Şimdi Ara

Bir macun bu kadar farkeder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasamın soğutmasına güveniyorum fakat . İşlemcimi çarpan arttırarak 3.4 yerine 4Ghz de kullanıyorum fakat 65 dereceyi görüyor max yükte . Hiç macun sürülmemiştir . Bu sıcaklık beni memnun etmedi açıkcası. Kasada hava akışı düzgün şekildedir. Xigmatek Red Scorpion kullanıyorum fakat gerçekten 65 çok fazla . Macunun o kadar etkisi olmuş olabilir mi. Yani stok fanı değiştirmemin sebebi hem sıcaklık hem de sesti ama o kadar soğutucu alıp üstüne yine 4ghz de 65 derece görmek hiç tatmin etmiyor . Macun sürsem ne kadar etki eder fikirlerinizi bekliyorum . İyi forumlar

• Macunsuz kullanıp bir de oc yapmışsınız. Bu gidişle işlemciyi elinize alabilirsiniz. Macunun etkisi büyüktür. Soğutucu tabanıyla işlemci üzerinde ısı iletimini güçlendirir ve daha fazla serinlik sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Kasamın soğutmasına güveniyorum fakat . İşlemcimi çarpan arttırarak 3.4 yerine 4Ghz de kullanıyorum fakat 65 dereceyi görüyor max yükte . Hiç macun sürülmemiştir . Bu sıcaklık beni memnun etmedi açıkcası. Kasada hava akışı düzgün şekildedir. Xigmatek Red Scorpion kullanıyorum fakat gerçekten 65 çok fazla . Macunun o kadar etkisi olmuş olabilir mi. Yani stok fanı değiştirmemin sebebi hem sıcaklık hem de sesti ama o kadar soğutucu alıp üstüne yine 4ghz de 65 derece görmek hiç tatmin etmiyor . Macun sürsem ne kadar etki eder fikirlerinizi bekliyorum . İyi forumlar

prime95 testinde mi 65 derece goruyorsunuz? yoksa oyun vs. oynarken mi?
  • prime de 63-65 yine evet. Crysis 2 oynarken de Hw monitörde 65 dereceyi görüyor
  • ekran kartı için konuşayım benim eski kart vardı götürdüm termal macunu yenileyip bir güzel temizlediler eskiden 10 dkda 65 dereceye çıkan ve aşırı ısınan kasanın içinde çok ısıtan kart bu işlemden sonra 45 dereceye çakıldı artmıyor sıcaklık kasa içide buz gibi oldu çok ciddiyim.
  • Haklısınız tabi ki çok etkili fakat forumda bazı bilgili insanlar macunun o kadar etkisi olmadığını söylemişler ben de ondan böyle bir konu açma gereği duydum bu kadar çok olmamalı diye düşünüyordum fakat varmış etkisi bayağı . 3 bakır direk temas borusu var bakalım macunla kaç dereceye düşecek teşekkürler herkese yorumlar için
  • quote:

Haklısınız tabi ki çok etkili fakat forumda bazı bilgili insanlar macunun o kadar etkisi olmadığını söylemişler ben de ondan böyle bir konu açma gereği duydum bu kadar çok olmamalı diye düşünüyordum fakat varmış etkisi bayağı . 3 bakır direk temas borusu var bakalım macunla kaç dereceye düşecek teşekkürler herkese yorumlar için

Farklı iki marka macun arasında arasında çok fazla olmayabilir denmiştir, yoksa macunsuz kullanmak ile macun sürerek kullanmak aşırı derecede fark edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 26 Şubat 2013; 11:26:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    10 ay önce açıldı
    Bu kadar olur mu gerçekten
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞIM MACUN SOĞUTMADA BÜYÜK ROL OYNAR

DÜŞÜNSENE SEN ELLERİNİ YIKAMASAN HİÇBİR ZAMAN ELLERİN HAREBE OLUR

MACUNDA BİLGİSAYARIN SOĞUTMA GÖREVİDİR !

60 ISINIYORSA MACUNLA 40 ISNIR
  • Farkında olmadan büyük bir cesaret örneği sergilemişsin bana sorarsan.

macun sürmemişsin ve o.c. yapmışsın

Macun sür muhtemelen en azından 10-15 derece fark edecektir. Hatta benim beklentim 20 derece civarlarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefalimesut

Farkında olmadan büyük bir cesaret örneği sergilemişsin bana sorarsan.

Macun sür muhtemelen en azından 10-15 derece fark edecektir. Hatta benim beklentim 20 derece civarlarında.

Epic Fail yapmış gibi hissettim kendimi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vefalimesut

Farkında olmadan büyük bir cesaret örneği sergilemişsin bana sorarsan.

Epic Fail yapmış gibi hissettim kendimi

Aynen Epic Fail durumu bu

Ben bile 110 TL ye APU işlemci aldım üstünde macunumsu bir tabaka sürmüşler. (Alan kişi zaten fakir bir de macun almasın diye).
    Ona rağmen gittim 8 TL'ye bir macun aldım sürdüm.

• Peki ne kadar sürede macun değiştirmek gerekir?
  • Kuruduğunda ısının artmasından anlaşılır bence. Isı kontrolü için daima Hw monitor açık tutuyorum mesela bigün mutlaka birşey yüksek çıkacak
  • MACUN DEĞİTRİMENE GEREK YOK
  • 2-3 yıl hiç macun sürmemiş ve macun kurumuşsa onu temizleyip yeni macun sürmen 5 derece civarı sıcaklığı düşürür. Test edildi onaylandı
  • Macunun etkisi göz ardı edilemez.Tecrübesizken sistemim aşırı yük altında mavi
    ekran hatası veriyodu.Speed fandan sıcaklık değerlerinde işlemci 85 C lerde çalışıyodu.Macunu sürünce 40 ı geçmiyor.Oyunlarda çok takılıyor diye çok konu açtım
    sorun sistemde değil macunda olduğunu anladım.Şimdi oyunlarda hiçbir sıkıntım yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.