Şimdi Ara

BİR HAYALMİ YOKSA GERÇEK OLABİLİRMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kisa surede kendisine baglandigim fakat supriz sekilde cikan bir masrafimdan dolayi çok sevdigim casio z1000'imi sattim arkadaslar
    Odemelerimi yaptiktan sonra dogal olarak yeni makina alacagim ve simdiden arastirmalara baslamaliyim diye dusunuyorum. Ayni makinayi tekrar almak manasiz olacak, bu yuzden kafamda alacagim makinada istedigim özelliklerin genel hatlari bir profilini cikarttim. Tawsiye, öneri, tecrube ve dusuncelerinizi bekliyorum?

- Min 1/.18 inch sensor,
    - 7/8Mp arasi,
    - Özellikle diyafram ve enstanteneye manuel ayara izin veren (nispeten veya full manuel)
    - 600 - 800Ytl arasi,
    - Gece veya loş ortam cekimleri basarili (yuksek iso seviyesinde noise sorunu olmayan ki, cogu durumda 400 iso seviyesine kadar basarili, noise'siz fotolar cekmesi benim icin yeterli aslinda)
    - Abarti bir boyutu/agirligi olmayan, tasinabilir mumkunse compact (fuji F6xxx serisi gibi abarti bir boyut istemiyorum yani. evt makina cok basarili ama boyut ile basarim illaki ters orantili olacak degil ya )
    - Min. shutter hizi 10sn veya daha ustu (gece çekimlerinde başari icin)
    - Renkleri min. fuji F30 hatta z1000 kadar canli, doygun, keskin ve tabii dogal olan
    - Macro 1- 6cm arasi,
    - Min 2.5 inch, 115.000 pixell tft ekrani olan
    - Batarya kullanim suresi ve foto cekim sayisi kabul edilebilir hatta "iyi" olan (z1000 bu konuda çok iyiydi)
    - Ve tabii son olarak dpreview veya steve amcadan "şiddetle önerilir" tavsiyesi almiş bir makine

Tum bu özellikleri bünyesinde barindiran bir makinayi bilen / duyan / gören / kullanan veya tavsiye edecek olan varsa mumkunse elime mum diksiin
    Edit; çok şey'mi istiyorum acaba?

• fuji de f30
    canon da s80
    nikon da p3
    panasonicte lx2
    .......

bazıları tam manuel değil..

http://www.dpreview.com/reviews/canona710is/

Sensor • 1/2.5 " Type CCD

sensor haric saydıklarının hepsi var
    7MP,full manuel,hafif küçük,2.5 lcd,1cm macro,max sutter 15 sn,pil ömrü uzun,700~800ytl artı Image Stabilizer var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dijitalman

canon A710 IS
    Top 20 cameras of the last five days de 12.sırada

http://www.dpreview.com/reviews/canona710is/

Sensor • 1/2.5 " Type CCD

sensor haric saydıklarının hepsi var
    7MP,full manuel,hafif küçük,2.5 lcd,1cm macro,max sutter 15 sn,pil ömrü uzun,700~800ytl artı Image Stabilizer var.

Evt 710 IS basta benimde kafama yatti ama sensorunun 1/2.5 olmasi beni dusunduruyor acikcasi. Gerci dpreview'deki incelemisnde gayet hoş canlı, noisesiz, doygun renkli fotolara imza atmiş makina ama o inceleme sanki makinaya biraz kiyak gecilmiş gibi. Zira fotolarin hemen hepsi "en iyi hava şartlarinda cekilmiş" ve makinanin loş veya gece cekimi pek sinanmamiş. Birde batarya meselesi var a710'lar 4 adet aa kalem pil ile calişiyorlar sanirim, askeri gece-gorus durbunu aliyoruz sanki

• arkadaşta zaten 1.8 inç demek istemiş muhtemelen benim bildiim 18 inç sensörlü makine yok sensörü 18 inç olsa makine heralde 1 metreküp falan olur

bu arada makine iimiş yaaaaaa bu dediniz 700-800 tahminimi yoksa fiyat linki verbiliyomusunuz ben bunu garantili sıfır satan bi yer bulamadım nette...

Orjinalden alıntı: radiko

fuji de f30
    canon da s80
    nikon da p3
    panasonicte lx2
    .......

bazıları tam manuel değil..

Fuji F30;
    + mukemmel foto kalitesi
    + Mukemmel iso basarimi
    - Bulunabilirligi az
    - Sadece xd card kullaniyor
    - Aşiri biçimsiz, kült ve tam bir tasarim faciasi..

Canon S80;
    - İso 200 ve 400 noise olmamasi gerektigi kadar kotu
    - Renkler dpreview'de karsilastirildigi panasonic ve olympus^'a gore cogu yerde "sonuk ve cansiz"
    + Guzel atsarim
    + Gelişmiş manuel kontrol secenekleri

Nikon P3
    - Ciddi beyaz dengesi hatalarina sahip
    - Karsilastirmada Casio Z850 karsisinda hemen her kosul/durumda havlu atmiş!!
    - Sonuk ve cansiz renkler

Panasonic'i zaten hiç dusunmuyorum dostum. Alternatifler icin tesekkurler dostum. Lakin aradigimi henuz bulabilmiş degilim, listede en mantiklisi şimdilik canon s80 gozukuyor. S80 ile a710 ve 630'u karsilaştirip incelicem..

• arkadaşlar 1/8 sensör 1/2.5 dan küçük değilmi benmi yanlış biliyorum?
    Daha Fazla Göster
  • anlattığın özelliklerde bit makine: Kodak P880!... 700 YTL civarında...

Orjinalden alıntı: lord of chaos

arkadaşlar 1/8 sensör 1/2.5 dan küçük değilmi benmi yanlış biliyorum?

Hayir daha "büyüktür"..

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

arkadaşlar 1/8 sensör 1/2.5 dan küçük değilmi benmi yanlış biliyorum?

Hayir daha "büyüktür"..

Orjinalden alıntı: RaYNoX

1\8 sensör tabiki de 1\2.5 sensörden küçüktür. fakat 1\8 gibi bir sensör mevcut değil. 1\1.8 dir o. ve 1\1.8 - 1\2.5 ten daha büyüktür. matematiksel olarak ta bölündüğünde sonuç çıkacaktır ortaya

uzun lafin kisasi 1/1.8 inch bir sensor her zaman 1/2.5 inch bir sensore tercih edilir, daha iyi işik toplar ve cogu durumda daha kaliteli sonuclara imza atar

arkadaşta zaten 1.8 inç demek istemiş muhtemelen benim bildiim 18 inç sensörlü makine yok sensörü 18 inç olsa makine heralde 1 metreküp falan olur

bu arada makine iimiş yaaaaaa bu dediniz 700-800 tahminimi yoksa fiyat linki verbiliyomusunuz ben bunu garantili sıfır satan bi yer bulamadım nette...

Kardeş ideefixe.com da var Fiyatı 850 ytl.

http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=EETE02ECQ2HBNO7ZS10L

• hmm Samsung S800 olabilir
    and the road gets tough

I don't know why
  • quote:

Kisa surede kendisine baglandigim fakat supriz sekilde cikan bir masrafimdan dolayi çok sevdigim casio z1000'imi sattim arkadaslar
    Odemelerimi yaptiktan sonra dogal olarak yeni makina alacagim ve simdiden arastirmalara baslamaliyim diye dusunuyorum. Ayni makinayi tekrar almak manasiz olacak, bu yuzden kafamda alacagim makinada istedigim özelliklerin genel hatlari bir profilini cikarttim. Tawsiye, öneri, tecrube ve dusuncelerinizi bekliyorum?

- Min 1/.18 inch sensor,
    - 7/8Mp arasi,
    - Özellikle diyafram ve enstanteneye manuel ayara izin veren (nispeten veya full manuel)
    - 600 - 800Ytl arasi,
    - Gece veya loş ortam cekimleri basarili (yuksek iso seviyesinde noise sorunu olmayan ki, cogu durumda 400 iso seviyesine kadar basarili, noise'siz fotolar cekmesi benim icin yeterli aslinda)
    - Abarti bir boyutu/agirligi olmayan, tasinabilir mumkunse compact (fuji F6xxx serisi gibi abarti bir boyut istemiyorum yani. evt makina cok basarili ama boyut ile basarim illaki ters orantili olacak degil ya )
    - Min. shutter hizi 10sn veya daha ustu (gece çekimlerinde başari icin)
    - Renkleri min. fuji F30 hatta z1000 kadar canli, doygun, keskin ve tabii dogal olan
    - Macro 1- 6cm arasi,
    - Min 2.5 inch, 115.000 pixell tft ekrani olan
    - Batarya kullanim suresi ve foto cekim sayisi kabul edilebilir hatta "iyi" olan (z1000 bu konuda çok iyiydi)
    - Ve tabii son olarak dpreview veya steve amcadan "şiddetle önerilir" tavsiyesi almiş bir makine

Tum bu özellikleri bünyesinde barindiran bir makinayi bilen / duyan / gören / kullanan veya tavsiye edecek olan varsa mumkunse elime mum diksiin
    Edit; çok şey'mi istiyorum acaba?

Bu belirttiğiniz makinaya en yakını, sizinde yazıda adından bahsettiğiniz Fuji 6000 Boyutuna zamanla alışılır bence. S2 de başta bana çok büyük geliyordu, şimdi ufaldı iyice

• a710is, iki kalem pille çalışıyor
    fiyatı 745,31 YTL geçen hafta aldım.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=307&productId=bd82092

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 16 Ocak 2007; 21:55:51 >
  • quote:

Kisa surede kendisine baglandigim fakat supriz sekilde cikan bir masrafimdan dolayi çok sevdigim casio z1000'imi sattim arkadaslar

Sorun neydi bende bu aralar Z850 almayı düşünüyorum da...

Saygılarımla....

Orjinalden alıntı: dijitalman

a710is, iki kalem pille çalışıyor
    fiyatı 745,31 YTL geçen hafta aldım.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=307&productId=bd82092

A710i oncelikle hayirli olsun. Evt 2 pille calişiyor olmasi buyuk avantaj lakin nette'ki sample fotolarinda 200 ustu iso'da yeterli yada soyle diyeyim "kendisinden bekleneni veremeyen" bir makina oldugu yazilip-çiziliyor. Bu yuzden onu en basta ike listede sonradan cikardim hocam..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RaYNoX

1\8 sensör tabiki de 1\2.5 sensörden küçüktür. fakat 1\8 gibi bir sensör mevcut değil. 1\1.8 dir o. ve 1\1.8 - 1\2.5 ten daha büyüktür. matematiksel olarak ta bölündüğünde sonuç çıkacaktır ortaya

uzun lafin kisasi 1/1.8 inch bir sensor her zaman 1/2.5 inch bir sensore tercih edilir, daha iyi işik toplar ve cogu durumda daha kaliteli sonuclara imza atar

Ben şimdi Sony DSC-N2 diycem ama sen yine gece fotoğraflarının kötü olduğunu söyliyceksin... Bende sana yine bu makineyi iyi incelemeni söyliycem...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.