|
Bildirim
|
Vay be, sütteki yağa göz diktiler demek!
Fakat sebebi konusundaki tahmininiz farklı. Öncelikle gerçek doğal beslenen (çayırda yeşillik, ot) ineklerin süt yağ oranı %7'yi dahi bulabiliyor. Ve o şekilde beslenen ineklerin sütü hafif yeşile çalan sarı renk olur ki sebebi otların yeşilinden kaynaklıdır, fakat bu konumuzla ilgili değil. Günümüzün sınai yemle beslenen ineklerin süt yağ oranı %3 civarıdır. Konumuzla ilgili kısım burada başlıyor: Son yıllarda bazı inek çiftliklerinde inekler daha bol süt yapması için pancar posası (küspe) veriliyor. Küspe yiyen inek için "süt işiyor" denilir, cunku ineğin süt hacmi yaklaşık 2x artar o yüzden memeleri davul gibi kocaman olur ki bu da ayrı bir sağlıksızlık göstergesidir. Hacmi 2x artan sütün kalitesi ve içeriği aynı oranda artmaz tabi ki. Bu sütün yağ oranı son derece düşüktür ve kaliteli peynir ve yoğurt yapmak mümkün değildir. Nitekim o şekilde üretilmiş sütten o bahsettiğiniz aromalı sütleri direkt üretiyor olmalılar, yani içinden yağ çekmiyorlar cunku yağ içinde zaten yoktu. Bunları sadece düşük maliyet için değil genel ekonomik düzenin sağlığı için de yapıyorlar. Yağlı süt vücudu güçlendirir ve hastalanma olasılığı düşer. Yağsız süt içenin hastalanma olasılığı artar bu da her şehre yapılan yeni hastanelere yeni müşteri demek. Dünya 2018 GSMH'sı 86 Trilyon dolar, bunun 25 Trilyonu sağlıkla ilgili. Büyük resmi görün. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 12 Haziran 2019; 17:49:7 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 12 Haziran 2019; 21:42:41 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Normal Mayonez 100 gr üründe 70 gr yağ. Tukaş Chef Mayonez 100 gr üründe 10 gr yağ. |