Şimdi Ara

Bit mi? Saat Hızı mı? yoksa Bellek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler toplama bilgisayarıma gtx serisi bir ekran kartı eklemek istiyorum... bakıyorumda gtx 570 ekran kartları 320 bit hızında geliyor. onun üst seviyesindeki gtx 680 ler 2 gb 256 bit. şimdi güçlü bir ekran kartı için saat hızımı önemli biti mi önemli? gtx 680 mi almalıyım gtx 570 veya 590 mı almalıyım.

• Eşdeğer şartlardaki performans farkı önemlidir. Sayısal değerler değil.
  • gpu daha önemlidir butce varsa 680 ya da ozel sogutmali 670 alınır tavsiyem ozel sogutmali 670 artan paraylada ssd almanız daha verimli olur sizin icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan gpu mimarisi, eski mimarilerde de benzer değerler elde edilse de yeni mimariler her zaman daha üst seviye performans sunar.
  • Yeni mimarileri tercih etmelisin.şuanda gtx serinin en yeni 600 serisi var
  • gpu dediğiniz saat hızı sanırım
  • imkan varsa asus gtx 670 DC II top alın. 680'den biraz az saat hızı var ama oc ile 680'i geçeniliyor.(oc haliyle)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kertmeyenkele_

gpu dediğiniz saat hızı sanırım

gpu=ekran kartı grafik işlemcisi ekran kartı alırken pc de yapacağın öncelikleri gözönünde bulundurup almalısın nvidianın yeni serisi ve yeni seri ile gelen gpu mimarisi şuan için en üst düzey performans sunuyor şahsen amd ci olmama rağmen yiğidi öldür hakkını yeme nvidia yeni 600 serisi ile iyi işler çıkarıyor tercih listende ilk ıraya ekleyebilirsin seri içinde en alınası kart ise gtx 670 tir
  • quote:

gpu = Ekran kartı . İnternette araştırma yaptım arkadaşım şu sana mantıklı geliyor mu 730 tllik bir ekran kartı 1.300 lük ekran kartına eşit olacak öyle mi :D

Gtx680 570'i 5'e katlar fakat 680 kadar yüksek sistem isteyecek oyun şu anda göremiyorum benim önerim gtx560ti gelecekteki oyunlarıda kaldıracaktır. Fakat ben çok uzun vadeli istiyorum diyecek olursan illaki değiştirmen gerekicek bence bu kadar masraf yapma gtx560ti al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dezache

quote:

gpu = Ekran kartı . İnternette araştırma yaptım arkadaşım şu sana mantıklı geliyor mu 730 tllik bir ekran kartı 1.300 lük ekran kartına eşit olacak öyle mi :D

Gtx680 570'i 5'e katlar fakat 680 kadar yüksek sistem isteyecek oyun şu anda göremiyorum benim önerim gtx560ti gelecekteki oyunlarıda kaldıracaktır. Fakat ben çok uzun vadeli istiyorum diyecek olursan illaki değiştirmen gerekicek bence bu kadar masraf yapma gtx560ti al

Mecaz, abartmak, mübağla etmek güzel de sayısal değer olarak ifade edilebilen anlamlandırılabilen şeyler için abartmayın 3'e 5'e katlar diye. En büyük fark zaten 2kata yakın FPS cinsinden o kadar çok daha fazlası da olmaz kolay kolay.

Konuyu açan arkadaş için, ekran kartlarının veya işlemcilerin belli değerlerini karşılaştırıp direk bi sonuca varamazsın. Yani farklı mimarisi olan şeyleri farklı mimarisi olan başka şeylerle karşılaştırmak yannış. Hatta aynı mimari için bile bazen yannış. Çünkü daha az işlem birimi ve daha düşük bellek veriyolu genişliği olabilir ama buna karşın biraz daha yüksek saat hızı vardır ve üst model yerine düşük model tercih edilebilir, gtx680 vs 670'de olduğu gibi.

Senin yapacağın şey : 1. Ne kadar bütçen var ve ekran kartına ne kadar para ayıracaksın. 2. Bu paraya bulunabilecek alternatifler neler 3. bu alternatiflerin birbirine göre performansı ne kadar 4. bütçeyi azıcık yukarı çıkartırsan alabileceğin bi üst model veya az daha iyi alternatif var mı.

İnan bütün bunları yapması kolay gibi gözükürken kartların mhz'sine bit'ine gigabyte'ına bakmaktan daha zor. Çünkü kartlar arasında farklı tasarımlar oluyor, farklı stok hızlarında veya kendilğinden overclocklu olan kartlar oluyor. Veya %10 daha düşük performans veriyor dediğin kart bazen 100-150tl daha ucuza bulunabiliyor. Senin bakman gereken şeyler bütçe dahilinde alabileceğin kartları karşılaştırmak. Çünkü aynı markanın 3 tane modeli arasında 100-150tl fark için bile %10lara kadar perf farkı da olabiliyor.

Bundan 10 sene önce olsa, daha dar kapsamda olduğu herşey için tnt2 nin 64bit versiyonu yavaş diğer 128bit olanlar hızlı der geçerdin. Şimdi öyle yürümüyor işler. Dediğim gibi bit'i / megabyte'ı düşük olsa bile mhz'si yüksek diye aynı mimari kart bi üst model yerine tercih edilebiliyor 300-400tl farkdan dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

quote:

Mecaz, abartmak, mübağla etmek güzel de sayısal değer olarak ifade edilebilen anlamlandırılabilen şeyler için abartmayın 3'e 5'e katlar diye. En büyük fark zaten 2kata yakın FPS cinsinden o kadar çok daha fazlası da olmaz kolay kolay.

Konuyu açan arkadaş için, ekran kartlarının veya işlemcilerin belli değerlerini karşılaştırıp direk bi sonuca varamazsın. Yani farklı mimarisi olan şeyleri farklı mimarisi olan başka şeylerle karşılaştırmak yannış. Hatta aynı mimari için bile bazen yannış. Çünkü daha az işlem birimi ve daha düşük bellek veriyolu genişliği olabilir ama buna karşın biraz daha yüksek saat hızı vardır ve üst model yerine düşük model tercih edilebilir, gtx680 vs 670'de olduğu gibi.

Senin yapacağın şey : 1. Ne kadar bütçen var ve ekran kartına ne kadar para ayıracaksın. 2. Bu paraya bulunabilecek alternatifler neler 3. bu alternatiflerin birbirine göre performansı ne kadar 4. bütçeyi azıcık yukarı çıkartırsan alabileceğin bi üst model veya az daha iyi alternatif var mı.

İnan bütün bunları yapması kolay gibi gözükürken kartların mhz'sine bit'ine gigabyte'ına bakmaktan daha zor. Çünkü kartlar arasında farklı tasarımlar oluyor, farklı stok hızlarında veya kendilğinden overclocklu olan kartlar oluyor. Veya %10 daha düşük performans veriyor dediğin kart bazen 100-150tl daha ucuza bulunabiliyor. Senin bakman gereken şeyler bütçe dahilinde alabileceğin kartları karşılaştırmak. Çünkü aynı markanın 3 tane modeli arasında 100-150tl fark için bile %10lara kadar perf farkı da olabiliyor.

Bundan 10 sene önce olsa, daha dar kapsamda olduğu herşey için tnt2 nin 64bit versiyonu yavaş diğer 128bit olanlar hızlı der geçerdin. Şimdi öyle yürümüyor işler. Dediğim gibi bit'i / megabyte'ı düşük olsa bile mhz'si yüksek diye aynı mimari kart bi üst model yerine tercih edilebiliyor 300-400tl farkdan dolayı.

ilk olarak 5 katı derken mecazi kullanmıştım hangi kart 1-2 model düşüğü 5 ' e katlayabilir ki zaten . %10 performans farkı yazmışsın böyle birşey yasal mı sence sana aynı özellikte satıyorum diyor herşeyi aynı gözüküyor %10 performans düşüklüğü oluyor ?

Bit'i/ megabyte'ı düşük olsa bile mhz'si yüksek diye aynı mimarı kart bir üst model yerine tercih edilebiliyor demişsin . Gtx680 bellek olsun bit olsun mhz olsun hepsinde neredeyse 2 kat daha fazla . Hem benimde anlatmak istediğim oydu zaten çünkü bir ekran kartı vardır 1 gb 256 bit mhzsi düşük 200 tl civarındadır bir ekran kartı vardır 1 gb 256 bit 650 tldir. Olay tamamen mhzde bitiyor bunun bende farkındayım fakat Bit'de önemli.

• Rakamlara fazla takılmayın,çünkü hiçbiri tek başına bir anlam ifade etmez.Önemli olan mimari ve o mimarinin test sonuçlarıdır.Burada yapılan karşılaştırmalar da hep benchler üzerinden yapılır dikkat ederseniz.Hatırlarsanız AMD'nin 8 çekirdek (gerçek 8 çekirdek) işlemcileri değil i5/i7 ile yarışmak,Phenomların bile gerisinde kalmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

quote:

bütçem ekran kartı için 600 ile 800 tl arası. en fazla 1000 tl. peki 570 alınırmı şu dönemde.

• bu arada bir arkadaş sıfır leadtek gtx580 satıyor 700 tl ye alınırmı yoksa gtx 670 leremi bakayım
  • O fiyat aralığına 660ti olabilir vatanda 880tl ye varmış zotac'ın. indirim kampanya kovalanablir. %25'e denk gelrmi blmiyorum ama 650tl civarı fiyata kampanyalı güzel durur gibi. 650tl fiyat yerine benc 700tl satıln gtx580 den daha iyi tercih olablir belki. Vatana 7850/7870 uygun fiyattan gelirse onun da %25 indirimli fiyatına göre düşünülebilir. 570 uygun fiyatlı bulmak zor sanırım, 660ti kampanyalı daha tercih edilebilir duruyo bana göre.
  • cpu,anakart? ve psu kac watt? cpu'su e2160 ise gtx670 onermeye devam edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son noktayı koyalım arkadaşlar...
    gtx 680 mi almalıyım gtx 670 mi yoksa gtx 580 mi almalıyım..
  • quote:

son noktayı koyalım arkadaşlar...
    gtx 680 mi almalıyım gtx 670 mi yoksa gtx 580 mi almalıyım..

gtx670 al o zaman...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.