Şimdi Ara

'Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
10
Favori
9.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı şey banka kredilerinde ve kredi kartında da geçerli. Mesela diyelim ki kredi aldın ama taksitlerini düzenli ödüyorsun. İşsiz kaldın, banka sana BDDK düzenlemesi gereği 90 gün süre veriyor. Bu sürenin sonunda seni icraya veriyor. Gelelim en civcivli kısmına. ASKERE GİTTİĞİNİZDE DE BORÇ DURMUYOR. Evet, komaya girseniz, bitkisel hayata geçiş yapsanız da o borç asla durmuyor ve faizlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda komaya giren bir vatandaşın maaşına haciz konmuştu ancak daha sonrasında bu karar iptal edilmişti. Eşyaları da haczedilmişti zannedersem.


    Yani bu tarz şeyler için bir düzenleme şart, örneğin "askerlik vazifesini yerine getirmek üzere silah altına alınanların kredi, kredi kartı borcu dondurulur" veya "sağlık sebebiyle hastanede yatan veya çalışamaz durumda olanların borçları dondurulur" gibi maddeler olsa da herkes bir nefes alsa. Bir kaza sonucu engelli olsanız dahi o borçlar durmuyor. Kredi sigortaları ise bu tarz durumlarda ödeme yapmamak için kırk takla atıyor.


    Daha yeni, korona sebebiyle aylardır hastanede yatan esnafa banka borcu sebebiyle haciz uygulandı ve dükkanındaki malzemeler hacizlendi. Adam hastanede yatıyor, ödeme imkanı yok ama haciz uygulanıyor. Ben bu kanunları anlamakta çok zorlanıyorum açıkcası. Bu tarz özel vaziyetler için düzenlemeler olsa ne iyi olurdu.


    İşsizlik durumu için de işsizlik sigortası diye bir şey çıkmıştı, siz işsiz kalınca onlar sizin borçlarınızı ödüyordu ama ne oldu o sigorta türü hiç bilmiyorum. Özel sigorta firmaları yapıyordu bu sigortayı hatta.





  • Programming Guru kullanıcısına yanıt

    Aynen dostum ttnet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece50 kullanıcısına yanıt

    telekom 35 mbit vdsl aldıktan 10 gün sonra iptal ettirip buna gecmistim fiyat hemen hemen aynıydı o zaman tarifeler sonradan uctu simdi buradan tasınma gibi bir niyetim var fibere falan bakma ben telekomdan sağlam torpil yaptırıp tüm mahalleye vdsl getirmistim   evet o kadar güclü torpilim vardı ağağğa ve maks alınan baglantı 2 mbitti rezaleti gördükten 2 ay sonra fiberi getirttim dolabı koydurttum telekom sayemde tüm mahalleye fiber cekip dolap koymasaydı bunlar da gelmezlerdi mahalle sakat millet eroin cakıyor... esrarı sigara yerine kullanıyorlar 50 metre ilerde ahahhaha


    neyse telekom vdsl gelince bunlar da rekabet icin kendileri geldi simdi gittigim yerde bu altyapı olmayacak muhtemelen baska altyapı olacak zamı kökleyebilirler diye düsünüyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 13 Ekim 2021; 19:24:7 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    kardeşim öyle diyorsun da bende tam tersini söyliyim ödeyemeyeceğini bilerek kredi alan borç alan sonra bu krediyle aldıklarını satan insanlarda var haciz yada faiz kötü diyosun da bunların tamamı BORÇLU borç yapmış ödeyememiş mağdur olan borçlu değil alacaklıdır!


    Çok borçlu olup şirketi batırıp bütün malları kaçıran da var eğer borcun varsa ödeyeceksin

  • Herşey internet ortamına taşınıyor Fakat hala e-Devlet de tahhüt ceza hesaplaması ile ilgili bir bilgi sayfasıda eklenmeli. Tüketiçi taahüt bozma cezası tutarını müşteri hizmetlerinden öğreniyor.

    e-Devlet de trafik cezalarını, abonelik alacak yada borçlarımızı vs görebiliyoruz Hatta hat iptali vs de yapılabiliniyor. Hat sahibi edevlete girecek ilgili hizmetden olası taahhüt bozma tarihini girecek ve ne kadar borç çıkacağını detaylı görebilmeli. Nede olsa online sistem, olmayacak bişi değil. Böylece e-Devlet in resmi sitesinde 12 ay sonraki taahhüt bozma tarihini girerek Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre nasıl bir hesap yapıldığını görmüş olurduk. Bu remi hesaplanan tutarıda firmalar karşı gelemezdi sanırım. Turkiye.gov.tr de bu tür hizmet taleplerinde bulunabiliyormuyuz?

  • @YAHYA@ kullanıcısına yanıt

    He aynen çözerdi. İnternet firması sıkıştırırdı eline 200 lira, tak diye çözerdi. Kadı ne arkadaş kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz!

  • Her mahkeme aynı sonucu vermiyor sanırım, emsal karar falan güvenmeyin takarlar.

  • Ben de su an benzer durumdayim ve kararsizim. 24 aylik taahutum var ve bitmesine 8 ay kaldi yani 1 yili doldurdum fakat hic memnun degilim kapatmak istiyorum aradigimda bin lira cayma bedeli olcagini söylediler mantiken burdani ornekle bire bir uyuyor ama cesaret edemiyorum hatta farkli sirkete yeni internet basvurusu da yaptim kuruluma gelicekler sizce ne yapmaliyim kapatip ugrasmalimiyim emsal karar kabul gorur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt

    Kardeş anlamadın ama tekrar yazıyorum okadar ilkel devirde 2dkda biten işi şimdi 3 senede bitiremiyolar sen hiç 2dk süren dava gördünmü şimdi kamera var o var bu var teknoloji var gine aynı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @YAHYA@ kullanıcısına yanıt

    Dava dediğin şey 2 dk sürmemeli zaten. Binbir değişkene bağlı bir olay.

  • Sanırım eğer kullandığımız internette bir sıkıntı varsa bu davayı kazanabiliriz. Eğer genel olarak kullandığımız internette bir sorun yoksa 12 ayı geçtiğinde iptal ettiğimizde cayma bedeli öderiz değil mi? @theJuDGe_41

  • -Hiroshima- kullanıcısına yanıt

    İnternette hiç sıkıntı olmasa bile 12 ayı geçtiyseniz cayma bedeli ödemezsiniz. Tamamen keyfi olarak iptal etmeniz mümkün. Eğer olur da firmza size cayma bedeli çıkarırsa önce tüketici hakem heyetine başvuracaksınız. Buradan da olumsuz karar gelirse olayı mahkemeye taşıyacaksınız. Sonrasında cayma bedelinin iadesine karar verilir. Olayı üst mahkemeye taşımak için gereken ücreti yukarıda yazmışlar. 200 lira bir şeydi sanırım. Mahkeme sizi haklı bulursa bu tutarı karşı taraf ödüyor

  • deneriz telekomu 1 ay sonra 12 ay dolacak bakalım ne çıkaracaklar.

  • OMREG O kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen işiniz mahkemeye düşücek 1-2 yılın sonunudada Haklılıgınız ispat edilip cayma bedeli ödemezsiniz mahkemeye ve avukata verdıgınız parada hesabınıza geri yatar.

    Ama dedim gibi en az 1-2 yıl ugrasmanız gerekecek.

  • Kardeşim kanunda açık açık yazıyorsa 1 sene sonunda iptal edebiliyorsak, firma bunu iptal etmeli haa iptal etmiyorsa size cayma bedeli çıkarıyorsa, müşteri niye mahkeme ile uğraşsın, o zaman kanun niye var, kanunu uygulamayan firmaya okkalı bir ceza verilmeli, böyle saçma iş mi olur ben kesinlikle mahkemeye filan vermem, firma beni veriyorsa versin, ondan sonra mahkemede neyi savunacak biz firma olarak kanunları tanımıyoruz diye hakimin yüzüne söylesin bakalım ne oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bu süreçlerle uğraşamaz. Yasal olarak taahhüt işine yasaklama getirilmeli.

  • Taahhğt iptal ettirmek isteyenler sözleşmesinde 2 yılmı yoksa 1+1 yıl mı yazdığını dikkatli okusunlar bence. Cep telefonu vodafone de ha bire reklam mesajı geliyor mesela. 1+1 yıl taahhütle 1 yıl şu kadar ödeme 2 yıl şu kadar ödeme şeklinde sonunda ekliyor. Sadece 1 yıl sonunda ceza ödemeden çıkabilirsiniz diye ekliyor. En azından bunu diyor. 13. ayda 2 kademe taahhüt başlamış oluyor yani..

  • MustafaC5 M kullanıcısına yanıt

    Öyle yapsalar bile adam aynı kuruma 12 aydan fazla süre aboneliği varsa 12+12'yi anlamayacak kadar aptal değil mahkeme. Onlar hikaye geçiniz. Telefonda da kılıfına 24 ay taksit yapıldı sonra ne oldu? Kimse kimseyi kandıramaz merak etme :) Hakimler geri zekalı değil. Müşteri daima haklıdır.

  • Muhtemelen taahhüt sayfaların hepsinde imzası olmadığı için lehine sonuçlandı; maddelerin olduğu her kısma ve en alta imza attırır genelde firmalar işi garantiye almak için. Gerekçeli kararı görmeden yorumlamak zor ama taahhüt bitmeden abonelik sonlandırıldığında verilen indirimler,kurulum ücreti gibi faydaları geri ödenmesi gerekir çünkü bunu taahhütte kabul ediyoruz. Hiçbir bedel ödemeden, taahhüt bitmeden kapatmanın en kolay yolu yeni yerleşim adresinde ilgili iss'nin altyapısı olmaması. Tüketiciler olarak hakkımızı sonuna kadar aramalıyız ama bu tarz haberleri görüp, gaza gelip fevri hareketlerde bulunmaktan kaçınmalıyız. Mahkeme, avukat masrafları da ödemek zorunda kalabiliriz. Yasalarda birbiriyle çelişen birçok hüküm var; bunları düzeltmek hukukçulara kalıyor.

    Ekleme: Avukatlık ücreti ikiye ayrılıyor: Mahkemede kazanan taraf avukat ile temsil edilmişse mahkeme yasalarda belirtilen oran ile vekalet ücretinin kaybeden tarafa ödenmesine hüküm verir, bu ücret tamamen avukatın hakkıdır; başka kimse alamaz.
    Bir diğer avukatlık ücreti ise kişinin hukuksal yardım için avukat ile anlaştığı ücrettir. Davayı kazansanız da kaybetseniz de bu ücreti ödemek zorundasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santa Monica -- 14 Ekim 2021; 23:22:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir kere btk denen kurumun işe el atması şart gidin tt ye abonelik sözleşmesi imzalayın bakalım yok mcafee yok sigorta vs vs taahhüdü bir şişiriyor sorma cayarsan yandın.Şunları bunları istemiyorum diye bir seçenekte yok.Başka bir firma taahhütlü 90 tl ye sattığı paketi taahhütsüz dört katı fiyata yazıyor sözleşmeye yine cayarsan yandın.Kendim 75 Mbps hıza taahhütsüz olarak 94 tl ödüyorum demekki diğerleride hizmeti bu şartlarda verebilir.Btk nın acilen soyguna dur demesi şart taahhüt süreleri max 12 ayı geçmemeli.İyi hizmet alamıyorsan sorgusuz sualsiz cayma hakkın olmalı.Btk şu konuya bir el atıver yeter milleti bu kadar düdüklettiğin.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.