Şimdi Ara

Bir potansiyometreden iki farklı mapping nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projenin olayı butonları ve potansiyometreleri arduino kartlarına bağlamak ve potansiyometreler üzerinden bilgisayara midi sinyal göndermek üzerine. MIDI sinyalleri 0-127 arasında oluyor, potansiyometreler 0-1023 arası değer veriyor. Ve kodda bunları eşleyen ve oranlayan bir mapping kısmı mevcut. Ben istiyorum ki Potansiyometrenin 0-511 kısmı A MIDI sinyalinin 0-127si olsun ve potansiyometrenin 512-1023 kısmı B MIDI sinyalinin 0-127si olsun. Yani bir potansiyometre ile iki adet midi sinyalini kontrol edebileyim.

    github
    DIY-Midi-Controller/en-DIY_midi_controller.ino at master · silveirago/DIY-Midi-Controller
    https://github.com/silveirago/DIY-Midi-Controller/blob/master/Code%20-%20c%C3%B3digo/en-DIY_midi_controller/en-DIY_midi_controller.ino







  • Merhaba. Biraz düzenleyip MIDI değerlerini seri portta gösteren bir sketch yazdım. Web sayfası üzerinden simülasyonda deneyip görebilirsiniz. Üstteki slider midiA ve midiB (P1 ve P2) kanallarını, alttaki slider ise kodun ilk hâlindeki gibi sadece midiC (P3) kanalını kontrol ediyor. Üstteki slider midiA'nın değer aralığından çıkınca midiA değeri sıfır yapılıyor, isterseniz bunu değiştirebiliriz. Örneğin üstteki slider'ın başlangıç konumunu merkeze alıp sağa-sola hareket ettikçe midi değerlerini arttırabiliriz. İyi çalışmalar.



    wokwi.com
    MIDIforumDH01.ino - Wokwi Arduino and ESP32 Simulator
    https://wokwi.com/projects/349032361811247698

    @BerkayAltok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 22 Kasım 2022; 16:19:1 >




  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt

     

  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt

    Hocam harikasınız, elinize sağlık. Ben olayı stereo potansiyometre ile çözmüştüm ama slider potans kullanmak için harika bir proje çıkarmışsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.