Şimdi Ara

BİR DİŞ ÇEKTİRDİM BAŞIMA BELA OLDU :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
45.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 9 gün önce dişimi çektirmek için üniversite hastanesine gitmiştim dişimi çektirmeye. ama keşke çektirmeseydim abi yemin ediyorum sinirden elim ayağım titriyor ulan bi diş çektirdim alt üst bütün dişlerim ağrımaya başladı + buna diş etim de dahil acayip sızlıyor üstünden 8 9 gün geçmesine rağmen olanlara bak ya napacağım beyler ben yokmu bunun bi ilacı felan dişçiye gitmeden önce ne ağrım ne sızım vardı hiç bir şeyim yoktu sağlam adamı soktukları hale bak ya

• Diş ve damak kemiği etkilendiği için normal
  • Çürük ileri derece ise büyük ihtimal ağızda kırılıp öyle alınmıştır benim sağ üstü taraftan alınan baya zorladı diş hekimi ben çekemem çene cerrahına gideceksin dedi 2 gün civarı kanama yaptı 1 ay oluyor hala ufak bir şişlik mevcut yani geçer devam ederse 2-3 gün daha bir git için rahat etsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygx

Çürük ileri derece ise büyük ihtimal ağızda kırılıp öyle alınmıştır benim sağ üstü taraftan alınan baya zorladı diş hekimi ben çekemem çene cerrahına gideceksin dedi 2 gün civarı kanama yaptı 1 ay oluyor hala ufak bir şişlik mevcut yani geçer devam ederse 2-3 gün daha bir git için rahat etsin .

benim de sağ üstte en arka da kök dişlerden birini çektiler 2 kişi 40 dakika kadar uğraştılar sonun da çekmeyi başardılar dediğin gibi bir kaç gün daha bekleyip doktora gideceğim bir diş yüzünden bütün dişlerim ağrıyor

ayrıca evet parçalandı bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt58 -- 30 Mart 2013; 1:49:05 >

• inşallah damağa birşey olmamıştır,ofisten bir arkadaş senin gibi dişi çektirdi, daha sonra ağrılarından ötürü hastahaneye gitti damakları neşter ile kesip iç çürüğü temizleyip tekrar dikip tedavi etmişlerdi.İnşallah seninkide öyle olmaz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt58

quote:

Çürük ileri derece ise büyük ihtimal ağızda kırılıp öyle alınmıştır benim sağ üstü taraftan alınan baya zorladı diş hekimi ben çekemem çene cerrahına gideceksin dedi 2 gün civarı kanama yaptı 1 ay oluyor hala ufak bir şişlik mevcut yani geçer devam ederse 2-3 gün daha bir git için rahat etsin .

benim de sağ üstte en arka da kök dişlerden birini çektiler 2 kişi 40 dakika kadar uğraştılar sonun da çekmeyi başardılar dediğin gibi bir kaç gün daha bekleyip doktora gideceğim bir diş yüzünden bütün dişlerim ağrıyor

Tamam aynısı , aynısı ben :) bende 2-3 gün uğraştım ama ağrı sızı olmadı . Etken var tabi yapı meselesi , çektirdiğin diş hekimi falan filan keşke çene cerrah gitseymişsin adam 5 dakika da halletti tabi diş hekimin de akıllı olacak böyle adamı uğraştırırlar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-293545EA6 -- 30 Mart 2013; 1:59:01 >

• quote:

quote:

quote:

Tamam aynısı , aynısı ben :) bende 2-3 gün uğraştım ama ağrı sızı olmadı . Etken var tabi yapı meselesi , çektirdiğin diş hekimi falan filan keşke çene cerrah gitseymişsin adam 5 dakika da halletti tabi diş hekimin de akıllı olacak böyle adamı uğraştırırlar ...

ne hekimi abi stajyer kızlar çekti dişi zaten bi ara kız 10 dk uğraşıp dişi oynattıktan sonra diğerine bu kök değilmi dedi. ben orda bayıldım heralde, o lafı duyunca içim gitti valla ulan dişi oynatmışsın çıkarıcaksın şimdimi sorulur bu soru bir daha üniversitemi tövbe özel doktora gideceğim sağlık bu şakaya gelmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *DeviantART

inşallah damağa birşey olmamıştır,ofisten bir arkadaş senin gibi dişi çektirdi, daha sonra ağrılarından ötürü hastahaneye gitti damakları neşter ile kesip iç çürüğü temizleyip tekrar dikip tedavi etmişlerdi.İnşallah seninkide öyle olmaz hocam.

allah korusun hocam ya okurken bile tüylerim diken diken oldu
  • Üniversite hastanesinde muhtemelen bir öğrenci çekti dişinizi. Mecbur kalınmadıkça üniversite veya normal hastaneleri tavsiye etmem kesinlikle. Ankara-Gazi hastanesinde çürük dişin içi oyulup dolgu yaptıracaktım. Böyle 20-25 tane sandalye olan yere aldılar, genç biri geldi başladı işlemlere.

Ardından diyalog şu:

Öğrenci: Hocam bakar mısınız?
    Hoca: Hmm, biraz şuradan, şunu şuradan, şunu şuraya
    Ben: Eyvah eyvah ayvayı yemişiz!...
    Öğrenci: Geçici dolgu tamam, yarın gelin normal dolguyu yapalım..
    Ben: ^'+'^+%+%$½£$½#>£½$£#

Akşam evde bana 1 dokunan 1000 ah işitiyor. Aldım elime çengelli iğneyi, başladım dolguyu çıkarmaya..

Ertesi gün özel doktora gittim.. Durumu anlattım, doktor dedi ki, iyi ki çıkarmışsın dolguyu, beynine basınç yapmış yanlış dolgu diye..

Sonra tekrar başladı temizlemeye, tükür dedi, tükürdüm bir de ne göreyim? Çürükler olduğu gibi duruyordu neredeyse.. Neyse sonra bitti huzura erdim

Bir daha diş için hastane mi? Aman aman kalsın.. Tabi herkesin durumu olmayabiliyor, mecbur hastaneye gidiyor. Veya bana denk gelen öğrenci sanırım ilk deneyimini bende yaptı.. Her öğrenci öyle çıkacak diye bir kaide yok tabiki.

Benim kızdığım, madem ilk deneyimi, hoca başında dursaydı bari..

• Üniversite veya normal hastaneye gidipte memnun olan kişi göremedim arkadaş. Maalesef içler acısı bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Üniversite hastanesinde muhtemelen bir öğrenci çekti dişinizi. Mecbur kalınmadıkça üniversite veya normal hastaneleri tavsiye etmem kesinlikle. Ankara-Gazi hastanesinde çürük dişin içi oyulup dolgu yaptıracaktım. Böyle 20-25 tane sandalye olan yere aldılar, genç biri geldi başladı işlemlere.

Ardından diyalog şu:

Akşam evde bana 1 dokunan 1000 ah işitiyor. Aldım elime çengelli iğneyi, başladım dolguyu çıkarmaya..

Ertesi gün özel doktora gittim.. Durumu anlattım, doktor dedi ki, iyi ki çıkarmışsın dolguyu, beynine basınç yapmış yanlış dolgu diye..

Sonra tekrar başladı temizlemeye, tükür dedi, tükürdüm bir de ne göreyim? Çürükler olduğu gibi duruyordu neredeyse.. Neyse sonra bitti huzura erdim

Bir daha diş için hastane mi? Aman aman kalsın.. Tabi herkesin durumu olmayabiliyor, mecbur hastaneye gidiyor. Veya bana denk gelen öğrenci sanırım ilk deneyimini bende yaptı.. Her öğrenci öyle çıkacak diye bir kaide yok tabiki.

o hata bir kere olur bir daha devlet hastanesimi asla gitmem kanal tedavisi vs için özel doktora gideceğim.. işkence resmen abi dediğin gibi 20 25 sandalye olan bir bölüme aldılar çığlıklar bağırmalar felan.. zaten bana koyan da orada stajyer kızın diğerine dişi biraz uğraşıp oynattıktan sonra bu kök değilmi demesi oldu aman abi uzak durun bu tür hastanelerden ben bi hata yaptım sizler yapmayın

• ben söylemiştim dostum hastanede çektirme diye, bu kolay kolay geçmez 1 ayı bulur acının dinmesi / azalması.
  • Bende 1 yıl önce özelde kanal tedavisi yaptırdım doktor yapamamış. Başka doktora tekrar yaptıracağım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Üniversite hastanesinde muhtemelen bir öğrenci çekti dişinizi. Mecbur kalınmadıkça üniversite veya normal hastaneleri tavsiye etmem kesinlikle. Ankara-Gazi hastanesinde çürük dişin içi oyulup dolgu yaptıracaktım. Böyle 20-25 tane sandalye olan yere aldılar, genç biri geldi başladı işlemlere.

Ardından diyalog şu:

o hata bir kere olur bir daha devlet hastanesimi asla gitmem kanal tedavisi vs için özel doktora gideceğim.. işkence resmen abi dediğin gibi 20 25 sandalye olan bir bölüme aldılar çığlıklar bağırmalar felan.. zaten bana koyan da orada stajyer kızın diğerine dişi biraz uğraşıp oynattıktan sonra bu kök değilmi demesi oldu aman abi uzak durun bu tür hastanelerden ben bi hata yaptım sizler yapmayın

şu ana kadar iki kanal tedavisi oldum özelde adam 25 senelik doktor bi sinek ısırığı kadar acı hissetmedim. Demek hastanede nasıl uğuşturuyorlarsa, adam iğneyi bi çaktı oraya çivi çaksan duyulmaz

• Benim de çekilmesi gereken bir dişim var ama diş hekimine gitmeye korkuyorum. Daha önceden üniversitede birkaç dolgu yaptırdım pek içime sinmedi bir de arka dişimi yine orada çektirmiştim artık dişçiye gitmeye çekiniyorum. Bir yerden cesaret alırsam gideceğim ama bu sefer öze diş hastanesine gideceğim, bir yere sordum 30 ile 150 lira arası fiyatlar değişiyormuş, varsın olsun iyi bir şey yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Benim de çekilmesi gereken bir dişim var ama diş hekimine gitmeye korkuyorum. Daha önceden üniversitede birkaç dolgu yaptırdım pek içime sinmedi bir de arka dişimi yine orada çektirmiştim artık dişçiye gitmeye çekiniyorum. Bir yerden cesaret alırsam gideceğim ama bu sefer öze diş hastanesine gideceğim, bir yere sordum 30 ile 150 lira arası fiyatlar değişiyormuş, varsın olsun iyi bir şey yapsın.

Hekime gitmeden çekilmesi gereken bir dişin olduğunu nereden biliyorsun şansın varsa kanal tedavi + dolgu ile o diş olur ama ağızda beklettiğin her gün boşa çürür gider ...
  • Beyler ben bezmialeme gidiyorum gayet diploması olan doçent profesör vb. doktorlar bakıyor siz nereye gidiyorsunuz anlamadımki.

Not: Göz ve kulak burun boğaza gittim.
  • quote:

quote:

Benim de çekilmesi gereken bir dişim var ama diş hekimine gitmeye korkuyorum. Daha önceden üniversitede birkaç dolgu yaptırdım pek içime sinmedi bir de arka dişimi yine orada çektirmiştim artık dişçiye gitmeye çekiniyorum. Bir yerden cesaret alırsam gideceğim ama bu sefer öze diş hastanesine gideceğim, bir yere sordum 30 ile 150 lira arası fiyatlar değişiyormuş, varsın olsun iyi bir şey yapsın.

Hekime gitmeden çekilmesi gereken bir dişin olduğunu nereden biliyorsun şansın varsa kanal tedavi + dolgu ile o diş olur ama ağızda beklettiğin her gün boşa çürür gider ...

hekime gittim tabikide çeksek daha iyi olur dedi ama o gün müsait değildim tamam desem çekecekti en kısa sürede tekrar gideceğim.

• quote:

quote:

quote:

hekime gittim tabikide çeksek daha iyi olur dedi ama o gün müsait değildim tamam desem çekecekti en kısa sürede tekrar gideceğim.

Başka bir doktorada git bence benim ilk gittiğim de 3 tane çekilecek dedi. Başka bir doktora gittim 1 tane çekim 2 tane kanal tedavi ve dolgu oldu , gerçi dolgular büyük ömrümün sonuna kadar kullanamayacağım muhtemelen kırılacak işin özeti dostum diş çektirmek en son yapacağın iş olsun yaş ufak değilse o boşluğa diş çıkmıyor sen de diş koydurtmazsan eğer hep dişlerin kayıyor şekli bozuluyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Başka bir doktorada git bence benim ilk gittiğim de 3 tane çekilecek dedi. Başka bir doktora gittim 1 tane çekim 2 tane kanal tedavi ve dolgu oldu , gerçi dolgular büyük ömrümün sonuna kadar kullanamayacağım muhtemelen kırılacak işin özeti dostum diş çektirmek en son yapacağın iş olsun yaş ufak değilse o boşluğa diş çıkmıyor sen de diş koydurtmazsan eğer hep dişlerin kayıyor şekli bozuluyor

Öncelikle geçmiş olsun, diş konusu çok önemli. Evet başka doktora da gideceğim, ben sanki acelem varmış ilk gittiğim yerde 3-4 dişime dolgu yaptılar hiç beğenmedim. Şimdi okul bitiyor iş bakıyorum işe girersem o dolgulu dişleri çektirip implant yaptırmak istiyorum. Bu işlerde doktorun el becerisinin ne kadar önemli olduğunu geç de olsa anladım. Diş çektirmeyi en son gittiğim hekim önermemişti ama mecburen çektirmiştim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.