Şimdi Ara

Bir üniversite öğrencisi ne iş yapar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

tek eve çıktım ve maddiyat olarak bayağı zorlanıyorum diyebilirim. Şu an için 3 yabancı dil biliyorum (ingilizce , almanca , rusça). Programlamada da yeterli olduğumu söyleyebilirim. Sizce ne gibi bir yapabilirim ? Teşekkür ederim.

• Çeviri yapabilirsin gibi geliyor. Ama ev arkadaşı da edinmen avantaj sağlar
  • Dil bilgin varsa, beş yıldızlı otellerde part time garsonluk/bellboy/vale vs yapabilirsin. Kalıbın fiziğin varsa, kısa vadeli tercümanlık çeviri isteyen firmalarla görüşebilirsin. Ancak tek başına yaşamak biraz zordur kafa dengi biri yok sanırım?
  • Parayı fazla düşünme, kendi işini yapabileceğin bir yerde çalış.
    garsonluk falan yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Dil bilgin varsa, beş yıldızlı otellerde part time garsonluk/bellboy/vale vs yapabilirsin. Kalıbın fiziğin varsa, kısa vadeli tercümanlık çeviri isteyen firmalarla görüşebilirsin. Ancak tek başına yaşamak biraz zordur kafa dengi biri yok sanırım?

dedigim gibi öğrenciyim şu an için okuyorum yani. Eskişehirdeyim ve otel olanağı çok kısıtlı.
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt
    iş başvurusu olan sitelerden part time olarak arat hocam kafa dengi bir öğrenci daha olsa rahat ederdin demek istedim.
  • her türlü ayak işi yaparsın, dilbilginle otellerde animatörlükler yaparsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş vs Üniversite Hayatı
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Bir üniversite öğrencisi ne iş yapar? "

Hiiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de tek yasiyorum trde part time is falan yapılmaz kardesim. Giyim magazasinda sadece haftasonu calisan arkadaslar falan var aksam eve gelip direk yatmak zorunda kaliyorlar tum gun ayakta kalmaktan aldiklari paraya degmez. Gunluk part timelar da ayni ya ayakta dikilirsin tum gun geberirsin yada avmde gida zincirlerinde calisirsin baska is bulman zor cunku her ise talep var etrafta asgari ucrete calisacak tonla adam var alip tam mesai calistiracagina neden part timeda fazladan primle fazladan elemanla falan ugrassin. Part time calistiranlar ya somurcek adam ariyodur yada mcdonalds gibi yerler icinse sirket politikasi, imaj calismasidir.

Sozun ozu ucu ucuna yasayacaksan da yasa birseylerden kis ama is bulma olayina girme derim, ustune devlet de borc cikariyor bosver hic yorulma tek basina evde kalmanin faydalarini kullan sessiz sakin ortamda dersini calis yada dedigin gibi programlama ogren ucu ucuna yasa. Hala para yetmiyorsa mecbur birilerine katlanma yoluna gidip ev arkadaslariyla yasayacaksin. Bu muazzam ulkede calismak degil tembellik daha karli yapacak birsey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Ben de tek yasiyorum trde part time is falan yapılmaz kardesim. Giyim magazasinda sadece haftasonu calisan arkadaslar falan var aksam eve gelip direk yatmak zorunda kaliyorlar tum gun ayakta kalmaktan aldiklari paraya degmez. Gunluk part timelar da ayni ya ayakta dikilirsin tum gun geberirsin yada avmde gida zincirlerinde calisirsin baska is bulman zor cunku her ise talep var etrafta asgari ucrete calisacak tonla adam var alip tam mesai calistiracagina neden part timeda fazladan primle fazladan elemanla falan ugrassin. Part time calistiranlar ya somurcek adam ariyodur yada mcdonalds gibi yerler icinse sirket politikasi, imaj calismasidir.

Sozun ozu ucu ucuna yasayacaksan da yasa birseylerden kis ama is bulma olayina girme derim, ustune devlet de borc cikariyor bosver hic yorulma tek basina evde kalmanin faydalarini kullan sessiz sakin ortamda dersini calis yada dedigin gibi programlama ogren ucu ucuna yasa. Hala para yetmiyorsa mecbur birilerine katlanma yoluna gidip ev arkadaslariyla yasayacaksin. Bu muazzam ulkede calismak degil tembellik daha karli yapacak birsey yok.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim elinize ve kaleminize sağlık. Ben de öyle düşünüyorum aslında , ciddi anlamda emek verdiğin bir işte bile kıt kanaat geçinebiliyorsun. Şimdilik başka bir çıkış yolu göremiyorum bende.

• 3 dil biliyormussun zaten, merak etme hayatin kurtulmus bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt
    Pamukkalede part time hostluk yapabilirsin, ceviri sitelerinde calisabilirsin. Yillarca ogrencilik yapmis biri olarak calismaktan once ev arkadasi bul, yalniz olunca calissanda nafile yettiremiyorsun.

• Okulda hocalarına asistanlık yapabilirsin. Kütüphane vs. öğrenci alımı yapıyor bazı üniversiteler onları kovalayabilirsin. Çevirmenlik yapabilirsin. Organizasyon ajanslarında çalışabilirsin. Yabancı dil büyük avantaj.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.