Şimdi Ara

bitcoin patlar mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demin btc yi inceliyordum, 2024 yilinda 42k dolar, su an ise 103k dolar yapiyor. Bu cok fena geldi bana. Borsada bu sayilari yakalayamazsin. Acaba surekli 100k yi yakalyiip yakalayip duser mi veya daha da firlar mi ? Ufak ufak birikimlik atmak da mantikli mi?

bitcoin patlar mi ?

@Viper Zero hocam senin gorusunde onemli

YTD

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt
    Ben btc'yi bes olarak kullanacağım yani emeklilik fonu gibi.

15-20 sene yaşar çalışırsam kendimi sağlama almak için bir kısmını altın bir kısmını bitcoin ve bir kısmını eth olarak yayacağım. Btc'nin yeni bir ath yapması gerekiyor fakat operasyon çekme ihtimalleri var çekerlerse 69k'ya geri çekilebilir en kötü ihtimal. Boğa sezonlarında %60-38 arasında geri çekilmeler gözlenebiliyor.

Ufak %20 civarı geri çekilmelerde olabiliyor kısa vadeli. Btc beni milyarder etmez ama emekli maaşıyla da beni süründürmez rahatımı korur. Benim tahminim yakın bir süre içinde btc 140-120k arası bir yere gidecek ve oradan aşağı çakacaklar sene sonuna doğru ise 200k ve en iyimser tahminle 250-300k olabileceğini düşünüyorum.

Nedenlerine gelirsek, ABD ve birçok ülke artık emeklilik fonu olarak btc veriyor yani yaşlılara btc satıyorlar aynı hisse senedi gibi. ABD'de eyaletler rezerv ilan etti bu çok büyük bir durum çünkü eyaletlerin çoğu avrupa devletinden daha fazla parası var.

Bitcoin bu piyasanın sağlam amiral gemisidir, memecoinler çok büyük kazançlar verebilir ama rugpull riski taşırlar. Garantici olmak için bitcoin bana göre daha mantıklıdır. Her ay 1000-2000 tl gibi maaşımın belli bir yüzdesini alıp atmayı planlıyorum.

Bitcoin patlar mı sorusuna gelirsek. Bitcoin yıllardır devlet güdümünde olan hacker saldırıları özellikle NSA saldırıları ve çeşitli ülkelerin saldırıları ile devre dışı bırakılmak istendi ancak başarılı olamadılar. Node'lar aktif olduğu sürece blockchain açık kalmaya devam ediyor. Tor'a benzetebiliriz. Tor ağında da node'lar var ve bu düğümler üzerinden gidiyorsunuz.

Satoshinin açıklamalarında sha2 algoritması ile kuantum bazlı saldırılara karşı da koruması mevcut çok büyük çaplı saldırılar gelmediği sürece onlarca yıl boyunca güvende olma ihtimali var.

Yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 16 Mayıs 2025; 23:52:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir zaman sonra BTC madenciliği karlı olmaktan çıkarsa ve sistemler açık tutulmaktan vazgeçilirse, durum ne olacak diye hep aklıma takılmıştır.

• aynı altın gibi BTC fiyatı da kontrollü arttırılacak. devletler reel emtiyaların devlet paralarına kıyasla değerlerinin uçmasına izin vermezler.

BTC için büyük oranda tren kaçtı. altın gibi BTC de alınır ama:

1- uçuk bi artış beklemeyin.
    2- BTC alacaksan kendin ayrı bi PC kurup, oraya Blockchain'i indirip, herhangi bir aracı yazılım kullanmadan kendin özel cüzdan oluşturup, paranı orada tutmalısın. borsa'da para tutulmaz. çünkü devlet denetimi yok. borsa "ben kaçtım kanka" dediği an paranı alıp kaçar. Binance bile birsürü kişinin parasını çaldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt

BTC madenciliğini büyük devler yapacaktır. İşte bu yüzden ben uranyumu çok değerli buluyorum. Çünkü ilerleyen yıllarda datacenterların, AI farmlarının veya mining farmlarının enerji ihtiyacını güneş enerjisi gibi basit ve komik şeylerle karşılanamayacağını biliyorum.

Güneş enerjisi ile veya rüzgar enerjisi ile neden olmaz bu iş?

Çok basit hava koşulları ve çevresel kirlilik. Rüzgar türbinlerine ise kuşlar çarpıyor, aşırı rüzgar ve fırtınadan bozuluyorlar. Güneş panellerinde ise sürekli bakım gerekiyor çevrenize bağlı olarak. Bir evi bile güneş panelleri ile idame ettirmek aslında zahmetlidir.

Nükleer santrallere sahip olan şirketler burada ki enerjiyi kiralayacaktır muhtemelen mining şirketlerine yani bu iş artık son kullanıcıdan tamamen kurumsallara geçiyor.

• Kazarak bulunabilecek BTC miktarı iyice azalıp, madencilik karlı olmaktan çıkarsa, büyük devler neden zararına madencilik yapsın ki?

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Bu konuya hak veriyorum.

Borsalara çok güvenmemek gerekiyor. Ben borsalarda tutuyorum parayı ama mecburiyetten. Çünkü cüzdan yapsam ben onu kaybederim veya imha olma riski var kendi evimde yaşamıyorum. Sabah masanın üstüne koyduğum şarj kablosunu peder alıyor sonra ben evde kablo arıyorum, adaptör arıyorum.

BTC artık dijital altındır. Bu işten iyi ekmek yiyenler 2009-2012 zamanlarında olanlardır. Dawinci jeremie var 1 dolardan bitcoini alan adam. O adam yazılım mühendisiydi gümüş topluyordu sonradan video çekti ve insanlara yalvardı şu an zenginlik içinde yaşıyor.

Bu arada şöyle bir parantez de açmak istiyorum global borsalar TR'de SPK denetimine girmeye hazırlanıyor binance TR spk denetiminde diye hatırlıyorum.

Buradan inceleyebilirsiniz listeyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte burada nükleer santraller devreye giriyor. Neden mi diyorum? Bitcoini üretmenin tek bir maliyeti var o da enerji sarfiyatı. Kullanılan mining araçlarına düzgün bakımları yapıldığında uzun yıllar arıza vermeden çalışabilirler.

Çoğu son kullanıcı miningli kartları 2. el satıyordu ve bu adamların teknik bilgisi yoktu bu sebepten etraf ekran kartı mezarlığı doluydu 2020'lere kadar. Şu an Nvida ve AMD LHR kartlar ürettiğinden miningciler artık LHR yerine mining kart alıyor. Önceden ant miner falan vardı onların devri kapandı gibi daha babaları var.

Enerji maliyetleri düştükçe bitcoin üretiminden zarar etmeyecekler. Bunu nükleer santraller, tokamak santralleri ve jeotermal enerji ile yapabilirler belki hidroelektrik santralleri de yapılabilir ancak en mantıklısı uranyum, plütonyum bazlı çalışan santraller veya toryum.

Toryum zaten en az zararlısı diğerlerine göre ve daha çevreci.

Asıl cevaba gelelim. Bitcoinin arzı çok kıt bir varlık ve 20 milyon adetle sınırlı, satoshinin elinde genesis döneminde kalma hiç hareket etmeyen bitcoinler var, genesis döneminden normal kullanıcıların cüzdanlarının çoğu imha oldu. Kimisi harddisklerine kaydetti unuttu ve hurdalıklara gitti ve bu durumda arzın daha da kısıtlanmasına neden olacaktır.

Şöyle düşün sınıfta 10 tane kız var 30 tane erkek var. Kızların arzı az olduğu için sadece 10 tane erkekle çıkabilecekler, sonrasında bu 10 kızdan 5 kızın okulu değişiyor ve 5 tane kız kalıyor 30 erkekten 5 tanesi şanslı olacak diğer erkekler ise sap. Arz şoku yaşandığından sürekli değeri artacaktır. O kızları etkilemek içinde her türlü maymunluğu yapacaklar. Aynı bu mantığa benzetebiliriz. bitcoin patlar mi ? 

Peki arz şoku nasıl yaşanıyor? Çok basit blackrock gibi büyük kurumsallar kripto borsalarından bitcoinleri alıp soğuk cüzdanlara kendi müşterilerine etf fonlarına hizmet vermek için çekip kullanmaya hazırlanıyor.

Yani zayıf ellerden güçlü ellere geçiyor.

Yatırım tavsiyesi değildir. bitcoin patlar mi ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 17 Mayıs 2025; 0:16:44 >

• Buradaki kimseye güvenme. Araştırmanı kendin yap. Başkasının aklıyla hareket edersen yarı yolda kalırsın.

• dsaewq D kullanıcısına yanıt
    ++++++

zaten geçmiş yıllara bakarsanız DH'de hep bi ağızdan söylenen tavsiyeler baya yanıltıcı oldu. el tavsiyesiyle iş yapılmaz.

madencilik işiyle ilgili en büyük sıkıntı:

blockchain teorisine göre isteyen herkes madencilik yapabileceği için birbirinden bağımsız her yerde çok sayıda madenci olacak.

gerçek dünya pratiğinde ise böyle bi durum yok. madencilik işi büyük ölçüde belli işletmelerin elinde.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aslında madencilik kavramı da bilgisayarların blokları doğrulama yaptığı iş başına ödüllendirilmesi.

Fakat bitcoin satoshilere bölünebiliyor yani kurumsallar önceden 10000 tane günlük bitcoin üretebiliyorsa bu artık 450 civarına kadar geriledi.

Son kullanıcılar ise bu havuzda 0000450 gibi bir satoshi alabilir.

Ben yanarım yanarım bitcoin fountain sitelerini kaçırdığıma yanarım bedava bitcoin veriyorlardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 17 Mayıs 2025; 9:2:26 >

Sistem kendini dengeliyor. Karlı olmadığı için madenciler azaldıkça, madenciliğe devam edenlerin karı artar.

• Bitcoin 100.000$ a ulaşmış.

ama insanlar hala patlar mı, ponzi bu, gibi şeyler söylüyor.

₿itcoin'i öğrenmeye başlamadığınızda sürekli bunları söylemeye devam edeceksiniz.

Dünya Gazetesi TVyoutube
    Murat BOZ- Mert BAŞARAN "Paramın erimesini izlemek istemiyorum" / Cebimdeki Dünya / Hande E. Eniş
    https://www.youtube.com/watch?si=SRahwwCekegTAfrP&v=AIffKKzk7cQ&feature=youtu.be

Forumda bazıları anlatan kişi Murat Boz olduğu için çok dalga geçiyor. ama yeni öğrenmeye başlayacaklar için halkın anlayacağı dilde çok güzel bir şekilde anlatmış. Murat bozun bitcoin hakkında teknik bilgisi çok yüksektir bu arada.

8. dakika'dan itibaren sonuna kadar izlemeni tavsiye ederim Bitcoin'i öğrenmeye başlayacaklar için çok faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyrazispir12 -- 17 Mayıs 2025; 13:20:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bitcoini öldürecek tek bir şey var. İnsanların burayı terk etmesi.

O da neredeyse imkansız günümüz için.

• Aslinda konuyu acarken *patlar mi* kismini, daha da artar mi gibi manasinda sormak istemistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt
    Artacaktır.

Yani insanlar buraya yoğun ilgi gösteriyor. Fakat her boğada yaptığı yükseliş miktarı %-45 azalıyor genelde.

Birkaç sene sonra bitcoinin değeri milyon dolar veya oraya yakın bir şey hale gelir.

• ben o siteleri ziyaret ediyordum ama oraya girdiğim cüzdan hesabını unuttum eğer siteler ödemeyi yaptıysa 300 400 bin lira para bile olabilir cüzdandabitcoin patlar mi ? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.