Şimdi Ara

Birde Otomobil Şoförlerinin Düşüncelerini Alalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
0
Favori
5.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz günlerde tarafsız(!) haberleri ile bilinen AHaber'in yapmış olduğu ''Motosiklet Terörü'' isimli haber ile ilgili otomobil şoförlerinin de fikirlerini almak için bu konuyu açtım.
    Haberin linkini bulamadım ama haber bu videoda ilk dakikalarda.

Burda da konuyla ilgili değerlendirmeler.

Elbette kaldırıma park etmek,kaldırımda gitmek,yasak,yayaları riske atan bir davranış,hem kaldırıma dalıp hemde korna çalmak dengesizliğin âlâsı buna şüphe yok , bunu herkes kabul eder fakat motosiklet ''terörü'' demek ne demek bu nasıl bir başlıktır.Kaldırımlara bir bakalım en çok araba mı park ediyor,motor mu?Ben demiyorum ki kimseye terör yaftası yapıştırılsın.Ama bakın etrafınıza asıl arabalardan yürüyemiyoruz.Bu arada kimseyi suçlamıyorum neredeyse park edecek yer kalmamış,otoparklar yerine temizinden bir bina dikmek herkesin işine geliyor.İnsanlar motor alınca otomobillerden milyar milyar vergi alamayacağız diye mi korkuyorlar anlamıyorum bu ne düşmanlık.Motorcu kardeşlerin,ağabeylerin trafikte yaptığı yanlışlar var onu kabul ediyorum ama b sınıfı ehliyetimi aldıktan sonra ufak bir trafik tecbürem oldu ve gördüm ki (kurallara uyan şoföleri tenzih ederim) otomobil şofölerinin yaptıkları da bir o kadar felaket.İşin kötü tarafı tüm taşıt gruplarını dahil edersek trafiğin durumu dibe batmışken ''sen şöyle sürüyon,sen böyle serserisin,zaten siz yok musunuz?'' gibi suçlamalara inanın hiç gerek yok.Kimse kimseyi suçlamasın,trafikte yaşananlar denetimin,eğitimin yetersizliği sonucu.Durum böyle iken motosiklet terörü demek bu pekâlâ saçmalamaktır.
    Unutmadan şu efsaneyi de atalım AHaberin kalitesini görsünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelkeriş -- 2 Haziran 2016; 0:46:44 >

• Motosiklet terörü yok mu? Var. Vallahide Billahide var.

Işıklarda dururken bir anda pat diye ses duyarim bakarım aynam kırılmış. Adam takmiyor bile. Kasıtlı ayna kirmalar. Kask falan hak getire zaten. Aralara kacmalar, ön kaldirmalar, vutututu gezmeler, hele o mobiletler... Otobanda motorun üzerine yatmalar. Daha neler neler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarım saat önce Foça-İzmir yolunda bizzat yaşadım, adam 250 lik racing ile arkamda devamlı sellektör yaptı geçmesi için yavaşladım geçmedi. Hızlandım o da benle hızlandı resmen taciz etti sonrasında Çanakkale yol ayrımında Çanakkale istikametine dönüp gitti, bense İzmir tarafına. Aracımda annem ve eşim vardı. Can sıkıcı bir durumdu gerçektende.
  • Ben motorculara acıyorum , tamam aralarında şerefsiz olanı kimseyi takmayanı , kurallara vs. uymayanıda var. Ama 2 teker sonuçta bu en ufak birşeyde devrilir allah korusun çok ciddi sorunlar dogurur.
    Bu yüzden motorculara sen orta şeriti işgal edemessin , senin yerin emniyet şeridi gibi cümleler kuramayız. Aynı şekilde hatta daha beteri otomobillerdede var ozaman biz her gordugumuz otomobile senin yerin orta şerit degil eminiyet seritimi diyecegiz ?

Asıl haksızlık ve adeletsizlik yapılması gereken otomobil sürücüler varken , motor sürücülerine haksızlık yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 2 Haziran 2016; 1:00:12 >
  • İstanbulda karman çorman olan trafiği iyice birbirine katıyordu motorcular sağolsun. Olabildiğince onlara yol vermeye ve sıkıştırmamaya çalışıyordum ama sağ demeden sol demeden adamlar dalıyor. Ne ışık takıyorlar ne kaldırım.
  • Motorcular ikiye ayrilir

1) Kuryeler , paket servisler

2) motorcular

1 e her gun kufur ediyorum

• Haberi izlemedim ama bir şeye değinmek istiyorum
    Geçen bi video izledim
    50 km hız dan sorna adam şeritte gidiyor araba yanından geçinçe kornaya basıyor sebebi büyük ihtimal niye şeridime girdin motosikleti görmüyormusun vs.
    Ama adam araçıyla kırmızıda şeridinde bekler bunlar aradan gaz yapa yapa gelir adamın önüne girer
    Ha birde sanki kask alana go pro hediye ettişmişler gibi çoğunda var bu kötü bişey değil ama her otu boku çekip atarlanıp youtube atıp abone kasıp uç beş kuruş kazanmak için rezil oluyorlar bu youtubedekiler
    Önemli not: trafikte karşılaştığınız olayı youtube atıp kendi seslerini bipletmek haklı olduklarını göstermez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet Türkiye'de motor terörü var ama Türkiye'de araba terörü de var.Aslında bu galiba ülkemizde kuralların çok bilinmemesinden , eğitimsizlikten kaynaklanıyor kurallar bilinse bile gene ülkemizde kurallar esnetiliyor kurallar esnetilmezse bile cezalarımız caydırıcı değil hal böyle olunca kuralları bilen adamda kuralları bilmeyen adamda trafikte abuk subuk hareket edebiliyor ister araba kullansın ister motor kullansın ister yaya olsun.Yani özetle ülkemizdeki kişilerin saygısızlık , bilgisizlik , cahillik terörü var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil_Miyu -- 2 Haziran 2016; 2:39:07 >
  • Öküz otomobil kullanıcısı sayısı kadar öküz motoraiklet kullanıcısı olduğunu unutmayalım.Tabi ki kırmızı ışıkta "geçiş alanı müsait derecede geniş olduğu müdderçe" geçiş yapmak motor sürcülerinin hakkı

Ama gelgelelim otomobillerin aynalarına,tamponlarına sıfır geçip,motorun ayaklığını sürte sürte geçmek ÖKÜZLÜK'tür.

Fahri trafik müfettişi kesilip, makas atan bir otomobil görünce,kuralları ihlal ederek "Go Prosunu kuşanıp " trafiği hiçe sayarak o aracın götüne yapışıp nutuk çekmek te motorcunun hakkı değildir.

Sol şeritteki aracın götüne dayanıp vites küçültüp aragaz vererek otomobil sürücüsünü sıkıştırmak ta hakkı değildir. Yol istiyorsan medeni bir şekilde selektör veya korna kullanırsın.Barzoluğun lüzmu yok.

Zaten kör noktası bol olan araçların bir de C ve B sütunlarına sıfır yanaşıp,daha sonra patates tarlasına dönmüş Türkiye yollarında seyreden otomobilin ani manevra yapmasını hesaba katmayıp,tehlike atlatması ve otomobil sürücüsüne dayılanması hiç mi hiç hakkı değildir.

ÖKÜZ otomobil sürücülerinin de bir otomobilin trafikte ne kadar hakkı varsa,motorsikletlilerin de o kadar hakkı olduğunu bilmesi gerekir.

Özet olarak SIĞIR insan motorda sürse Otomobilde sürse SIĞIR'lıktan vazgeçmez. Kısacası Eğitim şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbobenzina -- 2 Haziran 2016; 3:08:05 >

• Konuya yönetimden rica edip ANKET eklerseniz motorculara olan sevgi selini görürsünüz!
  • "Birde" derken, saat birde mi?

Diğer taraftan şoför olmayan sürücüler yorum yapamıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbobenzina

Öküz otomobil kullanıcısı sayısı kadar öküz motoraiklet kullanıcısı olduğunu unutmayalım.Tabi ki kırmızı ışıkta "geçiş alanı müsait derecede geniş olduğu müdderçe" geçiş yapmak motor sürcülerinin hakkı

Ama gelgelelim otomobillerin aynalarına,tamponlarına sıfır geçip,motorun ayaklığını sürte sürte geçmek ÖKÜZLÜK'tür.

Fahri trafik müfettişi kesilip, makas atan bir otomobil görünce,kuralları ihlal ederek "Go Prosunu kuşanıp " trafiği hiçe sayarak o aracın götüne yapışıp nutuk çekmek te motorcunun hakkı değildir.

Sol şeritteki aracın götüne dayanıp vites küçültüp aragaz vererek otomobil sürücüsünü sıkıştırmak ta hakkı değildir. Yol istiyorsan medeni bir şekilde selektör veya korna kullanırsın.Barzoluğun lüzmu yok.

Zaten kör noktası bol olan araçların bir de C ve B sütunlarına sıfır yanaşıp,daha sonra patates tarlasına dönmüş Türkiye yollarında seyreden otomobilin ani manevra yapmasını hesaba katmayıp,tehlike atlatması ve otomobil sürücüsüne dayılanması hiç mi hiç hakkı değildir.

ÖKÜZ otomobil sürücülerinin de bir otomobilin trafikte ne kadar hakkı varsa,motorsikletlilerin de o kadar hakkı olduğunu bilmesi gerekir.

Özet olarak SIĞIR insan motorda sürse Otomobilde sürse SIĞIR'lıktan vazgeçmez. Kısacası Eğitim şart

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Tam olarak bunları yazmak istemiştim ben de. Motosiklete ilgim var, alsam mı diye düşünüyorum hatta. Otomobilimle giderken çukurlardan kaçmaya falan korkuyorum. Arkamdan motosikletin biri sıfırdan bi geçiyor. Ya sürtseydim de devrilseydi diye korkuyorum. Yapmayın arkadaşlar kocaman yolda dibimden geçmek size bir hava katmıyor. Allah korusun bi kaza olsa...

• motorcuları gözetirken baya bi yoruluyorum, iyisi var kötüsü var hepsini bir tutmayacağım
  • Motorcular keyiflerinden kaldırımda ya da emniyet şeridinde sürmüyor. Trafikten kaçmak için, o trafiği çekmemek için. O trafiğe girseler bu sefer de trafiği felç etti derler.

5 yıldır motor kullanıyorum. Emniyet şeridi, sol şerit, aralardan geçme, kaldırıma park, yaya yolunda motor kullanma vs vs hepsini yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. Bunları yapmasam motor kullanmamın bir avantajı kalmıyor. Tabii bunları yaparken yayalara çok dikkat ediyorum, rahatsız etmiyorum. Ufacık motoru parkederken bile yayalara engel olmamasına özen gösteriyorum.

İşe arabayla gelmem 1 saat, motorla gelmem yarım saat.
  • boş konu.kendilerini haklı cıkartmak icin onlarda bişeyler yapıyorlar.
  • Hiçbir zaman kendilerini taşıt olarak görmüyorlar. Onlar da şeritlere ve ışıklara uysalar hiç bir şey olmaz. Ama aralardan kaçacağım hızlı gideceğim diye trafiği hiçe sayıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten kurallarına göre kullanan motorcuları tenzih ediyorum. Fakat trafikte gerçekten kuralları hiçe sayan onlarca motorcu var. Hem kendi güvenliğini, hem yayaların güvenliğini hiçe sayıyorlar. Kaza videoları baktığımız da bile motor kazalarının bir hayli arttığı gözlemlenmekte.
    Kaldırımda motor sürmek, sol şeridin bariyerle şerit çizgisi arasından sollama yapmak, sol şeritte düşük hızda seyretmek, makas atmak vb. durumlar trafikte çok sık karşılaşıyoruz.
  • Sikinti motorlu arabali bisikletli degil sikinti turk insani saygisiz sevgisiz bilgisiz asabi simdi adam niye emniyet seridini kullaniyor cunku en kucuk belediyedeki adam bile cakar takip emniyet seridinden gidiyor ee o adamin benden fazlasi ne diyor daliyor ambulansin gitmesi gereken yere itfayenin gitmesi gereken yere.Sonucta ne oluyor trafikde ortaya cikan tablo sinyal verip her yere donebilcegine ikna olmus gerizekali bir kadin gruhu 2 seridi ortalayip gidebilcegine ikna olmus aptal suruculer sol seritde trafik olmamasina ragmen orta seride gecilen ve ben napiyorum demeyen bilgisiz cahiller korlerin kullanacagi izli yola park eden motorcu sigirlar her 4 lu yakanin her hakka sahip oldugunu sanan mallar yolun ortasinda durur makas atar takip mesafesi birakmaz emniyet seridine dalar okuz kamyoncular ustune kirar hayatinla oynar uyur kalir ustune cikar bakim yaptirmaz ustunden gecer serefsiz dolmuscular tak der durur tak der 4 lu yakar aninda onune kirar yola cikar napiyosun demeye gelmez vitaminsizler it surusu gibi toplanir.simdi bunlarin hepsini toplayin bu toplamanin sonucu iste size turkiye iste size istanbul trafigi

• Şu herşeyi çekip youtube atanları izledim geçende; adam emniyet şerdini kullanıyor, aralardan geçip gidiyor, ışıklarda arkadan gelip en ön sıradakinin önüne geçiyor sonra da hedö höde adama sorarlar sen hangi kurallara uyuyorsun diye.

Ayrıca çok başıma geldi kaldırımda yürürken kaldırıma cıkan motorcular yayaları korkutuyor ve haklarını gasp ediyorlar.

• Bir adam trafik canavarı ise ne kullandığının önemi yok, aynı saçmalığı bisikletle de yapar uçakla da...Burada eleştirilmesi gereken sürücü zihniyeti...

Motorcular otomobilciler diye bir ayrım yapmamak lazım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.