Şimdi Ara

Bisiklet için palanga yapmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İyi çalışmalar
    İki evin arasında kalmış arka bahçeye açılan dar bir yola bisikletimi park ediyorum. Yolu kapatıp bahçeye girmeyi zorlaştırıyor. Bisikleti bahçeye bıraktığımda her defasında çıkarması zor oluyor.
    Çözüm olrak bahçeye giden yolun üzerinde bisikletimi askıya alıp yukarı kaldırmak istiyorum. Yaklaşık 3 metrede evin beton kısmı var. Çelik dubelleri betona atılacak ve bisikletin yağmurdan ıslanmaması için küçük bir çatı yapmayı düşünüyorum.
    Makaralı sistemi nasıl yapabileceğim hakkında hiç bilgim yok. Bisikleti iki yerinden tuturmam gerekecek, yukarı çekereken dengede düz durması gerekiyor. Aşşa düşürmemek için yavaşlatan bir düzenek, bisikleti yukarı çekereken ağırlığını çok hissedilmemeli , mekanizmayaya motor eklene bilir. Tabi elektirik kesintiside göz önünde bulundurulmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bisiklet ıslansa ne olur ki? Mekanı görmeden uygun çözüm üretilemez. Ama bir trapez sac parçası rahatlıkla konur yağmur kesici olarak.
    Bisiklet ağır bişi değil, hiç palanga işle uğraşmayın. Çok isterseniz hareketli makara kurarsınız. Basit bişi. İpin ucunu iki kısa ipli kanca olarak yapın ama tek iple çekin.
    Bisiklet için palanga yapmak istiyorum.
    Uzunca bir kol düşünün. Ortasından duvara sabitlediniz ve dönüyor. Bisikleti aşşağı ucuna bağladınız. Sonra kolu döndürüyorsunuz ve bisiklet kolun ucuyla beraber yukarı çıkıyor.
    Ama daha güzeli four bar mekanizması. Uzun kolun yanında bisikletin paralel kalkması için ayrı bir kol daha var. Bu o kadar uzun değil, sadece eş merkezli bağlı. DÖnerken bisikletin bağlanacağı yere paralel kısım hep aynı doğrultuda kalıyor. Sadece kolların üst üste binmemesi için uzun olanı biraz (3-5cm) duvardan uzak monte edersiniz Kısa olan kolu da alttaki paralel kola dıştan bağlarsınız.
    Bisiklet için palanga yapmak istiyorum.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam makara ve ip kullanarak , dönme dolabı şeklinde değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartarak çizdim. İnce kollarla yapabilirsiniz.
    Makara ve ip diyorsanız zaten bildiğimiz hareketli makara sistemi kullanacaksınız.Bisiklet için palanga yapmak istiyorum.
    Bu hareketli makaranın bir ucu tepede sabit olacak. Diğer ucunu siz çektiğinizde yarı yarıya kuvvet azaltırsınız, iki kat daha fazla ip çekmeniz gerekir. Çekeceğiniz ipin ucunu da yukarıya asacağınız ek bir sabit makaradan geçirirseniz, iş çözülür.
    Bisiklet için palanga yapmak istiyorum.

    Daha fantastik olarak zincirli sistem aklıma geliyor. Zincirin iki ucu bağlıdır ve halkadır. Zİnciri ne kadar çekerseniz çekin bitmez, hep tur atar. Zİncir büyük çaplı bir kasnağı döndürür ki o kasnak da merkezinden ufak çaplı kasnağğa bağlıdır. Bu ufak çaplı kasnak yükü daha yavaş çeker ama kuvvet kazancı sağlar.

    Peki çalınma riski yok mu? Nedir durum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Nisan 2018; 21:2:9 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.