Şimdi Ara

Biri ADSL (Koç.net) & Uydunet (Türksat); 2MBit karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılların kablo internet kullanıcısıydım. Bir kaç aydır taşınmaktan kaynaklanan zorunlu nedenlerle Biri ADSL kullanıcısı oldum. Nihayet Uydunet'e geri döndüm. Biri ADSL'deki hesabımın kapanma sürecinde her iki internet bağlantım da aktif olduğundan karşılaştırma şansım oluyor. Bu iki seçenek arasında seçim yapmak isteyecek arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bir kaç testi paylaşmak ve sonunda kendi izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Biri ADSL
    Modem: Airties Air 6271
    Bağlantı hızı: 2Mbit sınırsız

Uydunet
    Modem: Scientific Atlanta 2203
    Bağlantı hızı: 2Mbit sınırsız

Test yeri ve saati Ankara, 23:00-23:30

Speedtest (http://www.speedtest.net)
    Biri ADSL:

Uydunet

Biri Hız Ölçer (http://speedtest.biri.com.tr)
    Biri ADSL:

Uydunet

RS download
    Biri ADSL:

Uydunet

İzlenimlerim
    Kablo interneti çok uzun süre kullanmıştım ve çok sıkıntılı geçen bir kaç ay dışında büyük problem yaşamadım sayılır. Bir kaç aylık Biri ADSL deneyimim de oldukça sorunsuzdu. ADSL, uydunetin sahip olduğu stabil yüksek hızı sağlıyor olsaydı, verdikleri çok kullanışlı kablosuz modemle Biri ADSL kullanmaya devam edebilirdim. Ama ben stabil yüksek hızlı download'ı tercih ettim.

Bir kaç gündür uyduneti kullanırken farkettiğim bir konu, ara sıra yurtdışı bağlantılarda her nedense uydunetin daha problem çıkarabildiği (geç yanıt verme, yüksek ping, sayfa bağlanamadı uyarısı). Şu an rahatsız edici boyutta değil ve geçici bir problem olmasını ümit ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 28 Mart 2009; 0:06:14 >

• Kablo elektrik gidince gidiyor.
    Kablo stabil değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Kablo elektrik gidince gidiyor.
    Kablo stabil değil.

Elektrik gidince ADSL modeminizi nasıl kullanıyorsunuz?
  • Bölgesel bir sorun yoksa uydunet heryerde daha hızlı ve daha ucuz bir kaç kez güncelleme için kesildi onun dışında kesilme olmuyor,test açıkça göstermiş uydunet>ttnet,biri,smile,cart,curt..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Kablo stabil değil.

bende sorun olmuyor UPS sagolsun
    adaptor ihtiyaci duymayan modemlerde var. fakat ups olmayanlara farketmiyor ha uydunet olsun , ha adsl ... Zaten Elektirik gidince zaten pc'de gidiyor

bu arada her türlü uydunet saglamdir. (bana göre tabii - bölgemde olsa kesinlikle alirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 28 Mart 2009; 1:26:32 >

• evet UPS in varsa, laptop'unda varsa, 2 saat kesintisiz kullanıyorsun. Zaten 2 saate kadar elektrik geliyor.
    Uydunette ise, apartmanın girişinde amfi var mesela, ona elektrik gitmeyince kesiliyor. O yüzden UPS olsa bile, bağlantın gidiyor...

Zamanında (2006-2008) Uydunet kullandım, 2008 de yazdan itibaren aşırı bozuldu. O yüzden adsl ye geçtim. Çünkü izmir içi bile 100 ms pingim varsa, biryerde mutlaka sorun vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 28 Mart 2009; 11:34:26 >
  • Altyapıları sorunsuz olduğu takdirde Kabloİnternet ADSL nazaran daha verimli bir internet bağlantısı size sunar.Her iki Teknolojininde kendine göre eksileri ve artıları mevcut olsada kablointernet bir adım önde oluyor.
    Elektrik gidince mevzuna gelince..Kablointernet kullanıcılarının coğu bilir apartmanlarında elektrik ile çalışan bir adet dağıtıcı ünitesi gibi bir KAbloTv-Kabloninternet kutuları bulunur elektirik gidince doğal olarak bağlanamazsınız.Fakat ADSL de santralde elektirik sorunu olmadığı sürece evinizde bir adet UPS sayesinde modeminiz elektrik aldığı sürece sorunsuz internete giriş yapabilirsiniz.

Fikir vermesi için;
    tr.wikipedia.org/wiki/ADSL
    tr.wikipedia.org/wiki/Kablo_internet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @hatipoğlu:
    Senin bağlantın baya yavaş. Çünkü benim dandik adsl hattım bile 1750 kbps veriyor biri testinde. Normal bir adsl bağlantısı 1800 kbps verir.
    Ha dandik diyorsun neden kullanıyorsun dersen, en azından kablodan daha iyi. Kötünün iyisini kullanıyorum yani...
  • Kablo internet kullanıp da bugünwww.ysk.gov.tr 'ye girebilen var mı?

Genel bir yoğunluk olarak düşünmüştüm ama kablo internetin giremediği siteye Biri ADSL ile sorunsuz girdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 29 Mart 2009; 13:29:34 >
  • quote:

Kablo internet kullanıp da bugünwww.ysk.gov.tr 'ye girebilen var mı?

Genel bir yoğunluk olarak düşünmüştüm ama kablo internetin giremediği siteye Biri ADSL ile sorunsuz girdim.

ben uydunetle sorunsuz girebiliyorum.
  • uydunet altyapının saglam oldugu yerde gerek download gerek ping degerleriyle ezer geçer.
    ancak biraz şans işidir. altyapı dandikse çok başınız ağrır, aldıgınız güne lanet edersiniz.
  • Şu an ben de girebiliyorum, ama öğleden önce ve öğlen civarında kablo'dan giremedim, ADSL'den girdim.
  • quote:

quote:

Kablo stabil değil.

hayır ArkadasLar sız arkadasın demek ıstedıgını anLamadınız ..KabLonet Ana harteLLer uzerınden ara sokakLara hat cekıLerek geLıyor;ve Ana Cadde üzerinde ELektrık Kesıntısı oLdugunda hizmet aLamıyorsunuz.. Sizde ana harteLLe Aynı Trafodan ELektrık aLmıyorsanız..DOgaL oLarak internet hizmeti aLamıyorsunuz..
    Ben KabLonet kuLLanmıyorum ama uzun Sure KabLo TV kuLLandım..Musteri HizmetLerini Arayıp Sordugumuzda BöyLe bi Yanıt verıLmıstı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sameshit

Bölgesel bir sorun yoksa uydunet heryerde daha hızlı ve daha ucuz bir kaç kez güncelleme için kesildi onun dışında kesilme olmuyor,test açıkça göstermiş uydunet>ttnet,biri,smile,cart,curt..

Kablo suanda sanirim en pahalisi oluyor yanlisiniz var.Verdigi hizlara gore oranlarsak en ucuzu QuickNET oluyor 100mbit 140tl idi sanirim.Ayni sekilde ADSL ve VDSL de 4mbitten yukari cikinca kablo nete gore cok daha hizli ve ucuz oluyor.Haliyle bolgesel sorununuz olsun olmasin heryerde kablo daha hizli ve daha ucuz degil hatta bence vdsl ve adsl nin gerisinde kaliyor.Tabi QuickNET olan yerlerde digerlerinin herhangi bir soz hakki bile olamaz.Kablo fiyatlarini indirip hizlarinida yukseltmesse yakinda anca 3G ve WiMAX ile rekabet edebilecek gibi gozukuyor.Bunu en cok ben bekliyorum ozellikle altyapiyida yenilerse kablo cok iyi olur ne zaman yaparlar bilemem ama o zamana kadar ADSL kullanmaya devam edecem QuickNET inde gelecegi yok zaten.Isin kotusu santralede 3.5km gibi bir mesafem oldugu icin stabil olarak adsl 4mbitin ustune cikamiyorum haliyle 1mbit ile yola devam.

• 2 saate kullanmayalım arkadaşlar.

7/24 dl ayda 2 defa elktirik kesilse çok bi kaybım olmaz
  • 4 yıldır kablonet kullanıyorum hersene 1 ay kadar insanı sinir hastası edicek derecede bağlantı sorunu yaşıyorum kalan 11 ay nerdeyse 0 sorun download hızından %100 vrim aldığımı söyleyebilirim. 2008 aralık 2009 ocak ayı sonuna kadar yaklaşık geçen 2 aylık sürede ara ara olan kesilmeler ile 15 gün 1 kesinti yaşadım itiraz ettim adamlar download yapmışsınız dediler şuan hattınız iyi diye cevap verdiler. adsl kullanan tanıdıklarım ise benim aldığım kadar verim alamasalarda bu tip sorunları yaşamıyorlar. Şuan oturduğum yere kadar quik net fiberleri döşedi onu bekliyorum bakalım kablo nette kalitesini son 1 yılda çok bozdu bakalım quik gelince onu deniycez. bu arada kablodan son aylarda sorun yaşanmasının 1 sebebide fiber döşemeleri ama bunu müşteri hizmetlerini aradığınızda size söylemiyor:S
  • benim çözemediğim kablonette sinyal seviyeleri bir türlü sabit kalmıyor,yani ayar tutmuyor bu nasıl bir işletmedir. adsl'de ise değerler yıllarca hiç değişmediği oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 9 Nisan 2009; 10:18:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: engink

benim çözemediğim kablonette sinyal seviyeleri bir türlü sabit kalmıyor,yani ayar tutmuyor bu nasıl bir işletmedir. adsl'de ise değerler yıllarca hiç değişmediği oluyor.

Genelleme yapmaktan kaçınmak lazım. Benim modemin sinyal değerleri epeydir stabil ve problem yaşamıyorum. Ama geçmişte çok problem yaşadığım zamanlar olmuştu.

Bu arada ADSL'de değerler derken neyi kastediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 9 Nisan 2009; 10:25:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramcho06

quote:

quote:

Kablo stabil değil.

hayır ArkadasLar sız arkadasın demek ıstedıgını anLamadınız ..KabLonet Ana harteLLer uzerınden ara sokakLara hat cekıLerek geLıyor;ve Ana Cadde üzerinde ELektrık Kesıntısı oLdugunda hizmet aLamıyorsunuz.. Sizde ana harteLLe Aynı Trafodan ELektrık aLmıyorsanız..DOgaL oLarak internet hizmeti aLamıyorsunuz..
    Ben KabLonet kuLLanmıyorum ama uzun Sure KabLo TV kuLLandım..Musteri HizmetLerini Arayıp Sordugumuzda BöyLe bi Yanıt verıLmıstı..

Ne alaka ya.
    Apartman kutusu var.
    Onun elektriğini apartmandan alıyor.
    Apartmanın ana elektrik hattı gidince o da gidiyor.
    Sokaklardaki cihazlarda UPS ler var zaten.

• Çankaya'da seçimlerden seçime elektrik gittiği için problem yok.

Kırk yılda bir elektrik gittiğinde nete bağlanacağım diye ADLS+UPS+Notebook alacak halimiz yok ya.

Sonuçlar beni hiç şaşırtmadı. Kablo TR'de ADLS'den çok daha stabil ve kaliteli bir hizmet.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.