Şimdi Ara

Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
11.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dreadfrost kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    demek istediğim şu sırf birisi şifrelenmiş bir mesajlaşma/değer iletim protokolü geliştiriyor ve o aktarılan veriler ağda değiştirilemiyor/manipüle edilemiyor diye biz buna değer mi biçelim ?

    Evet, bu belirli bir miktarda Bitcoin’e sahip olmanı ve bunu ve başkalarına göndermeni sağlıyor. Teknik özelliklerine bakınca neden para olarak kabul edip değer biçilemesin? Ancak Bitcoin sadece bir ağ olarak değerli değil, kuralları, merkeziyetsizliği, teknolojinin sağladığı güvenlikle bu değeri hak ediyor. Kuralları dediğim, coin miktarının sınırlı olması ve dağıtımının makul bir yolla yapılması.

    İsteyen istediği kadar kriptopara çıkarabilir sonuçta bunlar yazılım. İsteyenler de istediğini kullanabilir, değerli görebilir. Piyasadaki çoğu proje bence para kazanmak için çıkarılıyor, bazılarının merkeziyetsiz olmadığı ve merkeziyetsizliğin umurlarında olmadığı da belli. Reklamla güzel sözlerle bir şekilde satmaya çalışıyorlar. Merkeziyetsizlik konusunda Bitcoin kadar ciddi olan çok az proje var. Bana sorarsanız piyasada iyi sayılabilecek proje sayısı 10’u geçmez. İnsanlar da benim gibi düşünüyor ki çoğu zaman piyasadaki paranın en az %70’i bitcoin, ethereum ve sabit coinlerde (yani dolarda) aslında. Geri kalan paranın büyük kısmı da az sayıdaki projede. İsteyen istediğinie değer biçmekte serbest bir şey diyemem ama bir coinin kabul görmesi o kadar kolay değil. Her şeyde olduğu gibi bunda da değerini piyasa belirliyor, başka türlüsü de mümkün değil.


    Bitcoin'in merkeziyetsiz yanı insanların belli bir güncellemeyi kullanmak zorunda olmaması. büyük bir fikir ayrılığında kendi protokolünü takip edebilirsin senin gibi düşünen insanlar varsa onlarla transfere devam edebilirsin. Coinlerin büyük bir kısmı kaybolsa bile yeni coin ütetilmesi gerektiğini düşünmüyorum ve bunu onaylamam şahsen. Kaybolan coinler kaybeden kişilerindi kaybolduysa onu ilgilendirir başkalarını etkileyen bir şey yok. Bunu böyle kabul etmeyen zaten en baştan Bitcoin kullanmazdı bence, sonuçta Satoshi de böyle düşünüyordu bu fikrin üzerine kurulu proje.


    şimdiye kadar hiç sabit miktarlı para kullanıldığını sanmıyorum buna en yakın para altın ve gümüş ve bunlardan üretilen paralardır, bu yüzden nasıl olacağını hayal etmek biraz güç. bunun kötü bir para olacağını söyleyenler var ama ben paranın sahibi dışındaki bir güç tarafından değerinin değişmesine ve bu parada kontrolü olmasına karşı olduğum için uzun zamandır böyle bir şey istiyorum. insanlar o anki duruma göre alışverişin kaç bitcoin ile yapacağına değer biçebilir bence, Aynı enflasyon varken mallara iyi kötü değer biçildiği gibi. Bu değer biçme konusu herharlde en kolay konulardan birisi olur. En iyi fiyat belirleyicinin piyasa olduğunu düşündüğümden bu benim için bir artı.

    Ben gelecekte böyle bir şey olmasını pek olası bulmuyorum aslında. Dünyada bu konuyu düşünen ve umursayanlar azınlıkta. Ancak büyük bir kriz ve olay ile insanların bitcoine ihtiyaç duyması gerekiyor ki kullanılmaya başlansın.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreadfrost

    Hah. tam da tahmin ettiğim noktayı düşünmüşsün. aslında burada cahil olan sensin çünkü yazdığım cümlelerden kastettiğimi anlayamamışsın bile.


    Örnekle açıklayayım: Diyelim ki bilgisayarımda Bitcoin Core cüzdanı kurulu ve bu cüzdan programını kurduktan sonra adreslerimi oluşturdum private key/public key vesaire (gerçi bitcoin core bunu otomatik yapıyor ben anlayasın diye yazıyorum.) ve akabinde biri bana 10500000 bitcoin yolladı ben de bu bilgilerin bulunduğu ssdye yukarıda dediklerimi uyguladım.


    şimdi soruyorum kendini çok biglili sanan sana: sence o private keyler kaybolursa o coinlerin kontrolü elden çıkar mı çıkmaz mı/sahipliği kaybolur mu kaybolmaz mı ?

    açık adres public key vesaire çok mühim değil "eğer ki private keye erişim kaybolursa" o zaman o private keyden türetilen açık bitcoin adresinde bulunan tüm coinler de kullanılamaz hale gelir başka bir deyişle çöp olur.


    yukarıda verdiğim ssd örneği kabataslak bir örnekti. orada kastetmek istediğim private keyin kaybolması durumunda gerçekleşecek şeylerdi.


    umarım şimdi anlayabilmişsindir.

    Private key kaybolursa tabiki erişimin kaybolur. Bundan normal bir şey yok. Gösterdiğin örnek çok abartılı ama bu 0.1 BTC olsa bile erişimin kaybolur. 2 seçimin var:


    1. BTClerini kendi cüzdanında saklarsın. Sahipliği tamamen sana ait olur. Private key'ini sağlam bir şekilde saklarsın.
    2. BTCleri sağlam bir borsada tutarsın. KYC yaparsın. Şifreyi kaybetsen bile şifreni geri alıp BTClerine kavuşursun. Borsa kötü niyetli ise BTClerin gidebilir.


    Buradaki asıl soru merkeziyetsiz olması. Merkezi istiyorsan, bankaya para yatırırsın. bu işlere bulaşmazsın. Bu da bir tercih. Paranın hakkı kendinde olsun istiyorsan, private key'ine sahip çıkarsın.


    Ha bu arada 3. bir yol ise Amerika ve Avrupa'da bankalar saklama hizmeti sunmaya başladılar. Aynı bankaya yatırır gibi yatırabilirsin.


    Teknoloji daha çok yeni. Şurada kazınmaya başlayalı 12 sene oldu. Binlerce yıllık altın ve yüzlerce yıllık para ile karşılaştırma yapmak taraflı olur.





  • YAZDIĞIM YAZIYI BURAYA DA YAZIYORUM BULUNSUN!!! elon musk ın twitterda spamladıktan 2-3 gün sonra adam bitcoin çevreye zararlı gibisinden açıklama yaptı... ama yeterli değil!


    """"""""""""""

    Is Elon Musk an ALIEN and is he here to destroy the earth?


    he is destroying WORLD ECONOMY with making money going into coins...

    he is encouraging people to invest into coins AND SO KEEP MINING coins with cpu/gpu etc., so A LOT more electronic waste, A LOT more using raw materials, what is the problem with this? well people turning raw material way too early into garbage !!! ... A LOT more unnecessary electricity usage and so waste of coal etc. ... creating unnecessary HEAT ...

    what else he is doing? STARLINK !! he is sending starlink satellites into low orbit (already more than 1500, planned number is 42000) !! what is the problem with this????

    1- It is making difficult to observe the space from earth !

    2- It is going to destroy most of the space observation projects because of blocking light(it does NOT matter if it is shinny or not)

    3- Those satellites might be used to make an attack on earth at any point at any time !! not just by USA government ! if Elon is really an alien !? you can not observe incoming spaceships cause of satellites blocking the view (42000 satellites all around the world looping at the same route!!!)

    what else ? TESLA cars !!! tesla cars are all around the world, even produced in china too !!

    1- You can control any tesla car from one location!

    2- You can move those cars to any point without driver so if you are planning an attack you can use tesla cars!!!

    3- you can control all tesla cars at the same time so you can planned attack all around the world at the same time !! imagine this attack happening with satellites at the same time !! THERE IS NO DEFENSE MECHANISM FOR THIS at any country !! you can NOT block satellite attacks and also tesla car attacks at the same time !! USA government can do this yes but this could be an alien attack, ELON MUSK could be a TROJAN HORSE !!!

    And he is planning to run away to MARS ? why? why destroy EARTH to go MARS? he is destroying eart just to go MARS? and still there is no plan how to create atmosphere at MARS yet !!! so you will go mars and live in glass or metal houses all the time? we do NOT enough technology yet but he is still wants to go there as soon as possible why? is there something we dont know? a bigger plan to destroy earth? for his alien people?

    """""""""""




    bu da ben bu yazıyı twitterında bi çok kez yorum olarak attıktan 2-3 gün sonra paylaştığı yazı

    Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş




  • madem bu zorluk yapay bir şekilde artırılıp azaltılabiliyor, en düşüğe çeksinlerde doğaya verdikleri zarar azalsın.

  • dünyamızın geleceği için madencilik olayının tamamen kalkması lazım...

  • kripto para sanal para olayının kalkması gerek dünyayı yok etmeye oynuyolar

  • 2guyS kullanıcısına yanıt
    Yalnız yükselirken bitcoin sahibi olanlar ile düşerken bitcoini olanlar farklı. Yükseltip 150.000 dolara gidiyor diye millete kitlediler 60.000 dolardan. :)

  • agahefendi10 A kullanıcısına yanıt
    Matbaa ile aynı kefeye koyup haklı çıkmak ne kadar kolay. Halbuki lale soğanı olayı ile aynı kefeye koyman çok daha doğru olur. Lale soğanı fiyatları yükselir, yükseldikçe daha yükselecek diye olmaz fiyatlara soğanlar el değiştirir. Bir gün birisi balonu patlatır. Bu lale soğanı bu kadar para etmez denilince insanların elinde patlar ürünler.

    Lale soğanı be bitcoinin tıpatıp aynı olan şey; ürün fiyatı yükselirken ürünün sahibi olanlar ile, fiyat düşerken ürünlerin sahibi olanlar farklı. Adamlar 64.000 den millete kitleyip kenara çekildi. küçük yatırımcıda hala 150.000 olacakmış diye bekliyor. :)

  • bankadaki paranın karşılığı yok, bankalardan satın alınan altının/emtiaların karşılığı yok dövizin karşılığı yok. üstelik al sat gönder işlemlerinin tamamı ücretli. madencilik çevreye zarar veriyor. madencilik kesinlikle zamn kaybetmeden yasaklanmalı veya POS madenciliğine geçiş yapılmalı.. ama kripto para oldukça mantıklıdır.. kripto paralar normal paralardan farkı yok.. kripto paralarda bile sınır vardır.. dolarda sınır yok, 7/24 abd dolar basıyor.. kripto paraların varlığı dolar için tehdittir.. abd doları basıyor ve aynı dolarla gelişmekte ve/veya gelişmesi engellenmiş ülkelere kölelik yaptırıyor.. hangisi daha mantıklı, karşılıksız para basıp diğer ülkeleri domine etmek mi?? sınırlı sayıda olan proje paralarını basıp onlara ticari değer atfetmek mi??

  • hiç bilmediğim bir konu


    enerji fiyat artışları . düşüş yükseliş


    bundan devletlerin haberi olmadan kimse kuruş kazanamaz bence


    devletler göz kırpıp dirsekmi gösteriyor acaba.

  • huso kullanıcısına yanıt
    başta elon musk bu işten paylanıyor. tesla çıktığı günden beri zarar ediyor.. tesla Ar ge masraflarını karşılayamıyor.. elon tüm parayı kriptodan çekiyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Yani sistem diyor ki, gelin beni terketmeyin, bak sizin için zorluğu da düşürdüm, yani daha düşük seviye donanım ile birim zamanda daha fazla BTC kazabilirsiniz, yeter ki beni terketmeyin.

    Çok zekice hazırlanmış yüzyılın dümeni.

    Hocam kisacasi bir bilgisayar kafasinda bir sayi tutuyor 100 haneli, diger bir bilgisayar da o 100 haneli sayiyi iterasyonla etmeye calisiyor. Ve dogru bulunca ona bu sayi hediye olarak veriliyor. Sonra bu sayiyi bilgisayardan ceken bir adam da bu sayiyi turkiye'de amerika'da bir enayiye 60 bin dolara satiyor Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş 


    2000 yilinda dotcom bubblesinde insanlara nasil su anda gulunuyor, ciftlik banka para kaptiranlarla dalga geciliyor, bu aptallarla da oyle dalga gecilecek ileride


    Hos ileriyi birak benim arkadaslarimin %95'i en az %60 asagida halen cikicak kanka cikicak diyorlar Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş  He diyorum cikicak Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş 


    Parayi iyi topladilar yine valla helal olsun, ben boyle duzene karsi degilim, ne guzel iste salaklarin parasi zekilere gecmis oluyor, salaklarin nesli tukeniyor Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş 


    Helal olsun bitcoin yasa mining! Bitcoin'in madencilik zorluğunda tarihi düşüş 





  • Tarım ürünüyle Blockchain teknolojisini mi kıyaslıyorsun? Blok listesine bir çentik daha, keşke bir eklenti olsa da hem böyle abuk subuk konuşanları hem de o mesajı beğenenleri engelleyebilsek. Ağızlarında bi maymun hikayesi, başka bir şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

    facebooktaki aşı karşıtı dayıların yorumlarından bilgilerinden farksız bitcoin yorumu.

  • huso kullanıcısına yanıt

    Blockchain gibi teknolojiyi sizin gibi cahillerin anlamasını beklemiyoruz zaten, geçiniz.


    Gaybı Yaratıcı Allah'tan başka kimse bilemez. Ha yarın, ha 1 asır, ha 10 asır sonra, "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz."


    Mining bir saadet zinciri değil güvenlik protokolüdür. Bu güvenlik protoklüne yardım eden her bilgisayar ödüllendirilir.


    "Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın."


    "Düşmanlarınızın silahları ile silahlanın."


    bu hadisler boşuna söylenmedi. Rab, ölümün çaresini bulmaya bile çalışın dediyse o teknolojiyi de bilmek ve faydalarından yararlanmak gerekir. Öyle atıp tutmayla olmuyor bu işler haberiniz olsun.

  • Ne kadar çok ülkede yasaklanırsa o kadar iyi. Diğer ülkedekiler daha rahat kasar.
    Dünyadan haberi olmayanda beter olun der 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 6 Temmuz 2021; 0:10:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitcoin bitsin diyenler geleceğin para birimi olacağının farkında değiller sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    Keşke tüm ülkeler kripto paralara karşı Çin'in şu anda uyguladığı politikayı uygulasa...

    değişime ayak uyduramayan bertaraf olur,çin de el altından yine bu işler yürür.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.