Şimdi Ara

Bluetooth 6.2 standardı geliyor: Hızlar 20 katına çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bluetooth 6.2 standardı geliyor: Hızlar 20 katına çıkacak
    Bluetooth SIG, kablosuz iletişim teknolojisinin en yeni sürümü olan Bluetooth Core 6.2 standardını duyurdu. Bu sürüm, Bluetooth 6.0 ile temelleri atılan düşük gecikmeli iletişimi daha da geliştiriyor ve standardın tepki süresini ciddi biçimde azaltıyor olacak. Yenilikler, özellikle yüksek performanslı cihazlar, gerçek zamanlı sensörler ve endüstriyel uygulamalarda etkili olacak.

Bluetooth 6.2 standardı geliyor

Yeni Bluetooth 6.2 standardının en önemli yeniliği, Shorter Connection Intervals adı verilen sistem. Bu özellik, Bluetooth LE cihazlarında minimum bağlantı aralığını 7.5 milisaniyeden sadece 375 mikrosaniyeye düşürüyor. Aradaki fark, bir milisaniyenin binde biri kadar kısa bir süre anlamına geliyor. Böylece Bluetooth tabanlı sensörler, oyun kumandaları ve insan–makine arayüzleri artık çok daha düşük gecikmeyle çalışabiliyor.

Bluetooth 6.2 ayrıca, USB bağlantılarına özel Bulk Serialization Mode (BSM) desteğini getiriyor. Bu mod, Bluetooth LE Audio'nun USB tabanlı sistemlere entegre edilmesini kolaylaştırıyor. Örneğin bilgisayarlar veya otomotiv sistemlerinde Bluetooth ses cihazlarının gecikmesiz ve senkronize şekilde çalışması artık daha mümkün hâle gelecek.

Ayrıca Bkz.Bakan Uraloğlu: 74 bin 594 zararlı bağlantıyı erişime engelledik

Güvenlik tarafında da önemli iyileştirmeler yapılmış durumda. Yeni sürüm, amplitüd tabanlı saldırılara karşı koruma sağlayan gelişmiş RF (radyo frekansı) savunma protokollerine sahip. Bu sayede Bluetooth 6.2, akıllı ev sistemleri, otomotiv donanımları ve endüstriyel ekipmanlar gibi profesyonel ortamlarda daha güvenilir bir seçenek haline geliyor. Bluetooth Core 6.2'nin üreticilerin yeni donanımları benimseme hızına bağlı olarak önümüzdeki yıl hız kazanması bekleniyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/110159-bluetooth-core-62-brings-new-enhancements-ubiquitous-wireless.html

• quote:

bilgisayarlar veya otomotiv sistemlerinde Bluetooth ses cihazlarının gecikmesiz ve senkronize şekilde çalışması artık daha mümkün hâle gelecek
    .
    Umuyoruz öyle olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir haber sonunda gercek beklenen BT yukseltmesi geliyor diyebiliriz.Ben 6.0 ile bu ozelliklerin gelmesini bekliyordum 6.2 de anca yapabildiler.Umarim 2026 da bu standart hizli bir sekilde butun cihazlarda yayginlasir.

• Kablosuz cihaz radyasyonu (Wifi, Bluetooth ve Radyo Dalgalari gibi) sağlık sorunlarına yol açabilir. Yani Canlı Canlı Kızarıyoruz.

Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere cep telefonlarında bulunan antenler , radyo frekansı (RF) radyasyonu ( mikrodalgalar gibi iyonlaştırıcı olmayan radyasyon ) yayar; antene en yakın baş veya vücut kısımları bu enerjiyi emebilir ve onu ısıya veya senkronize moleküler titreşimlere dönüştürebilir ('ısı' terimi, yalnızca düzensiz moleküler hareket için uygun şekilde kullanılır). En azından 1990'lardan beri bilim insanları, artık her yerde bulunan cep telefonu antenleri veya cep telefonu kuleleriyle ilişkili radyasyonun insan sağlığını etkileyip etkilemediğini araştırıyorlar. Cep telefonu ağları, bazıları mikrodalga aralığıyla örtüşen çeşitli RF radyasyon bantları kullanır. Veri iletişim ağları gibi diğer dijital kablosuz sistemler de benzer radyasyon üretir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şampiyon olmak mümkün, FENERBAHÇE olmak imkansız ...

PSN: RuNYa53
  • Mükemmel, 2026'da çıkacağına göre arabalara, kulaklıklara ve saatlere girmesi 2036'yı bulur :D

İşlemci'yi 2026 model koyup kalan her şeyi 2017'den kalanlarla topluyor firmalar.

Yalansa yalan deyin dostlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Dostum hayal dünyasında değiliz ki, gerçek dünyada 2025 model laptop ve arabalar da ve hatta bluetooth hoparlörlerde daha Bluetooth 4.2'ye yeni yeni geçti uyuşuklar. HDMI, Bluetooth, USB 4 type C, Display Port, Wifi gibi standartlarda üreticiler 10 yıl geriden geliyor maalesef!

• Bazıları bu kadar önemsemesede , aslında bir çok alanda artık bazı şeyler daha hızlı olucak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sonunda gecikmeleri kısmışlar. Bluetooth bir işe yaramadığı için PC ve konsollarda 2.4Ghz bağlantı kullanılıyordu. Bir de LDAC codecin ilerisine gidilmeli artık.

Üst seviye telefon ve bilgisayarlar/anakartlar 5.4 destekliyor ama destekleyen kulaklık ve hoparlör yok doğru düzgün. Ucuz diye eski çipleri basıyorlar.

Çözüm öneriniz nedir?

• "Bu özellik, Bluetooth LE cihazlarında minimum bağlantı aralığını 7.5 milisaniyeden sadece 375 mikrosaniyeye düşürüyor. Aradaki fark, bir milisaniyenin binde biri kadar kısa bir süre anlamına geliyor."

Birimler ve sürelerde çelişki var. 7,5 milisaniyeden 375 mikrosaniyeye (0,375 milisaniye) düşmüş yazıyor bunda sıkıntı yokda. 1 milisaniyenin binde biri 1 mikrosaniye yapar. 1 mikrosaniye neyin değeri. Aradaki fark demişte arada korkunç fark var. Yeni standardın değeri desen ona 375 mikrosaniye denmiş.

• Laptopum ve kulakligim ikisi de bluetooth 5.4, 240 metre kapsama alani diye hava atiliyorken, ben odamdan cikip mutfaga su almaya geldigimde ses kesiliyor. Odamla mutfagin arasi 10-12 metre. Arada sadece 1 tane ince alcipan duvar var.

Ya bu hikayeleri dinlemekten ben biktim, sizi bilemiyorum.

Ben artik 2026 da 6.2 ye gececeklerini dusunuyorum cunku bu surum oldukca buyuk ve koklu yenilikler iceriyor.2026 da daha fazla BT6.2 destekli mouse ve klavyede gorecegimizi dusunuyorum.Teknik detaylar dogruysa 1000Hz artik hayal olmayacak ve bunu daha dusuk pil tuketimiyle yapacak.

• Amaz10

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.