Şimdi Ara

Bir pc 2 hdd 2 işletim sistemi!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
32.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar benim problemim de şu: dell n5110 kullanıyorum. laptobun dvd sini söküp caddy alarak 1 tb harddisk taktım. bu ikinci harddiske Linux kurmak istiyorum. Fakat f12 basınca 2. harddisk boot seçeneklerinde görünmüyor. harddisk normal biosta görünüyor ve veri depolama olarak aktif şekilde kullanıyorum. bazı caddy model özelliklerinde dual boot seçeneği ve 2. işletim sistemi kurma imkanı yazıyordu. acaba benim aldığım model desteklemiyor mu yada pc desteklemiyor mu çözemedim. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar olay şöyle ayrı ayrı kurduğunuz için işletim sistemlerini bağdaştıramıyor. Onun yerine bios a girip, en güncel işletim sisteminin kurulu olduğu diski seçin daha sonra, adaşım bahsettiği gibi gelişmişden ayarlayın. Boota gelin güncel sistemin kurulu olduğu diski üste taşıyın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala işe yarar bir konu...

• Asusp5b anakartim var 250 gb hdd win7 yuklu. Oyunlar,steam vs asiri dolu oldugundan her sey gec acilir oldu.Acaba 128 gb ssd alsam ona win10 kursam ve steami ssdye tasisam.oyun girislerinde yuklemelerde hizlanma olur mu ? Anakartin sata portu var ahcı da destekliyor.Yardimci olursaniz sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: sadece50

Asusp5b anakartim var 250 gb hdd win7 yuklu. Oyunlar,steam vs asiri dolu oldugundan her sey gec acilir oldu.Acaba 128 gb ssd alsam ona win10 kursam ve steami ssdye tasisam.oyun girislerinde yuklemelerde hizlanma olur mu ? Anakartin sata portu var ahcı da destekliyor.Yardimci olursaniz sevinirim..

Hızlanma olur.
  • Merhaba benim bilgisayarima dvd bolumunden ikinci bir 500GB hdd taktim. Kendi bunyesinde var olan 1 TB hdd i soktum ve 500 gb olana windows 10 kurdum herseyini tamamladim ardindan 1 tb olani geri taktim ve 500 gblik olani boot sirasina koydum. Yeni windowsum acilirken disk gozden geciriliyor deyip kaldi. 1 tb disk agzina kadar dolu oldugu icin laptobu zorla kapattim ve 1 tb lik eski windowsu ilk siraya aldim acirken gordum ki emektar windowsum ucmustu.

Anladigim kadariyla iki windows da birbirinden bagimsiz olarak diger disklerin mft kayitlarinj kendi kafalarina gore duzenliyordu. Bundan dolayi da iki windowsun birbirini gormemeai gerekiyordu.

Cozumu soyle buldum 500 luge win 10 kurdum.

Ardindan 1tb lige win 10 kurdum. Pc acilirken gozden gecirse de dosya az idi sorun olmadi. Sonra

Disk yonetiminden 500luk diskin harf yolunu sildim. Bilgisayarim penceresinde gorunmuyordu.

Ayni sekilde onceden kurdugum 500 luk diskteki windowsu actim onda da 1 tb lik diskteki windows boluntusunun harf yolunu sildim.

Su an ikisini de aktif kullaniyorum.

Yalniz iki diske birbirinden bagimsiz kurulum yaptigim icin windows boot menusunden degil biostan isletim sistemi degistiriyorum. İstedigim sey yani

• Hocam bendede 2 hdd var ikisine win10 kurdum birine girince diğerinde şu sorun oluyor açılışta INNACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası alıyorum. Bunu bilgisayarı 2 defa yüklenme ekranı gelince kapayıp açıyorum. Otomatik onarıma hazırlanıyor geliyor başlangıç ayarlarından güvenli mod ile açma yapıyorum açılıyor sorun yok. Ancak işte bunu açtım şimdide diğeri aynı hata veriyor onada aynısını yapıyorum diğeri aynı oluyor. Demek istediğim bunun bir çözümü yok mu? İnternette araştırdım baya bulamadım. Bilen arkadaşlar varsa yazarsa cok mutlu olurum.

• arkadaşlar merhaba benim bi sorum olacaktı elimde bi laptop var hdd önemli bilgiler olduğu için format atamıyorum elimde başka bir tane ssd var 120 gb hdd yi söküp ssd takıp windows 7 kurarsam daha sonra lazım olduğu zaman ssd yi söküp tekrar hdd yi takarsam sistem direk çalışırmı yoksa çalışmaz mı hdd yi saklayacam
  • Evet çalışır o disk e yazılmış Windows kurulurken o pc ye göre configure etmiş olduğu için ne zaman takarsan sistemi açabilirsin ama burada dikkat etmen gereken başka bir pc de direk takıp çalıştıramazsın disk içindeki Windows açılış menüsünde çöker kalır ve kendi bilgisayarında bile açılırken sorun yaşar içinden veri almak için başka pc ye çalışan bir sisteme takıp yedek disk olarak çalıştırabilirsin

• Selam arkadaşlar benimde şöyle bir sıkıntım var elimdeki pc Asus A68HM-K anakart lı işlemci AMD A6-6400K APU 8GB RAM ONBORD AMD Radeon HD 8470D harici ekran kartım Nvıdıa geforce gt 1030 xtl 2gb şimdi pc de 2 hdd disk var birine win 7/32 bit kuruyorum diğer disk e win8.1 /64 bit kuruyorum win 7 de gereken tüm sürücüleri resmi Web sayfalarından indirip kuruyorum iki sürücü eksik kalıyor bunun sebebi olarak da Creative marka çok eski bir ses kartı takmış olmam diye düşünüyorum ki şu anda üretimi yok en son desteğini Xp ye yapmış ama benim her iki sistemimde de sorunsuz çalışıyor asıl sorun şu win8.1 e geçtiğimde aynı sürücüleri aynı resmi Web sayfalarından win8.1 64 bit olarak seçip indirdiğim halde chipset sürücüsü sistem uyumsuz diyerek yüklenmiyor ve açılış da win8.1 boot menüsü geliyor ben win7 seçersem sistem kapanıp yeniden açılıyor win 7 başlıyor bundan sonra sürekli olarak d sürücünde tarama yapmak istiyor bozuk dosya oldunu belirtip bu d sürücüsü aslında win8.1 olduğu sürücü bunu engelleyemiyorum win8.1 den çalıştırdığında ise noktalar uzun bir süre dönüp duruyor ki bu süre bazen bir saat i buluyor işlem sonunda ya açılıyor sistem yada bilinmeyen bir hata oluştu diyerek kapatmayı öneriyor sistem geri yükleme başlangıç onarma ve diğer seçenekleri denediğimde bazen işe yarıyor bazen yaramıyor format CD si ile onardığımda ise win8.1 yüklemiş olduğum herşey siliniyor yazılımlar sürücüler programlar sanki sıfırdan format atmışım gibi geri geliyor sürücüleri yüklediğimde aynı sorunları yeniden yaşıyorum yaklaşık 3 haftadır bu sorunla uğraşıyorum hdd diskleri tam tarama yaptım bat sektör 3 4 tane buldum yazılımsal olarak onardım yeniden deniyorum bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba bugüne kadar kullandığım hiç bir pc de böyle bir sorun yaşamadım benzer işlemi aynı sistemleri kurarak laptop da kullanıyorum yıllardır ama bu pc de çözemedim sisteme bağlı 3 adet monitör var umarım açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir sorunu pc nin bios ayarları bana biraz fazla gelişmiş geldi eğer oradan bir işlem yapmam gerekiyorsa detaylı anlatım yaparsanız memnun olurum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.