https://www.n11.com/yapi-market-ve-bahce/nalburiye-ve-hirdavat/bakim-spreyleri Kapı kilitleri,mekanizmaları... vb. parçalara bunu sıkarsam düz mantık ömürleri uzar diye düşünüyorum. WD-40 pahalı, bu iş görür mü ? Bu tür ürünleri kullanmak uzun vadede zarar verir mi ? Reno sümbülün malzeme kalitesi de ekonomik fazla dayanmıyor kilit motoru... cart curt :) |
Hareketli parçalara bu kullanılır mı ?

-
-
wd40'ı tanker olarak mı almaya kalktınız zira kendisi 20 lira
-
yok emirim nette 40-50 tl nerede 20 tl ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migyok emirim nette 40-50 tl nerede 20 tl ?
hocam git bir nalbura al ucuz şeyler internetten alınmaz 10-15 lira ekleyip ücretsiz kargo diyorlar.
koçtaşta var https://www.koctas.com.tr/henkel-wd-40-pas-sokucu/p/1000089639
n11'de var ki kargo ücretini çıkar 15-20tl arası bir fiyata denk gelir https://urun.n11.com/bakim-spreyleri/wd-40-200-ml-genel-amacli-yaglama-spreyi-ve-pas-sokucu-pipetli-P225242241
bulunduğunuz yerde japon pazarı varsa orada da vardır. örneğin izmir'de forbestte var 17,90 daha bu sabah aldım
-
Bulunduğum yerdeki esnaf öpüyor maalesef fiyat sormak bedava :)
Yarın bir sorayım bakalım olmadı sanayiye yolum düşecek orada dolaşayım dediğin doğru kargo ekliyorlar sen zararlı oluyorsun birde nakit pazarlığı da yok.
Almışken wd-40 almak lazım. Kafamda ayak aydınlatma led projesi var, basit lede internette kargo hariç en kötü 5 tl istiyorlar.
-
biraz araştır,çevreni ve interneti ortayı bulabilirsin.
örneğin kahve çekirdeğini sanalbaharat.com dan alacaksın Mersinde bir ithalatcı.
ülkedeki en ucuz kahve çekirdeğini satıyor Mustafa bey helal olsun
bu veriye ulaşmak için ne kadar zaman para ve emek harcadığım paha biçilemez..)
-
Aldım oradan beğenmedim,geri yollamıştım. Trendyol dan bir yerden almıştım 500 gr irlanda kreması aromalı teneke kavanozda yollamıştı hala bitiremedim. O ürün kalmamış, arabaya yedek parçada şunu yaşadım ama. Buji lazım oldu sanayide min taban fiyat 90 tl ye buldum, internette bosch marka kargo dahil 60 tl idi. Esnafta da daha ucuz olabiliyor nakit pazarlığı kozun var.
Yumuşak içimli tadı sert olmayan,acı olmayan kahve önerin var mı ? Birde sanalbaharattan bana çekilmiş olarak gelen ürün taze değildi. French press te tüketiyorum.
-
Konu süper wd-40 ile kahve çekirdeği ve Irish cream bir arada...
Her neyse, bu gibi ürünler o-ring olan ve yağlı kalması gereken motorsiklet zinciri gibi parçalarda kullanılmaz, onun dışında pek çok yerde kullanılır. Ama yağlayıcı değildir. daha çok yağ kir ve pas çözülmesinde kullanılır (yağlanmaya müsait ortamı yaratır)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Allym yeni turbolinea olabilirim
Konuya gelirsek yaglayici olarak toz tutmamasi da bir faktor sivi sprey gress mi kullanilmali ? Ne kullanilir ? Su kapi,bagaj... kilitler habire bozuluyor artik lanet ettirdi araba 2009 model 12 yasinda,80.000 bin de bagaji acamiyorum yan sanayi 2.kilit gene bozuldu.
Akumde dandik 100 tl ye almistim + kutup basim korozyon olmus,biseyler birikmis cevresinde. Onda da kullanmam gerekecek. Birde issizlik surecinde iddaa da kasa yapma olayi var ya, benimde kasam yavastan erimeye basladi.
WD-40 Yağlayıcı değildir. Temizleyici ve pas sökücüdür. Ama bizim milletimiz her yerde kullanıyor. Dişi ağrıyan neredeyse wd-40 sıkacak dişine.
Yağlayıcı olarak Würth'ün Hhs 2000 Sıvı Gres ürününü öneririm. Aracımdaki sunroof mekanizmasının temizlikten sonra yağlanmasında ve kapı menteşelerinde kullanıyorum , çok memnunum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: burakcev89WD-40 Yağlayıcı değildir. Temizleyici ve pas sökücüdür. Ama bizim milletimiz her yerde kullanıyor. Dişi ağrıyan neredeyse wd-40 sıkacak dişine.
Yağlayıcı olarak Würth'ün Hhs 2000 Sıvı Gres ürününü öneririm. Aracımdaki sunroof mekanizmasının temizlikten sonra yağlanmasında ve kapı menteşelerinde kullanıyorum , çok memnunum.
gıcırdayan çelik kapı menteşelerine sıktım anında sesi kesti
-
wd40 falan olmaz menteşeye. beyaz lityum gres kullanacaksınız.
-
Anladim, tesekkur ederim. Siz bilgili bir abiye benziyorsunuz. wd 40 toz topluyormus pek onermiyorlar. Arabayi kendim yavastan tekrar hayata dondurdum bir motor sardik, motor yaptirdik hersey ardi arkasina geldi dokulmeye basladi. Klima bozuldu, kilitler, bagaj motoru... 8000 tl mi yedi :)
Peki boya korumasi ve cizikler icin ne yapilabilir ? Sonaxin cila,vernik vb. is gorur mu ? Bir arkadas bunlar boyaya zarar verir kimyasallar inceltirler hic elleme dedi.
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migAnladim, tesekkur ederim. Siz bilgili bir abiye benziyorsunuz. wd 40 toz topluyormus pek onermiyorlar. Arabayi kendim yavastan tekrar hayata dondurdum bir motor sardik, motor yaptirdik hersey ardi arkasina geldi dokulmeye basladi. Klima bozuldu, kilitler, bagaj motoru... 8000 tl mi yedi :)
Peki boya korumasi ve cizikler icin ne yapilabilir ? Sonaxin cila,vernik vb. is gorur mu ? Bir arkadas bunlar boyaya zarar verir kimyasallar inceltirler hic elleme dedi.
boya koruma hakkında bilgim yok. ben de geçen sene sizin gibi menteşeyi nasıl yağlayayım diye düşünürken amerikan forum sitelerinde görmüştüm menteşelere beyaz lityum gres kullanılması gerektiğini.
-
Valla ya bu nasıl bir konu 3 lira fark var sorduğu ürünlequote:
Orijinalden alıntı: emir.kskwd40'ı tanker olarak mı almaya kalktınız zira kendisi 20 lira
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Canlecigim maalesef issizlik ve maddi kaygilar insani buna itiyor. Facebookta da biri yazmis asgari ucretliyim soyle boyle dogalgaz,soba yok. Elektrik faturasi 700.tl geliyormus, nasil ekonomik isinirim ?
Bankada hazirda param olmasa araba motor yedi nasil yaptiracam ? Hadi senet menet desen usta vade farki koyar. Simdi arabayi satsan yerine koyamam broadway sahine 30-40 istiyorlar benimki 80 bin tl ediyor 20 bine almistik 2009 1.2 symbol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X