Şimdi Ara

Birmot-Beylikdüzü ve Punto Nedir ne değildir ! (ibretlik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fiat grande punto 2008 model multijet 90 hp dualogic model bir aracımız var, ve kullandığımız servis Birmot beylikdüzü, sizleri bu araç ve bu servis hakkında biraz geçde olsa elimde somut kanıtlarla bilgilendirmek istiyorum,

Aracın özellikleri:

Acemi bir sürücü iseniz araç beklentileri karşılıyor, sollama vs gibi riskleri almadan sağdan sağdan gitmeniz koşulu ile.
    diğer şartlarda araçtan zevk almak, şanzımana alışmanız ile mümkün olabilir, çalışma prensibi tam bir kanser edici geçişler arasındaki boşluklar bir saniyeyi buluyor kafanız önde düşüyor. Hızlanmalarda şanzıman 6 kademeye bölündüğü için tek tek deneme yapıyor aşağı doğru doğru vitesi bulana kadar tek yönlü yolda sollamak istediğiniz aracı geçene kadar karşıdan araç gelmiş geçmiş oluyor. Profesyönel sürücü iseniz zaten asla şanzımana işinizi bırakmayacaksınız, sistemi manuel versiyona alıp yarı otomatikte kullanıp vites değişimlerini doğru devirlere ayarlamanız ile keyifli bir sürüş ancak sağlayabilirsiniz, şunuda belirteyim araç rampa aşağı inerken komp. yapmak için vites üdşürüyor gaza bassanızda düşük vitesde gidiyorsunuz ve yarım gazla rampa inmenin gereken saçmalıklar ötesi bir durum oluşuyor, tüketim zıplıyor. Yakıt tüketimi ortalama 6 litreyi buluyor, kış mevsiminde ise 10 km yi bulan ısınma süresinden dolayı 7,5 litrelere rahat yaklaşıyorsunuz ve aracın içinde titreyerek.

Araç ile birçok badireler atlattık, defalarca yolda bıraktı bizi, çekiciler ile servise gittik, 3 gün boyunca arıza tespiti yapılamadığı durumlar oldu, maddi olarak bizi soyup soğana çeviren bu araç ile halen direniyoruz, aynı arıza olarak bize yansıyan durumlarda servis her seferinde farklı sebepler sunarak büyük meblalar ödetti bize, şanzımanda bazen yüksek hızlarda boşa atma bazen stop etme (e5 de seyir halinde ! ) kendi kendini sağa yanaşayım derken bir anda vurdurarak çalıştırma gibi durumlar mevcut.. stop etme özelliği halen devam ediyor servise verecek paramız kalmadığı için bu şekilde kullanmaya razıyız...

Birgün 180 civarı hızla otobanda giderken ön davlumbaz koptu arka tekerlek ile üzerinden geçtim dengem bozuldu ve ölümden döndüm, öğrendimki kronik sorunmuş servisimiz kopmadan önce bizi çağırıp tabiki düzeltmedi bu hatayı. Ölseydik kimin umurunda...

Arka kapıların zor açılması yine kronik problem gitsenizde birşeyler yapılıyor sonra yine aynı, havalar ısınınca oluyor besbelliki kullanılan parçalarda bazı plastikler sıcaktan yumuşuyor, kapı açma yerini yukarı doğru iyice zorla gerince kapı açılıyor.

Aracı ilk aldığım günlerde içine bakarken koltuğun altındaki plastikleri bizzat kendi ellerimle yerine takmıştım, şok olmuştum bunlar böyle ise ya ölümcül parçalarda işçiliğinde işçilikde sorun varsa demiştim babama saçmalama demişti. Kendinisi geçen güne kadar yinede bu araca toz kondurmuyor heryerde anlatıyordu keyifle ancak geçen güne kadar. Başımıza gelen son olaydan sonra sonuna kadar hakkımızı aramaya ve birmotun bize attığı bu kazığın bedelini ödetene kadar ne gerekiyorsa yapmaya ve uğraşmaya karar verdik, bu sefer elle tutulur gözle görülür çok açık ve net kanıtlarımız mevcut.

Olay şu;
    Aracın elektrik tesisatında muazzam bir sorun var ne direksiyon düğmeleri nede klima düğmeleri randımanlı çalışıyor. Şu yaz sıcaklarında klima 5 saniye çalışıyorsa pat diye herşey duruyor dakikalarca çalışmıyor aracın içi asla soğuma belirtisi dahi göstermiyor, herşeye katlanıyorduk ancak bu yaz sıcaklarında yine birmota mecbur kaldık ve 90 bin bakımı yapıldı bize hiç söylenmediği halde araç yıkanmış motor yıkanmış hesaba 30 tl solusyon ucreti yazılmış, motor yıkanırken keçenın yarısı paçavraya dönmüş motorun kayışların olduğu kısma kadar sarkıyordu neyse kontrol ettim gördüm ve keçenin o kısmını keserek durumu giderdim, olay bu değil arkadaşlar bunlar alışıldık şeyler normal karşılıyorum, esas olaya geliyorum durun: klima kesik kesik çalıştığı için vantilatör motoru bozuk denmiş 460 tl fiyat istenmiş buna ayrı olarak babamda tamam demiş herzamanki iyi niyetli babacığım, ancak ellerinde yokmuş parça ve ısmarlamışlar araç birgün orda yatmasına rağmen takılmamaış babam aracı almış, sıcağa dayanacak gibi değil bir elektrikçiye uğramış elektrikçi yerinde yokmuş araca çırağı bir göz atmış kablolarda oksitlenmeyi hemen görüp 5 dakika içinde olayı düzeltmiş ve babamdan 10 tl istemiş, ve sorun çözülmüş.

Şuanda raçta hiçbir sorun yok be bir fiş oksitlenmesi var iken bizim motorumuzu değiştirmeye sipaiş alıp bize kağıda yazılı olarak veren 460 tl masraf çıkartan servis acaba önceki arızalarda ne kadar hakkımızı yedi allah kerim. Her türlü gereğini yapacağız, ilk olarak turkiye fiata durumu bildirdik ardından birmot bizi aradı" geçici yapmıştır onlar" gibi bizi salak yerine koyan bir bahane ile olayı halletmeye çalıştı, durumu fiat italya ya hatta turkiyedeki tüketici köşelerine gerek olursa yargıya taşıyacağız.

Saygılarımla...

(düzeltme: araç 2008 model): 98 lerde zaten isim grande değil ayrıca dualogic şanzıman yok ve 90 hp de olacağını pek sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 28 Temmuz 2012; 10:49:17 >

• araç 2008 model olmasın ?
  • Servisin 550 lira istediği, ama benim sanayide 70 liraya hallettiğim arızadan sonra servise uğramadım.
  • O araba ile 180 yapmakla siz de kaşınmıssınız. Hem yüksek hızlarda boşa alma, stop etme demişsiniz hem de 180 le gitmişsiniz. Tebrik ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birmotla ilgilli tatsız anılarımız mevcut.. Misal aracın garantisi bitip sanayiye ilk götürdüğümüzüde aile dostu ustamız araca daha önce hiç bişey yapılmamış bakım namına demişti..
    Benim asıl anlamadığım, Sanayide herşeyi 10 da 1 fiyatına halledebilecekken neden 98 model aracınızı Birmota götürdünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Birmotla ilgilli tatsız anılarımız mevcut.. Misal aracın garantisi bitip sanayiye ilk götürdüğümüzüde aile dostu ustamız araca daha önce hiç bişey yapılmamış bakım namına demişti..
    Benim asıl anlamadığım, Sanayide herşeyi 10 da 1 fiyatına halledebilecekken neden 98 model aracınızı Birmota götürdünüz?

Grande puntoların 98 den beri üretildiğini sanmıyorum. Motor da zaten dizel.

• 25000 km dir kullanıyorum da vitesi bosa atma sorunu dısında ben bunlarla karşılaşmadım,bu kadar çok sorundan bahsedeni de duymadım.
    180 km hız yaptığınızı söylediğinizde aracı nasıl kullandığınız ortaya çıkıyor zaten.bu araç 180 le gidilecek bı araç değil ki zaten,madem bu kadar performans bekliyorsunuz abarth punto alsaydınız,daha rahat ederdiniz.
    Bosa atma durumu tamamen sanzimandaki yağ basıncının düşmesi ile alakalı imiş.benim gibi sizde bakımını gecirdiyseniz bu normal,bakımda hemen hallediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

25000 km dir kullanıyorum da vitesi bosa atma sorunu dısında ben bunlarla karşılaşmadım,bu kadar çok sorundan bahsedeni de duymadım.
    180 km hız yaptığınızı söylediğinizde aracı nasıl kullandığınız ortaya çıkıyor zaten.bu araç 180 le gidilecek bı araç değil ki zaten,madem bu kadar performans bekliyorsunuz abarth punto alsaydınız,daha rahat ederdiniz.
    Bosa atma durumu tamamen sanzimandaki yağ basıncının düşmesi ile alakalı imiş.benim gibi sizde bakımını gecirdiyseniz bu normal,bakımda hemen hallediliyor.

Bakımı geçirmemek lazım. 3 lira olan masraf 5 lira olabiliyor. Araca verdiği olumsuzluklar da cabası.
  • 98 model grande punto varmi yaa hemde dizel motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Birmotla ilgilli tatsız anılarımız mevcut.. Misal aracın garantisi bitip sanayiye ilk götürdüğümüzüde aile dostu ustamız araca daha önce hiç bişey yapılmamış bakım namına demişti..

http://annunci.ebay.it/annunci/auto/ancona-annunci-serra-san-quirico/punto-51-kw-diesel-1998/31681225

98 olmayabilir ama mümkün de..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

http://annunci.ebay.it/annunci/auto/ancona-annunci-serra-san-quirico/punto-51-kw-diesel-1998/31681225

98 olmayabilir ama mümkün de..

Yalnız bu punto, grande punto değil.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Grande_Punto

• Marka fanatikleri burayı basıp sizi suçlu çıkarırlar demedi deme.
    Başlamışlar bile :)

• Gt,gti almaya gerek yok baksana punto 180 yapıyor.birde chip (by gazihan) daya 240 ı.

• Hocam klimadaki oksitlenme durumu gptr sitesinde carsaf carsaf anlatiliyor, serviste israr etmek biraz da sizin hataniz olmus. Geri kalan durumlar icin ise ne kadar ekmek o kadar kofte. Bir Alman isciligi beklememek lazim. Siz dizel + otomatik + 90 hp + donanimli araci Alman veya Japon muadilinden cok daha ucuza alarak muhtemel sorunlari kabul etmis oldunuz.

Bence araci satip yeni bir arac almalisiniz. Bu arac bir daha memnun edemez sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

araç 2008 model olmasın ?

haklısınız 2008 olacaktı, 98 nereden çıktı ise... hemen düzeltiyorum
  • allah allah yorumlara bakın yahu, suçlu servis değilde araba almışım 180 ile gittiğim için ben olmuşum, arkadaşlar ben 37 bin tl verdim zamanında araba aldım akülü oyuncak almadım, bir arkadaşta bir siteden bahsetmiş yani beni kazıklamaya kalkan servis suçlu değilde, ben miyim dostum?serviste hallediyorlar demiş bir arkadaş, yahu bu araç 90 bin bakımına kadar 9 kez ve sorunlar yuzunden en az 5 kez servise gitti halledemediler malesef halen arkadaşım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 28 Temmuz 2012; 10:47:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Hocam klimadaki oksitlenme durumu gptr sitesinde carsaf carsaf anlatiliyor, serviste israr etmek biraz da sizin hataniz olmus. Geri kalan durumlar icin ise ne kadar ekmek o kadar kofte. Bir Alman isciligi beklememek lazim. Siz dizel + otomatik + 90 hp + donanimli araci Alman veya Japon muadilinden cok daha ucuza alarak muhtemel sorunlari kabul etmis oldunuz.

Bence araci satip yeni bir arac almalisiniz. Bu arac bir daha memnun edemez sizi.

Almanlar über sorunsuz sanki ne fanatikmişsiniz ya.

Konu sahibi arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Bence yargıyla falan uğraşmayın, hem zamanınıza hem sinirlerinize yazık. Bir tercümanla beraber direk İtalya Fiat'a durumu ve servisin tutumunu anlatan bir mail atın, aynı buraya yazdığınız gibi. Sorunlarınız çözülecektir.

• Servisler böyle malesef. Garanti biter bitmez irtibatı kesmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Servisler böyle malesef. Garanti biter bitmez irtibatı kesmek gerek.

Çoğu demek lazım.

Ben de kullandım G.Punto, Ankara'da Karum'un karşısında Fiat Yetkili Servisi var ve şimdiye kadar gördüğüm en iyi servis diyebilirim. Her sorunumu bana en az dokunacak şekilde çözmeye özen gösterdiler. Bunu sadece ben de söylemiyorum internette görmüştüm ben bu servisi ondan sonra gitmeye başladım. 1 tane şikayet yok neredeyse hakkında, bütün müşteriler çok memnun.

Özel servisler veya sanayideki ustalar da farklı değil, yetkili servislerden. Olay zihniyette bitiyor.

Bu forumda aynı şey galeriler için de yapılıyor, sanki galeriler dışındaki bütün satıcılar çok namuslu, çok dürüst araba satıyor ya, sakın galeriden araba alma deniyor.

Konunun dışına çıktım biraz ama işini iyi yapan yerler her zaman tercih edilir, isterse özel servis olsun isterse yetkili servis olsun ama bütün yetkili servisler kötü demek de saçmalıktan başka bir şey değil afedersiniz ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: tepedeninme

quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

25000 km dir kullanıyorum da vitesi bosa atma sorunu dısında ben bunlarla karşılaşmadım,bu kadar çok sorundan bahsedeni de duymadım.

Bakımı geçirmemek lazım. 3 lira olan masraf 5 lira olabiliyor. Araca verdiği olumsuzluklar da cabası.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.