden uyariyor iste. Yag cubuguna bakmana gerek kalmiyor.

aracı teslim alırken kosiflere sormuştum, yağ eksiltirse hangi yağdan ekleyeceğim diye,
    böyle bir durumda bize getirin demişti teslim eden kişi.

• quote:

Arkadaslar bugun brigestone lm32 rft kis lastigi taktirdim borusanda bunlardan takiyor. Aracta dusuk hizlarda 50 ye kadar falan ugultu yapiyor.ayni lastigi kullanan arkadaslarda benzer sorunlar var mi . Anormal bi durummudur acaba normali mi bu

Bridgestone potenza mi lastiğini?

• 
Sayfa: önceki 14861487148814891490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.