Şimdi Ara

bir kere bile doktor olmak istemedim nedir bu sizdeki sevda ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
6
Favori
10.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende buna yakın bişey düşünüyorum askeriye ye geçmek istiyorum savaş cerrahisi olabilir helikopterde olabilir yada savaş ortamında bile olabilir tabi birinci basamak tıp kazanmak once inşaAllah onu yapabilirsem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciroc Zee

Emin olun şu "Tiptan başka şey okumam"diyenler ülkenin bu halde olmasının nedenlerinden biridir.Gidin ekonomi okuyun.Harward ve diğer büyük üniversitelerde adamlar ekonomi okuyor genellikle.Tabi bizde gelenek var herkes para,statü peşinde.

bu lafi söyleyenlerin sebebi de bu ulke napak yani idealist davranıp surunelim mi, para pesinde olacaz abi hayattaki durumun cebindeki paraya bakıyor paran varsa vezirsin yoksa rezilsin

tip dis garanti meslek muhlik ekonomi faso fiso okumak buyuk risk siyrilamassan ancak b*k yersin cunku ulkede uretim yok hic bir sey yok torpil donuyor her yerde oyle kimse sen muhlik ekonomi okudun gel seni patron yapacaz 5k maas verecez kimse demiyor ki bir mühendisin doktor disciden daha cok cabalamasi lazim doktorlukla diste bi baltaya sap olamasan bile alaagin maas en az 5k, ben bir tane bile ac disci doktor görmedim, muhlikte ise 1000lerce vardir, 5k parayi muhlikte almak icin ise tirnaklarinla cabalaman o noktaya erismen lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 30 Mayıs 2017; 16:07:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp fakültesinde okuyorum finallerime 3 hafta var çalışma arasında bu konuyu gördüm :) gerçekten isteyenler okuyabilir tıp fakültesini yoksa okul bitmez, bitse de mesleğe başlayınca hayatınız zehir olur. Para için yapılacak meslek değil çalışma saatleri şartları ve hekim olana kadarki emek harcamalarınız dikkate alındığı zaman. Ama manevi tatmin arayanları da %100 memnun edecek bir meslek ben işin manevi tarafındayım. Statü falan diyenler olmuş haber okuyorlar mı acaba o kişiler merak ediyorum. Her gün yeni bir şiddet, her hafta hekim dövüldü bıçaklandı haberleri çıkıyor. Daha geçtiğimiz hafta bir başhekim odasında kurşunlandı. Para için canınızı tehlikeye atmanıza, ailenizi yalnız bırakmanıza, uykusuz gecelerinize değer mi onu size bırakıyorum, ben de dersime geri dönüyorum

• Aynı para mühendislikte garanti olsa 1 dk durmam yemin ederim zaten ailemin zoruyla girdim.
    LYS de 18.75 biyoloji ile tıpa girdim. Bu adam nasıl okusun adam akıllı Allah aşkına?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayıtOlmayaÜsenenMisafir -- 30 Mayıs 2017; 18:3:28 >
  • Babam tip oku dedi, bogazici iktisata girdim. iyi maasim var ama 18 yasina geri donsem tip okurdum. bence meslek bile degil yasam bicimi. bana buyuk haz verirdi insanlara umut olmak. icimde ukte kaldi emeklilige insallah.

• Para ve is garantisi, gercekten istiyenler bir elin parmagini gecmez.

• MERHABA taharet musluğu bey.Duyduğuma göre Avrupa ve Amerika'da bulunmuyormuşsunuz ve hiç de bulunmamışsınız sizden ricam diğer ülkelere de kendinizi tanıtsanız?

• Ne güzel ülke ya gençler deli gibi çalışıyor doktor olmak için ilk 5 bine falan giriyorlar. Sözde parası çok iyiymiş 10bin lira maaş alsan o kadar okul hayatı stres vs üstüne. 10 bin lira 2500 euro ediyor. Utanmasak avrupanın asgari ücretlisi bizim doktorumuzdan fazla kazanacak

Siz hala para falan diye sayıklayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Vancha

Ne güzel ülke ya gençler deli gibi çalışıyor doktor olmak için ilk 5 bine falan giriyorlar. Sözde parası çok iyiymiş 10bin lira maaş alsan o kadar okul hayatı stres vs üstüne. 10 bin lira 2500 euro ediyor. Utanmasak avrupanın asgari ücretlisi bizim doktorumuzdan fazla kazanacak

Siz hala para falan diye sayıklayın

alim gucu paritesi diye birsey duydunuz mu?

• Aynen

zamanında ilk 3500 içinde olup odtü Matematik yazdığımda salak mısın niye tıp okumadın niye doktor olmadın diyorlardı.
    bölüme 80 kişi kayıt yaptı bu sene ve hepsi de istese tıp okuyabilecekken geldi diyordum ben de. demek ki bir iş var bölümde.

tabi mezun olmadan bölümün puanları yerlerde sürünmeye başladı, mezunları yıllarca işsiz kaldı falan bir değeri kalmadı.

Doktor olmak istemiyordum. elimde fırsat varken de olmadım. halen de istemiyorum.
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    merak ediyorum asgari ücret 1500 euro olan almanya ile ülkemizin alım gücü "paritesi" ni karşılaştırır mısınız?

4 kişilik ailenin "açlık sınırının" asgari ücretin üstünde olduğunu hesaba katarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white4343 -- 30 Mayıs 2017; 16:31:16 >
  • Son günlerde tıptan vazgeçip tekrar mühendislik okumaya karar verdim - tekrar diyorum çünkü aslında en başından beri istediğim buydu, geçen sene hem etrafımdakiler hem de ailem biraz kafamı karıştırmıştı. Mezuna kalınca insanın düşünmeye daha çok fırsatı oluyor ben ne istiyorum ne istemiyorum gibisinden. Ailem baskıcı değildir ama tıp seçme konusunda gizliden gizliye baya üzerime geldiler; iş garantisi, saygınlık vs. Açıkçası şu an kimsenin ne söylediği pek umrumda değil, ben ygs/lys biyolojiye bile zar zor çalışırken nasıl zevkle ezberleyebilirim o kadar ayrıntıyı? Şu an biyolojim iyi ama -kusra bakmayın- pek de kafa gerektiren bir ders değil ts adam da ezberler o kadarını.

Birkaç aya kadar nasıl manipüle edilmişsem gerçekten tıp istediğimi sanıyordum - genel olarak insanlardan çok sistemlerle daha iyi olduğumu, matematik/geometri/fizikle uğraşırken aslında baya mutlu olduğumu fark edince uyandım resmen. Şu an tıp okuma fikri inanılmaz içimi karartıyor umarım bir mucize olur da boun bilgisayar'a girebilirim

Bence kimsenin iş imkanlarıyla ilgili ne söylediğine bakmayın. Mühendislik şu anda dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu mesleklerden biri, çalışma alanı inanılmaz geniş. Gerçekten sevdiğiniz ve iyi olduğunuz bir alanı seçerseniz zaten kendinizi geliştirirsiniz hobi gibi olur sizin için -diye düşünüyorum-

Tıp okumak isteyen herkes tekrar tekrar düşünmeli bence. Etrafınızdakilerin söylediklerini duymazdan gelip sadece o mesleğin size ne hissettirdiğine odaklanın. Başka bir alan size daha hafif geliyorsa ona yönelin. Benim için daha kazanmadan bile ağırlık gibi geliyordu fikrimi değiştirme sebebim %99 bu histir

• Hocam sıcak su cikariyo musunuz

• BEN VALLA ERGENLİĞİN TERLEMELERİNİ EFİL EFİL HİSSETTİĞİM GÜNLERDE DOKTOR OLMAK, KADIN DOGUM UZMANI OLMAK İSTİYORDUM YALAN DEĞİL...
    SABAHTAN AKŞAMA KADAR PITIRCIGI GÖRÜNCE BU AÇLIĞIM AZALIR DİYE DÜŞÜNÜYORDUM.
    SONRA MİLLİ FORMAYI GİYMEYE BAŞLADIKTAN SONRA VAZGEÇTİM BU SEVDADAN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taharet Muslugu.

Para

• quote:

Orijinalden alıntı: Vancha

merak ediyorum asgari ücret 1500 euro olan almanya ile ülkemizin alım gücü "paritesi" ni karşılaştırır mısınız?

4 kişilik ailenin "açlık sınırının" asgari ücretin üstünde olduğunu hesaba katarak.

siz bence bi arastirin o o demek degil. turkiyedeki 2500 euro ile isvicre nirvec ingiltere almanya her ne halt ise oralardaki 2500 eur ayni degil. simdi ayakustu anlatilmaz sifirdan siz arastirin anlayacak ve aydinlanacaksiniz. bu dedigim sey turkiyede gelir sosyal refah duzeyi vs iyi demek degil sadece nerdeyse baskasinin asgari ucretine esit olacagiz demissiniz ya onadir. o halde ukraynalisi kazaki ozbeki ölsün ayni bakis acisi ile.

• Haklısınız zaten ondan bir sonraki mesajimda bunu yazdım.Devlet bu bölümü adam edemedi.Ulkede her şey statü para üzerine kurulu."Sen de mı iktisat okudun" cümlesi her yerde yankılanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkkxx

para için seçmeyen kitle bunun farkında zaten hocam

Çevremde para için seçmeyen ve pişman olan örnekleri var henüz uzmanlık almamış halleri. Ama haklısınız kişiye göre değişir herkes aynı olacak diye bir kaide yok

• Olma o zamam ne seviosan onu ol buraya bunu yazmanın ne alemi var

• Ve her şeye b*k atan donanım haber bugünde bizi şaşırtmıyor neymiş parası iyi olmasaymış kimse doktor olmak istemezmiş.Ulan zaten size kalırsak yaşamayalım biz.Hayat çok abartı yani.Herkese hayata gelmeden önce sorulsaydı yaşamak istiyon mu diye kimse evet demezdi hajııı.Allahım nası bi forum bu ya bi Behzata b*k atılıyor bi umut öncül bi ara 2009 öss birincisine abooo adam bozmuş hacııııı püüüh böyle birinci olmaz olsun.Sonra referandumdan önce yok evetcilerin beyni yok.Olum eleştirmeyi bırakın hayatınızan devam edin.İlerde Allah bilir bu insanlar neden ygs lys hazırlanıyo hacııı bil geyts okumuş mu la ösaudbhausn diye konularda açılır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.