Şimdi Ara

BJK Altyapısının “Hakiki” Gerçekleri: Aynen Devam Et Emrah Bayraktar! - Ali Ece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz haftalarda sevdiğim, her gün okuduğum bir spor gazetesinde, oradaki değerli yazar ve çalışanlarının %99’unun kalitesiyle fena halde çelişen bazı yazılar yayınlandı.

Bu yazılarda Beşiktaş altyapısında son 3 yıldır yaşanan son derece başarılı ve pozitif değişimin tam tersinin olduğunu iddia eden %99 “kötü” hayal ürünü iddialar vardı. Bu yazıyı yazma sebebim de sayılar, istatistiklerle gerçeğin son derece farklı ve pozitif olduğunu göstermek.

Her şeyden önce Beşiktaş’ın maalesef en başarısız dönemi olan 2004-2011 arasında altyapıda “çalışmaya çalışan” tüm değerli hocaları ve görevlileri tenzih ederim. Çünkü şunu çok iyi biliyorum ki tarihin en iyi altyapısına sahip olan Ajax ve Barcelona bile üstyapıda bu kadar saçmasapan yönetilseydi, oradaki hocalar da daha fazlasını yapamazlardı.

2011 kasım ayında ise “o yönetim” yavaştan gitmeye hazırlanırken durmuş bir saatin günde 2 kez doğru zamanı göstermesi misali altyapıda çok doğru bir işe imza attı ve Emrah Bayraktar’ı altyapının başına getirdi. Daha önce Galatasaray altyapısında başarılı işlere imza atan Bayraktar, geldikten sadece birkaç gün sonra Beşiktaş’ın bir altyapı takımı, bir ezeli rakibi karşısında kötü bir yenilgi aldı. O günkü yenilgi birkaç günlük Emrah Bayraktar’ın değil, ondan önce yıllarca altyapıyı fena halde ihmal eden “yönetemeyici”lerin eseriydi tabii ki.

Emrah Bayraktar Bizzat Beşiktaş Altyapısında Oynamış Bir Beşiktaşlı!
    Bu mantıkla “kötü ihale” Bayraktar’a yıkılamayınca bu kez “arpalık düzeni”nin devam etmesini isteyenler Emrah Bayraktar’ın “Galatasaray”lı olduğunu iddia ettiler. Benim için sorun değildi çünkü yaşayan efsane Metin Tekin de Beşiktaş’a gelmeden önce başka takımı tutuyordu. Ancak Emrah Bayraktar, futbolculuğunda uzun yıllar Beşiktaş altyapısında oynamıştı. Bir sezon Beşiktaş altyapısı daha doğrusu kendisinin tanımıyla özkaynak düzeninin yüz akı Serpil Hamdi Tüzün hoca ile beraber çalışacak kadar eski ve köklü bir Beşiktaşlı Emrah Bayraktar. Yani işin aslı Galatasaray kendi altyapısında bir Beşiktaşlı’yı çalıştırmış ve performansından son derece memnun kaldığı için bunu sorun yapmamıştı.

Biliç’in Gözdesi 3 Özel Yetenek!
    Bence bir kulüp altyapısındaki en önemli başarı kriteri o altyapının A takıma verdiği oyuncu niteliği ve niceliğidir. Bu yüzden Hamdi Tüzün bu konuda hem Beşiktaş hem de milli takım tarihinin yüz akıdır. Yakın dönem Beşiktaş tarihinde de uzun süre sonra (Nihat Kahveci jenerasyonundan beri) ilk kez bir A takım hocası 19 yaş altı 3 oyuncuyu A takım için düşünüyor. Slaven Biliç, Emrah Bayraktar yönetiminde gelişen Muhammed Raşit Şahingöz, Gökhan Artun ve Eslem Öztürk’ü çok beğeniyor.
     BJK Altyapısının “Hakiki” Gerçekleri: Aynen Devam Et Emrah Bayraktar! - Ali Ece

3 Yılda 2 Dünya Turnuvasından 3 Yılda 46 Dünya Turnuvasına Uzanan Başarı
    Bunun dışında Emrah Bayraktar döneminde Beşiktaş altyapısı tekrar Avrupa’nın aranan, sürekli organizasyonlarına davet edilen elit altyapılarından birisine dönüştü. 2008-2011 sonbaharı arasında toplam 2 uluslararası turnuvaya katılan Beşiktaş altyapı takımları, Emrah Bayraktar yönetimindeki 3 yılda 46 uluslararası turnuvaya katıldı ve kulübün kasasına tek kuruş dahi külfet olmadı! Birçok altyapı oyuncusu ilk kez pasaport çıkartıp uçağa binerken, bazı scout edilen yetenekler de bu üst düzey turnuvalarda denendikten sonra bedavaya transfer edildi. Oyuncular dışında altyapı antrenörü eğitimleri de en üst düzeyde UEFA tasdikli JIRA metotlarına göre yapılmaya başlandı. Çünkü Emrah Bayraktar, Türkiye’de JIRA Antrenör Diploması sahibi bir avuç özel altyapı hocasından bir tanesi. (JIRA’nın ne kadar önemli ve değerli olduğunu Metin Tekin’e de sorabilirsiniz!)

17 Profesyonel Futbolcudan 59 Profesyonel Futbolcuya
    Altyapıya yeni ve özel yeteneklerin kazandırılmasının yanı sıra Emrah Bayraktar yönetimindeki altyapı göreve gelmeden önce halihazırda kulüp bünyesinde bulunan 59 ayrı oyuncuyu profesyonel liglere kazandırırken Beşiktaş kulübüne de bu finansal açıdan en sıkıntılı dönemde para kazandırdı. Bayraktar öncesi 3 yılda bu sayı sadece 17 ve bu 17’den bir tanesi de şimdi Milli Takım seviyesine kadar yükselmesine rağmen Beşiktaş’tan bedelsiz gönderilen Adem Büyük!

0 Liraya 80 İlde Yeni Takımlar Kurmak
    Adem Büyük henüz 15 yaşındayken dönemin altyapı gönüllüsü Cem abi tarafından ta Artvin’den getirilmişti. Ancak Emrah Bayraktar yeni yeteneklerin daha fazla keşfedilmesi için 80 ilde altyapı scout takımları kurdu. Kulübe masrafı yine sayıyla 0 oldu!

Feridun Düzağaç, Metin Tekin, Güntekin Onay, Ali Ece…
    Hamdi Tüzün “Önce iyi insan sonra mümkünse iyi futbolcu” derdi. Bayraktar ve değerli ekibi, bu konuda da Beşiktaş altyapısının medar-ı iftiharı Tüzün’den ilham alarak oyuncuların sosyal, kişilik gelişimleri için de eğitici organizasyonlar düzenliyor. Ben Ali Ece olarak bizzat haftada en az 1 gün gidip çocukların sorularını cevaplıyor, ihtiyaçlarını öğrenip yardımcı olmaya çalışıyorum. Tekstilci bir arkadaşım ücretsiz olarak gönüllü şekilde eksik malzemeleri tedarik ediyor. Oyuncular istedi, kırmadı Feridun Düzağaç geldi, hayat ve Beşiktaş tecrübelerini paylaştı! Metin Tekin bizzat kendi mevkisinde parlak bir gelecek vaat eden U17 takımının sağ açığı Rıfat Can Aslan’la bir araya gelip tecrübelerini aktardı. Çok yakında U21 takımının talebi üzerine Güntekin Onay gelip modern futbola dair parlak fikirlerini paylaşacak.

Ahmet Nur Çebi-Berkan Gocay’lı “ÖZEL Altyapı Yönetimi”
    Önder Özen, altyapıya kısa sürede önemli yetenekler kazandırdı. Ahmet Nur Çebi de bizzat altyapıya haftanın 6 gününün önemli bir kısmını ayırıyor. Yönetimden Berkan Gocay artık sadece altyapı-özkaynak düzeninden sorumlu ve Süleyman Seba yöneticilik terbiyesi, birikimine sahip birisi olarak kısa sürede çok önemli sorunları halletti.

“Küçük Kalsın Benim Kalsın” Arpalığı Yıkıldı!
    Artık Beşiktaş altyapısında 8 yıllık gerileme dönemi gibi “Küçük kalsın benim kalsın”cılığın negatif hükmü sürmüyor. Mehmet Ekşi, Recep Çetin ve diğer birçok değerli hocanın başına gelen “Başarı cezasız kalmaz” rezilliği, tarihe gömülmek üzere! Takımlar artık yönetici akrabaları, torpillileriyle şişirilmiş vaziyette değil! Şimdilik Hamdi Tüzün Altın Çağı’ndaki kadar en yüksek seviyede olmasa da Bayraktar öncesiyle karşılaştırınca her gün yükselen, umut veren ve UEFA tarafından da takdir gören bir seviye söz konusu.

Bunları herkes bilmeli çünkü bir adam, bir altyapı yemeğine çağrılmadığı için “Üzerinize şunu bunu salacağım” dedikten sonra bunların hiçbiri değil de % 99 hayal ürünü şeyler “gerçek”miş gibi yutturulmaya çalışıldı. Bu yüzden bu yazıyı yazmak zorundaydım. Geçen gün U16 takımının bu seviyenin Beşiktaş ve Altınordu ile beraber en güçlülerinden Bursa ile oynadığı maçı izleyip de bu altyapıyı beğenmemek zaten modern futboldan bir gram bile anlamamakla eş değer. Aynen devam et Emrah Bayraktar! Ancak bir dahaki sefere bu başarı dolu gerçekleri yazmak yerine kişilik haklarına saldırarak organize işler çevirmeye kalkanlara karşı doğal hukuki haklarını kullan! Sana bedavaya en iyi hizmeti verecek en az 30 Beşiktaşlı avukat var. Kesin kazanacaksın çünkü haklısın!

• Bilic'in üç ası

Beşiktaş’ta Hırvat teknik adamın gözüne giren Muhammet’in futbolu Sergen Yalçın’a, Gökhan Artun’unki ise Emre Belözoğlu’na benzetildi. Eslem Öztürk ise gerek saçları, gerekse oyunuyla Salih Uçan ile özdeştirildi.

Alt yapısını, Metin-Ali-Feyyazlar’ın yetiştiği günlerdeki gibi üretken bir hale getirmek için maddi ve manevi yatırımlar yapan Beşiktaş Yönetimi, bu emeğinin karşılığını almaya çok yaklaştı. Siyah-beyazlılarda teknik direktör Bilic tarafından çok beğenilen Muhammet Raşit Şahingöz, Gökhan Artun ile Eslem Öztürk, alt yapı hocaları tarafından öve öve bitirilemiyor.

Muhammet Raşit Şahingöz, oynadığı futbol ve verdiği ara paslarla izleyenlere Sergen Yalçın’ı hatırlattı. 20 yaşında olmasına rağmen attığı akıl dolu paslarıyla Bilic’in, yardımcılarına not aldırdığı genç yeteneğin, Oğuzhan ve Sosa’nın sakatlığı nedeniyle yönetim tarafından Bilic’e önerildiği ortaya çıktı. Tıpkı Sergen Yalçın gibi solak olan ve sol ayağıyla serbest vuruşları gole çevirebilen Muhammet, yeni sezona kadar takıma adapte edilmeye çalışılacak.

Bu oyuncu dışında, 19 yaşında olan Gökhan Artun ile Eslem Öztürk de, yönetimin Bilic’e önerdiği başka genç yetenekler oldu. Altay’dan transfer edilen Gökhan için yeni Emre Belözoğlu benzetmesi yapılırken, onun da tıpkı Emre gibi kaleye diklemesine gidebildiği belirtildi. Bilic’in, “mutlaka takip edilmesi gerekli oyuncular” listesine eklediği Gökhan Artun da, Beşiktaş’ın bir başka alternatif orta saha oyuncusu oldu.

A Takım yolu açık

Sadece saçlarıyla değil futboluyla da, Fenerbahçe’den, Roma’ya giden Salih Uçan’a benzeyen Eslem Öztürk’ü de çok beğenen Slaven Bilic, Ziraat Türkiye Kupası başta olmak üzere bazı lig maçlarında bu oyuncuları maç kadrosuna dahil edecek.

Not: Yukarıdaki mesajda fotoğrafı bulunan futbolcular, bu mesajda bahsi geçen futbolculardır..
    Kaynak: Milliyet

• Okudukça keyiflendim.İnşallah böyle devam eder de öz kaynakları ile başarılı olmuş bir takım olmanın gururunu ve keyfini yaşarız.
  • Muhammed Demirciyimi yiyorlar banamı öyle geliyo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman bu tur haberler yazilar gorulur ama devami gelmez ..gelmesi dilegi ile...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi çok uzun ya durumum yoktu okuyamadım ama emeğe saygı repini verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: €rché.19o3

Muhammed Demirciyimi yiyorlar banamı öyle geliyo

Muhammed demirci ye verilen şans hiç bir alt yapı oyuncumuza verilmedi bu tartisilmaz. Sebebi de küçük yaşta çok sisirilmesidir
    Bu konuda çok konuşulur aslında ama Muhammed için değmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yine Ne Oldu Ali Rıza Bey
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostlast

quote:

Muhammed demirci ye verilen şans hiç bir alt yapı oyuncumuza verilmedi bu tartisilmaz. Sebebi de küçük yaşta çok sisirilmesidir

konu açılınca aklıma geldi eleman bi gireyim bakayım dedim performans bilgilerine 6 maça çıkmış şimdiden 2.ligde.

3 kere 90 dk oynamış..

Bu çocukta fizik eksikti bakalım oynatıkça kendini geliştirirse tekniği var iş yapabilir. Bide hırs yapması lazım tabi ama onda göremedim daha 18 yaşında audilere binip kaza yapan oyuncudan iş olmaz gibi.

• Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Yetenek konusunda sıkıntı yok ama çok pohpohlandi.
    Çok genç yetenek harcandı,Muhammed e sahip cikildi. Cokda iyi para alıyor ama ..!
    İnşallah kendini gelistirir Bir yerlere gelir

• Beşiktaş'ımız iyi yolda ilerliyor. Bunu görenler de medya yoluyla resmen savaş açtılar dikkatli olmalıyız.
  • quote:

quote:

emin olma yasin sülün var
  • Konuyla alakası yok. Son 5-10 yilda kaç tane oyuncu A takima çıktı? Kaç tanesi şuan takımda , Muhammed gibi kadroya giremeyen oyuncular 2.gununde bedava gönderildi.

Emrah Bayraktar var da şuan Genç takım için rahatım . A takım ile sürekli iletişim halindeler çok şükür

• u19-a2 karışımı bi maçını izlemiştim, 8 numara bonus çocuktu sanırım ama bu fotoğraftaki değil başka bir bonus, çok iyiydi hatta kıskanmıştım tam bayern dos'u diye
  • quote:

Konuyla alakası yok. Son 5-10 yilda kaç tane oyuncu A takima çıktı? Kaç tanesi şuan takımda , Muhammed gibi kadroya giremeyen oyuncular 2.gununde bedava gönderildi.

Emrah Bayraktar var da şuan Genç takım için rahatım . A takım ile sürekli iletişim halindeler çok şükür

Hep bu Y.D.'nin boş savsatalrından bu hale geldi takım. Adam ben yolodoz tokomoyom diye her sene nerde çer çöp varsa topladı. G.Antep'i zengin ett Sonra baktı takım batıyor. Ben kaçar beyler dedi kaçtı. 10 senede bir tek Necip ayakta kalabildiyse düşünün artık Necip'in bile nasıl bir potansiyeli vardı da adamı harcamışlar.

Gerçi yıllardır gençlerde kendilerini bir sömürüyorlar. Kadir ,Berat, Hasan, Muhammed neler bekleniyordu ne oldular. Yazık valla.

• EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam.
    Hasan in bile Beşiktaş ta oynama potansiyeli Muhammed den fazlaydı.alt yapı çıkış donemi ve geçtiğimiz yıl için.
    (Muhammed kiralık bile gonderilmedi 18 in dışında kalıp paslandi )

• lostlast kullanıcısına yanıt
    Ben 1 ya da 2 yıl boyunca alt liglerde oynamasına karçı değilim hem güveni hem de maç tecrübesi kazanır, ama arkadaş o kadar berbat lig ve takımlar ki hangi oyuncu giderse gitsin kesinlikle ya çocuğun şevkini kırıyorlar ya çocuk sönüp gidiyor. Ya da kesin sakatlanıp geri geliyor.

Hatta bazıları böyle kiralık gönderilen gençleri oynatmaktansa tecrübeli olsun diye yaşlıları tercih ediyor. Lan 3.lig takımısın gören sanar ŞL'de kupaya oynuyor sana ne gerekir tecrübeli adam. Bana kalda 2.lig ve altı bütün profesyonel liglere 25 yaş sınırlaması getirirm. Bu ne lan 36 yaşında halen daha oynayan gördüm sırf zamanında süper lig takımında oynamış diye. Gitsin emekli olsun başka iş yapsın ne işi var ligde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

Ben 1 ya da 2 yıl boyunca alt liglerde oynamasına karçı değilim hem güveni hem de maç tecrübesi kazanır, ama arkadaş o kadar berbat lig ve takımlar ki hangi oyuncu giderse gitsin kesinlikle ya çocuğun şevkini kırıyorlar ya çocuk sönüp gidiyor. Ya da kesin sakatlanıp geri geliyor.

Hatta bazıları böyle kiralık gönderilen gençleri oynatmaktansa tecrübeli olsun diye yaşlıları tercih ediyor. Lan 3.lig takımısın gören sanar ŞL'de kupaya oynuyor sana ne gerekir tecrübeli adam. Bana kalda 2.lig ve altı bütün profesyonel liglere 25 yaş sınırlaması getirirm. Bu ne lan 36 yaşında halen daha oynayan gördüm sırf zamanında süper lig takımında oynamış diye. Gitsin emekli olsun başka iş yapsın ne işi var ligde.

Bildiğim kadarıyla 2. ligden aşağı liglerde kadroda en fazla 6 26 yaşından büyük oyuncu bulunduruluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

quote:

emin olma yasin sülün var

Sergen 1996'da İstanbulspor'a gittiğinde üzüntüden ağlamıştım. Benden bir kaç yaş büyük bir komşu çocuğumuz da ''olm ne üzülüyon, elimizde ondan daha iyisi var. Yasin Sülün!!!'' dedikten sonra yıllarca Yasin'in iyi futbolcu olduğunu zannetmiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.