Merhaba arkadaşlar, Geçtiğimiz günlerde BMW 1.16 ikinci el olarak satın aldım. Önceki aracım Astra CDTI olduğundandır herhalde, yakıt masrafı bir hayli gözümde büyür oldu. LPG taksammı diyorum ama
LPG takılırsa 1.16 da performans nasıl olur? Motora zarar verip beni tamircilere çok uğratır mı? ben satarken alıcı bulunması zor olur mu?
tereddütlerindeyim. Sizlerden görüş almak istedim. teşekkürler
Bana göre LPG takılmayacak araba yok
sıralı sistem lpg takılır.düzgün bir işçilikle yapılırsa sorun çıkarmaz.performans kaybı %4-5 gibiolur ama güzel ayarlama yapılırsa bunu hissetmezsiniz bile.ancak ikinci elde bilemeyeceğim. aracınızdan memnunsanız ve daha birkaç yıl daha binecekseni lpg bir senede kendini amorti edecektir.şu anki fiyatlarla %35 civarında tasarruf yaparsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: budak_1903
sıralı sistem lpg takılır.düzgün bir işçilikle yapılırsa sorun çıkarmaz.performans kaybı %4-5 gibiolur ama güzel ayarlama yapılırsa bunu hissetmezsiniz bile.ancak ikinci elde bilemeyeceğim. aracınızdan memnunsanız ve daha birkaç yıl daha binecekseni lpg bir senede kendini amorti edecektir.şu anki fiyatlarla %35 civarında tasarruf yaparsınız.
bagaj lazım değilse takdır
quote:
Orijinalden alıntı: Tacox
Alıntıları Göster
Olay montaj ve işçilikte bitiyor. Lpg sisteminin kalitesinden ziyade bu 2 si çok önemli
quote:
Orijinalden alıntı: orion@bl
Olay montaj ve işçilikte bitiyor. Lpg sisteminin kalitesinden ziyade bu 2 si çok önemli
Alıntıları Göster
Şahsen bugün alıcak olsam LPG li diye almam. Takılabilmesi ayrı takılır tabi. Bence takılmamalı. Tüm palavralara rağmen de motor ömrünü azaltıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: SabitSalınım
Şahsen bugün alıcak olsam LPG li diye almam. Takılabilmesi ayrı takılır tabi. Bence takılmamalı. Tüm palavralara rağmen de motor ömrünü azaltıyor.
Merhaba arkadaşlar, Geçtiğimiz günlerde BMW 1.16 ikinci el olarak satın aldım. Önceki aracım Astra CDTI olduğundandır herhalde, yakıt masrafı bir hayli gözümde büyür oldu. LPG taksammı diyorum ama
LPG takılırsa 1.16 da performans nasıl olur? Motora zarar verip beni tamircilere çok uğratır mı? ben satarken alıcı bulunması zor olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: alperen_hakki
Takılır hemde süper olur
Ancak belirtildigi gibi iyi bir usta bulmak lazım.Sorunlu kit yok, kötü usta var....
2.elde kayıp değil , tam tersine artı deger katacagına inanıyorum.Ben sahsen ilanlara bakarken artık LPG li olanlara öncelikle bakıyorum.
bmw nin yükünü kaldıramdığınızı düşünüyorsanız satın bence
quote:
Orijinalden alıntı: V.K.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: weycell89
Ne kaskosu aman aman yüksek nede sanayide yedek parça vede bakımları..
Alıntıları Göster
bmw ye yediremiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: V.K.
bmw ye yediremiyorum
Alıntıları Göster
aslında ben de bu kararsızlığı yaşıyorum ama boş bir kasıntı gibi geliyor biraz düşününce. bir zararı yoksa ve kaybım da yoksa neden cebimden para vereyim. Bu arada çok çok fazla km yaptığım için. yani haftada 1.000 km deviriyorum. bazen üstüne de çıkıyorum. sebebi budur.
quote:
bmw ye yediremiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: alemao
aslında ben de bu kararsızlığı yaşıyorum ama boş bir kasıntı gibi geliyor biraz düşününce. bir zararı yoksa ve kaybım da yoksa neden cebimden para vereyim. Bu arada çok çok fazla km yaptığım için. yani haftada 1.000 km deviriyorum. bazen üstüne de çıkıyorum. sebebi budur.
quote:
bmw ye yediremiyorum
Alıntıları Göster
bence 1.6 motora gerekmez
quote:
Orijinalden alıntı: alperen_hakki
Takılır hemde süper olur
Ancak belirtildigi gibi iyi bir usta bulmak lazım.Sorunlu kit yok, kötü usta var....
2.elde kayıp değil , tam tersine artı deger katacagına inanıyorum.Ben sahsen ilanlara bakarken artık LPG li olanlara öncelikle bakıyorum.
ama 1.16 da stepne yok ki. nereye gizlicem tankı?
quote:
Orjinalden alıntı: alperen_hakki
Takılır hemde süper olur
quote:
ama 1.16 da stepne yok ki. nereye gizlicem tankı?
quote:
Orjinalden alıntı: alperen_hakki
Takılır hemde süper olur
Alıntıları Göster
haftada 1000km ise size garanti veriyorum LPG kullanmaya başlayınca pişmanlık duyacaksınız! tabi 116nın lpgli piyasası varmıdır bilemem birkaç tane LPGli 116 ilanı var.
LPG konusunda markanın yakıt açısından farkı olmayabilir ama elbette köklü firmalar tercih edilmeli bence. yine de herşey ustada bitiyor, LPG takacak servisi çok iyi araştırmak gerek, ben olsam aracıma daha önce uygulama yapan usta ararım.
bir de şu "yakıştıramıyorum" zırvalığını aşamayan zihniyet yokmu sanki istanbulparkta performans yarışlarına hazırlanıyoruz, millet bmwye lpg yakıştıramıyor. Kaldı ki çorumda bir LPG firmasının sponsoru olduğu "tüplü" araç drag yarışlarında kupa avlıyor, silip süpürüyor.
Ben de araç benzinliyse lpg sorarım @alperen arkadaşım gibi değer düşürmek yerine artıracağını, tercih sebebi olacağını düşünüyorum. 318 aracım 350krş yerine 200krş yakıyor neden tercih etmeyeyim ki?
bagaj konusunu hesaplamak gerekir, ne kadar kullandığınıza bağlı tabi bu. neticede bmw mini'ye bile lpg takıldığını gördüm bagaj iptal etme pahasına
sevgi ile kalın..
quote:
Orijinalden alıntı: Tacox
Alıntıları Göster
bagajla bi işi yok ki lpg nin. stepne yerine takılıp, stepneyi balkona koyabilirsin. ( stepne yerine bagaja bi hava kompresörü veya lastik tamir edici köpük yeterli)
quote:
Orjinalden alıntı: Tacox
quote:
Orijinalden alıntı: birtasarimci
bagajla bi işi yok ki lpg nin. stepne yerine takılıp, stepneyi balkona koyabilirsin. ( stepne yerine bagaja bi hava kompresörü veya lastik tamir edici köpük yeterli)
quote:
Alıntıları Göster
Ama 1.16 stepne havuzu yok. arkada akü var. yani drekt bagaj içine eski tip olacak ya da altlara biryere gizlenecek. nasıl olur bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: birtasarimci
quote:
quote:
Ama 1.16 stepne havuzu yok. arkada akü var. yani drekt bagaj içine eski tip olacak ya da altlara biryere gizlenecek. nasıl olur bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: birtasarimci
quote:
Alıntıları Göster
TRAFİK İÇİNDEYSEN MECBURSUN TAKTIRMAYA,
YOK ZEVKİNE HAFTA SONU BİNERİM DİYOR İSEN HİÇ GİRME ORJİNALİNİ BOZMA,