Bildirim
Bir pc 2 hdd 2 işletim sistemi!!!

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
hangı dısk boot ıse onu gorecek tabıkı .. aynı dıske 2 sınıde kur o zaman sorar hangısı dıye .. -
İki ayrı harddiske kurarsan sormaz , aynı diskte iki ayrı bölüme kurarsan sorar.Bazı anakartlarda boot ekranında bir tuşa bastığınızda ("Press button to select boot device" gibi) depolama birimlerinin olduğu liste çıkar , oradan boot etmelisiniz.Bulamassanız bios ayarlarında değiştireceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 24 Mayıs 2012; 14:32:39 > -
Anladım arkadaşlar peki yani ben seçmem gerekli bunu açılışta biostanmı seçip giricem hdd yi -
Evet biostan seçeceksin -
Selam
Yapmayın arkadaşlar lütfen... Birinci HDD'ye 2 işletim sistemi kurarsanız boot menü gelir diye bir kural yok! 5 ayrı HDD'ye işletim sistemi kursanız dahi boot menüye işlenir ve açılışta hangisi ile boot edeceğinizi seçerek onu çalıştırabilirsiniz.
Ha bir HDD'ye birkaç işletim sistemi kurmuşsunuz, ha 3-5 HDD'ye, bu farketmez.. Yeterki kurarken mantıklı davranmak veya bilinçli olmak yeterlidir bu konuda..
Benim sistemde 3 ayrı HDD'ye kurulmuş sistemim var ve açılış ekran resmi de aşağıdadır.
Regaib kandiliniz kutlu olsun ve kolay gelsin..
-
peki ölede bunu nasıl yapabilirim normal şartlarda sormuyor çünki hangi ayarı yada programmı kullanmam gerekli -
Merhaba,
Yapman gereken işlem ve işlemler şu şekil de olması lazım;
- Her zaman eski versiyondan yeni versiyona göre işletim sistemi yüklemelisin.
Örnek olarak; Windows 95 -> Windows 98 -> Windows 2000 -> Windows XP -> Windows Vista -> Windows 7 gibi..
İlk olarak Windows XP kurup, ardından Windows 7 kurman gerekmektedir. Ki sağlıklı bir şekil de çalışsın.
Bios'a girip, harddisk sıralamasını da düzenlemen gerekmektedir.
Windows XP kurulu harddiski 1. sıraya alman gerekiyor.. Tabii yukarıdaki yazmış olduğum işlemleri yaptığını varsayarak. -
quote:
Orijinalden alıntı: legennd
Merhaba sorunum bilgisayarımda 1tb hdd 200 gb hdd olmak üzere 2 hdd var bunlardan 200 gb olana xp 1 tb olana win 7 kurdum ama açılışta sormuyor direk win7 açılıyor açılışta sorması için ne yapabilirim yada biostan mı seçmeliyim her istedigimde yardım edebilecek varmı
Selam
Bu sorunun birkaç nedenden dolayı açılış ekranının gelmemesine neden olacağını şöyle açıklayayım.
1. XP kurulu olan HDD'nin C: birimi etkin olmadığından.
2. XP'yi kurduğunuz HDD ilk HDD olmadığından, Win7 kurarken boot bölümü silinmiş olabilir.
3. Win7 kurarken XP kurulu olan HDD'nin kablolarını çıkarılmış olabileceğinden.
4. Win7 kurarken SİL işleminin gerçekleştirilip, 100 MB civarında boot bölümü ayrıldığından. Çünkü buraya Win7 kendi boot dosyasını oluşturmaktadır. Oysa boot bölümü XP üzerine kaydedilmesi gerekmektedir.
Sizden 2 resim rica edeceğim. Bunları buraya eklerseniz, belki bir yöntemle işi çözeriz.
1. XP ile bilgisayarı açın ve C: biriminin gizli ve korunan dosyalarını göster seçeneklerini açtıktan sonra resmini alın.
2. Çalıştıra Diskmgmt.msc yazarak açılan penceredeki resmi buraya ekleyin.
Not: Resimleri almak için tüm masaüstünü almamaya dikkat edin ki, aldığınız resmi net görebilelim. Bunu yapmak için tavsiyem şudur.
Sol Alt+Print Screen tuşları ile kopyalayın ve Paint'i açarak oraya CTRL+V tuşları ile yapıştırdıktan sonra, Farklı kaydet seçeneği ile .JPG formatını seçerek kaydedin.
Vaktim olduğu sürece size yardımcı olmaya çalışacağım..
Kolay gelsin..
-
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Merhaba,
Yapman gereken işlem ve işlemler şu şekil de olması lazım;
- Her zaman eski versiyondan yeni versiyona göre işletim sistemi yüklemelisin.
Örnek olarak; Windows 95 -> Windows 98 -> Windows 2000 -> Windows XP -> Windows Vista -> Windows 7 gibi..
İlk olarak Windows XP kurup, ardından Windows 7 kurman gerekmektedir. Ki sağlıklı bir şekil de çalışsın.
Bios'a girip, harddisk sıralamasını da düzenlemen gerekmektedir.
Windows XP kurulu harddiski 1. sıraya alman gerekiyor.. Tabii yukarıdaki yazmış olduğum işlemleri yaptığını varsayarak.
fotoları ekliycem dediginiz gibi yaptıktan sonra yardım için tşk.. -
Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma > Ayarlar > Varsayılan işletim sistemleri için resimdeki seçme süresini vs. ayarlayıp dener misiniz? Ayrıca MBR kaydında kuruluma bağlı olarak değişkenlik olabilir. Windows 7 kurtarma DVD'niz ile Onarma ekranından ''Başlangıç Kurtarma'' (Startup Repair) deneyin.
Tüm bunların haricinden EasyBCD adlı yazılım ile de sorununuzu çözebilirsiniz. MBR düzenleyici olan bu yazılım ile 7'nin yanına Xp'nin partitionunu eklerseniz sorun çözülecektir.
Anlatım;http://forum.donanimhaber.com/m_23366495/tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: makedon
Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma > Ayarlar > Varsayılan işletim sistemleri için resimdeki seçme süresini vs. ayarlayıp dener misiniz? Ayrıca MBR kaydında kuruluma bağlı olarak değişkenlik olabilir. Windows 7 kurtarma DVD'niz ile Onarma ekranından ''Başlangıç Kurtarma'' (Startup Repair) deneyin.
Tüm bunların haricinden EasyBCD adlı yazılım ile de sorununuzu çözebilirsiniz. MBR düzenleyici olan bu yazılım ile 7'nin yanına Xp'nin partitionunu eklerseniz sorun çözülecektir.
Selam
Aynen durum bu idi makedon..
Ben önce resimleri görmek ve emin olmak için resim bekliyordum ki siz burada durumu açıklamışsınız.
Kolay gelsin ve Regaib kandiliniz kutlu olsun..
-
Teşekkür ederim, sizinde kandiliniz kutlu olsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: makedon
Bugün deneme yaptıktan sonra tekrar yazıcam şimdiden yardım için tşk
-
Zamanı geçmiş ama bir açıklamada ben ekleyeyim
[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows 7" /fastdetect
şeklinde boot.ini dosyasını şuanki birincil hddye (xp nin kurulu olduğu partisyona
C:\ ye) koymalısın koddaki disk(0) birincil hdd, disk(1) ikincil hdd yi belirtiyor, rdisk(0)
o diske ait partisyon sırası mesela 2 partisyon (bölüm) var ise rdisk(0) C:\ rdisk(1) D:\ oluyor.
timeout=3 ise bu ekranın otomatik karar vermesi için geçmesi gereken süre, 3 yaparsan çok beklemeden Windows Xp açılacaktır.
30 yaparsan her PC yi başlattığında Windows Xp için beklemek istemiyorsan Enter a basıp seçmen gerekicek.
Bende de aynı dert var fakat bendeki sorun bu değil
herhangi bir işletim sisteminden bios F8 i kullanarak açılacak diski seçerek
veya direk birincil diskten açılınca diğer diskteki işletim sistemi çöküyor bozuluyor.
C :\ ye win 7 kurup E :\ ye Win 8 kurup denedim çöktü.Tersini yaptım yine çöktü.
Çözüm bilen varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 28 Kasım 2012; 23:24:15 >
-
Merhaba arkadaşlar bende aynı şeyi yapmak istedim fakat tam bir açıklama bulamadım bilmiyorum belki de vardır ben size yaptığım uygulamayı anlatayım söyle ki iki hdd iki iki ayrı sistem kurdum ve Pc açılırken sistem seçebilirsiniz
İlk önce yapmanız gereken bir hdd takip ona win7 yada 8 kurun
Sonra kurulum yaptığınız hdd ana karttan sokun sonra ikinci hdd yi takın kurmak istediğiniz sistemi kurun xp yada linux size kalmış Pc kapatın ilk kurulum yaptığınız hdd yi takın Pc yi açın ilk açılırken belki sormaya bilir Pc yeniden başlatın ikinci kurduğunuz sistem söyle gözükecek (eski işletim sistemi )hemen altında da birinci kurduğunuz sistem win7 veya wim8 olarak çıkacaktır kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosirfa -- 8 Mart 2015; 23:25:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk önce hangi windowsu kurdun ? -
Her zaman bi üst versiyon kurmalı sin sırası ile wim8 7 xp gibi ben önce yedi kurdum sonra xp
İşlem bittikten sonra Pc açılırken hiç bir şey yapmaz San otuz saniye sonra en yüksek versiyon başlar
Bu süreyi de en yüksek versiyon dan kısaltabilir yada uzatabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosirfa -- 9 Mart 2015; 10:44:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun bir aradan sonra konuyu hortlatmış oluyorum arkadaşlar.
Yarın şöyle bir durumla karşı karşıya kalacağım ve işe koyulmadan önce tecrübe sahiplerinden fikir almak istedim.
Daha önce masaüstü bilgisayarımda bir adet 200 GB win 8.1 64 bit ve bir adet 1 TB win 8.1 32 bit yüklü iki adet hdd vardı.
Aktif olarak 1 TB yüklü harddisk'i kullanıyordum.
Bir bakıma mecburen böyle kullanıyordum çünkü açılışta F12 ile diğer harddisk'i seçsem de ısrarla sonuç alamıyordum.
Öncesi bir tarafa, yarından itibaren şöyle bir donanım ve becerebilirsem kullanım ile karşı karşıya kalacağım.
1.Yeni bir 256 GB SSD ve 2 TB HDD satın aldım.
2.Önce kullandığım iki harddiski söktüm.
3.Yeni aldığım SSD'ye win 8.1 64 bit işletim sistemini kurdum. (Bir türlü kullanamadığım win 8.1 64 bit anahtarı aracılığıyla.)
4.Yüklediğim win 8.1 64 bit'i win 10 pro'ya yükselttim.
5.2 TB HDD'yi de bu win 10 pro yüklediğim sistem için depo olarak kullanacağım.
Asıl sormak istediğim; daha önce yaşadığım aksiliği yaşamamak için 1 TB win 8.1 32 bit yüklü eski harddiskimi bu yeni sisteme nasıl dahil etmeliyim?
NOT:Ana kartımda 6 adet SATA portu var.
SATA yerleşimi nasıl olursa ve hangi sırayla montaj yapılırsa doğru iş yapılmış olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer306 -- 21 Ağustos 2015; 22:22:37 >
-
Arkadaşım yazdım işlemleri sırası ile yap sen zaten aynı ana karta kurulum yapmışsın tek kalan bunların boot sıralaması onu da söyle yap tüm hdd leri ana kart dan ayır en yüksek versiyon hangi hdd de yüklü ise onu tak bilgisayarı çalıştır iki dakika bekle kapat ikinci işletim sistemi bir alt versiyon yüklü olan hdd tak tekrar çalıştır açılırken seçenek sormaz ise PC açılsın yine iki dakika bekle bu defa başka hdd takmadan PC yeniden başlat bu sefer sana seçenek sunacaktır hangisinden başlasın diye seç ve PC açılsın ve PC yi kapat üçüncü hdd yi tak çalıştır eğer sana üç tane sistem seçeneği sormaz ise yine bir önceki işlemi tekrarla ama bu işlemi birinci işletim sistemini seçerek yapmalısın tekrar birinci işletim sistemini seçerek PC anlat ve iki dakika bekle yeniden başlat bu defa sana üç tane seçenek sunacaktır kolay gelsin artık varsa bir dördüncü sistem onu da aynen anlattım gibi yap işlem tamamdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- yerel yazdırma biriktiricisi hizmeti çalışmıyor
- tplink arayüz
- microsoft visual c++ nedir
- youtube altyazı türkçe olmuyor
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir
- video boyutu küçültme
- bilgisayar kapatma komutu
- bağlantı sıfırlandı hatası
- zyxel modem kurulumu
- oem açılımı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X