Şimdi Ara

Bir İmam Hatip mezunu olarak her okulun İmam Hatip olmasına karşıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu yazdığım şeyler tamamen içimden geçen şeylerdir, herhangi bir art niyetim yok. Ben bu sene mezun oldum bir İmam Hatip lisesinden.İlk önce öğretimden, eğitimden bahsetmek istiyorum.Biz diğer öğrencilerden farklı olarak 6 saat Kuran dersi, 2 şer saat Fıkıh,Hadis,Siyer ve 4 saat Arapça dersi gördük. Geri kalan zamanda diğer öğrenciler gibi ana dersleri gördük. Bizim sınıfta 4 senedir arapça görmemize rağmen arapça konuşabilen en fazla 3 kişi var ki bunlarda temel olarak konuşabilir. Bizim sınıfımızda Kuran'ı makamlı okuyan 2 kişi vardı. Demek istediğim şey biz 4 sene boyunca fazladan dersler gördük ama hiçbir şey öğrenemedik.Bunda hem eğitim sisteminin hemde bizim suçumuz var ama oran verecek olursak bizde ki suç sadece %30 .

Yukarıda ki yazdıklarıma bazı bilgiler ekliyeyim. Ben sbs ile girdim Anadolu İmam Hatip lisesine ve ortalamam 420 idi. 420 puana bulunduğum şehirde Anadolu Lisesi vardı lakin ben hem arapça öğrenirim hem dinimi öğrenirim diye düşündüm ve hata yaptım. Çok pişmanım ben İmam Hatip Lisesi mezunu olduğum için. Çünkü bize doğru dürüst ne Arapça öğretildi ne Kuran. Buda yetmezmiş gibi İlahiyat Fakültesi için ek puanlar kaldırıldı son senemizde. İlahiyat düşünen arkadaşlarım vardı bir sürü. Diyorum ki kendi kendime; keşke 4 ders arapça yerine matematik görseydim de üniversite sınavlarında daha çok net yapsaydım. Çünkü inanın bana İmam Hatipte okumamın hiçbir katkısı olmadı, namaz surelerini biliyorum fazlası yok. Küçükken yaz tatilinde camiye giderdim size yemin ederim ki o camiden aldığım bilgiler daha çok işime yaradı.

Peki gelelim okulların İmam Hatip Lisesine çevrilmesine. Bence bu bir tür beyin yıkama oyunudur. İmam Hatiplerde artık bir baskı var, hocaların hepsi hükümeti destekliyor. Bende sağcı biriyim ama bu bir gerçek, sağcı olmayan hocalar imam hatiplerde iş bulamıyor. Mesela bir hocamız vardı sağcı, her dersinde hükümeti savunurdu. Başka bir hocamız vardı 9. sınıfa giderken, Atatürk'ün bu ülkeye faydasından bahsetti ve ucundan siyasete girdi. O hoca 2 hafta sonra okuldan ayrıldı beyler. Sınıfımızdan bir kız şikayet etmiş siyaset yapıyor diye.Demek istediğim şey hükümet yanlısı öğrenci istiyorlar artık. Hiç sorgulamasın, her şeye tamam desin istiyorlar. Bu gün bir haber gördüm, Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesine dönecekmiş. Sosyal Bilimler öğrencileri ağlıyor. O öğrencilerin okumaya hevesi kalmış mıdır acaba...

• Haklısın (okumadım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf artı almak için okumadığını belirtmen güzel. Helal olsun ne diyim
  • Eeeeee zamanında düşünecektin bunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu okiycagima imamhatip okurum

• SanırımMezunaKalcam S kullanıcısına yanıt
    Tamam ( okumadım )

• Terrible Certainty kullanıcısına yanıt
    Kandırıldık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel lise mi, devlet lisesi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gel de bunu halka anlat

• Reis mezunami kaldin bende imamhatio mezunuyum bende mezuna kaldim hangi imamhatip bu arada

• İmam hatip anaokulu bile çıkacak artık, ilerde belki devlet çalışanları sadece onlardan seçilir; hiç belli olmaz burası Türkiye, yıkanmış beyinleri kontrol etmek çok kolay çünkü...

• yazdıklarını okudum, sana katılıyorum
  • Okudum haklısın dostum.
    İmam hatipler anadolu imam hatip olunca itibarı mı artıyor nedir bu anadolu ekleme mevzusu
    Gerçekten anadolu lisesi olan liseler de itibarsızlaştırıldı her liseye anadolu eklenerek

• E kardesim ne suc okulunmus senin sucun. o kadar siyer fikir bilmemne dersine calismazsan tabi aklinda hic bir sey kalmaz. Hocalar her seyi anlatiyor gorevini yapiyor bu sana kalmis. Sen okulu suclayamazsin. Bende dersi dinlemedim o yuzden meslek derslerinden ya kopya cektim ya kaldim. Son sene zaten universte sinavina calismaya hocalarin cogu izin veriyor bize sinav sorularini verdiler ders islemedik test cozduk. Kusurabakma ama tamamen senin hatan. ben 5 sene imam hatip okudum ama 5 senede belki 1 2 derste hocalar siyaset yapmistir o kadar.

Bizim imam hatipte kac tane fetocu vardi hemde en kral fetocular, bitanesi milyoner oldugundan bahsediyordu oylesine burda ogretmen oldum diyordu (suan napti bilmiyorum) olay bu yani. Ben hic arapcaya calismadim hoc bir sey bilmiyorum ama adam akilli calissan kaybolmayacak kadar ogrenirdin arapcayi

• İmamhatipler kapatılsın
  • erkek-kız okulları ayrılmaya başlandı bu işin sonu iyi değilhttp://www.hurriyet.com.tr/okullari-donusturulen-ogrencilerden-tepki-40227830 (sebep imam hatipte kız-erkek aynı binada eğitim görmesiymiş )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke herkes senin gibi olsa, ama siyasal islam fırsat buldu mu durmaz

• Az olan seyin degerli oldugunu kavrayamamislar.
    Her yer tip fakultesi ols adoktorun degeri kalir mi ve ya elmas demir kadar ciksa degeri olur mu her yeri imamhatipe cevirerek imamhatio acarak adim basi ustune bide puani ile anadolu lisesine yerlesemeyeni 150 200 puanli cocugu musluman hristiyan ateist musevi demeden imamhatipe direkt yerlestirerek hic olmaz bu is.
    Bak beyoglu imamhatipe kartal imamhatipe yuksek puanli her turden egitimi kaliteli okullar iste onlar gercek imamhatipli yetistiriyor.

• Boş boş işler.akpnin hakim olduğu ülkede adam akıllı din eğitimini unutun

Kendi iğrenç ideolojilerini kim zorla insanlara dayatıyorsa kulaklarını çınlatıyorum haberi olsun

ismet eğitimi amerikaya sattı bunlarda yolun devamını getirdiler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.