Şimdi Ara

bir kere bile doktor olmak istemedim nedir bu sizdeki sevda ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
6
Favori
10.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • para için cep doldurmak için abanıyorlar. 90lı yıllarda para mühendislikteydi ve tıp bölümleri sürünüyordu. 90 lı yıllarda 8k $ alan mühendis biliyorum şu an aynı konum 3k $'ı geçmiyor. gün gelecek tıpta para kalmayacak, bu sefer başka bir şey parlatılır.
  • gelmeyin beyler ucu boklu biyere cikiyo

bir kere bile doktor olmak istemedim nedir bu sizdeki sevda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki memlekette refah düzeyi çok yüksek gibi konuştun. "Açıkta yok bu kadar" falan. Para kardeş para. O filmlerde gördüğün, kişisel gelişimm kitaplarında okuduğun " herkes mutlu olduğu işi yapmalı" klişesi Türkiye şartlarında yemez.

• Uzmanlık okuyup bilime bir şeyler katacağını düşünüyorsa saygı duyarım diğer türlü pırıl pırıl vizyonsuzsun kardeşim. Paran, araban için sana yakın davranan ilk hemşireylede evlenirsin sen şimdi.

• Niye herhangi bi mühendislik değil de ODTÜ? Diploması için mi? diye sormakla eşdeğer soru😂 Ben de tıpçı insanlardan çok hoşlanmam tıp okuduğum halde ki tıp okuduğunu en az belli eden insanlardan biriyimdir her labda snap atmam ya da 2de bir önlüklü foto falan atmam ama sağlıkta şiddet çok fazla ve sebeplerden biri de bu abi isteyen tıpa gitsin parası için isteyen sevdiği için gitsin kime ne? Biraz da herkes kendine özeleştri yapsın sanki mühendisler çok az kazanıyo😂 Kaç yıllık doktorlar tanıyorum max 12k alıyo 50 yaşında çok fazla kazanan doktor sayısı az ama gösteriş yapıldığı için onlar fazla sanıyo herkes

• wowjustwow kullanıcısına yanıt
    Bu arada belirtmemişim para için okucaksanız okumayın o kadar çok kazanılmıyo 😅

• İşte toplumun HASTANEYE , DOKTORA ihtiyacı kalmayınca gelişmiş kalkınmış ülkeye sahip olacağız.Olacağız ve böyle zihniyetlerden de arınacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzavus -- 30 Mayıs 2017; 20:6:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Sanki memlekette refah düzeyi çok yüksek gibi konuştun. "Açıkta yok bu kadar" falan. Para kardeş para. O filmlerde gördüğün, kişisel gelişimm kitaplarında okuduğun " herkes mutlu olduğu işi yapmalı" klişesi Türkiye şartlarında yemez.

Vay arkadaş ya. Ulan bir düşündüm diş hekimi mi olsam diye. Öyle bir konuştun ki...
  • herkes ideal peşinde olmayı övüyor da .Parasız ne yapacaksınız ? Onu bilemedim.

İstanbul da işe başladığınızı düşünün 2500 tl maaşla başladınız evinizin kirası sadece 1 k edecek.

Aşk,idealler vs bana hiçbir zaman samimi gelmiyor.

En aşık çifti getirin.Para yoksa.Geçim sıkıntısı varsa o aşk biter.

Dediğim gibi para her şeydir
  • izopropil kullanıcısına yanıt
    Her an önünde olan insan ile projesini cizdigin üzerinde kafa yoruyor yaptığın ertesi güne hazırlandığını bir meslek ile o an ile karşına çıkan meslek aynı kefeye koyulmaz, her meslekte olabilir ama risk en yüksek olduğu meslek doktorluk aile hekim olman fark etmez başına gelir her branş için öyle en zor meslek bence

• Mf3 eleyenler gelmiş.Mühendisliğinde yatarak geçildiğini sanıyorlar sanırım. Fazla İdealistdeğilseniz ve ortadaysanız tıp yazın gençler

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarhana ve Rocknroll

herkes ideal peşinde olmayı övüyor da .Parasız ne yapacaksınız ? Onu bilemedim.

İstanbul da işe başladığınızı düşünün 2500 tl maaşla başladınız evinizin kirası sadece 1 k edecek.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99CF0AABE -- 30 Mayıs 2017; 21:52:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankey15

quote:

Orijinalden alıntı: Tarhana ve Rocknroll

herkes ideal peşinde olmayı övüyor da .Parasız ne yapacaksınız ? Onu bilemedim.

Vay hocam şimdi endüstri mühendisi olsam sürünür müyüm ? Sonuçta hayata 1 kere geldik. Hem kim sevdiği mesleği yapıyor ki ?

hocam ben endüstri mühendisliğine bir şey demedim.

para için tıp yazanları eleştirenlere dedim.Para için yazanlara kızılmamalı bundan doğal bir şey yok.

• İlk 6 k ya giremezsen unut mühendislikten rahat yasamayi kardes

• First Premolar kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bu sebeplerle tıp yazmadım. İyi ki yazmadım diyorum. Hem okuyamazdım, hem de hasta nazı çekemezdim. Ben adı kurumsal firmaların toplantısında müşteri nazını çekemiyorum. Adamlar hastayla uğraşıyor. İyisi gelmiyor. Suriye'lisi, Afgan'ı, çingeni, yan kesicisi, hapçısı, hırlısı, hırsızı, her tip onlara gidiyor el mecbur. Şiddet konusu ayrı bir denyoluk zaten. En azından gördüğümüz, duyduğumuz kadarıyla arttı. Cidden gönül işi. Can emanet onlara çünkü. Ben hata yapsam en fazla şirket para, itibar kaybediyor. Kıyamet kopuyor, bağrış, çağrış, stres vs. Bir şekilde toparlanma durumu var. Onlar hata yapınca, insanlar hasta oluyor, ölüyor vb. İçinden gelmiyorsa yapılacak bir iş değil. Devlette yüzüme bakmayan doktordan, özelde cıvık cıvık yapışıp ilgili rolü yapan doktor dahil hepsine çok saygı duyuyorum. İşleri çok zor.

• Sıcacık edit geldi arkadaşlar okuyun.
  • trufily T kullanıcısına yanıt
    Hocam okuduğumu anlayabiliyorum şükürler olsun. Bence çoğu kisi doktor olmak istemiyordur bile gibi bir üslubun doğru olduğunu düşünmüyorm. Bu konuyu açmak bile yeterince anlamsız insanlar neyi neden istediğini birbirine anlatmak kanıtlamak zorunda değil. Herkes şu yüzden istiyorum veya şu yüzden istiyorlar gibi muhabbetlere girmiş. Ben tıp isteyen biriyim ve puanı tuttuğu halde tıp yerine mühendislik yazan bir sürü arkadaşım var, istek meselesi çünkü. O yüzden buraya gelipte yok niye istiyorlar, paradan saygıdan bilmemneden diye bahsedilmesi hiç hoş değil zannımca. Kimsenin başkası hakkında böyle yorumlar ve genellemeler yapmaya hakkı yok.

• Belki şu anlık riski düşük maaşı iyi olduğu için tercih ediliyor.
    Amasını gelecek 5 yıla göreceğiz.(Doktor bolluğu will detected)
  • Babam doktor olmamı isterdi, ününden dolayı tabi, matematikçiyim , mutluyum , kendimizin ne istediği önemli tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Hekimlik nasıl kolay meslekmiş anlatsana biraz. İnsandan bahsediyoruz insandan, makineden değil. Milyonlarca çeşit hastalıktan, semptomdan bahsediyoruz. Hesap makinesiyle çizim programıyla is yapan mühendislerden değil, insan hayatıyla oynayan doktorlardan bahsediyoruz. Her mesleğin zorluğu var, doğru. Askerlerin, polislerin, madencilerin daha sayamayacağımız birçok mesleğin hayati riski mevcut. Ama hiçbiri hekimlik kadar kompleks değil. Okuması en zor meslek, yıllarını veriyorsun. Günde 100'den fazla hasta bakıyor hekimler, her biri enfeksiyon riski taşıyor, kendi hayatınla oynuyorsun. Her etken maddenin, her ilacın ters reaksiyona girdiği maddeler, hastalıklar var. Millet zannediyor doktorlar kafadan 2 ilaç yazıp sallıyor. Senin için söylemiyorum ama böyle bir düşüncesi olan varsa zavallıdır. Bu en basiti, ameliyat olaylarına girmiyorum bile, başkalarının hayatıyla oynuyorsun, millet zannediyor ki ver anesteziyi bitir işi, he canım öyle. Ameliyat masasında hasta var, yapacağın en ufak hata, vakit kaybı insan hayatına mal olabilir. Böyle bir hata yaptığını düşünsene, onun psikolojinde yarattığı travmanın niteliği ölçülemez, buna zamanla alışılsa da psikolojik açıdan aşırı zordur, bunalıma sokar insanı

Burada konu açan yüzlerce kişi görüyorum. Yok mühendislik zormuş, 5 tane dersi varmış zor geliyormuş, haftada 20 saat okula gidiyormuş bıkmış falan. Siz zaten bu şartlara of puf yapıyorsanız hekimlik fakültelerinin önünden geçemezsiniz. Hekimlik mesleğine yorum yapma cüretinde bulunmayın bile.

Kolay meslek lan işte kafadan iki ilaç yaz anestezi yap tamam kap ayda 20.000tl yi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.