Şimdi Ara

bir kere bile doktor olmak istemedim nedir bu sizdeki sevda ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
6
Favori
10.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay arkadaş ya. Bence varya çoğu kişi doktor olmak istemiyor bile. Sırf yükseklerde olayım havam olsun diye isteyen kesin vardır.Hedefim ODTÜ-Endüstri Mühendisliği anneannem bile doktor ol diyor ya.Babası tıpa zorlayan mı dersin. 'Tıp okumayacaksın da başka ne okuyacaksın ?' gibi saçma sorular türüyor. Abi benim anlamadığım bu kadar açıkta yok tıpta Niye yani bu kadar popüler bu meslek ?

SICACIK EDİT: Ya beyler siz gidin hepiniz tıp okuyun ben gider Endüstri adamı olurum. Yönetici olmak istiyorum zaten. Benim yerim orası. İsterseniz 40 bin dolar alın ama yine gelemem oraya aitim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taharet Muslugu.

Para

Bir insan 50-60 yıllık mesleğini para için işkenceye dönüştürür mü ?
  • zor olana sahip olma isteği.
  • Endustri muhendisligi okuyup 2k para alirken doktor olmak istersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zülfikarr

zor olana sahip olma isteği.

Bence o da değil ya. ODTÜ-Endüstri Mühendisliği ilk 5 binle alıyor. Bunu yapan adam zaten çoğu tıpı tutturmuştur bile.
  • Normal mesleklerden 2 3 milyar fazla kazanmak için gidiyor herkes okuduktan sonra yatarak kazandıracak zannedio herkes ama öyle olmadığını görcekler vize final ayrı dert tus ayrı dert yoksa ilk 15 binde mühendislik olsaydı ve oda aynı tıp gibi kesin para verseydi emin ol herkes onu isterdi böyle gelmiş böyle gider bu idealistim ben diyenler gelmeden kaçayım keşke tüm mesleklerin garantisi olsaydıda insanlar bi kaç milyar için hayallerinden vazgeçmeselerdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İs garantisi,itibar,para belki de biraz bio sevgisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: frankey15

quote:

Orijinalden alıntı: Taharet Muslugu.

Para

Bir insan 50-60 yıllık mesleğini para için işkenceye dönüştürür mü ?

Her mesleğin kendine göre illaha zorluklari var tamam ama doktorluk da gayet rahat bir meslek eger dogru tercihleri yaparsan.Her doktor 80-90 yasindaki ninelerle ugrasmiyor

• İnsanın ömrü okumakla geçiyor tıpta. Benim çevremde çoğu kişi mühendis altlarında 200 bin TL lık araba var. Hiçbiri de doktor değil.
  • MeBoss.YouNot kullanıcısına yanıt
    Odtü kısmını görmemişsiniz sanirım

• Gordum.

• Zorla olacak değil insan önce istemeli . Bir defa bunu para için seçenler zaten 2.senede bırakıyor . Kimse para felan demesin . Sen nasıl mühendis olmak istiyorsan onlarda doktor olmak istiyorlar .

• quote:

Orijinalden alıntı: MeBoss.YouNot

Gordum.

Sende tıp istiyorsun dimi ? Helal kardeşim sana dünyayı kurtaracaksın
  • Böyle bir şey yazacaktım +1 verdim gidiyorum.Ülkemizde para kaygısı olmasa insanlar sevdikleri şeylere yönelse dediğiniz gibi daha gelişmiş bir ülke oluruz.Ama bizde para ve statü meselesi var işte.
  • MeBoss.YouNot kullanıcısına yanıt
    Biraz yanlis düsünmuyor musunuz sizce de, odtü gibi Türkiye için sayılı üniversitelerden birinden bahsediyoruz.

• Mf4 detected
  • Tabi okuduğun okula ve bölüme göre değişiyor . Mesela İstanbul veya Trabzonda bir bölümü okumak bir değil . Onun dışında dil bilmekte iyi para getiriyor . Çoğu bölümde öğrenciler dil olanları seçiyor .

• birşeyleri kesip biçmek kan vs çok hoşuma gidiyor. insan vücuduna da çok ilgim var. inş tıp kazanıp adli tıp uzmanı olucam. parayla ilgisi değil yani herkes öle istiyor demeniz yanlış. para gözetsem dahiliye vs giderim en az kazanan uzmanlık adli tıp sanırım

• Tercih meselesi ama zorla gondermek nedir onu anlamiyorum. Arkadasim sevmedigin isi yillarca nasil yapacaksin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.