Şimdi Ara

İzmir şehri hakkında bilgi almak istiyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cümleten s.a dostlar ;

    bir iş var olursa şayet izmir de yaşama durumum var özellikle izmirde yaşayan orada kalmış kişilerden bilgi almak istiyorum orada hayat nasıldır insanları nasıldır ? hayat ucuz mu pahalı mı özellikle ev kiraları nasıl ??

    ben anadolunu küçük bir şehrinde yaşayan adamım pek fazla dışarı çıkmışlığım yoktur gerçi doğduğun yer değil doyduğun yer demişler izmide yaşaybilrmiyim ? tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum...




  • koca forumda izmirde yaşayan 1 tek Allahın kulu yok mu cevap verecek ???

  • İzmir sıkıntısız bir şehir hocam. Ama tabi ki her şehirde olduğu gibi İzmir'in de her yerinde farklı insan tipleri var.
  • izmirin en güzel semtleri neresi ???

  • Hayat pahalı, ev kiraları yüksek. İnsanları da umursamazdır.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    valla ustam doğduğun yer değil doyduğun yer demişler pazar günü uçakla gelecem pazartesi bir iş görüşmem var bakalım hayırlısı....

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

    Sen bilirsin. Alacağın maaşla en iyi semtlerde ev tutacağını sanmıyorum. Burası zaten suriyeli dolu kiralar arttı.

  • İzmirin sıkıntılı yeri Gültepe de oturuyorum ben 29 senedir. Heryere yakın istediğim saat dışarı çıkıp herşeyi bulabiliyorum. Suriyeliler burayada geldi ama şehirdeki insanlar genel olarak iyidir. Sohbet,muhabbet edebilirsin sıcak insanlardır. Sıkıntılı insanlarda var tabi direk belli ediyor onlar kendini. Kendi halinde istediğin gibi yaşayabilirsin.Son zamanlarda trafik iş çıkış saatlerinde hep yoğun can sıkabiliyor ama sonrası hep sakindir. Kira ücretleri yüksek ülkemiz ve fırsatçılar sağolsun. Hangi semtte çalışacaksınız ona göre ev bakmak gerekiyor yakınlık vs gibi. 2 hafta önce bende Almanya'ya taşındım ama öyle özlüyorum ki anlatamam. İzmir başkadır.
  • patronizm kullanıcısına yanıt

    bir ara Tv de benim adım gültepe diye film vardı.. şimdi hatırladım...


    ama bildiğim duyduğum kadarıyla izmirin yerli halkı iiyidir..

    karşıyaka nasıl biyer merkez ilçe mi ? merkeze kaç km ?

  • Genel bahsedeyim . İzmir güzel bir şehirdir . Gece hayatı sanıldığından çok erken biter . Fakirlik ve zenginlik çok keskin hatlarla birbirinden ayrılır . Hilal izban metrosunda sağınıza ve solunuza bakmanız veya kültürparkın çevresinde yürümeniz bunu görmek adına iyi örnek olabilir .

    En güzel oturabilir semtler mavibahçe , narlıdere , evka 3 olabilir . Tabii göreceli .

    Toplu ulaşımı bence güzel . Ankaradan daha iyi buluyorum . Evet ankarada daha varyasyonlar var ama metro gerekli yerlerde hissiyatı oluştu bende nedense .

    Toplu taşımaya ters olarak trafiği rezalet ötesi kötü . Altınyol adını verilen şehir içinde kullanılması zorunlu olan yol her allahın saati ve trafiği kötü . Ek olarak burada insanlar sinyal yerine el ile anlaşmayı daha çok seviyor . Herkes yapıyor demiyorum ama başka şehirlerden daha çok gibi geliyor ben ve arkadaşlarıma .

    Kirası maalesef her yerin yüksek . Adı çıkmış bir semtte oturmak isterseniz ancak düşüyor . Bornova için mevlana mahallesi , karabağlar semti , bucanın bazı mahallerinde kira düşük . Geri kalanında ise gene göreceli yüksek .

    Hayat ucuz da pahalı da . Çeşme urla şarapbağları , italyan pizzacıları , çeşitli plaj işletmeleri cep yakan türden . Plajlara 200 lira ayak bastı verip yemeklere 150 verebiliyorsunuz . Ama mekanlar ultra iyi mi evet ultra iyi . Onun dışında uygun yerler de tabiki var . Ankaraya göre bana biraz daha pahalı geldi diyebilirim .

    Başka yerden gelip yaşanabilir mi ? Bence evet . Çünkü sıcak bir şehir . İnsanları da sıcak . Alışması zor değil . Fakat kötü bir semtte yaşamak bu memleketi gerçekten yaşanmaz bir hale getiriyor bence . Göztepe taraflarında yaşayıp sahile inenlerle , izmirin ankarasında yani bornovada yaşayan ben aynı izmirde yaşamıyoruz .




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    karşıyaka nasıl biryer ordan bahsedermisin ???

    benim iş yeri karşıyakada eğer olursa evide ordan tutatrız....

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt
    Bence karşıyaka bostanlı gayet güzel . Kesinlikle yaşanabilir harika bir ortam . Görece hatta ucuz bile kalabiliyor şöyle anlatayım .

    Bornovada 1-2 milyona ev varken bence bostanlıda en aşşağı 5 milyon olması lazım . Ama orada da öyle fiyatlar . Fakat kiralar yüksektir ama deli uçuk da değildir diye düşünüyodum . Bakmak lazım .

    Ulaşım olarak diğer yerlere göre biraz daha - de kalıyor . Çünkü o tarafta metro değil izban var . İzban kullanımını ben pek sevemiyorum . Tercih meselesi gibi bir şey ama insan mecbur kalıyor . Ama kısa mesafe o kıyıda işiniz varsa tramvay muhtemelen işinizi görür .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    izban dediğiniz metro mu oluyor ???


    birde engellilere metro otobüs ücretsiz mi orda ??

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt
    İzban banliyö treni hocam . 100km üstünde bir alanda dolanıyor . Taaa çiğli taraflarından efese kadar uzanan bir rota .

    Şehir içinde de metroyla ortak istasyonları bulunuyor . Halkapınar ve hilal şeklinde . Metroya biniyorsunuz . Hilalde inip izbana geçiyorsunuz . Oradan da istediğiniz yere gidiyorsunuz .

    Engelliler hakkında maalesef bilgim yok .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    heee eyvallah saolasın hocam aydınlattığın için izmirde mi yaşıyorsunuz ?


    karşıyaka da uygun fiyatlı 1 gece kalacak yer var mı acaba bildiğiniz ???

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt
    İzmirde yaşıyorum hocam . Maalesef bildiğim bir yer yok . Günlük kiralık ev bakabilirsiniz ama mantıklı olabiliyor fiyatlar .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    eyvallah saol aydınlattığın için.....

  • ulan izmire gittik hem işimiz olmadı hemde adam akıllı gezip biryer göremedik beee....


    ben ne kadar bahtsız kısmetsiz adamım... o kadar bin km yol gittik fırsatlar şehri izmiri gezemeden geldik beee.... batsın bu dünyaaa....

  • İzmir sosyal hayat guzel hareketli ama iş olanağı sıkıntılı trafik var göç çok fazla var.Eski tadı kalmadı.
  • Tostosist T kullanıcısına yanıt

    evet çok kozmopolit memleket ...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.