Şimdi Ara

Bisiklet sürün!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bisiklete binmek tüm Dünya'da çok yaygın bir görüntüdür. Gerek bisiklet yollarımızın olmaması, gerek bisiklete binen kişilere gösterilmesi gereken saygının çok az olması şehir yaşantısında bisiklete binmeyi imkansız hale getiriyor. Bunun sonucunda ya bizi kapalı alanlarda bisiklete binmeye ya da trafiğin olmadığı arazilerde binmeye zorluyor.

Yurt dışında insanların işe, gezmeye veya arkadaşlarıyla buluşmaya bisikletle gitmesi çok olağan bir görüntüdür. Şehir içi ulaşımlarımızın kötü olması, yollarımızdaki giderlerin tam olarak çalışmaması nedeniyle en ufak yağmurda ve karda yollarda su birikintileri eklenince neredeyse dışarıda bisiklete binen kişileri görmek imkansızlaşıyor... Peki tüm Dünya'da insanların çok fazla tercih ettiği bisikletin faydaları nelerdir. Biraz bu konuda bilgi vermeye çalışalım.

Bisiklete Binmenin Faydaları:

Fayda 1:

Kardiyovasküler Gelişim: Her gün 30 dakika bisiklete binmek, kalp, damar ve solunum sistemimiz üzerine oldukça faydalıdır.

Fayda 2:

Yağ Yakımı: Sürekli araba veya toplu taşıma araçlarını kullanan kişilere oranla vücudumuzda daha fazla yağ yakımı meydana gelir. 

Fayda 3:

Trafikte beklemezsiniz. Gideceğiniz yere daha çabuk gidersiniz hem geç kalmazsınız hemde sağlığınızı korursunuz.

Fayda 4:

Günlük olarak 30 dakika bisiklete binmenizin sonucunda daha sağlıklı bir uykuya sahip olabilirsiniz. Stanford üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre uyku problemi olan kişiler üzerinde yapılan bir çalışmada günlük 30 dk bisiklete binen kişiler bir süre sonra daha rahat uyuyabilmişlerdir. 

Fayda 5:

Düzenli bisiklete binen kişiler daha genç görünürler. Yine Stanford üniversitesinde yapılan bir çalışmada, düzenli bisiklete binen kişilerde radyasyonun etkilerinin azaldığı ve ciltlerinin daha genç göründüğü belirtilmiştir. 

Fayda 6:

Bristol üniversitesinde yapılan bir araştırmada ise düzenli bisiklete binen kişilerin sindirim sistemlerinin çok iyi çalıştığı ve bağırsak tembelliklerinin ortadan kalktığı belirtilmiştir. 

Fayda 7:

Bisiklete binmek, vücudunuzun direncini artıracağı için hastalıklara karşı daha dayanıklı olursunuz.

Fayda 8:

Günlük 30 - 45 dakika arası bisiklete binen kişiler daha uzun yaşarlar. 

Fayda 9:

Dünyamızı korur... Bisikleti daha fazla kullanan toplumlarda hava kirliliği ve araçların doğaya verdiği zarar azalır. Bu sayede, çevre kirliliğini azaltıp daha sağlıklı bir dünyaya kavuşabiliriz. 

Fayda10:

Cinsel yaşamınız daha iyi olur. Düzenli bisiklete binen kişilerde hem kardiyovasküler gelişim hemde damar yolları daha iyi çalışacağı için cinsel hayatınız daha iyi olur.

Fayda 11:

İş hayatınızda daha verimli daha hareketli olacağınız için, iş çevrenizde de daha çalışkan ve yorulmayan biri olarak tanınacaksınız.

Fayda 12:

Çağımızın hastalığı olan Obezite'den uzak kalırsınız.

Fayda 13:

Düzenli olarak bisiklete binerseniz, gelecek nesillere örnek olursunuz. Şimdiki çocukların ve gençlerin ileride bisiklete karşı olan önyargılarının yıkılmasını sağlarsınız.

Fayda 14:

Eğer her yere bisikletle giderseniz, paranız cebinizde kalır ve paranızı daha başka yatırımlar için kullanabilirsiniz.

Fayda 15:

Düzenli olarak bisiklete binerseniz, basketbol, tenis, futbol gibi sporları daha verimli ve sağlıklı oynayabilirsiniz.

Toplumumuzun bisiklete binen kişilere bakış açılarının değişmesi ve bisiklete binen kişi sayısının artması dileğiyle.....

Spor Partnerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vay Anam Babam -- 29 Haziran 2015; 2:39:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fayda 1 nerede
  • Haklisin biraz spor yapmak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fast Rise -- 29 Haziran 2015; 2:18:54 >
  • Araç kullanan arkadaşların dikkatine.İmzamdanda anlaşılacağı üzere bende bir bisikletliyim.Trafikte bizleride fark edin.Artık bisikletli ölümleri dursun.

• sağ el neyinize yetmiyor
  • Al bir tane sureyim.

• Bisiklet iyidir mutlaka ilgilenin derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bisiklete binmek göbek eritir mi?
    13 yıl önce açıldı
    Eliptik bisiklet tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Katlanır Bisiklet Tavsiyeleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Küçükken yaz tatilinde sabah 11 de çıkardım dışarı , akşam 10-11 de eve gelirdim , arada eve yemek yemeye gelirdim sadece. Aşırı bisiklet sürmeden dolayı bir türlü kilo alamıyordum kemikler gözüküyordu şimdi çok şükür göbek sahibiyiz ne yapsam gitmiyor velet

Nasıl bir kafaya sahipsem ne yapıyorsam o kadar saat bisiklet başında
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    Bisiklete gerçekten bir başlayınca bırakamıyor insan.
    Hele o 40 km yi aşinca yuzune vuran rüzgar varya aşigim ona

• quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Küçükken yaz tatilinde sabah 11 de çıkardım dışarı , akşam 10-11 de eve gelirdim , arada eve yemek yemeye gelirdim sadece. Aşırı bisiklet sürmeden dolayı bir türlü kilo alamıyordum kemikler gözüküyordu şimdi çok şükür göbek sahibiyiz ne yapsam gitmiyor velet

Nasıl bir kafaya sahipsem ne yapıyorsam o kadar saat bisiklet başında

Bende öyleydim, kaba etlerimle sele arasında duygusal bir bağ oluşmuştu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bisiklet iyide adam içimizden geçecek neredeyse sürücülerin motora saygısı yok bize olması için 50 yol geçmesi lazım

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=653024264798650&id=530267900407621&_rdr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurseell -- 29 Haziran 2015; 3:22:49 >
  • Cinsel yaşama iyi geldiğinden emin değilim çok binince testisler sarkıyor :d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisiklet bence dünyadı hem en güzel ulaşım aracı hemde en güzel spor dalıdır. Ben bisiklet sürerken kendim özgür hissediyorum. Nere istersem oraya giderim. Genelde İstanbul'da kadıköy pendik sahilde sürüyorum. Deniz havası manzarası felan çok güzel. Hafta sobki piknikçiler cabası ama gülü sevem dikenine katlanır. Umarım en yakın zamanda yol bisikletimi alıcağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.