Şimdi Ara

Bitcoin tarihe ilk kez 7 hafta üst üste kırmızı mum yaktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yine millet elinde ki malı zararına satsın haberlerinden biri daha.

Öncelikle grafik üzerinden yorum yapayım.

Btc grafikte görüldüğü gibi trend çizgisinden çok uzaklaşmıştı ve makro düzeltme yapıyor. En kritik bölge trend çizgisine değeceği bölgedir. Oradan ya tamam ya devam diyecek. Ayrıca haftalıkta yükselen bir üçgen formasyonu oluşuyor. Bu formasyon tamamlanıp trend çizgisinden dönüş yaparsa üçgenin başlangıcında ki boyu kadar yükseliş gelebilir. Eğer formasyon ve trend çalışırsa tahmini hedef fiyat 150 ila 250k arasıdır. Bunun oluşmasıda 2024 halvingine denk geliyor.

Gelelim magazinsel ve manipülatif haberlere.

Kripto paralar hakkında uçacak kaçacak gelecekte altının yerini alacak gibi haberlere inanmamanız gibi kripto paralar çöptür, kumardır (kumar kısmı nasıl yatırım yaptığınıza bağlıdır) balondur vesaire gibi negatif haberlerede inanmayın.

Kripto paralar henüz bebeklik aşamasındadır ve gelecekte nerelerde olacağı bilinemez. Her yeni doğan yatırım aracı ilk yıllarında aşırı dalgalı olur. Örneğin İmkb (Bist) ilk kurulduğu yıllarda yatırımcısına onlarca kat kazandırırken yine ocakta söndürebiliyordu. Zamanla dalgalanma (volatilite) azaldı. aynı durum kripto paralar içinde geçerli olacaktır. Tabi ki her araçta olduğu gibi kriptoda kara paracılar, milyarder ağalar kısaca paraya hükmedenler olacaktır.

Kripto paraların %99,9'u merkezidir. Merkeziyetsiz tek kripto Bitcoindir ve kritp içinde en güvenilir olanı Bitcoindir. Bitcoin merkeziyetsiz olduğu için dijital altın diyebiliriz. Diğerleri Ethereum, Avax, Ripple ve diğer tüm coinler hisse senedi gibi davranırlar. Hepsinin arkasında ya kişiler ya vakıflar veya şirketler vardır. Bunlar iflas ettiğinde coinlerininde sıfırlanma hatta yok olma olasılığı vardır. (örneğin Luna'nın batışı gibi) Ancak Bitcoin'i kişiler ve kurumlar sahiplenemediği için altın gibi davranmaktadır.

Merkeziyetsiz derken bir yatırım aracı kişiler kurumlar tarafından üretilip geleneksel finansın tekelinde olmaması kastedilir. Merkeziyetsiz bir yatırım aracına kişiler, kurumlar ve devletlerin hükmedememesidir. Bakınız ülkeler Bitcoin'i yasaklayamıyorlar çünkü karşılarında yaptırım ve ceza uygulayacakları bir muhatap bulamıyorlar. Ama örneğin Ethereum'u yasaklayabilirler çünkü sahibi bellidir. Ripple'ı yasaklayabilirler çünkü sahibi bellidir. Ancak Bitcoin'de bu durum söz konusu bile olamaz.

Çoğumuzun düştüğü yanılgı, merkeziyetsiz denildiğinde sanılıyor ki global finans düzeninden bağımsız kendi ekosistemi olduğudur. Merkeziyetsiz derken aslında devletlere, bankalara ve diğer finans kuruluşlarının hükmedemediği bir araç anlaşılmalıdır.

Bitcoin tarihe ilk kez 7 hafta üst üste kırmızı mum yaktı

• Dijital parayi tüm dünyanin Kullanimi ödemesi ticaretinin dönmesi icin Cyberpunk vari bir dunyada yasiyor olmamiz gerekiyor öncesinde bu imkansiz
    Yani evet dijital para gelecegin parasi olucak ama daha en az 30 yili var buna dünyanin.
    Suanki dijital para kullanimi icin cok erken tamamen Ponzi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kidemli kademeli yildizli cizgili uzmanlar yine toplanmis.

• Bu forumda olmamızın sebebi aklı balik insanların daha fazla olmasıydı. Adam gelmiş kripto paraya ponzi diyor oldu kardeşim altın da bilmem kaç bin yıllık ponzi. Üzerinde katma değer olmayan üretilmeyen her şey birinin gelip sizden daha fazla para vermesiyle kar ettirebilir. Ayrıca kripto para ağlarını kullanan insanlar kripto paraya ihtiyaç duyduğu için sürdürülebilir bir durumu da var bunun.

• Kriptolarda lale devri biteli 1 yılı geçti.

Zaten kriptolarda eski tat kalmamıştı. Ust ve Luna nın çöküşü üzerine sos oldu.

Gelişigüzel shitcoin den bahsetmiyoruz. Terra Luna bir markaydı. Ciddi pazar payı vardı.

Ancak bu tarihi Terra Luna fiyaskosundan sonra bahsettikleri kurtarma projesi tutarsa, Luna.c olarak yeniden küllerinden doğup güven kazanırsa işler değişir. O da kısa vadede olacak iş değil.

• İstanbulTrafiği kullanıcısına yanıt

eğri oturup doğru konuşmak lazım. forumdaki en büyük madencilerden biriyim ama bende böyle düşünüyorum. vadeli piyasalar anasınıbelledi kripto ekosisteminin parası olan basıyor kaldıracı indirip kaldırıyor. ortada gerçek bir satış bile yok çoğu zaman. adamın elinde para var sürekli short açıyor.

• alierennet kullanıcısına yanıt
    Ulan harika anlattın yemin ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bigbooss kullanıcısına yanıt

Ben acıdım adama o nasıl hikaye

• Geçen gün kripto ile haşır neşir arkadaşım "coinlerden haberin var mı çakıldılar" deyince "zerre umursamıyorum" dedim. Çocuk bir anda sessizleşti. Bir tek siz akıllısınız. Kolay yoldan zengin olacam diyenler toplanmış, birilerini kolay yoldan zengin ediyorlar.

• Paranızla milyarderlere bağış yapmak istiyorsanız kripto para tam size göre.

Arkadaş gerçekten bununla erken emeklilik hayalleri kuranlar falan var mı? Olayın mantığı çok basit aslında. Bir yerden kripto parayı duyarsınız ki artık sokaktaki simitçi bile haberdar. Sonra paranızın bir kısmını yatırırsınız. Bir bakmışsınız kazanmışsınız. Bir kısmını daha yatırırsınız. Kazanmaya devam edersiniz. Bu böyle böyle gider. Aslında o kazandığınız para sizin değildir, piyasanın kurtları asıl paranızı yatırasınız diye elinize oyuncak olarak vermiştir.

Sonra baktınız kazanıyorsunuz, ulan büyük oynayayım büyük kazanayım dersiniz. Neyiniz var neyiniz yok yatırırsınız. O da ne? Coininiz 2 kat, 3 kat süşmüş. Sonra piyasada meşhur bir laf var ya; HODL. Tutayım elimde dersiniz. Ama geçmiş olsun paranız çoktan milyarderlerin cebine girmiştir.

• Kasa her zaman kazanır. Sizin gibi çalışmadan paradan para kazanmak isteyen çok oldu mu, yolan da çok olur her zaman.

Bitcoin tarihe ilk kez 7 hafta üst üste kırmızı mum yaktı
  • Sepet yapmadığınız sürece kripto işi sakat

• inşallah komple düşer yokolur bu sahte sacma sapan açgözlü seylerin sonu gelir

• Almadıkça zararda değilsiniz
    Yatırım tasviyesi değildir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3000 doların altına inince atıcam 1000 tl söz. Iddaa misali Bitcoin tarihe ilk kez 7 hafta üst üste kırmızı mum yaktı gerçi ordan sonra hiç toplayamaz.

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Valla ben istemeden miningci oldum. Ben de katılıyorum buna.

Benim kafa farklı çalışıyor. Bu iş acayip riskli, geleceği belirsiz bir iş. Kabul. Anlamayanın para koymaması lazım. Anlayanın, batsa acıtmayacak parayı koyması lazım.

Kısa vadeli oyun oynayanlar bana göre manyak. Koy abi acıtmayacak bir tutar. X5 olursa senindir. Yok, batarsa zaten koymaz.

"Sen oynuyor musun?" Yok. Ben oynamıyorum. Yaptığım kazımların dörtte üçünü sattım. Dörtte birini tuttum. Etherium bir gün 10.000 doları görürse okuturum. Görmezse görmesin. Yaptığım yatırımı çoktan çıkardım. Şu anda gelir yere yapıştı hali ile. Günlük 7 dolara düştüm. Ama olsun. Parasını çoktan çıkardığı için pek şeyimde değil. Ayda 200 dolarımı alırım.

"Niye girdin abi mininge?" Basit. Bir yapay zeka eğitim algoritması çalıştırmak için 6-7 adet GTX 1080 ayarı ekran kartı ihtiyacım vardı. Fiyatlar uçmuş. Ben de oradan buradan topladım. Hem algoritma işini gördüm. Hem de boşta iken mining yapıp yediğim kazığı çıkardım.

"Bunun dışında bulaşır mıydın?" Bulaşmazdım. Hisse senedi almadığıma göre, buna da yatırım yapmazdım. Köşedeki esnafın kripto oynadığı dünyada o iş acayip yaş. Çok fena silkelerler. 😂

Ama uzun vadede (ki ben gencim. Çok uzun vade bile düşünebilirim), işler dengeye oturabilir. O da şu: bir para bolluğu içinde bu işe 500 dolar gömmek beni acıtmaz. 10 yıl, 15 yıl vadeli düşünüp, aynı parayı çevirerek büyütmek. Bir gün o para 40.000 dolar olmuştu da, 20.000 kaybetmişmişsin. Yoo. 19.500 kardasın. Bu kafa ile oynardım.

"Peki nereye kadar bu kafayla?" Vallaha o para doğmamış çocuğumun üniversite parasının 2-3 yılı olana kadar falan. O noktada 1000 dolar bırakır, kalanı çekerim aga. 🤣Bitcoin tarihe ilk kez 7 hafta üst üste kırmızı mum yaktı 

• Bir umut dedik girdik 3 yıllık birikimden de olduk. Yine de bir umut belki yine döner 2018'den sonraki gibi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.