Coinmarketcap'tan tek seferlik veri çekip (güncel olmasına gerek yok) BtcTurk'te listelenen 150 coinin 150sininde adını, fiyatını, athsini, arzını ve dönüşümde olan miktarını gösteren bir tablo hazırlamam gerekiyor. Excel'den ve Sheet'ten anlamıyorum. Yazılımcı vb de değilim. ChatGPT anlık veri çekemem dedi. Gemini dil modeliyim ben yapamam dedi. Lm Studio şunu bunu çalıştır dedi ama beceremedim. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?
Ryzen 5 1500X sisteme 3000TL RAM tavsiyesi
Aşağıda özellikleri yer alan bilgisayarımın RAM'leri bozuldu. Aynı seriden RAM bulamayacağım için sıfır 2 kanallı 32 GB RAM almayı planlıyorum ancak bütçem el verdiği vakit işlemcimi 5800X3D'ye, ekran kartını da 4070 Ti'a yükseltmek istiyorum. Bunları göz önünde bulundurarak 3000 TL bütçeye kaliteli hangi modeli önerirsiniz?
Apple dac usb-a uyumlu mu?
2017'nin sonlarından beri aşağıda görebildiğiniz kasayı kullandım ve sadece depolama çözümlerinde değişikliğe gittim. Şimdi 21000 liraya Galax 4070 Ti ve 4300 liraya AMD 5700X almayı planlıyorum. Sizce bu güncelleme verimli olur mu?
Not: Anakartın sitesinde işlemci uyumlu gözüküyor.
Not2: Galax'ın sitesinde ürün boyutları böyle gösterilmiş. Akasa Venom'un şu an aktif olmayan satış sayfasında ise 370mm kart takılabileceği belirtilmiş.
Projenin olayı butonları ve potansiyometreleri arduino kartlarına bağlamak ve potansiyometreler üzerinden bilgisayara midi sinyal göndermek üzerine. MIDI sinyalleri 0-127 arasında oluyor, potansiyometreler 0-1023 arası değer veriyor. Ve kodda bunları eşleyen ve oranlayan bir mapping kısmı mevcut. Ben istiyorum ki Potansiyometrenin 0-511 kısmı A MIDI sinyalinin 0-127si olsun ve potansiyometrenin 512-1023 kısmı B MIDI sinyalinin 0-127si olsun. Yani bir potansiyometre ile iki adet midi sinyalini kontrol edebileyim.
Benim 2 tane ssdim var biri James Donkey 240gb (3-4 yıllık) diğeri Kingstone 120gb (7 yıllık) 1 ay önce falan windows boot ederken disk check yapıyordu windows, kod yazıp o checki yapmasını engelledim. Sonrasında birkaç hafta geçti ve bilgisayarı yeniden başlatırken windows çöktü ve kurtaramadım ve format atmak zorunda kaldım ve disklerime sağlık testi yaptığımda sağlıklı çıktılar ve sonrasında Bilgisayarı kullanırken elektrikler gitti ve elektrikler kesikken yeni M2 SSD'mi taktım ve elektrikler geldi. Bilgisayarı çalıştırdığımda ise windows boot etmedi ve yine format belleğini taktım. Format atma ekranında diskler arasında eski ssdlerim yoktu. Sadece yeni ssd ve eski hdd'im gözüküyordu. Diske windows kurduktan sonra da Disk yönetimi sayfasında da bu eski ssdler hala gözükmedi. Bu ssdleri nasıl kurtarırım?
100e8 internetim için bağlantı problemi yaratmayacak Maksimum 550 lira olacak modem arıyorum. Aradığım tek özellik ısnımaması ve sürekli olarak veri aktarabilmesi. Tek pcde kablolu olarak kullanıyorum interneti kablosuz ağ bağlantısı nefes alsa yeter öyle uçan kaçan özelliklere ihtiyacım yok. VPN Aile koruması ve türevi yan özellikler de istemiyorum/ihtiyaç duymuyorum. Önemsediğim tek şey ana görevi olan interneti bilgisayarıma aktarması.
Başlıkta belirttiğim üzere Gamesir T4 Pro gamepadimde şu ( https://www.youtube.com/watch?v=1DeDnqkTNmE&feature=emb_title ) sorun var. Redditte yazılanlara göre ps4 ve xbox analoglarıyla aynı boyda olmadığı için değiştirilemiyor. İçinin açılıp temizlenmesi lazım fakat elimde sadece iki adet tornavida var ve ikisi de bu iş için uygun değil. O yüzden uygun fiyata tamir ettirebileceğim bir yer arıyorum.
AMD Ryzen 5 1500X 3.5GHz 16 MB AM4 Corsair 16GB(2x8) Vengeance Rgb DDR4 3200mhz CL16 Gigabyte GeForce GTX1060 G1 Gaming 6GB 192Bit Akasa Venom LX USB 3.0 600W 80+ Bronze Mid Tower Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 3200 Mhz(OC) AM4+ Millenicom Prestij paket 100up 5down akn yok |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 242
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 11.875 (Bu ay: 256)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar