< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Şubat 2023; 1:38:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir jeofizik mühendisi olarak Naci görür ve celal şengörün iddaaları saçma (8. sayfa)

-
-
Şener Üşümezsoy böyle bir fay yok diyor.
Ahmet Ercan, Naci Görür, Celal Şengör, Şener Üşümezsoy çıkıp Fatih Altaylı programında tartışsınlar izleyelim.
Bilim ve matematik tektir bu kadar büyük görüş farklılığı nasıl olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Şubat 2023; 2:22:32 > -
Tpao nun yeni sismik gemileri ve rov leri ile yeni bir marmara çalışması yapılması faydalı olur mu sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Şubat 2023; 8:38:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tabiki veri veridir. Fazla mal göz çıkarmaz. Bu fay haritaları Marmara denizin altındaki faylar da eskiden kırılan fayların sismik yansıma ile deniz tabanı batimetrisi alınarak çıkarılmış. daha teknolojik gemirlerle kırıkların tek mi yoksa daha parçalımı olduğu anlaşılabilir. Bu açıdan deprem büyüklüğü hesaplanırken işe yarar Ama depremin ne zaman nerede olacağını kestimek anlamında hiçbir işe yaramazlar. Zaten depremin nerede ve ne zaman olacağını bilmeyede gerek yok. Sağlam binada otur maalesef tek çıkar yol ve sonuç bu.
Geçen bir arkadaş paylaşmıştı deprem önceden bilinebilir mi. Eğer paran varsa bilinir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş sen mühendis olduğundan eminmisin
Ezberci eğitimin sonucu işte. 10 matematik netiyle mühendis olunca sonuç bu
marmarada güney doğudaki kadar büyük deprem olmama ihtimali yüksek.
son mevzuata göre yapılmamış binalar halen daha riskli.
millet binalar için 2000 öncesi vs diye sınıflandırma yapıyor ama öyle birşey yok.
bir an önce riskli binaların(tuz buz olacak halde olanların) yenilenmesi lazım.
deprem 7 olur 7.5 olur kestirmek zor(arasında 5 kat enerji farkı var.) binalarımızı en kötüye göre hazırlamalıyız.
-
Cahilce safsatalar, bilimsel bir verin arastirman mi var da bu adamlara laf salliyorsun. 1912 de Tekirdagda kirildi, 99 da golcukte aradaki esenkoy, kumburgaz arasi fay hatti kirildi. Kirilacagi güngibi fiziki kanunlara göre aşikar.. Kirilmasi için gereken stres birikimi belli 6 milyar giga ton, bu enerjinin yaratabilecegi büyüklük belli, fay hattinin derinliği belli, etki edecegi bölgeler de belli iken üstelik hu arastirmalari, Itü bünyesinde Celal Sengör ile 99 sonrasi fay haritalanmasinda Natonun Ab ülkelerinden alinan fonlarla xavier lepichon un yaptigi sismis arastirmalar neticesinde yapildi.
Git keriz avla, jeoloji muhendisligine de sövdürtme simdi. Gelelim sizin amaciniza.
Sen ve senin gibilerin amaci ne mechul, ama sebep oldugu durum belli, deprem bugun olmasa bile yarin olacak yarin oldugunda da zaten onlem almak istemeyen kitleyi iyice rehavete sevk edecek söylemler bunlar. Yarin deprem olacak gibi, önlem almak en mantiklisidir. Ya cahilsiniz, ya kasitla bu soylemleri savunuyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
5 kat degil 32 kat enerji farki var.
21. yüzyılda kafasinda kalpakla gezen birini ciddiye mi almaliyiz? Kafasında fesle konuşandan ne farkı var? Ideoloji saplantili, sorunlu, mantiki tesessülü saglayamamiş tiplemeler bunlar.
Kaale bile almamak lazim. Depremin olacagi aşikar, ha bugun ha 3yil sonra yapi denetimi yapilmali, binalar acilen yenilenmeli baska kurtuluşu yok bu işlerin. Deprem olmayacak demek kadae sacma beyinsizce bir soylem olamaz. Kirilan iki fay hatti arasindaki fayin kirilacagi gün gibi bilimsel olarak net zaten. Ne zaman olacagini bilemeyiz. Önlem şart.
Hele bir Profesörlük ünvanını al. Sonra senide ciddiye alırız evlat.
Ama önce bi al tmmmı? Sonra gelip konu açıp profesörlere sallama hakkını elde edebilirsin.
-
Kafasında fes olan deli saçması insanı bu ülkede baş tacı yaptılar kusura bakma da kalpakla gezenle de sıkıntım olmaz bu saatten sonra.
Adam deprem olmayacak demiyor. Fayın sol ve sağ kısımlarının kırıldığını ortada kalan tek bir parça olduğunu kumburgaz önünde bunun da 6.5 dan fazla büyük bir deprem üretemeyeceğini fayda kayma hareketi olduğunu ifade ediyor.
Kandilli rasathanesi de bu kayma hareketini doğruladı. Önce ne olduğunu anla ondan sonra eleştirini yap. Önlem almayın diyen var mı sana ?
-
"21. yüzyılda kafasinda kalpakla gezen birini ciddiye mi almaliyiz?"
21. Yüzyılda, adamın söylediklerine değil, kafasındakine takılan bir avuç insansınız!
Siz necisiniz gerçekten birader?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 19 Şubat 2023; 13:40:18 >
7 ile 8 arasında 31.5 kat fark var.
6 ile 8 arasında 1000 kat fark var.
-
Öncelikle bu kadar sivrilmenize gerek yok, ben senin üzerinden sahsiyetini ele almadim. Anla manla falan diyerek, yamuk yumuk konuşma şekillerine girmeyin, o sekilde kontra cevap vermesini ben de bilirim. Alintiladigim mesajinin neresinde dediklerimin haricinde bir sey yazilmiş. Geçmiş mesjalarda ne yazdigini bilmiyorum, sadece adamin dedigi uzerinden yorum yaptim. Fay yok diyor demissin onun üzerine bu mesaji yazdim. Uzatmanin luzumu yok.
Senle ne derdim var da sahsiyetinin üzerine alindin. Ne sikintim olsun seninle.
Fesli adami savunduk mu da, kalpaklıyı ehven gösteriyorsun. Her ikisi de uç tipler ve su hayatta bir şeylerin uçlari her zaman sikintilidir. Komunistte, faşistte problemli tiplemelerdir. Sengor, Naci Gorur hepsi ortak noktada bulusup konusurken, bu adam zirvaliyor. Isim yapmak, reklam yapmak amaci taşiyor belli ki. Yillardan beri o kirilacak fay hatti tek başina kirilirsa 7.5 civari olacak, ancak iki fay halinde kirilma yasanirsa 6.5-7 civarlarinda olabileceginden bahsediliyor. Bunlar cikmiş depremin olmasi için su kadar enerji lazim su kadar yili daha var, ya da deprem 6.5 gibi olacak insanlari rehavete dusurecek yanliş soylemlerde bulunuyorlar. Deprem 8 olacak denmeli, yanliş bile olsa bu milletin gozu korkmali ki adim atilsin. Ne geldiyse bu rehavetten geliyor zaten. Bu tur adamlari bu sebeple sevmiyorum, ciddiye de almiyorum
Adamin söylemleri populist, saf muhalif bir kanalda istedigi gibi ona buna sallama özgurlugune sahip bunlar, buna bal gibi de populizm denir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 19 Şubat 2023; 22:55:7 >
-
.1 arasinda 2n katlari diye biliyordum ben. .2 uzerinden hesaplaniyorsa, bilemem. Basit lise konulariydi, uzerinden uzun yillar gecti
yine herkes bisey salliyor
adam bisey soyluyor, bir dinleyin. Yine linc baslamis
Bu arada ben buyuk bir deprem olacagini dusunuyorum ama sadece dusunce bu. Neden dusunuyorum? Cunku cok daha az fay hatti olan yerde 6 siddetinde deprem gordum.
Onlemimizi alalim da olmazsa daha iyi
-Jeoloji Profesörü Celal Şengör İstanbul depremi ile alakalı İmamoğlu'na sert eleştirilerde bulundu;
"Ekrem bey iyi niyetle yaklaşmak istiyor ama bizim dediklerimizi kulak arkası ediyor.Politikacılarda bu konuda bilgisiz."
"Biz son seçimler zamanında Ekrem beye deprem konusunda 'Emrinizdeyiz' demiştik ancak kendine bilim adamı diyen her kişiyede sarılmayın dedik.Bu işleri bilen bir elin parmakları kadar adam var.Ekrem bey deprem konusu ile alakalı bir toplantı yaptı ve herkes davet edildi,ben o toplantıya gitmedim belki bizi daha sonra çağırır diye.Daha sonra Ekrem bey ikinci bir toplantı yaptı ve o toplantının açılışınıda büyük deprem uzmanları Kılıçdaroğlu ve Akşener yaptı."
"Türkiye'deki siyaseler popülist.Deprem konusunun farkında değiller.Ne tahsilleri nede aile görgüleri müsait,olamazlarda.Ama senin halkında bunlardan başkasını seçmez çünkü kendine benzeyeni seçmek istiyor."
Z Habertwitter
“Celal Şengör'ün İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelttiği deprem eleştirisi tepki çekti: "Ne tahsilleri müsait, ne aile görgüleri müsait..."”https://twitter.com/i/status/1627413200655228929
-
Le Pichon, İstanbul’da olabilecek muhtemel depremlere ilişkin de tahminlerini paylaştı.
İstanbul’un da önemli bir fay hattına yakın olduğuna değinen Le Pichon, “İstanbul’un farklı bölgeleri depremden farklı etkilenecek. Bu konuda çok sayıda Türk araştırmacı, aynı zamanda Çinlilerin de çalışmaları var. Önemli olan yapı üretme yönetmeliklerinin bu tahminlere uygun olması ve kurallara, yönetmeliklere uyulması. İnsanların saygı göstermediği, uymadığı düzenlemeler hiçbir işe yaramaz.” değerlendirmesinde bulundu. Le Pichon, şöyle devam etti:
“Marmara'dan 7,6 üzerinde tek bir depremin olacağını düşünüyorum. Tüm meslektaşlarımın böyle düşünmediğimi biliyorum. Onlar 2 ya da 3 deprem olacağını düşünüyor. Tarih kimi haklı çıkaracak göreceğiz. Bölgedeki levhaların nasıl geliştiğine bakıyorum. Marmara'da fayın bütün hareketi, belli bir uzunlukta tek bir anda yapacağını görüyorum.”
İstanbul’da tsunami beklentisinin açık denizlerdeki gibi olmayacağını kaydeden Le Pichon, “Marmara için çok büyük olmayacak, hasar yaratabilecek tsunamiler olacak.” dedi.
Neyse 24 gün sonra bakar artık...
-
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/yilmaz-ozdil/kahin-6110739/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X